| shippuden a întrebat:

De ce este asa rau sa crezi in Dumnezeu,adica nu vad nici un lucru negativ in asta,eu zic ca te face un om mai bun si milostiv,si nu neaparat daca esti crestin trebuie sa umpli de bani pe popa,trebuie doar sa fi bun cu aproape si sa te inchini putin si divinitatii,care este partea negativa daca esti crestin,eu n-am nicio parere rea,doar nu-s ca drogurile sau tigara ca sa te duca la dependenta si dupa aia sa te ucida,nu este nici un lucru negativ in a crede in Dumnezeu,care e de parere cu mine ?

17 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| chelstone a răspuns:

Religia si dogmele sale au un puternic caracter manipulator. Apoi de ce sa nu crezi in allah, buddha, si alti zei?! Credinta nu survine ca urmare a unei dorinte, este rau sa crezi in dumnezeu pentru ca atrage automat si partea dogmatica cea care de multe ori este instrigatoare si nu indeamna doar la iubire, stii, ''sa nu ai alti dumnezei in afara de mine'', asta este o fraza manipulatoare, ce isca discordii intre persoane si societati de confesiuni diferite, de la zeul particular, si in principal de la dogmele religioase au aparut toate razboaiele sfinte ale lumii. Credinta in orice entitate superioara atrage si dogme, iar dogmele manipuleaza, manipularea n-are nicio legatura cu iubirea, nici dogmele n-au vreo legatura cu iubirea, omul este liber prin natura sa, nu trebuie sa apara restrictii de natura dogmatica/religioasa, omul trebuie sa constientizeze binele la nivel rational aritrar in functie de perceptia fiecaruia, nu trebuie sa i se inoculeze dogme care sa contureze caractere manipulate, caci un om manipulat nu-i niciodata LIBER.
DOGMA => MANIPULARE
RATIUNE LIBERA = LIBERTATE

| Filip23 a răspuns (pentru chelstone):

Chelstop, RATIUNE=LIBERTATE e fals. Cand vine peste tine un tsunami sau o simpla disponibilizare ce faci cu libertatea si cu ratiunea? Libertatea inseamna o lume sigura.

| chelstone a răspuns (pentru Filip23):

Se pare ca tu nu intelegi notiunea de libertate... Cand spun LIBERTATE ma refer la cea mentala, a ratiunii. Atat libertatea cat si ratiunea (impreuna) iti ofera crearea unei imagini obiective asupra lumii in prezent dar si in perspectiva.
Cand vine un tsunami peste tine, poti costintiza ca iti poate veni sfarsitul, si atunci poti sa alegi sa-l intampini cu seninatate, il poti accepta.
PS: Poate ai vazut Titanic, acolo au fost mai multe tipuri de morti, unii disperati si altii impacati, unii se aruncau de pe vas la moarte sigura in oceanul inghetat, unul s-a impuscat in cap, altii au ales sa moara tinandu-se in brate (doi batrani in camera lor), capitanul s-a inchis in cabina si si-a asteptat sfarsitul plin de demnitate, muzicienii cei mai boemi, au ales sa mai dea o ultima reprezentatie, una de gala, au ales o moarte comuna, dar o moarte frumoasa. Vezi tu, sunt multe abordari in cazul unui tsunami sau oricare alt cataclism natural, totul depinde de fiecare.
Disponibilizare?! laughing Un om liber nu este constrans de asa ceva, libertatea implica si acceptare, omul liber nu tine cu dintii de un post, stie ca poate face altceva, exista multe alternative. Nici macar n-are nevoie sa fie angajat pentru a putea castiga banii pentru existenta (asta depinde de viata fiecaruia/de alegeri). Omul liber intelege un lucru extrem de important: NU ESTE DEPENDENT, CI INDEPENDENT. Prin independenta redata de caracterul liber al omului, el se poate adapta diferitelor medii ostile sau mai putin ostile, dar in acelasi timp isi poate crea mai multe oportunitati in viata, caci el, nu este CONSTRANS de nimic.

| Filip23 a răspuns (pentru chelstone):

Libertatea ratiunii nu valoreaza prea mult daca nu ai niste "lucruri" primite ( intre care sunt si integritatea fiintei si calitatea lumii in care traiesti). Pentru un om cu handicap sau cu dureri libertatea ratiunii nu are mult pret. Apoi gandeste-te la lumea de mai inainte de 1700. Multi erau deplin sanatosi si aveau libertatea ratiunii. Insa venea o hoarda de mongoli sau tatari si le luau tot, inclusiv copii si sotii, abia daca scapau cu viata. Ce faceau cu libertatea ratiunii? Tu, se pare ca stai bine la cele "primite", insa cauti cu orice pret sa justifici ca le-ai primit din balta primordiala si nu de la o fiinta.

| chelstone a răspuns (pentru Filip23):

Libertatea ratiunii nu te scapa de talhari, ea are alt rol, ti-am explicat.
''Insa venea o hoarda de mongoli sau tatari si le luau tot''
Inainte de 1700 multi credeau in dumnezeu si alti zei, si ce sa vezi, gloata de banditi tot venea... Insa daca vorbim despre calitatea lumii, aceasta s-ar imbunatati foarte mult daca ar disparea dogmele, sanatos este sa-l faci pe om sa constientizeze ce e bine, nu sa-i impui un bine prin dogme si sa-l manipulezi spunandu-i ca va ajunge in iad daca nu respecta acele dogme. Vezi tu, este o diferenta imensa intre un om care ajuta o persoana benevol si intre un om care ajuta o persoana cu gandul la cele vesnice. Asta-i diferenta intre liberatea ratiunii si manipularea dogmatica. La fel e si cu ieratrea, si cu iubirea. etc, una este sa faci niste actiuni din principiu care decurg in urma rationarii si alta este sa le faci pentru ca asa este bine sau pentru ca asa scrie in codul de bune maniere, ori ca asa te invata dumnezeul tau.

Cat despre integritatea fiintei (dat fiind exemplul tau, tind sa cred ca faci referire la integritatea corporala si nu la cea morala), pentru un om in suferinta insasi viata sa nu valoreaza nimic, nici macar pe ea n-ar da bani pentru ca stie ca viata sa inseamna chin, ori el vrea sa scape de chin. In omul cu handicap in principal se aduna multe frustrari bazate pe neputinta sa fizica, astfel omul din acea situatie se subevalueaza, isi pierde orice scop in viata (altul decat cel de a supravietui de la o zi la alta) tocmai datorita neputintei sale fizice. Unii insa reusesc sa scape de chin, insa libertatea ratiunii valoreaza enorm in astfel de situatii, asta de la caz la caz, unul poate isi doreste sa moara ca sa scape de chinuri, insa exista multe exemple de oameni care si-au invins gandurile negre, angoasele tocmai prin ratiune, au invatat sa traiasca (o altfel de viata), unii picteaza (poate ai vazut oameni fara maini pictand cu picioarele), altii aleg sa faca sport de performanta (da... sport de performanta, nu cu mult timp in urma un alergator fara picioare, Oscar Pistorius a alergat intr-o cursa normala, acelasi sportiv a participat si la emisiunea dansez pentru tine de la Rai1), unii aleg sa invete sa cante la un instrument muzical si acced spre o cariera frumoasa, altii mestesugaresc, calatoresc, etc. Dar fac toate acestea pentru ca au rationat intr-un anumit mod, avand libertatea ratiunii si-au gasit un motiv pentru a trai, un motiv care-i face fericiti.

| MortemAeternum a răspuns:

Dupa cum spunea "prietenul" nostru Marx "religia constituie opiul popoarelor".Eu nu am nici o problema cu oamenii care cred in Dumnezeu, numai ca nu prea ii vad pe acesti oameni, vad doar ipocriti.Crestinismul este o padure de uscaturi, prin care mai gasesti si cate un copac verde.
Mahatma Gandhi: "Îmi place Hristosul vostru. Nu-mi plac creştinii voştri. Creştinii voştri sunt atât de diferiţi de Hristosul vostru."

| Klepto a răspuns:

Bla bla, cei ce cred in dumnezeu nu o sa sufere de impotenta/menopauza, n-o sa pateasca nimic, ei sunt niste sfinti...
Cine a zis ca ii rau? si de ce esti asa de defect incat sa lasi pe altii sa iti zica in ce este bine si in ce este rau sa crezi?
Individualism, not available in stores, fa rost cumva, ai nevoie.
Bine, crezi in dumnezeu, alegerea ta, din partea mea poti sa crezi si in zana maseluta.
Nu inteleg intrebarea, vrei acolo adorari si posturi gen "da, ai dreptate, dumnezeu e mare"?
De ce intotdeauna cei buni si cei curati sunt corelati cu cei care cred? Eu nu beau in exces, nu fumez, nu ma droghez si sunt prea bun cu lumea si dau 150% pentru ei si nu las nimic pentru mine, si nu cer nimic in schimb, si nu cred in divinitati si alte personaje mitice fabricate de oameni din dorinta lor de explica prea multe lucruri, "cum a aparut pamantul, sigur dumnezeu", "de ce se intareste frisca, sigur dumnezeu" etc.

| Toluk19 a răspuns:

Dumnezeu e foarte real prin minuni, vindecari, vedenii mai multe! Si in general multi atei vad asta cu ochii lor si atunci striga in gura mare ca cred ca exista Cel Dumnezeu! Nu degeaba spune > Cel care ma va cauta ma va gasi < Dar voi atei il cautati pe Dumnezeu macar? Stitsi sa-L injurati si de aceia singuri va indepartati de Dumnezeu!

| Flav a răspuns:

Nu te face un om mai bun si milostiv faptul ca tu crezi in ceva sau cineva, ci doar faptele si actiunile tale, gandurile tale. In ceea ce crezi, este fix problema ta, indiferent daca cel de langa tine crede sau nu, indiferent daca-si bate joc de tine sau nu. Crezi in Dumnezeu fiindca simti ca exista, nu fiindca ai vazut nu stiu ce minune la Tv, nu fiindca asa ti-a zis preotul la biserica. Multa lume crede de complezenta, pe sintagma: Daca cred, nu pierd nimic, insa daca nu cred, am pierdut tot.
Eu stiu ce cred si cum cred, iar convingerile nu mi le poate lua nimeni. Si nici nu ma deranjeaza daca cei de langa mine sunt de alta conceptie. La politica si religie, nu se discuta. Mai nou, si la femei.hee hee

| ionutzshadow a răspuns:

Pai nu este rau sa crezi in el
nu te invate de rau mai degraba este rau sa fii ateu sau satanist
te invata numai lucruri rele si satana isi bate joc de cei care sunt satanisiti

| Narfundo a răspuns:

Te uiti la filme porno, te masturbezi, ai uitat ce este aia iubire si cauti doar sex.Contact fizic si daca nu esti asa auzi alte persoane care fac aceste lucruri si le vezi la tot pasu.Cu aceste lucruri nu poti fi crestin ci doar o ja.vra prefacuta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crede in ce vrei tu de fapt conceptia unora e inversa

| SantaAndrei a răspuns:

Eu sunt crestin, cred in Dumnezeu, eu NU CRED in popi/biserica, mie se par ca 90% nu au nicio legatura cu religia, sunt acolo doar sa ia bani.

De exemplu: Papa are tron/sceptru/etc din aur masiv, care cantaresc cateva zeci de kg in timp ce atata lume moare de foame. Papa are avion privat, iar in vizite se plimba intr-o masina care are geam de 10cm grosime, antiglont, etc. Daca Papa ar crede in Dumnezeu, nu ar dona banii? Nu s-ar plimba fara atata protectie?

Repet, cred in Dumnezeu, dar NU mai am incredere in biserica/popi

Răspuns utilizator avertizat
| Angelique1 a răspuns:

Cine a zis ca e rau sa crezi in Dumnezeu?

| DrunkenRat a răspuns (pentru Angelique1):

Lasa cateva comentarii pro-religie pe site ti se vor exapnda voturile cu 100de supiduri/h. Ma deranjeaza chestia asta...