| adrian1419 a întrebat:

De ce multi oameni nu realizeaza ca ei cred intr-o anumita religie doar pentru ca ei s-au nascut intr-o anumita parte a lumii? adica daca un arab se nastea in Grecia era cel mai probabil crestin sau un japonez care se naste in america va deveni cel mai probabil catolic nu shintoist. Voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Da, sau daca te nasteai in antichitate credeai in zeii aia de atunci. E clar, conteaza cum esti crescut, ce ti se spune de mic, cu ce credinte esti obisnuit. Iar cand ajungi matur si realizezi ca exista si alte religii, devii ostil fata de ele, aparandu-ti zeii tai si spunand ca doar ai tai sunt adevarati, si ai celorlalti nu. Si atunci pornesti in cruciada laughing

6 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Oriunde se naste un om are posibilitatea sa-l cunoasca pe adevaratul Dumnezeu si sa-l urmeze cu adevarat si aceasta datorita predicarii care se face pe tot pamantul.Matei28:19,20

| milan9 a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE. thinking

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că BISERICA SA ESTE UNA SINGURĂ!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Ai dreptate deoarece asta se întâmplă cu majoritatea oamenilor: privesc religia doar ca o moştenire sau ca o caracteristică a societăţii din care face parte.
Însă pentru ai plăcea Creatorului este nevoie de mai mult. Este necesar să ne folosim mintea pentru a înţelege ce formă de închinare acceptă el, iar în paginile Bibliei putem găsi criterii concrete în acest sens.

| BlackSulphur a răspuns:

Indoctrinarea-i mare, ce sa-i faci...

| Ruxy5 a răspuns:

Fiecare,la o anumita varsta isi va alege ce credinta va urma. Unii, daca vor sa se casatoreasca cu o persoana de alta religie isi shimba religia.

| Dandanache a răspuns (pentru Ruxy5):

E si in acest caz tot o religie conjuncturala.