|

De ce femeile nu au dreptul la preoţie?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pentru că patriarhat.

21 răspunsuri:
| a răspuns:

De ce nu cititi voi Biblia fiindca acolo SCRIE TOT. Dumnezeu cand a facut pe om, l-a facut parte barbateasca si parte femeiasca. Barbatul este capul familiei, asa l-a facut Dumnezeu iar in cadrul familiei barbatul ESTE preotul familiei. ASA l-a facut Dumnezeu. Un lucru nu se intelege (observ) inca, barbatul si femeia NU SUNT egali intre ei ci COMPLEMENTARI, barbatul gandeste intr-un fel iar femeia altfel, structural gandirea la barbati este asemanatoare cu un dulap cu multe sertarase, trage unul, rezolva problema din acel sertar si apoi trece la altul. La femeie este asemenea unei genti de femeie unde toate sunt deavalma, batista, bani, cosmetice, telefon, chei, toate sunt in acelasi loc. Probabil ca acestea sunt doar o mica problema pentru care Dumnezeu a hotarat ca barbatii sa fie preoti, pastori, samd. Au existat multi profeti femei DAR niciuna nu au ncercat sa ajunga preoti. Iar la sfarsit adaug problema fiziologica a femeilor, Dumnezeu A INTERZIS ca in Templul SAU sa intre cineva cu SCURGERI de orice forma iar la femeie nu se pune problema. DAR toate astea sunt scrise in Biblie.

| a răspuns (pentru danut):

"Iar la sfarsit adaug problema fiziologica a femeilor, Dumnezeu A INTERZIS ca in Templul SAU sa intre cineva cu SCURGERI de orice forma"

Multi preoti au muci la nas cand intra in biserica, unii la propriu, altii la figurat, altii si, si.

| a răspuns (pentru Holiday):

"Multi preoti au muci la nas"
Daca vrei sa intri in amanunte trebuia sa citesti, este vorba de scurgeri de sange, nu de muci. Din nefericire sunt unii care zgarma oriunde ca sa faca mizerie, aia au muci pe creier si din cate ne dam seama cand te citam, nu la figurat ci la propriu. rolling on the floor

| a răspuns (pentru danut):

"Daca vrei sa intri in amanunte trebuia sa citesti, este vorba de scurgeri de sange, nu de muci"

Eu ti-am mai zis tie, nici tu nu intelegi ce spui. "De orice forma" nu inseamna sange. Discutia oricum nu este despre ce e pus in gura spiridusului tau, ci de ce.

| a răspuns (pentru Holiday):

`" "De orice forma" nu inseamna sange. "
In speta, cand comentam la religie se considera ca avem cunostiinta despre ceea ce comentam, nu trebuie sa dam colegilor de conversatie totul, mura in gura. Tu profiti de acest lucru dar nu dovedesti decat rautate si manipulatea informatiei in interes propriu. O caracteristica a celor ca tine. Daca vrei jocuri de cunvinte iti recomand sectia de filozofie. In privinta spiridusului meu cred ca in scurta vreme vei avea ocazia de AL cunoaste. Atunci sa te vad, in curand, sigur nu vei da ortul popi pana atunci si chiar daca nu vei sti cine sunt fi sigur ca eu te voi recunoaste.

| a răspuns (pentru danut):

"Tu profiti de acest lucru..."

Nu mah, nu de asta profit. Daca chiar esti curios, profit de prostia ta. Dar sa nu mai spui la nimeni.

Finalul mi-a placut, e plin de patos si crestinism: Buhuhuu!
Ca de obicei, cand ti-o iei in dinti, treci la amenintari cu spiridusi inexistenti. E tipic.

| a răspuns (pentru Holiday):

"profit de prostia ta. Dar sa nu mai spui la nimeni."
Esti "izbitor" de inteligent, ti-ai luat ca MODEL, haosul (natura) si din el ne "construiesti" armonia si frumosul. Noroiul este spiridusul tau, ce pacat ca il ai ca si model de inteligenta. P.S. Eu nu te amenint ci doar iti spun ce va urma pentru cei ce gandesc ca tine. Bafta, sa ai o zi buna in continuare.

| a răspuns:

Pentru unii de se vor isteti cu IQ ce sare de 20 ca al crestinilor. Dragule CITESTE INTREBAREA ca sa-ti sara IQ de 0.5 pe care il dovedesti si vei vedea ca nu este vorba de ce vrea aceasta societate (drepturi egale intre sexe) ci de ceea ce spune Dumnezeu despre preotie si lumea reala.

| a răspuns:

Dacă bărbații dau înapoi, Dumnezeu se foloște si de femei.Heidi Baker, a inițiat mii de biserici creștine prin convertirea la creștinism a celor din Mozambic, alături de soțul ei, dar ea a primit această chemare de la Dumnezeu. Are doctorat în teologie la Chambridge, a fondat o acolo o universitate cu multe specializări unde a adus profesori din multe țări, forează fântâni pentru satele fără apă de acolo și de peste 20 de ani de când stă acolo a locuit tot timpul cu împreună cu 2/300 de copii culeși de pe drumuri pe care i=a crescut împreună cu soțul și voluntarii care li s=au alăturat. Ea e unul din eroii mei.

| a răspuns:

Pentru că are ciclu, iar sângele pe vagin îl invocă pe diavol.

| a răspuns:

Stiam ca nu au voie, pentru ca femeia l-a facut pe Adam sa cada intr-o lume a pierzaniei. Dar, femeile au dreptul la prorocie in conditii speciale, asa ca, sa fie multumite cu atat, daca cred in Biblie, desigur.

| a răspuns:

Danut, iar spui tampenii.Asta e in bula ta si a crestinilor care au iq 20, unii dintre ei.Dar femeia si barbatul au drepturi egale.Tu te iei dupa o carte de povesti, pe care nu o poti dovedi nici macar 1%? E de rasul curcilor.

| a răspuns:

Cum sa nu aiba.Au dreptul, asta intr-o tara civilizata. https://prnt.sc/slj5d4

| a răspuns:

Au dreptul! da ele sunt maicute! nu preoti!

| a răspuns:

O fi criminal si ipocrit zeul evreilor dar nu si prost.

| a răspuns:

Nu au organul bine dezvoltat, pe care barbatii il au in fata si la mijloc.

| a răspuns:

Fiecare are atributiile si sarcinile lui, inaintea Lui Dumnezeu suntem egali, El ne iubeste in aceeasi masura dar a dat slujbe si autoritati diferite intre un barbat si o femeie. Uita-te in societate, nu se mai respecta nimic, nimeni nu mai asculta de nimeni si nimeni nu mai respecta pe nimeni, de aceea am ajuns unde am ajuns.

| a răspuns:

Sa nu confunzi drepturile omului ( femeie - barbat ) cu responsabilitatile fiecaruia. ( rezum scurt )
DREPTUL : la manturie
RESPONSABILITATI : barbatilor : sa slujeasca prin propovaduirea Cuvantului - pastori, invatatori, evanghelisti etc... femeilor : prorocie, resp. de a invata pe surori mai tinere cum sa se comporte ( chiar si vestimentatie ) purtarea de grija a copiilor ( educatie spirituala si nu numai ) grija fata de sot ( supunere, dar de drag nu de frica )...

CONCLUZIE : EGALI SUNTEM, dar diferiti in responsabilitati. Dzeu hotaraste ce si cum sa faca, el imparte slujbele, darurile vezi 1 cor 12... femei nu i-a fost randuita aceasta slujba de preotie ( sa predice evnghelia si sa invete pe barbat ) dar cum aminteam mai sus are responsabilitati foarte importante.

Sa nu uiti cand vezi un barbat puternic ( nu fizic ci spiritual ) omul acela are un ajutor potrivit si o femeie puternica care il sustina in spate ( in umbra lui )

| a răspuns:

Depinde de cult, incă din 1960, femeile pot deține rolul de preot în Biserica Suediei, iar astăzi 45% din preoții Suediei sunt femei.

| a răspuns:

Femeile botezate ortodox au si ele o preotie, ca si noi ceilalti, incat, la nevoie, si ele pot boteza in numele Sfintei Treimi un copil aflat in pericol de moarte, ca sa nu moara nebotezat.
Si femeile sunt ca si noi, cei botezati ortodox, "semintie aleasa, preotie imparateasca, neam sfant", cum spune Sfantul Apostol Petru la 1 Petru 2, 9.
Ele nu pot fi hirotonite, insa, si nu pot predica in Biserica, deoarece acest har se primeste numai prin chemare de la Dumnezeu (Evrei 5, 4), prin Apostoli si acum prin episcopi. Femeilor, conform Sfantului Apostol Pavel, nu li se ingaduie sa vorbeasca in Biserica, ci sa se supuna. Doar acasa pot intreba pe barbatii lor. - I Corinteni 14, 34-35