|

De ce la scoala,si in general copiilor in crestere care isi formeaza personalitatea si educatia li se prezinta doar religia pe care parintii i-au dat-o si nu li se arata toate formele de credinta si religii pentru a putea alege singur unde crede ca vrea si i se potriveste? Si ce nu-mi mai place si nu sunt de acord este nu ca oamenii cred in Dumnezeu si ca sunt credinciosi, dar oamenii si biserica parca si-au format o religie a lor falsa cu multe reguli si bariere care te impiedica sa-ti traiesti viata cu bune si cu rele.Eu de exemplu, eram mai mica(12ani)si singura religie si forma de credinta pe care o cunosteam era cea ortodoxa, si m-am conformat.La un moment dat doream sa merg spre pocainta,dar sincera sa fiu,ascultand de "cuvantul Domnului",(adica sa fac incontinuu numai bine si sa inghit totul)eram cu adevarat trista de parca nu traiam, desi aveam doar 12 ani. Daca cu adevarat crezi in Dumnezeu asta o stii doar tu si El si o simti in suflet, nu prin fustele lungi sau scurte pe care le porti sau daca mergi la petreceri la care se danseaza sau doar la cele la care stai si bei apa plata!-Parerea mea.

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Apa plată nu este bună decât în cizmele dușmanilor!
Cârciumarii vor ca toți bețivii să vină la cârciuma lor și la fel fac și popii!
Cârciumarii sunt infinit mai folositori decât popii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si Biblia arata clar ca o persoana trebuie sa fie in cunostinta de cauza cand isi alege forma de inchinare si aceasta in urma analizarii Bibliei.Matei28:19,20

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am intrebat-o si eu pe profesoara mea de religie, acum 2 ani cred, de ce se mai numeste materia "religie" daca noi facem ortodocsism...Tin minte exact raspunsul care mi l-a dat: "Nu trebuie sa va incarcam mintea cu alte religii". Nu i-am mai zis nimic...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thunderstruck):

Aiurea rau raspunsul profesoarei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Si mi se pare o prostie, de asemenea si chestia cu popa ce te intreaba ce pacate ai si iti sunt iertate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce "multe reguli si bariere te impiedica sa-ti traiesti viata cu bune si cu rele"?

Credinţa oferită ţie de către părinţi are desigur rolul de a-ţi fi întărit viaţa spirituală încă de mică, mai ales în momentele cele mai vulnerabile ale creşterii şi formării tale morale. A fost perioada în care ai avut din plin maximă nevoie de ea!
Harul lui Dumnezeu păstrează integritatea copilului, sănătatea, viaţa şi sufletul acestuia neinfluenţate de răul de natură fizică sau de natură spirituală!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

- Darurile primite de la Dumnezeu doar propun libertăţii omului, păstrarea lor! La "maturitate", moment până la care fiecare a avut nevoie de aceste daruri şi s-a folosit de ele, la "maturitate" poate decide şi poate lua înţeleapta hotărâre de a păstra calea mântuirii şi viaţa şi credinţa primite prin părinţi de la Dumnezeu, sau... poate refuza viaţa şi mântuirea. Fiecare om este permanent liber, dar RESPONSABIL.

- Nu ai avut tu un cuvânt de spus în toate acestea? Dar oare nu a fost înţeleapta hotărâre şi datorie a părinţilor, de a te învăţa să mergi, să vorbeşti, să cunoşti la timpul lor anumite lucruri, să te fereşti de tot felul de pericole şi riscuri, deşi iarăşi, nu ŢI-AI EXPRIMAT alegerea şi consimţământul în acest sens! Cu darul vieţii primit de la Dumnezeu, iarăşi, la fel a fost. Şi a fost o alegere convenabilă pentru noi, faptul că părinţii au ales o perioadă în locul nostru ceea ce ne este necesar şi chiar vital!

La fel este şi cu credinţa- mai ales că ai avantajul de a avea acea credinţă (din 39000 de surogate câte există) despre care Fiul lui Dumnezeu a spus că este una singură (una singură mântuitoare- de sorginte divină şi nu umană)!

Acele "multe reguli si bariere" cu siguranţă sunt greşit înţelese. Pentru că învăţăturile Bisericii neschimbate a lui Hristos nu au fost date pentru a fi "bariere care te impiedica sa-ti traiesti viata" ci ca să înveţi să-ţi trăieşti CU ADEVĂRAT viaţa. Şi pe cea veşnică în special…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca in scoli ar fi fost interzisa religia sau toate religiile ar fi fost prezentate intr-un mod egal, pe la televizor si pe toate siteurile de "specialisti" am fi auzit si citit ceva in genul "Masonii interzic adevarata credinta".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acum ai 13 ani? doamne ce mare te-ai facut.si ce desteaptaaaa.eii laasa ca asa te maturizesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

De ce? Indoctrinare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chiar e stupid. Ar fi foarte interesant sa invatam despre religii, nu teologie. sad ma bucur ca am gasit o persoana care e de acord cu principiile mele.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează