| ovidiuproca a întrebat:

De ce oameni se roaga la un singur Dumnezeu (cult monoteist) desi in geneza creatia a fost creata dupa chipul si asemanarea LOR?

"sa facem om dupa chipul si asemanarea NOASTRA"

25 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Crestinismul cica e monoteist dar are 3 zeii

| Zenit313 a răspuns:

Pentru ca mitul creatiei, a fost plagiat din cultura sumeriana, care avea o religie politeista si asemanatoare.

| dracu14 a răspuns:

Crestinii se inchina la 3 zei, islamicii la unul singur

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pai da. asemanarea.ce tu esti numai lut? ori asemanarea e mai mult fizica ori mai mult spirituala? ori de toate trei?

| ManStrong a răspuns:

De ce nu jci cinstit?
Dumnezeu a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa.Geneza cap 1 27.

| ovidiuproca explică (pentru ManStrong):

De ce subscrii dintr-o biblie recenta. oare nu bibliile cele mai vechi sunt mai apropiate de de adevar? Citestele pe cele mai vechi. Multumesc pentru raspuns

| ManStrong a răspuns (pentru ovidiuproca):

Pai vreau sa ti dau un raspuns din Tanach (Torah?)Eu citesc in ivrit dar ti am dat pe romaneste ca e mai usor pentru tine. Unde ai gasit tu o biblie veche si scrie cum zici tu?

| ovidiuproca explică (pentru ManStrong):

Intamplator (misterioase sunt caile domnului) am gasit cu mult timp in urma aceste cuvinte intr-o copie biblie veche de prin 1000 si ceva si ar fi fost o lasitate sa nu le exprim din moment ce aceste cuvinte m-au schimbat. Comportamentul de menajare superioara este lipsit de respect fata de cel cu care vorbesti.Mai mult de atat geneza este prima carte a bibliei si nu o alta carte de pe la mijlocul bibliei, unde senzatia de uitare isi face aparitia datorita numarului de pagini citite. de asemenea marile legende din toate colturile amintesc la facerea lumii de o serie de zei la care crestinismul, era imposibil, sa nu ia parte la aceasta scena. Iti multumesc mult pentru raspuns.

| ManStrong a răspuns (pentru ovidiuproca):

Ma mira faptul ca ai gasit o copie a bibliei de prin o mie si ceva.Ca N Testament a fost tradus in romaneste de aprox 400 de ani de nu mai putin.

| ovidiuproca explică (pentru ManStrong):

Da pentru ca este o copie a acelei biblii vechi

| ManStrong a răspuns (pentru ovidiuproca):

In bibliile vechi nu scrie ce zici tu.

| HueyFreeman a răspuns (pentru ovidiuproca):

Pai stii cum e, mai baga si popii update la firmware-ul din Biblie.

| ManStrong a răspuns (pentru HueyFreeman):

Eu oricum ti am dat cam ceea ce scrie in original, daca nu ar corespunde ti as fi spus.

| HueyFreeman a răspuns (pentru ManStrong):

Original? Adica ai tu prima Biblie scrisa in secolul 3? Cum de mai esti in viata? Te-ar omora doar ca sa o distruga.

| ovidiuproca explică (pentru ManStrong):

Deci vorbesti din necunoastere. Ce am vazut eu, nu pot minti. M-as minti pe mine, daca as spune un neadevar. Sunt in situatia cand am vazut atat cea veche cat si cea noua. pe cand tu vorbesti naiv doar din cea ai citit din biblia, sa zic 1912. iti aduc la cunostinta ca suntem in mileniul 3 si biblia are o istorie creu de ignorat. ce te face sa crezi ca nu a fost modificata din acel moment?

| ManStrong a răspuns (pentru HueyFreeman):

Cine ti aspus ca biblia a fost scrisa in sec 3?
In sec 4 Constantin cel mare a legalizat crestinismul. Abia ddupa conciliul de la Niceea sa legalizat N testament in formsa oarecum acceptata azi.
Daer N Testament nu e Biblia. VTesatment a fost stabilit in sec 4 I E N.Acesta ca sa nu poata fi modificat a fost inventariata fiecare litera si fiecare semn.Si Isus se pare ca cunostea acest fapt cind spune; O Iota sau frintura de slova dinLege nu poate sa cada.
Ca dovada azi dac iei un sul de Torah din Pakistan din India sau din Etiopia si l verifici cu unul din nordul Europie sau din America nu vei gasi nici maca r o litera diferenta.
Ei Hai.Mai vrei sa discutam?

| ManStrong a răspuns (pentru ovidiuproca):

Ce ai putut sa vezi daca in l romana nu a fost scrisa Biblia numai foarte tirziu.Tu stii ca romanii foloseau kirilica, ca nu aveau inca un vocabular roman complet? Cind sa tiparit N Testament pentru prima data la Orastieinca foarte multe cuvinte au fost de origine Slavona ca nu erau cuvinte romanesti suficiente.Ce vrei sa mi demonstrezi?

| HueyFreeman a răspuns (pentru ManStrong):

Nu, stiu ca nu are rost din moment ce tu chiar crezi ca o carte cu un continut considerat sfant de foarte multi care are puterea de a subjuga popoare intregi nu a fost modificata deloc pentru a manipula.

| ovidiuproca explică (pentru ManStrong):

Torah (Judaism) au fost fondate si create pe acelasi tipar. se subintelege ca inpartasessc aceleasi credinte ca si catolicismu si ortodoxismul si in consecinta crestinismul. Trebuie sa subliniez ca sub decretul lui Constantin pedepsea pe oricine credea in credintele de dinainte de secolul 4. practic orice credinta inradacinata pana in secolul 4 nu raspundea sub nici o forma intereselor lui Constantinopol. Practic s-a instalat frica in numele lui Dumnezeu. Sa le fie rusine.

| ManStrong a răspuns (pentru ovidiuproca):

Asta nu are nimic de aface cu traducerile N Testament.V Testament in ivrit a ramas neatins de Constantin sau de altii.Acesta a fost pastrat de verei si se vede pina in ziua de azi.

| ovidiuproca explică (pentru ManStrong):

Pentru ca aceasta discutie sa nu ea o amploare nefireasca, ar trebui sa te gandesti "daca nu cumva crezi orbeste in ceea ce ai primit la nastere (educatia crestina) fie de la parinti sau biserica si intamplator ai evitar o cercetare" sau o comparatie fireasca pe care orice om ar trebui sa o faca daca doreste sa afle adevarul.

| ManStrong a răspuns (pentru ovidiuproca):

Te inseli foarte tare.Eu nu sint crestin deloc.Eu sint evreu, traiesc la Ierusalim si nu am nimic in comun cu crestinismul.Deinde ai tras acesta concluzie?

| ovidiuproca explică (pentru ManStrong):

Este important sa simti cuvintele pe care le spui si sa nu ai abatere de la acestea, si crede-ma ca nimic nu te poate dobora. Iti multumesc pentru toate raspunsurile tale. M-au ajutat suficient sa imi fac o parere globala a intereselor pana in acest moment.

Răspuns utilizator avertizat
| max98 a răspuns:

Sfanta Treime este alcatuita din trei persoane: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant. Citeste minunea Sfantului Spiridon cu caramida.