| bluevibess a întrebat:

De ce religia ignora toate ipotezele stiintifice privind:Creearea universului,omului, pamantului si toate celelalte? De ce Religia in general isi impune propriile "teorii" privind aceste lucruri? Si ma refer la Biblie? Cat de inapoiati mintali putem fi?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

De ce inchizitia l-a condamnat pe Galileo Galilei cand a spus adevarul?
Unde sunt acei inchizitori acum, sa vada adevarul? Unde sunt acei netremnici orbi acum, cand lucrurile au iesit la lumina? Unde? La 2 m sub pamant, asta e problema, oamenii fac afirmatii, uncid si schilodesc in numele unor dogme gresite, iar cand se dovedeste ca acele credinte au fost false ei sunt morti si nu mai ai pe cine sa pedepsesti pentru acele atrocitati.
Cand adevarul o sa iasa la lumina cei ce fac aceste afirmatii vor fi morti.

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru Inferno):

Condamni intreg crestinismul pentru inchizitie(instrumentul bisericii catolice).

| Inferno a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Biserica catolica a fost doar o masca. Inchizitia a avut ale cauze, mult mai tenebroase.

| bluevibess explică (pentru Allrc24Orthodox):

-Razboaiele din trecut,toate aveau la baza religia,din cauza careia au pornit multe razboaie in care au murit multi oameni(Aici intervine "bunastarea" acelui functionar care judeca oamenii? ma refer la "Dumnezeu")
-Daca te declari ateu esti privit mai urat decat atunci cand omori pe cineva
-Banii care trebuie dati la slujbe,inmormantari,etc.(Asta e tot religie sau "bunastarea" acelui functionar nu?)
-Anual mor sute de mii de belelusi/copii care nu au nici o vina(Doar Dumnezeu e bun nu? Pai unde e asa-zisul "Dumnezeu" sa ii salveze?)
-Teoria Religiei privind creearea Universului si Pamantului care contrazice teoria stiintifica privind Big-Bangul si modul in care a fost creat Pamantul(Daca "Dumnezeu" a creat lumea si pamantul, el totusi de unde vine?)
-Razboaiele din prezent, crimele provocate de religie, si ma refer la islamisti, etc.(Pai cum permite acest "Dumnezeu" asemenea atrocitati? provocate culmea din cauza asa-zisei "Religii")
-Teoria Religiei privind vechimea Pamantului care sustine ca are aproximativ 6000-10000 de ani(In cazul in care s-au gasit fosile de dinozauri vechi de 60 de milioane de ani, pai cum asa?)
-Biserica care se imbraca in aur si ii respinge pe cei diferiti
-Crestinii care merg la slujbe, cred in asa-zisul "Dumnezeu" dar totusi injura, si nu se indura sa isi ajute popoarele.
Si lista continua...

| rocco09 a răspuns (pentru Inferno):

Doar ca tu presupui ca adevarul o sa iasa in sensul in care crezi tu, excluzi ipoteza ca poate sa iasa altfel!

46 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Stiinta nu face altceva decat sa descopera ceea ce este scris cu mii de ani in urma in Cuvantul lui Dumnezeu.Albert Einstein spunea:,, Stiinta fara religie este imperfecta religia fara stiinta este oarba.''
,, Numai un novice care nu stie nimic despre stiinta ar putea spune ca stiinta indeparteaza de credinta. Daca studiezi cu adevarat stiinta, ea te va apropia de Dumnezeu.,, James Tour, specialist in nanostiinta.

| bluevibess explică (pentru EmaS):

Spune-mi te rog pe ce va bazati voi crestinii cand spuneti de exemplu ca Dumnezeu exista? Sau ca Dumnezeu a creat lumea? Dami un raspuns in care sa nu fie implicata Blblia.

| Zenicide a răspuns (pentru EmaS):

Cum ramane cu tratarea leprei cu sange de pasare? Chestia asta apare tot in Cuvantul lui Dzeu.

| EmaS a răspuns (pentru Zenicide):

Da-mi si mie versetele unde este scris asa ceva!

| EmaS a răspuns (pentru bluevibess):

Experientele personale, raspunsuri la rugaciuni, prezenta Duhului Sfant in inima mea, pacea si bucuria pe care El o da, calauzirea.

| EmaS a răspuns (pentru Zenicide):

Chiar nu stiam. Mersi.

| bluevibess explică (pentru EmaS):

Pai cum asa? Nu esti cumva crestina?! De fapt Ema te contrazici singura.

| Anonim a răspuns (pentru EmaS):

Ema,pe oamenii de stiinta trebuie sa-i intelegi nu prin ce spun ci prin ce presupun, Si, ca sa ma explic:cunosti tu ceva perfect in lumea noastra? Deci stiinta este imperfecta, cu sau fara ajutorul religiei. Ce inseamna a fi orb? A cunoaste ce te inconjoara prin ce-ti spun altii, sau prin ce-ti imaginezi.Deci,poti sa greseti fie prin faptul ca esti informat gresit, fie ca imaginatia te insala.Cu alte cuvite, poti fi departe de realitae.Ai inteles sensul spuselor lui Einstein?
Nu stiu cine este James Tour, dar inainte de ai cita parerile, as cauta sa vad cam ce intelege el prin D-zeu.Si Frank Tipler, nu numai ca vorbeste, dar si demonstreaza matematic existenta lui D-zeu, numai ca D-zeul lui nu are nicio legatura cu cel biblic.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu este perfect.

| bluevibess explică (pentru EmaS):

Nimic nu este perfect. Daca e perfect argumenteaza.

| Anonim a răspuns (pentru EmaS):

Ema,eu acum am inceput sa te inteleg, dupa raspunsul dat si sunt bucuros ca si tu ai inceput nu numai sa ma intelegi, dar sa ma si aprobi.

| iiiiiiiiiii a răspuns (pentru bluevibess):

Argumentez eu.A fi perfect inseamna a nu avea niciun defect.A nu fi milos e un defect. Daca Dumnezeu nu era milos cand ti-a vazut comentariu si rautatea cu cre l-ai scris, in secunda 2 nu mai erai in viata... Apropo, Dumnezeu a fost milos cu tine si cand ti-a dat o familie, o casa etc., cu toate ca stia dinainte sa te nasti ca nu vei crede in el.Scopul acestui comentariu a fost sa te fac sa crezi in el. Daca n-am reusit, atunci imi pare mie rau pentru tine...sad

| Angel0 a răspuns:

Deoarece religia a incercat sa explice aceste lucruri cu 4-5 mii de ani inaintea stiintei.Stiinta mai are inca multe de explicat.Nu te mai agita.

| bluevibess explică (pentru Angel0):

Scuze dar ma agit.Pentru ca nu e normal ceea ce se intampla, din religie se omoara mai multi oameni decat in celelalte situatii.Pai cum poti sa crezi in asa-zisul " Dumnezeu" cand tu omori un om pentru tot asa-zisul "Dumnezeu"?!?! Asta e religia de fapt? Un instrument pentru manipularea prostiei umane?

| 4b a răspuns:

Eu tat nu inteleg, de ce saracia mea nu intelegeti ca Biblia nu este in contradictie cu rezultatele stiintei moderne...
Sanatate

Răspuns utilizator avertizat
| 4b a răspuns (pentru the2k):

Da nu-i corect, numa' pe mine ma ataci...de ce?crying amu, lasand gluma la o parte, hai sa lamurim noi 2 ceva: in natura sunt foarte multe lucruri, mult mai mici decat Dumnezeu, care, cu toate acestea raman o enigma atat pentru savanti cat si pentru profani; nu-i logic frate sa tagaduiesti existenta Lui pentru ca nu-L intelegi.
Amu merem mai departe, la credinta: ''Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa ca tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad.''
Ui ce afirma savantul Fritz Kahn: ''Ca si despre cele de apoi, tot asa despre lucrurile dela inceput omul nu poate cugeta decat facandu-si doar pareri, sau ipoteze...''
Multi recunosc azi, ca trebuie sa existe o forta, o energie, care nu este un atribut al materiei; cat de mult s-au apropiat ipotezele invatatilor moderni de revelatiile Bibliei...
Adevarata stiinta spune ca din nimic, nimic nu se face...percepi tu?
Omul isi da singur in cap cu asa zisa lui ''desteptaciune''; dupa ce a creat elementul de baza a universului(electronul, atomul, eterul universal, materia, bla) Dumnezeu a facut Lumina; pe cat de greu ne putem inchipui starea haotica, adica ''intunericul'' care era pe fata pamantului inainte de facerea lui, pe atat de greu ne putem explica fiinta luminii.
Is multe omule de discutat...
Sanatate

Răspuns utilizator avertizat
| 4b a răspuns (pentru the2k):

Bine the...am inteles ideea, sper ca sentimentul e reciproc.
Numa' binewinking

| Anonim a răspuns (pentru 4b):

Din tot ce spui, am retinut ca"din nimic, nimic nu se face".Cum se face atunci ca Dumnezeu a aparut din nimic?
In acelasi context, intunericul nu exista.El este numai lipsa luminii, adica nimic.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu este Fiinta eterna. El este din vesnicie in vesnicie.

| Anonim a răspuns (pentru EmaS):

Ema,"din vesnicie in vesnicie" este fara sens, avand in vedere ca in religie cuvantul "vesnicie" semnifica ceva fara inceput si fara sfarsit.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Valeriu draga, spune-mi te rog ce parere ai despre acest om. Http://stirileprotv.ro/......video.html

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Dragul meu este un Psalm in care asa este scris! Ps.90:,, 2 Înainte ca să se fi născut munţii şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!,,

| Dorugar a răspuns (pentru EmaS):

Si tu vrei sa credem ca un psalm dintr-o complilatie de texte scrise in antichitate, are mai multa credibilitate decat rezultatele cercetarilor stiintifice facute cu aparatura cea mai performanta?

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Oh,incepusem sa iti duc dorul!
Ia spune ce parere ai despre acest om, ori si el este un analfabet pentru tine?! Http://stirileprotv.ro/......video.html

| Anonim a răspuns (pentru EmaS):

Ema,pe net vei gasi zeci,poate chiar sute, de relatori despre situatii similare si cu explicatii care se vor cat mai veridice.
Adevarul este ca pana in prezent cei care se ocupa in mod serios de acest lucru nu au inca o explicatie plauzibila, asa cum se intampla cu multe fenomene care sunt generate de creier.Cel mai interesat si serios studiu, mi s-a parut pana acum, a Dr.Sam Parnia, fondatorul primului centru de cercetare care vizeaza problema constiinei in care se incadreaza si EMI (experienta mortii iminente).

| Anonim a răspuns (pentru EmaS):

Referitor la originea lui "vesnicie din vesnicie", cred ca este un exemplu ca nu intotdeauna trebuie sa ne insusim mot-a-mot chiar si Biblia.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine, atunci ce inseamna ca El este Alfa si Omega inceputul si sfarsitul?

| Dorugar a răspuns (pentru EmaS):

Alfa si omega se refera la faptul ca inainte de a se naste era Lucifer era steaua de dimineata mai exact potrivnicu care i se impotrivea lui Dumnezeu si a ajuns Omega adica tot potrivnicul care trimite la plimbare Legea lui Dumnezeu si o inlocuieste cu o Lege Noua, si asta in calitatea de Stapan al cheilor mortii si ale Iadului.

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

,,Şi acum, Tată, proslăveşte-Mă la Tine însuţi cu slava pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.,,
,, Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă.,,
,, Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."

Stii ca in Tanach este scris despre Domnul Isus? Unul din sulurile descoperite la Qumran este cunoscut acum drept Marele sul a lui Isaia. Datand din anul 100 i.Hristos acest sul de o lungime de 7, 32 m contine cartea completa a lui Isaia profetie despre venirea lui Mesia,, Robul Domnului,, si incepe sa vorbeasca despre acest Rob in capitolul 42, in ceea ce se cunoaste a fi primul,, Cantec al robului''.Dar El este numit cel mai adesea,, Robul care sufera,,, datorita descrierii deosebit de vii a mortii Lui jerfitoare din Isaia 53.

| Anonim a răspuns (pentru EmaS):

Inseamna ca El este Inceputul si Sfarsiul (al cui?), deci nu venicia.

| Dorugar a răspuns (pentru EmaS):

Adica vii din nimic si te vei intoarce tot acolo in nimicul din care ai venit.
Isus minte cand zice ca el este "lumina lumii". Isus este doar Luceafarul / Lucifer adica planeta Venus, si ca atare nu este el lumina lumii, ci soarele.
Nu cred ca in Tanach scrie ceva de Isus, manuscrisele de la Qumran nu sunt Tanachul, iar profetia despre venirea lui Messiah, inseamna venirea unui UNS ca REGE care elibereaza poporul evreu, si nicidecum un alt Dumnezeu!
Yocmai din cauza aceasta evreii l-au acceptat ca Messiah pe Simon bar Cochba si nu pe Isus care n-a fost uns decat pe gura dupa ce isi sorbea zupa cu sau de oaie.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu este inainte de toate, inaintea tuturor lucrurilor. In prezenta lui Hristos vom sta la sfarsitul lucrurilor la fel ca la inceputul lor. Domnul timpului si al spatiului nu este limitat de aceasta creatie, dar creatia Sa este limitata pana la mormant. (Romani 6:3–6) Nu ştiţi că toţi câţi am fost botezaţi în Isus Hristos, am fost botezaţi în moartea Lui?
Gal 3.27;
,, Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă.,,

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Ei,bine,un rabin a fost intrebat la cine se refera Isaia 53 a fost derutat si a spus,, Trebuie sa recunosc ca atunci cand citesc Isaia 53 mi se pare intr-adevar ca este vorba de Isus, dar intrucat noi nu credem in Isus, nu este El.Rationamentul rabinului pare nu numai circular, ci de-a dreptul evaziv si chiar temator.,, Nimeni nu este ata de surd ca cei care nu vor sa auda.,,

| iiiiiiiiiii a răspuns (pentru the2k):

Nu puteam da un raspuns mai bun

| WhatheWow a răspuns:

Inferno, esti tu? E bine ca ti-ai mai facut un cont ca la categoria asta e plin de trolli mai ceva ca un ciine de purici; dar culmea, toti acesti trolli se numesc crestini, ce ciudat!

| Inferno a răspuns (pentru WhatheWow):

Da, dar nu este alt cont.

| WhatheWow a răspuns:

Stiinta e din ce in ce mai aproape de a dezveli acest fals adevar, imbracat in straie stralucitoare si vinzator de sperante numit Religie. Odata descoperit, credinta isi pierde baza si se destrama. Pentru asta e Religia asa de elocvent impotriva Stiintei. Omul e singura fiinta care se incapatineaza sa-si accepte starea si de aceea tinde spre supranatural, spre o stare si un scop mai presus de tot ceea ce e viu pe aceasta planeta. Nu Zeii l-au creat pe Om dupa chipul si asemanarea lor ci invers. Traditiile si Credinta sint mai puternice, in inima multora, decit Ratiunea si Stiinta.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Inapoiati mintal? exact cat se intoarce filmul vietii inapoi in ceasul de pe urma.te vei rusina de prostia ta? sau te vei mandri cu intelepciunea ta? vom muri si vom vedea.

| rocco09 a răspuns:

Pe unele le ignora pentru ca sunt doar "ipoteze"! Stii ce e aia o ipoteza? Inclusiv darwin dupa ce a scris originea speciilor nu era convins ca e adevarat, intelegi? Ca sa fie crezut trebuie sa fie adevar absolut, si experimentat, la fel cum 2 cu 2 fac 4!