| anonim14653876 a întrebat:

De ce sunt așa mulți creștini anti avort, având în vedere că Biblia este 100% pro avort?
Exodul 21:22-25 Spune că dacă o femeie însărcinată e lovită doar cât să facă avort spontan vinovatul trebuie doar să plătească amendă, dar dacă o rănește în orice alt fel trebuie să se aplice legea talionului, sugerând că un făt nu are la fel de multă valoare ca un om.
Numeri 5:11-33 Un ritual grotesc prin care o femeie bănuită de adulter trebuia aruncată în apă sfințită care trebuie să îi producă avort spontan, acest lucru fiind clar pro avort. Nu doar atât, dar legea VT cerea avorturi obligatorii aparent.
Deuteronomul 28:53 Aici Dumnezeu își enumeră pedepsele pentru neascultare incluzând consumul fructului pântecului, a cărnii copiilor lor. Pe langă cat de dezgustător poate fi și dovada cruzimii zeului biblic, versetul ăsta contrazice ideile legate de sanctitatea vieții.
2 Împărați 8:12 Elisei profețește relele pe care împăratul Hazael le va face, inclusiv ruperea pântecului femeilor însărcinate.
2 Împărați 15:16 Împăratul Menahem a făcut același lucru.
Isaia 13:18 Profeție despre căderea Babilonului, inclusiv omorârea copiilor nenăscuți.
Ieremia 44:7-9 Ca pedeapsă pentru închinarea la idoli, israeliții meritau să nu mai rămână niciun bărbat, femeie, sau copil sau bebeluș, din nou contrazicând argumentul cum că Biblia ar fi anti avort.
Osea 9:10-16 Dumnezeu va pedepsi israeliții în copii, aceștia murind la naștere, sau fiind distruși în uter, sau nefiind concepuți.
Osea 13:16 O altă profeție despre o pedeapsă pentru neascultare de Dumnezeu, femeile însărcinate fiind despicate.
Matei 24:19 Iisus nu prea pare îngrijorat de stare de bine a femeilor gravide sau a nenăscuțiilor.
Cum comentați aceste versete?

Răspuns Câştigător
| Nilsson a răspuns:

Comentez doar primul punct:

Exod 22
„22. Daca se cearta doi oameni si lovesc pe o femeie insarcinata si o fac doar sa nasca inainte de vreme, fara alta nenorocire, sa fie pedepsiti cu o gloaba, pusa de barbatul femeii, si pe care o vor plati dupa hotararea judecatorilor.

23. Dar daca se intampla o nenorocire, vei da viata pentru viata,

24. ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior,

25. arsura pentru arsura, rana pentru rana, vanataie pentru vanataie."


Textul spune cat se poate de clar „doar sa nasca inainte de vreme, fara alta nenorocire" adica nastere inainte de termen.
Asta inseamna avort la tine?!Am mai discutat si anterior cu tine, mi-am dat seama ca problema ta e ca nu prea te ajuta capul si ce e mai rau este ca si prezinti lucrurile intr-o maniera mincinoasa si malitioasa.

| anonim14653876 explică (pentru Nilsson):

De fapt, în versiunea în engleză a regelui Iacob, „versiunea autorizată" a bibliei spune: „If men strive, and hurt a woman with child, so that her fruit depart from her, and yet no mischief follow: he shall be surely punished, according as the woman's husband will lay upon him; and he shall pay as the judges determine."
În versiunea originală a Bibliei, versetul ăsta avea sensul de a produce avort spontan. Ideea că ar însemna de fapt să nască înainte de vreme a fost introdusă în versiuni mai noi ale Bibliei pentru a nu părea că biblia este pro avort, comițând păcatul minciunii. Cred că oricine își poate da seama că o lovitură în uter nu ar produce o naștere prematură. Prin urmare singurii mincinoși de aici sunt editorii bibliei.

10 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Stii,... Arhanghelul Mihail a spus la un moment dat un cuvant: "Domnul să te certe pe tine, diavole!" Nu stiu de ce, dar, am impresia ca aceste cuvinte ti se potrivesc si tie! sad

Nu stiu de unde scoti insinuari pentru avort din versete CARE NU VORBESC DESPRE ASA CEVA, si nici nu ofera vreo sugestie in aceasta directie. Nicio insinuare si asociere de verset cu aceasta tema nu are substrat real!
Te-ai facut vinovat de avort si acum, ca sa-ti simti contiinta eliberata de blestemul care sta acum asupra ta, te-ai gandit ca ne poti livra aceeasi invitatie si acelasi grad de vinovatie? Numai pe demoni ii stiu ca procedeaza cu regularitate in directia asta... Tu vezi-ti mai bine de sufeltul tau. sad

| milan9 a răspuns:

Spre exemplu, Exodul 21, 22-25 nu spune ceea ce sustii tu
Exod 21, 22. ,, Daca se cearta doi oameni si lovesc pe o femeie insarcinata si o fac doar sa nasca inainte de vreme, fara alta nenorocire, sa fie pedepsiti cu o gloaba, pusa de barbatul femeii, si pe care o vor plati dupa hotararea judecatorilor."

Numeri 5, 11-33 - "aruncată în apă sfințită care trebuie să îi producă avort spontan"? Spui aberatii.
,, Şi apa aceasta, care aduce blestem, să intre înăuntrul tău, ca să ti se umfle pântecele şi să-ţi cadă sânul tău. Iar femeia să zică: Amin," - O fi el ritual grotesc (un Vechi Testament ce are aproape 3500 de ani vechime cu scrieri pe parcursul a 1400 de ani!) dar in nici un caz acolo NU ESTE VORBA DE AVORT!
"Deuteronomul 28, 53 Aici Dumnezeu își enumeră pedepsele"...
Pedeapsa nu este o liegitimare a vreunui rau. Daca pedeapsa viza viata unui raufacator, nu trebui e sa ai nici tu nici altcineva impretinenta de a declara viata "un rau" de care un om ar putea fi "scapat"!

Asemanatoare in trendentiozitate sunt si urmatoarele versete lasate de tine.

| Celcestietot a răspuns:

Mie imi convine orice actiune a lui Dumnezeu. Daca este pro avort foarte bine, daca nu, foarte bine.

| Nilsson a răspuns:

Te tii tare in minciuna dar degeaba, se poate cauta cuvantul originar in ebraica si nici vorba de "avort spontan"


Original: יצא

Transliteration: yâtsâ'

Phonetic: yaw-tsaw'

BDB Definition:

to go out, come out, exit, go forth
(Qal)
to go or come out or forth, depart
to go forth (to a place)
to go forward, proceed to (to or toward something)
to come or go forth (with purpose or for result)
to come out of
(Hiphil)
to cause to go or come out, bring out, lead out
to bring out of
to lead out
to deliver
(Hophal) to be brought out or forth


Spre informarea ta te anunt ca pana si sperieturile pot cauza nasteri premature.
Iti mai zic o data, nu incerca sa pari destept mai ales cand nu ai cu ce.

| Mircea08 a răspuns:

Nu vad nici un verset din invatatura crestina, Evanghelia. Tu vorbesti de crestini si dai exemple dintr-o alta invatatura, una pe care Dumnezeu a lasat-o numai poporului evreu si numai pana la venirea lui Iisus.
Probabil vrei sa pui ceva intrebari prin care sa pui la indoiala fatul ca invatatura lui Iisus ar fi buna. Pentru a face asa ceva trebuie sa intelegi mai intai corect Biblia, iar daca vei avea norocul sa o intelegi nu vei mai pune nici o intrebare. Nu cei destepti inteleg Biblia ci numai cei care trebuie sa o inteleaga o inteleg :
"Iar dacă Evanghelia noastră este încă acoperită, este pentru cei pierduţi, In care Dumnezeul veacului acestuia a orbit mintile necredinciosilor, ca sa nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu. "
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel- 4/3, 4)

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Biserica permite avortul doar în cazul în care mama poate fi afectata sau sa moara în urma sarcinii.

| Irinel15123532 a răspuns:

Versete scoase din contextul lor, unele nu au nici o treaba cu avortul, ma intristeaza faptul ca incerci cu orice pret sa pui indoiala in mintea copiilor Lui Dumnezeu prin versete scoase din context, iti putem explica fiecare verset in parte, deoarece nici unul nu sugereaza macar ca Dumnezeu este de acord cu avortul, pus in contextul sau. Este absurd sa spui ca Dumnezeu este de acord cu avortul cand una dintre cele 10 porunci spune sa nu ucizi, Nilsson ti-a explicat mai sus unul dintre versete, Nici unul din aceste versete nu sugereaza macar ca Dumnezeu este de acord cu avortul. Dumnezeu sa nu iti tina in seama pacatul acesta.

| SomethingFunni a răspuns:

Noul Testament este clar anti-avort si are grad canonic peste Exod si orice alt paragraf obscur mai exista in lista de 100-si de volume canonice. Sa pretinzi ca daca exista niste ambiguitati intr-unul dintre volume atunci "Biblia" este 100% pro-avort reprezinta o lipsa de onestitate intelectuala.

Nimeni nu e atat de prost incat sa nu poata vedea prin argumentul asta ca svaiterul

| AG777 a răspuns:

1 Pepsi foloseste anumite parti din fetusi avortati pentru sucul lor, stiai asta nu?

2 Daca Blibia chiar spune asta, o sa verific si eu in Blibia reala, nu in aia tradusa gresit, atunci nu clar ca reperul nu e in blibie ci in realitate e simplu, sunt dovezi sunt studii ca in momentul in care tu vrei avort, copilul ala traieste in tine, are viata, ori tu nu ai niciun drept asupra vietii lui, tu ca muiere trebuie sa fii responsabila si cu capul pe umeri