| Meme10Memu a întrebat:

De ce se leaga unii de impartasanie cand de fapt aceasta nu s-a facut cu lingurita cand traia Iisus?

17 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Din cauza lipsei de educatie a preotilor si a enoriasilor, cum poti linge o lingurita dupa altii, sti ce au facut ei inainte de asta cu gura?

| dany1988 a răspuns (pentru danut):

Ia.Iar sunt de acord cu tine, doar la faza asta rolling on the floor

| minrest a răspuns (pentru dany1988):

Nu este prima data; posibil sa fi un adventist care se neaga.

| Celcestietot a răspuns:

Aceasta are legatura cu Iisus.

| milan9 a răspuns:

Nu este vorba de genul linguritei cu care primesti Impartasanie ci de faptul ca odata atingandu-se de Sf. Impartasania aceasta lingurita nu mai poate fi aruncata pursi simplu la gunoi. Actul respectiv presupune o grija pe masura importantei lui.

| minrest a răspuns:

Problema este ca Iisus nu avea lingurita de argint; daca ar fi detinut una, se impartasea cu ea. Avea o lingura de lemn, o scotea de la brau cand se servea ciorba; doar nu voiai sa se impartaseasca cu linguroiul.

Răspuns utilizator avertizat
| minrest a răspuns (pentru Meme10Memu):

Mai, inteleg o gluma, dar nu si bataia de joc; nu mergea la masa, sa isi ia lingura la el. DACA ar fi cazut o lingura, crezi ca avea nevoie vreun evanghelist sa mentioneze asta? Doar ei relatau foarte putin, doar ce aveau nevoie; relatau din auzite, la aproape un secol dupa evenimente.

Răspuns utilizator avertizat
| minrest a răspuns (pentru Meme10Memu):

Da, este perfect adevarat. Deci conchizi ca biserica corecta e cea in care se bea din pahar, nu cea in care se ia cu lingurita. OK. 1. Ucenicii beau toti din acelasi pahar, nu din paharute mici de plastic, asa ca riscul de contagiune era cam acelasi, ca si cand ar fi folosit aceeasi lingurita. 2. Nu ti se pare cam putin, sa stabilim corectitudinea unei biserici pe baza diferentei intre pahar si lingurita?

Răspuns utilizator avertizat
| minrest a răspuns (pentru Meme10Memu):

Adevarul este ca intrebarea mi s-a parut neclara, acum inteleg; de ce dau unii atata importanta modului in care se ia inmpartasania intrebi. Nu se da, de fapt, importanta mare astazi, mai degraba ce este impartasania conteaza in disputele contemporane, desi candva conta foarte mult cum se ia, admit asta. Parerea mea nu prea conteaza; eu totusi cred ca impartasania, cina domnului, comuniunea, de la varianta transubstantierii si pana la statutul de simplu simbol, constituie canibalism ritualic. Odata ce painea respectiva e trupul cuiva, mancarea ei constituie act de canibalism in speranta unui beneficiu spiritual.

Răspuns utilizator avertizat
| minrest a răspuns (pentru Meme10Memu):

Si poti tu sa crezi ca Isus ii accepta exact pe liderii vostri? Deja au trecut cu mult de 144000 cei ce accepra ai painea, si paharul.

Răspuns utilizator avertizat
| minrest a răspuns (pentru Meme10Memu):

Stii ca nu e lasat, decat prima data, cand nu are ce sa ii faca. Daca e persoana cu idei neclare, la marginea gruparii voastre, il lasa in pace, dar daca un membru vechi cu activitate si elder, bagat in lucrarea de predicare se impartaseste si e acceptat de voi, e considerat de gruparea voastra din numarul celor 144000, desi acesta e depasit de mult, si cu foarte mult.

| Apokales a răspuns:

Pentru ca acei preoti nu se abtin din a face bani nici cand lumea moare pe capete din cauza adunarilor de acel fel.