| Vernusio a întrebat:

De ce nu ne-a intrebat nimeni daca vrem sa ne nastem si sa traim sau nu?

21 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Trebuia sa vorbesti cu parintii tai inainte de..sti tu.

| RAY a răspuns (pentru danut):

Si cum putea asta daca nu exista inca?

| danut a răspuns (pentru RAY):

Sunt lucruri in viata pe care putem sa le facem dar sunt si altele pe care altii la hotaresc pentru noi, in cazul de fata, parintii.

| danay72 a răspuns:

Viata e un dar de la Dumnezeu, dar depinde cum alegem sa o folosim.

| RAY a răspuns:

Scopul tau este sa fi sclavul lui dumnezeu ca apoi sa ai parte de o vesnicie de paradis, da nu tea intrebat daca esti de acord cu asta, dar daca nu esti vei arde vesnic in iad

| T0T a răspuns:

Căci nu existam ca să ne întrebe? Căci ai nevoie de acumulare de experiențe care se face în cadrul vieții ca să poți dobândi discernământ? Oricui nu îi convine viața, există sinuciderea. Nu o recomand și oamenii care apelează la ea tind să cred că chiar nu apreciază viața și nu au de ce, nu au discernământ sau au probleme psihice. Cum am mai zis, viața e mai bună decât nimic.

| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

"Căci nu existam ca să ne întrebe? Căci ai nevoie de acumulare de experiențe care se face în cadrul vieții ca să poți dobândi discernământ? Oricui nu îi convine viața, există sinuciderea. Nu o recomand și oamenii care apelează la ea tind să cred că chiar nu apreciază viața și nu au de ce, nu au discernământ sau au probleme psihice. Cum am mai zis, viața e mai bună decât nimic." - raspuns notabil.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu puțin noroc mă și pui personaj negativ în romanul tău SF.

| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

"Cu puțin noroc mă și pui personaj negativ în romanul tău SF." - pe cineva care calculeaza care socoteste matematic cum faci tu, NU-l consider personaj negativ. Din aceste puncte de vedere nu te consider personaj negativ. M-am jucat si eu putin cu limita (1+1/n)^n care tinde catre numarul "e". Este interesanta. Probabil o sa aprofundez si eu mai mult matematica. happy
Pot sa-ti spun ca mi-a placut matematica: algebra analitica, integralele, derivatele, limitele si am dat de trei ori admitere ca sa ajung la electronica pe locurile fara taxa la politehnica si am reusit. Prima data am reusit la matematica apoi la electrotehnica generala apoi la electronica. Profesorul acela de mecanica era ciudat, mazgalea pe tabla de parca scria in sila. Era cam in varsta. Iar treaba cu blocarea lui in sala de examen nu a fost initiativa mea. Au fost cativa colegi mai influenti care au pus la cale acea fapta. Daca era dupa mine nu as fi facut asa ceva. Acel episod a fost la sfarsitul primului an la electrotehnica generala cand eram cu medie de bursa dar pe care o pierdusem pentru ca in al doilea an m-am transferat prin admitere la electronica. Pot spune ca mi-a placut la facultate. Daca ar fi sa repet facultatea, as face-o cu placere.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Și eu am avut un profesor la matematici speciale ce tot măzgâlea și scrie repede rău laughing Mai spunea "să vedem ce e cu mizeria asta" laughing. Chiar erau mizerii și e multă materie condensată și la cât de repede se prezintă e greu să înțelegi dacă nu te informezi și separat. De exemplu la calcule și metode numerice profesoara ne preda tot într-o manieră în care nu prea ne făcea să înțelegem. Eu atunci am căutat pe Youtube înainte de examen ca să înțeleg bine conceptele iar alții memorau mecanic mai mult, căci nu au avut curiozitatea mea. Atunci am văzut ce materie frumoasă e și am luat doar eu cu cineva 10. În fine asta e legat de mai multe materii, când le înțelegi ai așa o satisfacție iar lucrurile devin mai frumoase.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu ai făcut o facultate bună. Eu cred că realizat ești în momentul în care știi și fizică și matematică și informatică. Trăim într-o eră tehnologizată deci e musai să știi să implementezi programe care să îți calculeze parametrii fizici care de asemenea se bazează pe calcule matematice. Astea 3 sunt baza. Aș zice și chimie, care mie unul nu mi-a plăcut niciodată să o aprofundez prea mult, însă și la aia e musai să ai o bază. Cât despre electronică e și aia o fizică. Am învățat destul despre tranzistoare însă există tehnologii fără tranzistoare, cum ar fi calculatoarele cuantice ce vor înlocui actuala tehnologie bazată pe tranzistoare. Sunt foarte multe lucruri pe care doar un om cu adevărat inteligent le poate acumula într-o manieră satisfăcătoare. Eu nu sunt unul din ei, dar asta nu m-a oprit să mai ajut pe alții, dacă nu aici pe TPU și în realitate.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Și nu te mai plânge de burse. Eu am avut burse în fiecare semestru cu excepția unuia...Și știi de ce am pierdut eu bursa atunci? Din cauza a 2 materii(care nu erau de bază), Engleza și Filosofia. La engleză ne-a dat să facem 2 eseuri la care am scris 4 pagini însă aia nici nu cred că s-a uitat pe lucrarea mea, nici nu era notată, poate și din cauza că eu scriu foarte urât. Atunci mi-a zis, "hai să îți pun 5". Îmi venea să îi zic vreo 2 însă cu ăștia mai mult pierzi dacă te iei în gură. La filosofie aveam o profesoară care ne zicea celor ce nu veneau la ora ei că "nu au nici nume nici prenume". Eu unul am chiulit destul de la cursurile alea și deși am avut și acolo o lucrare de 4 pagini cu temă ce n-ea dat ea făcută, răspuns complet la întrebările ce mi le-a pus, abia mi-a pus 5 doar din cauză că nu am fost la câteva cursuri. Mie unuia mi se pare facultatea mult mai frumoasă ca liceul însă viața în general nu e mereu dreaptă. Acum încep și eu un nou an universitar săptămâna ce vine și să văd cum mă descurc, voi fi tare ocupat având liber doar o singură zi pe săptămână, duminica.

| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

"Chiar erau mizerii și e multă materie condensată și la cât de repede se prezintă e greu să înțelegi dacă nu te informezi și separat. De exemplu la calcule și metode numerice profesoara ne preda tot într-o manieră în care nu prea ne făcea să înțelegem. Eu atunci am căutat pe Youtube înainte de examen ca să înțeleg bine conceptele iar alții memorau mecanic mai mult, căci nu au avut curiozitatea mea. Atunci am văzut ce materie frumoasă e și am luat doar eu cu cineva 10. În fine asta e legat de mai multe materii, când le înțelegi ai așa o satisfacție iar lucrurile devin mai frumoase." - in 2000 nu era Youtube si abia descopeream internetul doar la facultate si nu la camin sau acasa. Astfel neavand surse prea multe eram nevoit sa tocesc cursuri mazgalite aproape ca pe tabla mazgalita.

| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

"Tu ai făcut o facultate bună. Eu cred că realizat ești în momentul în care știi și fizică și matematică și informatică. Trăim într-o eră tehnologizată deci e musai să știi să implementezi programe care să îți calculeze parametrii fizici care de asemenea se bazează pe calcule matematice. Astea 3 sunt baza. Aș zice și chimie, care mie unul nu mi-a plăcut niciodată să o aprofundez prea mult, însă și la aia e musai să ai o bază. Cât despre electronică e și aia o fizică. Am învățat destul despre tranzistoare însă există tehnologii fără tranzistoare, cum ar fi calculatoarele cuantice ce vor înlocui actuala tehnologie bazată pe tranzistoare. Sunt foarte multe lucruri pe care doar un om cu adevărat inteligent le poate acumula într-o manieră satisfăcătoare. Eu nu sunt unul din ei, dar asta nu m-a oprit să mai ajut pe alții, dacă nu aici pe TPU și în realitate." - ar mai fi cipurile optice. Din ce am vazut, nucleul calculatoarelor cuantice lucreaza la temperaturi foarte negative. Creierul uman si biomateria lucreaza la temperaturi pozitive si sunt ca niste calculatoare cuantice. Creierul omului, care concepe un calculator cuantic, lucreaza la temperaturi pozitive si creste dintr-un embrion. Acest fapt arata ca creierul omului si biomateria sunt opera unei inteligente superioare omului. Legile fizicii cuantice sunt neschimbatoare la fel cum Dumnezeu nu se schimba. Omul doar se foloseste de aceste legi fizice. Inteligenta nu e totul. Dragostea e totul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

"Și nu te mai plânge de burse. Eu am avut burse în fiecare semestru cu excepția unuia...Și știi de ce am pierdut eu bursa atunci? Din cauza a 2 materii(care nu erau de bază), Engleza și Filosofia. La engleză ne-a dat să facem 2 eseuri la care am scris 4 pagini însă aia nici nu cred că s-a uitat pe lucrarea mea, nici nu era notată, poate și din cauza că eu scriu foarte urât. Atunci mi-a zis, "hai să îți pun 5". Îmi venea să îi zic vreo 2 însă cu ăștia mai mult pierzi dacă te iei în gură. La filosofie aveam o profesoară care ne zicea celor ce nu veneau la ora ei că "nu au nici nume nici prenume". Eu unul am chiulit destul de la cursurile alea și deși am avut și acolo o lucrare de 4 pagini cu temă ce n-ea dat ea făcută, răspuns complet la întrebările ce mi le-a pus, abia mi-a pus 5 doar din cauză că nu am fost la câteva cursuri. Mie unuia mi se pare facultatea mult mai frumoasă ca liceul însă viața în general nu e mereu dreaptă. Acum încep și eu un nou an universitar săptămâna ce vine și să văd cum mă descurc, voi fi tare ocupat având liber doar o singură zi pe săptămână, duminica." - mult succes in noul an. Cine intelege controversa universala iscata de Diavol, ajunge sa inteleaga ca viata NU e nedreapta. Faptul ca unii oameni se comporta nedrept NU inseamna ca viata e nedreapta. Acum lumea, prin tehnologie, slujeste unui scop diabolic adica acela al inlocuirii fortei de munca umane cu tehnologie nevie. Tehnologia este o sabie cu doua taisuri. Cine dezvolta o astfel de tehnologie ajunge sa se taie singur adica ajunge sa fie mandru si sa uite de Dumnezeu si de scopul Lui principal si nu-si mai face timp sa mediteze la sensul corect al vietii potrivit cu scopul proiectat al vietii din partea creatorului adica Dumnezeu. Dumnezeu nu gandeste matematic ci supermatematic adica trece dincolo de matematica gandita de om si de modul de implementare algoritmica a omului. Dumnezeu nu e un om ci cuprinde pe om si toata materia si tot ce exista. Omul e in Dumnezeu adica e inglobat in energia infinita a Lui Dumnezeu.

| oprescudorin11 a răspuns:

Daca este opera lui Dumnezeu? Chiar crezi ca Dumnezeu da socoteala? Dumnezeu este, asta trebuie sa stim: BINELE!
Dar presupun ca si El se intreaba despre unii ca noi, ce rost a avut sa ne creeze! Sigur ca are si raspunsul, daca e Dumnezeu!

| NGheorghe a răspuns:

Daca vroiai sa-ți fie puse întrebări înainte sa inveti sa vorbești încă puteam sa consider ca exagerezi.
Poate tu vrei ca asta sa fie o întrebare filozofico-existențiala dar in acelasi timp o formulare ca aceasta te prezintă ca pe o persoana ce se preface ca nu știe si ca nu vede ca... in unele cazuri, clar, depinzi de altii. Dacă nu ai știut, viața pe Terra este gratuită, ca pare ca si aici depinzi de altii este doar o impresie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viata insasi este un dar si nu un blestem iar reproducerea este o modalitate, de a transmite si imparti viata cu copii, facuta posibila de Dumnezeu pentru ca copiii sa fie la randul lor fericiti. Din dragoste Dumnezeu imparte viata Lui cu celelalte creaturi. Dumnezeu nu a creat pe om ca sa sufere ci ca sa fie fericit iar acest lucru este dovedit de lucrurile incantatoare de pe Pamant si modul cum este zidit corpul uman. Unii sufera mult DAR acest lucru NU a facut parte si nu face parte din scopul primar si principal al Lui Dumnezeu.

| cyupaku a răspuns:

Pentru ca nu depinde de tine frate

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat