| StrongHeart a întrebat:

De ce nu i-a placut lui Dumnezeu jertfa adusa de Cain,respectiv din roadele pamantului, iar jerfta lui Abel din animale i-a placut?
E clar ca Dumnezeu uraste veganii.

22 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Daca citeai Biblia, aflai de ce si cum dar voi sunteti numai cu netul si intrebarile puse de toti retardatii care se cred "spirituali".
Jertfa adusa de Adam a fost acceptata si a lui Cain a fost respinsa deoarece aceasta are importanta GALACTICA si nu este doar pentru Terra si nu are importanta felul gastronomic al pamantenilor. Jertfa ESTE un Simbol dar de unde sa stiti voi asta, de pe net? Dumnezeu i-a facut pe Adam si Eva vegetarieni asa ca aici ati cam dat cu oistea in gard.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"Jertfa ESTE un Simbol dar de unde sa stiti voi asta, de pe net?"

E un simbol pe naiba. Tampitii chiar credeau acum cateva mii de ani ca daca ofera diverse unui spiridus inexistent vor primi bunavointa lui. Mai nasol e ca si astazi mai sunt unii care ii cer aceluiasi spiridus inexistent diverse lucruri, in diverse forme.

"Dumnezeu i-a facut pe Adam si Eva vegetarieni..."

Desigur, si calul lui Fat-Frumos manca jaratic. In povesti e posibil orice.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Geneza 2,16. Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: "Poti sã mãnânci dupã plãcere din orice pom din grãdinã,
Ca de obicei vrei sa etapezi in domeniul prostiei, nimeni nu te intrece. rolling on the floor

| Holiday a răspuns (pentru danut):

Vezi, de aia prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul...cazul tau.
Daca iti spune cineva ca poti lua orice autobuz, asta nu inseamna ca nu poti merge cu metroul, de exemplu.
Ca sa aiba relevanta ce spui tu, exprimarea corecta ar fi fost "poti sa mananci DOAR(NUMAI) din..."

| danut a răspuns (pentru Holiday):

"Ca sa aiba relevanta ce spui tu, exprimarea corecta ar fi fost "poti sa mananci DOAR(NUMAI) din...""
Oauu, da nu sti sa citesti si singur versetul urmator, a voi asteptati sa citeasca alti pentru voi.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"...da nu sti sa citesti si singur versetul urmator..."

Iar iti dai cu stangu-n dreptu`, versetul urmator tocmai confirma ce am spus. Ia vezi peste 214 versete mai gasesti ceva cu care sa te faci de cacao?

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Este evident ca ai probleme mari cu intelegerea, nu am cum rezolva "cazul" tau, numai Dumnezeu iti poare "regla" calculatorul.

| dany1988 a răspuns (pentru danut):

Danut.Unde ai vazut tu viata extraterestra? Crezi ca daca nu era, nu ne vizitau? Sau au disparut? rolling on the floor

| danut a răspuns (pentru dany1988):

Extraterestri nu sunt asa cum iti imaginezi tu sau toti cei ce viseaza OZN-uri. Pamantul inclusiv sistemul nostru solar (daca citeai Biblia sau de ce nu, noile descoperiri facute de NASA) este o zona INTERZISA pentru fiintele din Univers, DAR ei nu au nevoie sa ne viziteze deoarece ne vad ca la cinematograful 3D. Singurele fiinte extraterestre care au acces pe pamant sunt ingerii care au diferite activitati pe planeta noastra si sa nu uitam de fiintele care noi le numim demoni sau ingerii cazuti (alungati din cosmos). Si inca ceva, asa, ca pentru tine, zborul in cosmos NU se face cu nave cosmice. De altfel daca cercetai mai in amanunt, aflai ca oamenii nici pe Marte nu pot ajunge chiar daca am avea navele necesare pe care de altfel cred ca le si avem dar cine POATE sa mearga, omul pamantesc sigur NU.

| dany1988 a răspuns (pentru danut):

Poate fi si o piatra, dar nu de pe Pamant.

| anonimg a răspuns:

Mantuirea pe care Dumnezeu o ofera oamenilor este un dar; si acesta nu poate fi cumparat cu nimic de pe pamant, ci a fost castigat pentru noi oamenii de jertfa Domnului Isus.

Jertfa lui Cain reprezenta neprihanirea oamenilor -dovada ca prin eforturile, prin meritele lor pot fi mantuiti. Daca omul s eputea mantui singur, atunci nu ar mai fi fost nevoie sa sufere cerul in locul nostru.
Este adevarat ca a 10% parte chiar si din roadele pamantului apartin lui Dumnezeu si trebuiau aduse la templu -daruite lui Dumnezeu. Chiar inainte de Moise, inchinatorii lui Dumnezeu aveau cunostinta de cerintele legii lui Dumnezeu, de jertfele care trebuiau aduse in locul stabilit de Dumnezeu. Oamenii nu le faceau de capul lor.
Dar Dumnezeu a cerut ca aceste jertfe aduse pe altar, sa fie din animale, si nu orice fel de animal, si nu adus oricum, pentru ca ele reprezentau pe "Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii".
Ce cauta Cain sa aduca pe altar fructe sau legume? Fapta lui a fost o sfidare la adresa lui Dumnezeu, si o batjocura fata de mantuirea Sa.
Abel insa a adus o jertfa placuta lui Dumnezeu.
A mai existat astfel de lucruri in Biblie cand niste preoti au adus foc strain: "Fiii lui Aaron, Nadab si Abihu, si-au luat fiecare cadelnita, au pus foc in ea si au pus tamaie pe foc; si au adus astfel inaintea Domnului foc strain, lucru pe care El nu li-l poruncise." (Levitic.10:1)
"Nadab si Abihu au murit, cand au adus inaintea Domnului foc strain." (Numeri.26:61)
A amesteca lucrurile sfinte cu cele uzuale devine profan.

| dany1988 a răspuns:

Pentru ca era carne de animal, dar lasa ca la urma ii place, chiar si de om.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Când Dumnezeu da o porunca se așteaptă sa fie respectata. Este adevărat ca nu obliga pe nimeni, dar acela care nu o respecta suporta consecințele. Daca Adam si Eva nu l-au ascultat au ajuns datorita neascultării sa guste moartea. Jertfele au fost instituite de Dumnezeu imediat după căderea in păcat. Acestea aveau rolul de a fi ispășit de păcatele facute. Iertarea păcatelor nu se poate face decât prin singele Domnului Isus. Pe atunci prin sângele animalului adus ca jertfa. Daca Cain nu a vrut sa asculte de Dumnezeu, ar fi trebuit sa nu aducă jertfa deloc si nu sa o aducă după placul lui. Daca era sănătos la cap nu l-ar fi omorât pe fratele lui Abel doar pentru ca acesta a adus o jertfa după porunca lui Dumnezeu. Are dreptate Biblia, ca cine se face vinovat de o porunca, se face vinovat de toate.
Atenție necredinciosilor!

| Digikey a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Dumnezeu nu l-a pedepsit pe Cain deoarece era criminal la fel ca el.
In schimb Abel a murit si s-a dus.
Cain s-a casatorit si a trait bine mersi.Morala?
Credinciosii n-au inteles nimic.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Iertarea păcatelor nu se poate face decât prin singele Domnului Isus. Pe atunci prin sângele animalului adus ca jertfa."

Concluzia evidenta e ca Isus asta face cel mult cat o oaie cu beregata taiata. Mi se pare si asa cam mult, dar ideea e interesanta provenind de la un adept al crestinismului.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Digikey):

"Totuși, macar ca păcătosul face de o suta de ori răul, si stăruiește multa vreme in el, eu stiu ca fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu, si au frica de El". Eclesiastul 8/12
Abel este mântuit. Cei care au murit ca martiri din cauza Cuvântului lui Dumnezeu vor face parte din cei 144000 care vor avea scris pe frunte Numele lui Isus si Numele Tatălui Sau. Apocalipsa 14/1

| Digikey a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ideea este ca Adam nu prea se pricepea sa faca copii.Nu exita internet pe atunci si nici prieteni cu experienta.A incercat el diferite variante pe care nu le explicam aici, asa ca pe primul copil l-a facut YHWH si Adam s-a uitat cu atentie sporita.
Si a zis: "Am capatat un om cu ajutorul Domnului!"
Deci Cain este unul dintre fiii lui YHWH, de aceea nu l-a pedepsit.Era prost ca tatal sau.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Digikey):

Toți creștinii ne exprimam la fel. Fara Dumnezeu nu putem face nimic. Si o sa ajungi sa dai crezare Bibliei daca nu acum, atunci când o sa fie prea târziu.

| Digikey a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Unui copil de 4 ani cand te intreaba cum vin copiii pe lume nu te apuci sa-i zici adevarul ca o sa-l sochezi.Asa si unui crestin cand vrea sa afle despre cele sfinte trebuie sa-i inventezi povesti ajutatoare.
Dar o sa vina vremea cand o sa creasca si o sa vrea sa stie mai mult.Dar toate la timpul lor.
Vechiul Testament este cheia.Pentru cine stie sa citeasca printre randuri,care mai are si un prieten evreu care sa-l ajute cu traducerile masluite de biserica adevarul nu va intarzia sa apara. Ceea ce crezi orbeste este irelevant chiar si pentru un zeu,o sa-i fie scarba de tine, o sa-ti zica ti-am dat un creier ce naiba ai facut cu el? l-ai pus la pastrare?

| Digikey a răspuns:

E clar ca nu-i placea mancarea de post.
In atotputernicia Lui nu a putut sa-si protejeze carnivorul preferat nici nu a prevazut ce o sa se intample.In omniscenta Lui la ora pranzului il cauta ca bezmeticul pe Abel.
Zeul asta ori era defect ori prost.

| Naavin a răspuns:

Buna!
Am mai auzit intrebarea asta la multi oameni.
Problema nu era cu ceea ce Cain ii aducea ca jertfa lui Dumnezeu, ci cu ceea ce se petrecea in inima lui.
Citeste Facerea 3:6, 7. Aici, Dumnezeu ii spune motivul pentru care nu cauta la jertfele lui: avea fata posomorata, din cauza ca facea raul. Din cauza ca era un om pacatos, cu inima pornita spre rele, Dumnezeu nu cauta la jertfa lui.
Un alt exemplu cu care putem compara ceea ce i s-a intamplat lui Cain, este rugaciunea vamesului si a fariseului. Dumnezeu nu a cautat spre rugaciunea fariseului, deoarece inima lui era plina de pacatul mandriei (Luca 18:10-14).
Sper ca te-am ajutat?

| Cristian86 a răspuns:

E clar ca nu înțelegem mai nimic atunci când avem prejudecăți!