| CobraLeon a întrebat:

De ce la aceasta categorie se vorbeste doar de un zeu, stiti voi care...cand de fapt "exista" cu sutele?

18 răspunsuri:
| lifeForJesus a răspuns:

Deuteronomul 32:39
Să știți, dar, că Eu sunt Dumnezeu și că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viaţă şi Eu omor, Eu rănesc şi Eu tămăduiesc, şi nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea.

| CobraLeon explică (pentru lifeForJesus):

Dar totusi... celorlalti ce le facem?, ca fiecare religie in parte spune ca zeul lor este "unicul"...din cate se pare exista in jur de 2 miliarde de crestini, celorlalti 5 miliarde ce le va face al tau zeu?

| Maidanezul a răspuns (pentru CobraLeon):

Dupa ce vei da pe la rreligie mai vorbim Vad ca ai cunostinte solide,cum era casa de paie a purcelului puturos.O sa zici care purcel,pai ala care vine lupul si ii darima sandramaua, dar nu cum ai vazut tu in desene animate, Ca nu este prost lupul sa sufle pina ii cad nadragii pe jos.Vei zice dar cum darima coliba de paie Re lupul era in post si mincase fasole si nu aruncase 2 ape apoi simplu intoarce coada ia linia de ochire cu toba de esapament si incepe sa faca ca motoreta Carpati de pe vremuri si ramine purcelul gazat si lat

| CobraLeon explică (pentru Maidanezul):

Incerci sa pari inteligent, insa nu prea iti iese...

| Maidanezul a răspuns (pentru CobraLeon):

Astept de la tine un raspuns, cind il trimiti sa ma avertizezi,Sa ma leg de scun, cu cureaua de la pantaloni, sa nu cad jos. Probabil esti curios daca lupul cind executa trageri nu era trintit pe jos de recul Re nu deoarece lupul era destept statea in 4 labe ca tunul facut la Resita cu 4 roti, Lupul nu tragea la foc automat ci la foc cu foc si sareau "plotoagele "din casa purcelului.

| justfreelove a răspuns (pentru lifeForJesus):

Parca ar fi cuvintele lu maica-mea cand spargeam cate un geam laughing

| lifeForJesus a răspuns:

Isaia 45:6
Ca să se ştie, de la răsăritul soarelui până la apusul soarelui, că afară de Mine nu este Dumnezeu: Eu sunt Domnul, şi nu este altul.

| Maidanezul a răspuns:

UIte un ex mai pe intelesul tau.Prin VT evreii aveau un cort unde era tinut chivotul si toate cele necesare cultului.Vin niste primitivi ii cocoseaza pe evrei in bataie le iau si chivotul si toate acareturile.Primitivii baga chivotul Domnului printre zeii lor /Zeii lor erau si ei facuti dupa rang unii mai prapaditi din lemn altii mai folositori lor din piatra si tartorul din arama. Trageau primitivii un chef ca luasera si cenusa din vatra evreilor Dar stai ca Dumnezeu nu doarme, cind se duc dimineata in templul lor toate aratarile la care se rugau erau vraiste pe jos inclusiv tartorul care cintarea ca la 1 tona.Zic in mintea lor primitivii a fost cutremur si noi eram beti si nu am simtit.Pun la locul lor pietroaiele si arama.A doua zi toti zeii lor erau tandari vad primitivii si se zbirleste parul pe ei si cheama pe unul mai batrin acesta ce zice "ne-am gasit beleaua cu Dumnezeul evreilor " si pun totul in caruta si mai pun si cu virf si indesat pentru iertare si vacile care trageau de car o iau catre evrei. Concluzie daca niste primitivi au priceput astia nu vor pricepe ca sunt mai primitivi in gindire ca ei (primitivii de acum 5000 ani)

| Maidanezul a răspuns:

Stai si tu la rind la dovezi ca este coada de 200Km Unii vor sa afle din gura lui Dumnezeu numerele cistigatoare de la 6/49, altii ce va face steaua daca iese campioana, astia din guvern ce sa mai fure si cum sa ii prosteasca pe romani, Analfabetii cum sa invete carte.ia si tu ex de la primitivii de mai sus.

| monstrulet a răspuns:

Pentru ca romanii doar atat stiu, restul ori sunt satanisti, ori sunt atei. Nu ii doare de restul, dar bubuie de inteligenta crestina.

| Maidanezul a răspuns (pentru monstrulet):

Bati cimpii bre,stiau sa faca tractoare,locomotive,metrou,avioane,linii electrice pe la altii, turbine pentru francezi, basculante de 120 t.Ia uite cite stiau sa faca acum sunt "de-al" de tine care ii dai cuiul in mina si un ciocan si da cu el in genunchi.O sa zici cu ce.pai cu ciocanul bre

| Anonymus314 a răspuns:

Pentru ca El este cel adevarat, el este Adevarul si Viata.

| MoonLight a răspuns:

Daca ma apuc sa vorbesc de Buddha esti multumit?

| DarQueen a răspuns:

Nu există mai mulţi, El este Unul Dumnezeu în fiinţă şi întreit în persoane.

| RyugaHideki a răspuns:

Nu exista mai multi zei. Doar credinte si obieceiuri diferite. Exista doar un singur zeu suprem numit Dumnezeu. Dumnezeu este fie sintagma prin care se face referire la divinitatea supremă a celor trei religii monoteiste abrahamice: iudaism, creştinism, islam, fie un termen sinonim cu acela de „divinitate, zeitate, zeu/zeiţă". În general se poate determina la care dintre cele două sensuri se face referire într-un text prin faptul că în prima sa accepţiune termenul este scris cu majusculă, iar în cealaltă cu literă mică.

În primul sens, termenul „Dumnezeu" corespunde tetragramei ebraice YHWH, ce este un acronim; transliterarea acestei tetragrame mai cunoaşte şi formele YHVH, JHVH sau JHWH. În lipsa altor precizări, în vorbirea curentă „Dumnezeu" desemnează Dumnezeul evreilor, al creştinilor şi al musulmanilor.

| lucianal a răspuns:

Pentru ca zeii
sunt personaje mitologice create de om, care NU EXISTA!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si tu crezi in care vrei.aici e religie si fistecare discuta de credinta lui.numa ca la noi vin cei cu necredinta sa arate cat de prosti sunt ceilalti in raport cu intelighentia lor cea nemasurata in timp si spatiu.mai mult; calcand in picioare tot ce au altii mai sfand decalarandu-i rai pe acestia ei fiind cei buni.deja ma astept sa-mi aminteasca un inteligent de inchizitie si cruciade. poftiti domnilor.astept.

| justfreelove a răspuns:

E dreptul fiecaruia sa creada in ceva. Nu neg existenta unor personaje superioare pe anumite planuri existentiale, dar sa imi ceri sa cred in cineva sau ceva pe care nu l-am vazut, nu l-am cunoscut si pe deasupra sa il / o ador, deja imi ceri mult prea mult. Wake up People! nu mai suntem copii. Nu mai e nevoie ca cineva sa ne spuna in ce sa credem. Fiecare crede in ce vrea din propriile motiva, dar daca tu preferi sa rcezi ca cineva te ajuta pe tine in loc sa crezi ca tu esti capabil sa te ajuti singur, atunci o sa ai probleme serioase in viata big grin