| dany1988 a întrebat:

De ce Iisus are par lung? Evreii nu purtau par lung, ca era pacat sau ceva de genul.Ma refer la icoane cu el, cruci, etc.Plus ca arabii nu sunt albi.

22 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Corinteni 11 versetul 14 este scris: " Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung?" Deci Iisus nu avea, sigur, parul lung. S-a trezit unul sa faca un portret asa si l-au copiat toti, apoi. Mai zice unul, sigur de el, ca Iisus n-a existat. Dar el de unde stie ca n-a existat?

| Simpatik a răspuns:

Iar esti pe langa subiect o sectanta care arunca aiurea cu vorba, cand o sa citesti si intelegi Biblia iti dam voie sa comentezi pana atunci taci ca se vede ca nu stii.
Iisus s-a nascut ca om din Fecioara Maria, pe timpul vietii Lui pe Pamant, ca om simplu el nu s-a conformat intrutotul legii vechi care era cu mult dinaintea nasterii lui, pentru ca ca si acum cand babele fac religia de ras spunand cum sa te imbraci in biserica cum sa sa saruti icoanele, cum se da dea pomana la mort etc asa si atunci erau multi habarnisti care interpretau Legea dinaintea lui Iisus dupa bunul plac.
El este Fiul lui Dumnezeu si nu avea El nicio obligatie sa se supuna legilor Tatalui Sau care oricum erau interpretate gresit sau dupa voia conducatorilor lacasurilor de cult de atunci.
De aceea va spun urmatoarea pilada Bărbatul le-a povestit fariseilor: „Isus mi-a pus puțin noroi pe ochi și mi-a zis să merg să mă spăl. Așa am făcut, iar acum văd". Fariseii au spus: „Dacă Isus îi vindecă pe oameni în sabat, puterea cu care face acest lucru nu poate fi de la Dumnezeu". Dar alții ziceau: „Dacă puterea lui nu ar fi de la Dumnezeu, el nu ar putea să-i vindece pe oameni". Deci ei niste necredinciosi Il judecau pe Dumnezeu! Si i-au pus sub semnul indoielii puterea si faptul daca el avea voie sa vindece pe cineva de sabat...
Asa si tu ca daca era tuns sau nu, Fiul Omului nu trebuie sa iti dea explicatii tie sau mie, el face totul dupa cum ii dicteaza constiinta, iar constiinta Sa este Dumnezeiasca, nu se aseamana cu ceea ce facem si gandim noi, iar cand esti Dumnezeu esti Binele prin definitie.
Deci asa sunt oamenii ca si tine dany se ascund sub un avatar si se cred autodidacti intelepti, dar nu au facut vreo scoala in domeniu si nici nu cunosc tainele Bibliei, Biblia este o carte complexa si complicata. Asa si cei de atunci ba ii reprosau lui Iisus ca de ce se spala el si apostolii pe maini inainte sa manance, ba ca de ce vindeca oameni ba ca nu stiu ce...

| dany1988 explică (pentru Simpatik):

Dovedeste.Ce zice biblia despre calculatoare, masini, etc? Ca doar o arzi cu ea.

| ania a răspuns:

Din eroare umană.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mai are hibe povestea. Era culmea ca o religie destul de rasista sa se închine la un arab nu?

| TheOracle a răspuns (pentru suntserios):

Religia crestina nu este rasista. D-zeu ii iubeste pe toti oamenii in mod egal, doar ca negrii nu sunt oameni.

| dany1988 explică (pentru TheOracle):

Cum sa nu fie oameni negrii?

| suntserios a răspuns (pentru TheOracle):

Si nici gay

| TheOracle a răspuns (pentru suntserios):

Eee...am interpretat noi gresit zicerile. Oricum se stie ca pe atunci f***ai tot ce prindeai ca nu erau camere video si nu te punea nimeni pe Youtube.

| TheOracle a răspuns (pentru dany1988):

Era o gluma. Umor negru, te-ai prins? laughing

| dany1988 explică (pentru TheOracle):

Trebuia sa fie ghilimele.Sunt su oameni care zic ca negrii nu sunt oameni.

| romeo78 a răspuns:

Ceea ce întrebi aici sunt lucruri pe care nu ar trebui să le întrebi.
În primul rând, în acea perioadă nu exista moda picturii chipului unui om. Doar împărații erau pictați.
De asemenea, apostolii au trăit o bună perioadă de timp după răstignirea lui Isus Hristos și au ajuns în întreaga lume cunoscută de atunci.
Deci, multe reprezentări iconografice sunt mărturisiri ale apostolilor despre cum arătau cei 12 apostoli, ce meserii aveau la origine și cum arăta Isus Hristos.
De asemenea, pe atunci nu existau frizerii, iar oamenii liberi, sclavii se tundeau între ei la cineva mai priceput sau soția îi tundea.
Referitor la culoarea pielii, Asia de Sud Vest, era o mare parte colonie romană, era comerț cu sclavi, deci nu exista o rasă dominantă. Iar, arabii, erau de obicei triburi nomade, ulterior prin cuceririle avute în regiune au reușit să devină un popor stabil, dominant.

| TheOracle a răspuns (pentru romeo78):

Ei, bine, si acum noi sclavii ne tundem intre noi laughing. In concluzie multe lucruri nu s-au schimbat de atunci.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Isus are păr lung în reprezentări medievale. Bărbații evrei pe vremea lui mergeau la frizer.

| dany1988 explică (pentru sadrian46):

Nu, dar presupun ca se tundeau ei.

| sadrian46 a răspuns (pentru dany1988):

Eu am fost la o biserică baptistă, unde erau convinși băieții să se tundă, cu exemple din Biblie.
Și așa spunea pastorul că rezultă din Biblie că și Isus se tundea.

Răspuns utilizator avertizat
| TheOracle a răspuns:

Pe vremea aia lungimea parului era direct proportionala cu marimea penisului, dar astazi proportiile s-au mai schimbat. Acum marimea penisului este invers proportionala cu marimea portofelului pentru ca trebuie sa compensezi cu ceva.
Referitor la culoare ai dreptate, Iisus era negru, dar s-au decolorat icoanele in timp si s-a observat o crestere a bugetului B.O.R. de atunci, iar marele-CEO, tot de atunci, a zis sa ramana asa ca uite cati bani facem si asa a ramas. Logic oameni buni.

| morfeo a răspuns:

Nu l-a vazut nimeni niciodata, pentru ca nu exista. De unde stii ca e alb cu parul lung, cand de fapt poate e negru si ras in cap?

| AnonimMareMareMare a răspuns:

Ce vezi in icoane este doar cum oamenii si l-au inchipuit pe Iisus si s-a transmis din generatie in generatie pana in ziua de azi.