|

De ce ortodocsi sunt atat de convinsi de credinta lor adica ca ar fi,,singura credinta mantuitoare,, de nu catolicismul? Au totusi niste argumente foarte solide: Adica Iisus spune ca ii va incredinta biserica si cheile raiului lui Petru si intru- un fel are o anumita autoritate. Si problema cu purgatoriul este urmatoare: in biblie ne este precizat faptul ca exista un loc cu foc de unde ies porumbei albi. Ce contra-argumente au,, ortodocsi,, in aceasta privinta?

18 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Unde este smerenia, acolo este credinta adevarata, adica Ortodoxia! Parintele Arsenia Papacioc, fiind in vizita la o manastire din Grecia, a fost intrebat de o monahie: "Ce este Ortodoxia?" si parintele a raspuns: "Smerenie!"
Psalmul 33 spune foarte clar: "Aproape este Domnul de cei umiliti la inima si pe cei smeriti cu duhul ii va mantui" (versetul 17).
Psalmul 135: "Ca in smerenia noastra si-a adus aminte de noi Domnul, ca-n veac este mila Lui." (versetul 23)
Daca ai smerenie, nu modifici cuvantul Domnului. Daca ai smerenie, nu te numesti pe tine insuti vicarul lui Hristos, adica sa-I iei locul lui Dumnezeu, cand Hristos a spus ca: "Iata, Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului! Amin." (Matei 28, 20)
Daca ai smerenie, nu inovezi, nu scornesti erezii si nu te desprinzi de Biserica, asa cum au facut papistasii. In 1054, papistasii au aruncat anatemele pe altarul Catedralei Sf. Sofia, acolo unde era Hristos pe Sfanta Cruce. Papistasii l-au anatemizat pe Fiul lui Dumnezeu, ca sa-l puna in locul Lui pe falsul si ereticul papa.
Daca ai smerenie, nu arunci icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, ci ingenunchezi si te rogi in fata ei. La fel si in fata Sfintei Cruci, semnul lui Hristos Cel rastignit, care a ridicat pacatul lumii.

17 răspunsuri:
| a răspuns:

Credinta este o convingere asa ca nu poti afirma ca de ce ortodoxi,orice religios are propia convingere,cat priveste credinta, nimeni nu promoveaza credinta,fiecare iti promoveaza propile interese,hai sa vorbim despre iisus,el nu a scris nimic,apostoli nu au scris nimic,martori oculari nu au scris nimic, totul sa scris dupa ceva deceni dupa moartea lui,asta te invata la teologie,traducerile din ebraica, greaca veche nu pot fi intelese in alte limbi moderne, pur simplu sintaxa si modul de scriere sunt total diferite, asa ca ceea ce scrie in biblie poate fi interpretat cum vrei, un user scrie ca cica e destul sa crezi, nu e adv asa ceva, credinta fara fapte egal moarte

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

RaulAlmășan voi vorbiti care blasfemati biblia mereu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia e una, bisericile(instituții sociale) sunt diferite.
Ce vor toate religiile? Să unească oamenii, să ajute viața să se desfășoare în cele mai bune condiții. Așa se spune că în Asia poate în Japonia, într-un loc sacru dintr-o locuință sunt pe o masă obiecte de cult, statuete a trei religii, budism, confuciannism, shintoism. Și zeii nu se ceartă între ei. Se pune accent pe esența unei religii, nu pe cuvinte. Între ortodocși și catolici a intrat diavolul dezbinării, ca să aibă și el de lucru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Credinta cea adevarata este cea in Hristos. Catolicismul, ortodoxia, protestantismul sunt doar niste confesiuni care au niste doctrine specifice, un mod de inchinare specific, insa toate se bazeaza pe Hristos.
Unii oameni nu au inteles ca mantuirea este personala, nu la comun. Spunea un preot ortodox, in contextul vizitei Papei de la Roma, ca a intrat un lup in Romania... ca de ce vine Papa la un popor care e crestin de 2000 de ani? Exista multi preoti cu aceste principii: "Suntem crestini de 2000 de ani, nu ne poate invata nimeni mai bine, ceilalti ar trebui sa invete de la noi".

Exista si ortodocsi care s-au bucurat de venirea Papei, de unitate in Hristos. Nu i-am vazut sa se creada vreodata superiori pentru ca "sunt crestini de 2000 de ani". Da, ei raman in continuare ortodocsi si asa le place, dar nu denigreaza pe ceilalti.

Toate aceste aere de superioritate aratate de un crestin fata de alt crestin reies din lipsa citirii si studiului Bibliei. S-au afundat in traditii care nu sunt neaparat rele, dar au ignorat Biblia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru crestini, singura credinta mantuitoare este credinta in Dumnezeu, in Duhul Sfant, in Fiul Sau Iisus Hristos si in invatatura Acestuia, adica Evanghelia.
Cei care cred in altceva fac parte din alte religii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chiar si sustinatorii unei echipe de fotbal sau al unui partid politic pot deveni fanatici fara argumente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt ortodox. Despre Purgatoriu : nu ne spune nimic clar cu privire la asa ceva in Biblie, ne spune doar despre Rai si Iad, atata tot. Cei care au hulit numele Duhului Sfant vor merge in Iad (ateii), iar restul ar avea sanse la Rai, oricat de grave ar fi pacatele (citesti si tu in Biblie, ia mult sa scriu). Am spus ca ar avea sanse la Rai, nu ca se duc sigur acolo, depinde de preferintele Domnului acum (scrie in Biblie asa ceva). Deci, chiar daca esti rau sau bun, nu exista cale de mijloc, ori acolo, ori in cealalta parte. Catolicismul este preluat de la religia autentica (ortodoxa) si modificat, la fel ca si alte religii. Religia Ortodoxa este singura buna, celelalte au greseli aproape evidente, daca nu iti dai seama analizeaza, chiar te rog. Religia ortodoxa este cea mai veche religie corecta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Celcestietot):

Si in privinta primului argument : "Tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui"
Matei 16, 18
Ce au de spus,, ortodocsi,,? Nu cumva il desemna pe Petru liderul apostolilor si deci biserica din Roma [catolica] e cea de care vorbeste Iisus? Pentru ca Petru a provaduit la Roma si acolo a murit fiind primul Papa [episcop al Romei]. La fel si Apostolul Andrei a fost primul episcop al Constantinopolului dar neprimind o distinctie speciala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Celcestietot):

Imi cer scuze, dar trebuie sa fac niste precizari pentru a nu lasa greseli in ceea ce ai spus
1) Inafara de cei care au hulit Duhul Sfant, vor mai fi si altii care nu vor intra in imparatie, cum ar fi de ex. mincinosii, sau inchinatorii la idoli :
Apocalipsa 21:8 Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."
2) Ai spus ca religia ortodoxa este religia autentica si ca este singura buna.
Fiecare credincios spune ca religia buna este cea din care face el parte - eu pe care sa ii cred?
CATEGORIC religia ortodoxa nu este cea crestina autentica. Nu am vazut NICI UN VERSET care sa confirme acest lucru. Religia autentica este cea crestina, cea care are ca invatatura invatatura lui Iisus. Restul religiilor, toate spun ca sunt crestine, dar au invataturi diferite intre ele si diferite de invatatura lui Iisus (Evanghelia lui Iisus)
Dumnezeu a spus :
"Si glas s-a facut din nor, zicand: Acesta este Fiul Meu cel ales, de Acesta sa ascultati!"
(Sfanta Evanghelie dupa Luca – 9/35)
Iar Iisus a spus :
"... Pocăiţi-vă şi credeţi în Evanghelie."
(Sfânta Evanghelie după Marcu – 1/15)
"Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 23/8-10)
Cei care au o alta invatatura nu sunt crestini indiferent de ce spun ei ca sunt
3) Ai spus "Religia Ortodoxa este singura buna, celelalte au greseli aproape evidente, daca nu iti dai seama analizeaza"
Am analizat si uite ce am gasit :
Se stie ca cine se roaga la oricine in afara de Dumnezeu de fapt...2007 - 2173 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Henry34):

Parerea mea este ca nu conteaza pe unde au propovaduit apostolii. Conteaza doar faptul ca TOTI, ABSOLUT TOTI, au propovaduit invatatura lui Iisus, adica invatatura crestina. Exista o singura biserica crestina, si anume, biserica lui Iisus Hristos. Celelalte biserici (religii) nu sunt ale lui Iisus, ci ale acelora care le-au creat.
"Am si alte oi, care sunt din staulul acesta. Si pe acelea trebuie sa le aduc, si vor auzi glasul Meu si va fi O TURMA SI UN PASTOR. "(Ioan.10:16)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biserica iti suprima libertatea de gandire independenta prin raspandirea fricii intre adeptii religiei respective.
Episcopii sunt considerati descendenti de sange ai apostolilor,papei i se "da" imunitate totala,conducand oamenii de rand impreuna cu liderii politici.
Oamenii de rand se iau ca turmele dupa acestia,daca papa maine spune ceva,toti iau de bun ce spune,la fel cu politicienii, ei ne dau legile, noi trebuie sa ascultam si sa facem ce ni se spune.
Ei considera ca sunt lasati de Dumnezeu sa aduca razboaie, suferinta, etc pentru a exista dualitatea.Sunt multe lucruri pe care nici eu nu le inteleg in privinta asta.
Dar,in mare,trebuie sa existe acest rau necesar pentru o polarizare,pentru a fi un echilibru,intotdeauna trebuie sa existe dualitatea in natura si noi trebuie sa alegem calea de mijloc,in final pentru a implini destinul nostru.
Daca iesi din spectrul limitat de venerare a unui singur zeu,a unei singure religii cu un singur set de reguli, lucruri fascinante pot sa iti eleveze mintea, constiinta si sufletul si ajungi sa intelegi ca ce traim acum e doar o fractiune si ca nu se termina niciodata, sufletul e nemuritor si calatoreste in timp.
Daca oamenii ar incepe sa vada ca realitatea prezenta este una dintr-o infinitate de realitati, ca nu avem cum sa intelegem cine a creat universul fiind limitati de gandirea noastra primitiva si ca exista de fapt 9 dimensiuni si totul este un ciclu care se repeta,sufletul este nemuritor si calatoreste prin timp in aceste dimensiuni in functie de karma acumulata in timpul vietii poti sa treci in urmatoarele dimensiuni si vei trai o alta viata intr-un alt univers material intr-o infinitate de universuri materiale,exista posibilitatea sa ramai blocat in aceasta dimensiune,daca sufletul tau nu si-a atins scopul(ex:sinucigasi),acestia ajung ce multi ar numi "fantome",dar si iadul(dimensiuni inferioare) este doar un ciclu toate acestea nu sunt permanente,in schimb si crestinismul si islamul si budismul,toate au dreptate...2007 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lumina coboară doar o singura data, la Paștele ortodox. Uite aici înca un argument foarte solid.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TudorAlexWELA):

Iar paznicii mormantului sunt musulmani, si n-au de gand sa-si schimbe religia pentru ca stiu ca este o facatura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Catolici și ortodocșii sunt două mari biserici apostaziate, care hulesc si blasfemiaza conform Bibliei.
În Galateni capitolul 1 versetul 8 spune așa:
,,Dacă unul dintre noi (apostolii) altcineva sau un înger din cer va veni să vestească altceva decât ceea ce este scris să fie Anatema(exclus,blestemat)
Ni se ce clar sa ascultăm doar de Biblie,iar revelația si inspirația Dumnezeiască s-a terminat,Nu poate fi alta învățătură diferită de Biblie care să fie bună fiindca asta ar însemna că Dumnezeu ne întinde capcana.
Din moment ce ni se cere să anatenizam orice învățătură diferită de Biblie, nu se poate să apară învățături noi care să fie bunr.
Ortodocșii si catolicii nu respectă asta.
În Biblie Dumnezeu ne cere să ne închinăm numai lui, ortodocsii si catolicii nu respectă asta, ei nu respectă botezul, distrug bazele creștine și le înlocuiesc cu tradiții, si ritualuri păgâne.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si cumva Sfantul Petru era catolic?

Pentru niste interese lumesti papa (si catolicii dupa el) a modificat Crezul, adica a cazut din dreapta-credinta. Restul, incepandu secolul XI nu este decat un lung proces de degradare al lumii catolice. Azi un catolic sincer este pus intr-o situatie ingrata: isi da seama cat de decazuta i-a ajuns spiritualiitatea (si rupta de Duhul Sfant), dar trebuie sa asculte in continuare de majestatea sa papa, in toate elubratiile sale. Contradictie care nu are decat doua solutii: isi pierde credinta sau revine la ortodoxie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sindbad):

Corect. Catolicismul are aspecte gresite, ca si alte religii de asemenea, altele in afara de ortodoxism.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cei mai multi dintre enoriașii ortodocși si catolici nu citesc Biblia.Preoții au înlocuit Biblia cu Tradiția sfintilor părinți.Tradiția nu este Cuvântul lui Dumnezeu.In Biblie sta scris ca e vai de cei care adaugă sau scot din scrierile ei.Cei ce citesc Biblia cu credință si smerenie e imposibil sa nu vadă daca e pe calea cea buna sau rea. Daca fiecare om ar citi Biblia ar trebui sa sa zică la fel ca apostolii: "Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decât de oameni." Fapte 4/19 si 5/29.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează