|

De ce sunt unii revoltati de existenta numeroaselor Biserici, manastiri si catedrale? Acestea sunt ''spitalele''sufletelor.Cum exista pentru trup spital asa exista si pentru suflet.Plus ca sunt institutii si monumente arhitecturale frumoase.In Biserica,daca te duci,sau intr-o manastire sau catedrala te linisteti,se canta extraordinar,e liniste, iti gasesti pacea interioara, linistea interioara. Daca intelegi religia si credinta Biserica nu mai e o oricare institutie.Totodata sunt de parere ca TREBUIESC spitale si scoli insa ne trebuiesc si Biserici,catedrale si manastiri! Intr-adevar sunt de parere ca omul nu trebuie sa aiba nicio contributie pentru ridicarea lor, sau nu trebuie platite de stat toate, atat de multe dar Biserica ca ROL este DIVINA! De ce nu va plac Bisericile? Ce parere aveti?

16 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut. Eu zic că acest lucru ține în primul rând de educație. Dacă nu a existat o educație bună în familie, într-un spirit religios, cu greu poate să aibă unii oameni măcar respect pentru Sfânta Biserică. Trebuie văzut rolul extrem de important pe care îl are aceasta. Biserica are un rol mântuitor (cel mai important!). Sufletul este mai presus de trup, și ca să dobândim un loc în Cereasca Împărăție avem nevoie de mântuire. Dacă nu obținem această mântuire este ca și cum n-am făcut nimic în această viață. Trebuie mult meditat asupra acestui aspect existențial. Niciodată bisericile ortodoxe nu vor fi în plus, indiferent cât de mare ar fi numărul lor. Este adevărat că unele sunt destul de mari și se întrețin foarte greu, însă dacă fiecare am plăti din puținul nostru contribuția anuală s-ar rezolva mult din problemele cu care se confruntă aceste sfinte locașuri. Biserica este ca și o casă a noastră. Și biserica are datoriile ei (căldură, electricitate, taxe, impozite și alte dări). Preotul sau preoții slujitori nu au de unde să plătească, dintr-un salariu modest, facturile care uneori te îngrozesc cu sumele care apar pe ele atunci când vin. La biserica la care obișnuiesc eu să mă duc, aici în oraș, într-o lună de iarnă, facturile cumulate pot ajunge și până la aproximativ 4000 de lei. Cu ce plătește un simplu preot care câștigă în cel mai bun caz 1000 de lei? El nu mai trebuie să supraviețuiască, să-și întrețină și el familia și să se achite de cele necesare?! Și în plus, dacă biserica trebuie să mai fie și îmbrăcată cu pictură atunci datoriile devin și mai mari. La biserica noastră au post pictate cele două abside și Sfântul Altar și numai ele au costat 360000. Nu mai vorbim de celelalte costuri (materiale, hrană pentru muncitori etc). Și pentru frumusețile care sunt în biserici și care ne bucură inimile și sufletele, pentru ostenelile preoților ...2004 - 2658 + Vezi răspunsul întreg

15 răspunsuri:
| a răspuns:

Sunt foarte mulți oameni, care nu au unde să locuiască, sau locuiesc vai de capul lor.
În schimb sunt construite nejustificat de multe biserici.// catedrale și mănăstiri.
Nu am înjurat încă pe nimeni pe ziua de azi.
Dar postând asemenea inepții, ca asta cu bisericile, vei afla urgent, toate înjurăturile posibile, și imaginabile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e ca nu le plac bisericile, problema e ca se construiesc mai multe decat este nevoie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da bolnavi mai sunteti la suflet de va trebuie atatea "spitale" (biserici).
18 300 de biserici si se construieste in continuare si se mai vrea si una megalomana "Catredala Neamului".
-6542 de scoli din care se vor mai inchide.
-425 de spitale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu conteaza daca-mi plac sa nu, mie personal nici spitalele nu-mi plac, ma deprima, dar sunt constient de importanta lor.
Biserica este inutila. Nu cu bisericile castigi razboiul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu sunt nici pro nici contra.
Nu ma sufoc sa zidesc biserici dar incerc sa-mi ingrijesc trupul, caci el este templul lui Jah.

''Templul celui inalt incepe cu organismul vostru care adaposteste viata voastra, esenta existentei voastre'' -Haile Selassie King of King

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Gandeste-te ca in tara asta, 40 % din oameni nu sunt ortodocsi, si platesc cot la cot cu noi. Tu ai plati pentru constructia unei moschei, oricat de frumoase?
Daca un oras de 40.000 de oameni are 18 biserici(real) si niciodata nu sunt pline, niciuna, de ce sa mai construiasca alta? Sa atraga lumea in astea care sunt deja, si si apoi n-au decat sa mai ridice 10. Si de unde atata grandomanie? Biserici au fost si in pesteri, si venea lumea. Chiar trebuie o biserica de 50 de metri inaltime? Oare vor sa ajunga la ceruri cu crucea din varf?
Da, sunt pentru suflet. Habar n-ai. Unele sunt, stii de ce? Pentru ca preotii care slujesc acolo sunt devotati, au har, se ocupa de oameni. Majoritatea nu sunt asa, din pacate. Imi e rusine cu preotul meu, pe care il vad la mine in casa doar cand vine dupa cerut bani. Nu a venit o singura data, sa ma intrebe, "Ai ceva pe suflet? Ai nevoie de sprijin? Iti pare rau de ceva? Spune-mi mie, si vei scapa de greul care te apasa " Niciodata.Este un tabel pe usa bisericii cu rau platnicii! Si o icoana cu IPS Daniel, un om care traieste inca, nu e sfant, dar are icoana.Iar biserica e mereu goala. Sper ca intelegi acum de ce nu e nevoie de altele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu a zis ca unde te rogi acolo este si Biserica. Iar lacasele astea care se construiesc este peentru ca mai multi popi sa fure. Credinta este a lui Dumnezeu iar Biserica e a popilor. Acesti hoti invart bani multi fara a incerca prea mult sa ajute oamenii, isi cumpara vile si masini luxoase si se plimba cu vesminte aurite. Pocainta nu-si are loc langa ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu erau "spitalele sufletelor" lumea era mult mai realista, chiar si tu! De la "spitalele sufletelor" pleaca totul...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e vorba ca nu-mi plac acele cladiri religioase e vorba ca Romania e in faliment fianciar asta daca nu sti, si e pacat ca un stat sarac sa baga banii in construierea de cladiri in loc sa se face spitale, scoli, lucrurile astea nu sunt importante?
biserica nu este impozitata pentru nimic in puls castiga foarte multi banii, acum sincer ai vazut popa slab?
eu n-am vazut in viata mea, toti au vile, masini de unde?
in plus statul da 50% din salarul preotilor
o biserica care o avere de 4 miliarde de euro, mii de hectare de pamant, 21000 de biserici si mii de manastiri,o biserica care cere banii pentru orice, o biserica care a turnat oamenii nevinovati in timpul comunismului,o biserica care nu te inmormanteaza fara banii
in plus e o discriminare fata de alte culte religioase care nu primesc nimic
daca acele cladiri mari nu erau facute pe banii statului nu-mi pasa dar atata timp cat batranimor de foame, copii nu au autobuze merg saraci km intregi pe jos, bonavi nu au locuri in spitale, in spital trebuie sasi cumperi medicamentele, sunt multi care stau in strada pentru ca statul nu face nimic, macar comunisti faceau blocuri astia nu fac nimic, doar distrug
fara suparare dar daca isus intra in biserica si vedea ca doar de la intrare e ca la piata cred ca se comporta ca atunci in templu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imi plac

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Locasurile de cult sunt frumoase, linistitoare.Lumea are nevoie de asa ceva,dar sunt mult mult prea multe si nu trebuiesc construite din bani publici,pentru ca sunt mult prea multe tipuri de locasuri de cult.
Sunteti liberi sa faceti piramide,temple,orase subterane, aeriene. orice, oricum si oricat vreti voi! Este problema, libertatea, gusturile si alegerea voastra!
Nu ma intereseaza!

Dar NU din bani publici! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Zenit313):

Ok.Iti respect opinia.Cred si eu ca sunt prea multe dar nu inutile neaparat.Numai bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Nu am spus ca sunt inutile, am spus ca sunt mult prea multe.Numai bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Normal ca existe mai multe bisrici si mananstiri din spitale gradinite si orfelinat nu ies asa de multi banii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai in primul rand sa definim ceea ce este o biserica.O biserica nu este un locasi unde se tin slujbe, ala e un locasi de cult. Biserica suntem noi, zice Scriptura si unde doi se intalnesc in numele MEU (zice ISUS )EU sunt acolo.Asa ca dragul meu prieten,afla ca DUMNEZEU nu e ortodox,catolic sau baptist,iar asa zisele locase de cult sunt impovarate de traditii si obiceiuri, zic ei crestinesti, dar nu stiu de unde le inventeaza, ca singurul cuvant divin pe care il are umanitatea este BIBLIA, iar aici nu scrie sa faci ceea ce fac ei. Gndeste putin in timp ce citesti SCRIPTURA.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează