|

De ce imbatraneste omul? Ca Dumnezeu i-a zis lui Adam ca moare negresit si ca e din tarana si in tarana se va duce, apoi a zis dupa potop ca omul nu va mai trai atat de mult, ci 120 ani.Dar nu scrie nicaieri ca de batranete.

23 răspunsuri:
| a răspuns:

Moartea are si ea procesul ei lent...

| explică (pentru anonimg):

Si rapid, de asemenea.

| a răspuns (pentru dany1988):

Corect.

| a răspuns:

Omul daca nu păcătuia ca sa fi trăit veșnic avea nevoie sa mănânce din pomul vieții. După ce a păcătuit Dumnezeu i-a alungat din gradina edenului si nu mai aveau acces la pomul vieții. Consumând din pomul vieții i se regenerau celulele si le înlocuiau pe cele moarte. Daca alegea omul după căderea in păcat o dieta total vegetariana, ar fi trăit mai mult, precum Metusala 969 de ani, pentru ca vegetalele ajuta la reanoirea celulelor organismului uman mai mult decât proteina animala. Așa ca alegând o dieta carnivora treptat și-a scurtat anii ajungând in zilele noastre nici macar la 120 de ani, ci la 70-80 după cum mentioneaza Biblia, iar ce trece de 80 fiind doar boala si suferință.

| explică (pentru TamplaruAnisoara):

Nu a zis nicaieri de batranete.Numai bilogic se intampla.Pentru ca imbatranesc celulele si nu se mai regenereaza.

| a răspuns (pentru dany1988):

Bătrânețea este un diagnostic pus de om ca la covid-19. Aceasta duce la moartea omului. Nu toți oamenii mor datorită bolilor terminale cunoscute de noi. Unii mor pur si simplu de bătrânețe, care este tot o boala terminala dar care nu chinuie omul, ci pur si simplu se manifesta ca un somn din care nu se mai trezește. De aceea mai este numita moartea "un somn", "Lazar prietenul lui Isus murise, dar Isus a zis ca " doarme, ma duc sa-l trezesc" a zis Isus. Ucenicii credeau ca Isus se refera la somnul fiziologic. Dar Isus le-a zis : "Lazăr a murit" si s-a dus de la *trezit", adică l-a înviat.

| explică (pentru TamplaruAnisoara):

Lasa bolile.

| a răspuns:

Imbatraneste ca sa ajunga la viata vesnica data de Dz happy Dz nu are rabdare sa astepte prea mult si din marea lui iubire ii ia pe toti la el, ca are mare nevoie de toti, sa nu lipseasca nici unul.

| a răspuns:

Dz pe cine nu iubeste il lasa aici pe Pamant cat mai mult timp, dar cum iubeste mai tare pe cineva, ii daruieste imediat o viata vesnica la locul de veci.

| a răspuns:

Inaintea Lui Dumnezeu, odata ce un corp incepe sa se degradeze sau sa imbatraneasca e ca si cum incepe sa moara din punctul de vedere al Lui Dumnezeu. De aceea Adam e ca si cum a murit in ziua cand a pacatuit intrucat pentru Dumnezeu 1000 de ani e ca o zi. De aici si relativitatea cuvantului "zi". De aici putem deduce ca Dumnezeu nu a creat neaparat in 6 zile a cate 24 de ore fiecare. In acea zi trupul lui Adam a inceput sa moara. Moartea e un proces lent sau brusc. Moare incet sau repede. Cand spunem ca cineva a murit inseamna ca procesul mortii a ajuns la ultima faza cu privire la acea persoana.

| explică (pentru Meme10Memu):

Mai cauta, nu mai bagati de la voi. Poti sa mori si de tanar.E vorba de batranete, de ce imbatraneste omul.

| a răspuns (pentru dany1988):

Am zis ca moartea poate fi brusca sau lenta. Cand omul moare de tanar moartea e brusca in cazul unui tanar daca moare. Biblia e scrisa pentru oameni inteligenti si nu pentru dobitoci.

| a răspuns (pentru dany1988):

De aceea cei care cauta sa critice Biblia chiar sunt ca dobitoacele. Daca ai fi fost inteligent ai fi intrebat de ce Adam nu a murit brusc.

| explică (pentru Meme10Memu):

Critic ce nu e dovada.

| a răspuns (pentru dany1988):

Nu fii zgarcit. Fiind zgarcit in a explica rational inseamna ca e cam gol capul tau.

| a răspuns (pentru dany1988):

Imbatraneste pentru ca trupul este stricacios. Sufletul pe de alta parte nu imbatraneste. El dainuieste vesnic. Energia aia care tine trupul in viata nu poate fi stinsa sau sa se reduca prin imbatranire. Ea se intoarce la Dumnezeu. Pana si Isus a imbatranit, nu a ramas tot copil. Pana la 33 ani sigur s-a maturizat ceva, avea barba etc.
Trupul este slab si pana la urma cedeaza. Tot se invecheste pana da in primire. Daca nu pacatuiau Adam si Eva ei nu mai cunoasteau moartea si noi nu mai imbatraneam. Moartea este consecinta pacatului originar.
Sunt doua exceptii foarte interesante care nu au cunoscut moartea si anume Enoh si Ilie. Au imbatranit si ei pana la un punct dar au fost direct ridicati in cer pentru a nu mai muri aici pe pamant. De ce doar ei doi nu au murit si nu au mai imbatranit pana la capat e greu de zis. Pana si Isus a murit dar a si inviat a treia zi. Cele doua exceptii din biblie sunt cu adevarat interesante, cat de mult sa-i fi iubit Dumnezeu.
In rest, pentru noi astia pacatosi, imbatranirea vine ca o consecinta a faptului ca trebuie sa murim intr-o zi si corpul trebuie sa se desfaca in cele din care a fost alcatuit. Sa se intoarca in pamant.

| explică (pentru DaniNovember):

Trupul e stricacios cicarolling on the floorUnde scrie ca imbatraneste de aia? Cred ca la biologie ii e rusine cu tine.Imbatraneste pentru ca celulele imbatranesc, si nu se mai pot regenera..Simplu, nu?

| a răspuns:

Moartea e ca pedeapsă, îmbătrânire e doar pentru Shits and Giggles.

| explică (pentru TristanTzara):

De ce pedeapsa? Parca era liber arbitru, nu? Cand ai liber arbitru faci ce te taie capul, fara a da socoteala nimanui, Nicaieri nu o sa vezi liber arbitru, poate in jungla..Vezi ca si celelalte animale imbatranesc, la fel si plantele, precum prunul, parul, salcamul, etc.

| a răspuns:

E asa important? Biblia nu e o carte de biologie, istorie etc. din cate am observat tu asta crezi ca e Biblia. Dar aceasta carte e un ghid spre mantuirea sufleteasca.

| explică (pentru GicaGigekGica):

Asa credeti voi, ca in biblie scrie totul rolling on the floor

| a răspuns:

Daca ai nelamuriri in ceea ce priveste Biblia citeste din Sfintii Parinti, nu din comentariile idioate a unor adolescenti antisociali de pe TPU

| a răspuns (pentru TwentyOneWay):

"Daca ai nelamuriri in ceea ce priveste Biblia citeste din Sfintii Parinti"

Aia fac reclama produsului, nu aduc lamuriri.