|

De ce se roaga oamenii la sfinti din moment ce doar Dumnezeu hotaraste ce si cum? Si pentru a ajunge in rai ai nevoie de pile?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru ca daca ne rugam noi direct lui Dumnezeu trebuie sa ne rugam din ''toata inima'', ''din tot cugetul si din tot sufletul nostru'' ca sa ne fie ascultata rugaciunea iar asta e cam greu (pentru unii), de aceea ne rugam sfintilor ca sa mijloceasca pentru noi, fiindca rugaciunile lor sunt mereu primite de Dumnezeu. Prin pile cred ca vrei sa spui oameni care au murit si au ajuns in rai si se roaga pentru tine... oare nu te-ai gandit la oamenii care sunt inca vii? La pustnici de exemplu ca ei se roaga lui Dumnezeu nu doar pentru ei, ci pentru toti oamenii de pe pamant. Si sa stii ca pot sa se roage toti sfintii pentru tine dar daca tu nu vrei sa te mantuiesti nu te vei mantui, nimeni nu te va mantui cu forta. Ca sa ajungi in rai in primul rand trebuie sa iti doresti asta, apoi sa cunosti si sa faci voia Domnului adica sa te rogi, sa respecti cele 10 porunci, sa te rogi cat mai mult, sa faci milostenie. Cred ca stii mai departe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La ortodocsi ne consideram pacatosi, iar pe sfinti ii vedem ca pe oameni care au trait dupa voia Domnului au care traiesc in lumea fagaduita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un exemplu, Sf Ioan Gura de Aur. A fost un protector al celor neajutorati si un mustrator al episcopilor sau aristocratilor care nu implineau viata crestina. S-ar putea spune "mare lucru". Insa a platit cu viata pentru asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Datorita religiei din catre fac parte.
fiindca conducerea organizata a biserici din care fac parte hotareste cum sa faca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează