| SaintOcea a întrebat:

De ce în românia este păcat să nu redirecţionezi 90% din bugetul alocat şcolilor şi spitalelor, către biserici?

Răspuns Câştigător
| Trinitas a răspuns:

Fiindca suntem destul de prosti cat sa acceptam asta.

23 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| aliceinchains a răspuns:

Pentru că sunt mai multe biserici decât spitale și școli la un loc, și biserica trebuie să trăiască și ea din ceva, popa trebuie să aibă și el bani să-și ia câte un BMW și-o vilă, că deh...nu se poate altfel. Spitalele sunt sub orice critică, dar se tot construiesc biserici în prostie. Locuiesc într-un oraș foarte mic, dar are trei biserici imense. rolling eyes

| Danutza27 a răspuns (pentru aliceinchains):

Ma tu ai ramas ca telefonul blocat pe ton de ocupat ce nu pricepi tu

| aliceinchains a răspuns (pentru Danutza27):

Altă habotnică. rolling eyes Poți, te rog, să-mi spui la ce te referi? Încearcă să vorbești mai clar... dă-mi argumente la ce am spus în postul anterior...nu înțeleg de ce te bagi în seamă degeaba.

| Danutza27 a răspuns (pentru Danutza27):

Ma dar vad ca stii sa citesti numara de sus in jos postarile si citesti pe cel cu nr 6 hai sa incerc o ultima tentativa
Intreaba si tu buncicii daca erau si fabrici pe acolo si cum se chemau ca vad ca tu dai cu ochii de Sf Biserici. Intreaba lumea din oras pe unde munceau

| Bogdanux a răspuns:

Pentru ca daca ridici biserici in prostie, ne ajuta Dumnezeu mai mult.LOL.

| Danutza27 a răspuns:

Romania sa faci de bine sa o scrii cu R adica Romania
Da si tu mai multe detalii sa te priceapa omul, Poate tu ai ceva neclaritati si ai ramas in minte ca IMGB a fost dat pe dai boji 400000 & si banii au ajuns la Biserica, Poate petrolul de pe platoul continental din Insula serpilor a fost concesionat Bisericii si tu ai ramas cu serpii.Poate Rosia Montana o concesioneaza tot Bisericii sa faca obiecte de cult aurite, Pai o sa zici ca In locul la Electroputere au saltat catedrala si au ras fabrica pentru biserica. Uite sa nu zici ca sunt rea o sa incerc sa postez si sa dau un link sa vezi cu ochii tai ca pe locul Fabricii Timpuri Noi acum este loc viran si nu se ridica Biserica ba din contra veneam cu tramvaiul si un batrin plingea si uite ce zicea "la Timpuri noi am intrat ucenic si am iesit la pensie inginer" Si facea bietul om la Sf Cruci ca nu se astepta tara sa ajunga asa. Poate in cele 3000 de scoli desfiintate sa fi facut biserici, pai o sa zici ca biserici au facut si in cele 200 de spitale desf de a murit crestinul la poarta spitalului ca de 3 ceasuri era lacatul pus.Ce sa fac tu ai pus cazanul de rufe pe luminare si chiar nu pricepi mare lucru dar mai discuta si cu bunicii tai. Poate nu ai vazut la tv au desf spitalul au plecat toti cu catel cu purcel la alt spital si cind iau leafa ioc ca nu sunt fonduri, Dece nu ii cainezi cu iubire crestina pe aia care au facut 10 km de autostrada cu bani cit au facut tunelul pe sub canalul minecii eng/franc.Pai stai sa nu uit petrolul nu mai este al nostru poate si asta a fost dat bisericii ca de din petrol se face zmoala si @stanFamily se invitau pe undeva la o ceasca de zmoala (conversatii) Si le raspund si lor "sa le fie mistuirea usoara dar sa aiba grija sa nu se raceasca ca trag de ea ca de roata de tractor ".

| Trinitas a răspuns (pentru Danutza27):

Mai treci pe la scoala ca n-am inteles nici 20% din ce-ai scris tu acolo.

| Danutza27 a răspuns (pentru Trinitas):

Vezi ma ca e una cu piscoturi pe la Religie care se uita la tine si cica o ia somnul, Daca ai priceput 10% nu 20% este un cistig pentru tine

| Trinitas a răspuns (pentru Danutza27):

Am priceput atat de putin nu pentru ca nu as fi in stare sa inteleg, ci pentru ca tu nu stii sa scrii.
La un buton departare de M pe tastatura exista un buton numit "punct" si langa el mai e unul "virgula". Invata sa le folosesti si apoi discutam.

| PinkPanther a răspuns:

Ce tampenie, biserica ar trebui sa aiba cel mai mic procent, scolile si spitalele fac lucruri mai utile decat biserica.

| OmletteDuFromage a răspuns:

Ca popa e un sfant, si daca nu`i dai bani se supara si daca se supara pe tine ai pacatuit fiindca ai suparat un sfant (nu`i logic nu?smug)

| Nordic a răspuns:

Cine ti-a zis ca e pacat? Biserica nu-ti impune taxa. Dai si tu acolo ceva daca ai sau daca vrei. Daca nu dai asta e nu te omoara nimeni si nici nu e pacat. Ideea e ca daca dai bani ajuti biserica sa se intretina ca are de platit lumina, sa cumpere ulei pentru candele, lumanari etc.

| AndraKame a răspuns:

Pentru ca religia numai e ce era, cel putin nu in Romania...in perceptia religiei extravaganta si banii nu conteaza(ma refer din punct de vedere ortodox,deoarece catolicii au numai astfel de catedrale),ar fi suficienta o singura troita atat timp cat credinta respectivului care a dorit constructia ei si a celor care se vor inchina la ea este curata si fara interese. Evident ca(,) credinta celor care aloca banii aceia contructiei de biserici sunt cu interese, si nu din credinta infailibila fata de Dumnezeu.,, Ecuatia" e destul de simpla oricum.In comunism nu se accepta credinta si oamenii mergeau la acele putine biserici pe ascuns,nu era Mos Craciun,ci Mos Gerila etc. iar noi,fiind un popor majoritar credincios(nu zic ca e un lucru rau) dupa comunism am vrut si libertatea religiei(ceva normal dupa parerea mea),insa,acum,religia e folosita de mai marii statului(acei hoti) pentru a controla poporul si a fura voturile ptrintr-o slabiciune inofesniva a omului.,,Uite xulescu a contruit n biserici,trebuie votat!" sau,,Uite xulescu ne-a dat mita o icoana de carton sfintita(chipurile), trebuie votat!"s.a.m.d.E evident ca respectivul nu are o mare tangenta cu religia, dar omul(respectiv hotul) isi stie interesele si are strategia perfecta pentru a ramane in locul sau caldut umflat cu pene de gasca din parlament.Pacat ca isi bac joc de ceva curat,intorcand o parte din populatie impotriva religiei, care, nu are nicio implicare.Si pentru posibilele intrebari care vor urma : da,sunt crestina,dar nu neg faptul ca in ziua de azi politicienii se folosesc de religie de cele mai multe ori pentru a ajunge la,,inima" romanilor,sau, mai bine zis, la buzunarul lor.

| AndraKame a răspuns (pentru lolosaurus):

Nu ma intelege gresit.Am zis RELIGIA, nu biserica.Realizez si stiu ca sunt preoti chiar pedofili sau proxeneti, profitori si in nicio legatura directa cu ceea ce sunt desemnati sa faca.Preoti care au o conexiune directa cu ploiticienii(bisericile construite,icoanele,,sfintite"),dar si preotii si ploiticienii se folosesc de religie. Politicienii pentru a ramane in locul lor comod, iar preotii care participa la aceasta hotie castiga avand in vedere ca raman,, sponsorii" pe locurile lor. Exact ce ai spus si tu.Repet,am zis religia(cea din Biblie, nu cea care se face prin unele biserici de la noi).De aceea am si zis ca religia in Romania numai e ce era.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La fel de inteligent.ai inceput sa mirosi deja; si cu cat sant mai buni ca oameni,directorii de scoli,si doctorii sau managerii spitalelor? tu nu vezi cand e vorba de bani toate se duc la vale? tu gandesti cu partea dorsala ocea.ti s-au incurcat comenzile? vezi sa nu mergi cu spatele. uite inca niste idioti {oameni cu idei} care chiar cred ce spun.dar care habar nu au ca spitalele trateaza trupuri,si niciodata ca lumea,fiindca mor oameni, iar bisericile traateaza suflete, si tot asa niciodata cum trebuie fiindca nu toti ajung in rai.sau pantera sculii,roz, cu scolile si spitalele care fac lucruri utile.da scolile scot mai multi nerozi asa ca voi, iar spitalele mai multe cadavre in ultimul timp decat oameni sanatosi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine zice asta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gagiule,sant calare pe voi.primiti ceia ce meritati.semanati vant, culegewti furtuna va muma-n c.r de i si curisti.pe asta contati voi? pe intelegerea crestineasca si intoarcerea obrazului? pentru voi niciodata puisorilor.nici daca v-ati pocai in secunda unu.fiindca la mine nu mai tine.a-ti gasit stana fara caini sa va jucati caii cum vreti voi? unde ma pisaciosilor? la religie? sa va iasa din cap.doar cand imi veti demonstra ca ganditi atunci cand postati o provocare.ca doar asta faceti.

| zalisa a răspuns:

Pentru că suntem într'adevar un adevărat popor de credincioşi,
iar biserica a fost dintotdeauna şi va fi parte din putere, ca de obicei :=

| kdanny a răspuns:

Buna intrebare! Altfel pe bani cui crezi ca mai bea popa, si isi mai cumpara case si masini?