| DaniiAlex a întrebat:

De ce imi tot vin ganduri necurate de hulă? Nu le pot controla... Ganduri jegoase ce il asociaza pe Iisus cu lucruri intunecate. Ce ma fac? Daca am comis pacatul de neiertat...

Răspuns Câştigător
| gaby12T a răspuns:

In nici un caz, el este ispitit de diavol și are nevoie de Dumnezeu, trebuie sa nu de-a importanta la acele gânduri, nu are nevoie de psihiatru pentru astfel de probleme

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu e o jignire sau o gluma: trebuie sa vorbesti cu un psihiatru pe tema asta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu le mai controla. Controlul le face mai trainice.

| Impersonal a răspuns:

N-ai comis nimic.
Cat timp nu ranesti vreun om, esti bine. Si eu am cuvinte de hula pentru Jesus si tot ce tine de religie, dar uite ca nu-mi pasa si nici n-am dat in cineva pe motivul asta.

| Heraclit a răspuns:

Sunt ganduri de la cel rau. Ignora-le. Cea mai mare greseala e sa le bagi in seama. Din experienta mea daca te rogi lui Dumnezeu sa te fereasca de astfel de ganduri atunci scapi de ele. Eu de exemplu eram la rugaciune si imi tot veneau fel de fel de ganduri si m-am saturat si m-am rugat lui Dumnezeu sa mi le alunge ca sa ma pot ruga linistit si au disparut! Dumnezeu e milostiv si grabnic sa ne ajute si asta e cea mai evidenta dovada.

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, gandurile cu care tu te confrunti nu sunt un caz izolat, ai fi uimit sa afli cata lume le are, si eu le-am avut.
Vezi tu, ele au puterea pe care tu le-o oferi, suna ciudat stiu, dar ele nu au nici o putere asupra ta decat daca tu le ingadui sa o aiba.
Nu ai observat ca, puterea si intensitatea lor creste substantial in momentul in care te concentrezi asupra lor si le acorzi atentie? Daca vei acorda atentie gandului va fi din ce in ce mai puternic, problema cu aceste ganduri este ca le avem ca si cum le-am fi spus noi, aici este subtilitatea, in primul rand ne scade respectul de sine, apoi ne darama emotional, apoi ne face sa ne simtim departati de Dumnezeu, ne face sa ne simtim respinsi, condamnati, de neiertat inaintea Lui Dumnezeu, aceste lucruri sunt total false, se bazeaza pe emotiile noastre nu pe ce spune Dumnezeu in Biblie. Cheia castigarii acestei lupte este insasi renuntarea la lupta, nu incerca sa lupti cu ele pentru ca este ca si cum un nor de ceata te-ar ataca, nu atacurile norului plin de abur te distrug, ci atacurile tale si epuizarea ta te distrug, norul nu exista, este doar in mintea ta, renunta la lupta. Acele ganduri nu sunt ale tale si nu te reprezinta, nu iti asuma ce nu este al tau, respinge-le ignorandu-le.
Problema ta principala nu sunt gandurile de hula, ci perceptia ta fata de Dumnezeu, crezi ca Lui nu-i pasa ce ti se intampla? Crezi ca El nu stie cat te lupti cu ele? Crezi ca El este doar un judecator aspru, intotdeauna suparat si incruntat mereu gata sa impuste pe cineva? Draga prietene, insasi faptul ca ai pus aceasta intrebare denota fara urma de indoiala ca esti sincer si vrei sa scapi de ele, dar trebuie sa-l cunosti pe Dumnezeu.
El este un tata iubitor, plin de bunatate si indurare, iti voi lasa aici cateva versete din Biblie.

1 ioan 6:37 ''Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară''

1 Ioan 2:1-2 "Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi."

Mica 7:18 ''Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea și treci cu vederea păcatele rămășiţei moștenirii Tale? El nu-Și ţine mânia pe vecie, ci Îi place îndurarea! El va avea iarăși milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre și va arunca în fundul mării toate păcatele lor.''

Isaia 43:25 ''Eu, Eu îţi șterg fărădelegile, pentru Mine, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale.''

Ieremia 31:3
Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!


1 Ioan 4:18
18 În dragoste nu există frică, ci dragostea desăvârşită alungă frica, pentru că frica are de-a face cu pedeapsa. Cel ce se teme n-a fost făcut desăvârşit în dragoste.


Recomand urmatorul videoclip :

https://www.youtube.com/watch?v=_dE8emB68FY&t=2124s&ab_channel=SiempreJesus


Eu cand m-am confruntat cu aceste ganduri, am dezvoltat o fobie sau o frica, de a nu cumva sa spun asa ceva, si concentrandu-ma doar la asta, gandurile imi veneau automat in minte, orice lucru auzeam mintea parca il arunca fix acolo, spre exemplu cand auzeam ceva urat, mintea mea il proiecta fix spre Dumnezeu.
Cand incerci in mod constient sa nu te gandesti la un lucru, de exemplu la apa, doar la apa te vei gandi, de aceea trebuiesc ignorate, nu trebuie sa le acorzi atentie. Am inteles mult mai tarziu ca totul era doar in mintea mea, problema ne existand in realitate. Uita-te daca vrei, vei afla ce inseamna de fapt Hula impotrva Duhului Sfant, nu este vorba de un cuvand scuipat la intamplare, ci o atitudine, o alegere deliberata si definitiva luata din propria vointa de a respinge total pe Domnul, punct. Nu este vorba de un pacat de neiertat, ci de o atitudine de respingere totala a Lui Hristos.
El ti-a promis '' Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi ''Daca si-ar incalca aceasta promisiune, nu ar mai fi Dumnezeu. Nu te teme, chiar daca ai facut si cu voia asa ceva, chiar daca intr-un moment de slabiciune ai facut fapta gandul acela, Domnul te va ierta. Sa iti dau un exemplu, pilda fiului risipitor.

https://www.youtube.com/watch?v=tGncdJ1NOkM&ab_channel=SiempreJesus


Lasa gandurile acestea sa treaca pe langa tine, nu le opri si nu le analiza si nu sta de vorba cu ele.
Un om spunea odata ''Nu putem impiedica pasarile sa zboare pe deasupra capului nostru dar le putem impiedica sa isi faca un cuib in parul nostru''
Faptul ca iti vin involuntar in minte nu este pacat, ignora-le, si mergi mai departe cunoscandu-l pe Dumnezeu cu adevarat, pe acest Tata iubitor care este profund preocupat de binele tau.

| marinaru777 a răspuns:

Nu exista pacat sa nu fie iertat asta e minciuna, pentru pacatele noastre a platit Iisus pe Sf Cruce.

| badpanda a răspuns:

Poate n-o fi asa rau in Iad.

| gaby12T a răspuns:

Foarte bine că pui întrebări și vrei sa trăiești conform dorințelor Lui Dumnezeu,ei bine drag frate cere-i ajutorul Lui Dumnezeu, vino la Fiul Său, el a murit pentru păcatele tale, tu trebuie doar sa accepți jertfa sa, să Îl iubești și să asculți de El.Citește Biblia (mai întâi din noul testament) și petrece timp cu Dumnezeu. Dumnezeu sa te binecuvânteze, să te facă să înțelegi voia Sa și să Te ajute.