| EmaS a întrebat:

De ce unii nu sunt capabili sa recunoasca faptul ca poate nu au dreptate si sa asculte si alte pareri?
De ce Soimos mi-a dat ignore? Nu mai are argumente in fata unei femei?

Răspuns Câştigător
| Urzi23 a răspuns:

@soimos este un om bolnav si nu trebuie sa te superi pe el.Trebuie tratat ca un copil.Mai postase pe aici acum 5-6 zile o,,,,,,, si rideam cu lacrimi, pina si ateii mititei erau zbirliti ca motanii si au sarit la el.Au zis si ateii mititei, gata "domle" pina aici.
Apoi :
Eu zic sa il tratam cu dragoste Crestina, deoarece si el este al Bunului Dumnezeu. Trebuie sa ne amintim de Sf Apostol Pavel pe drumul Damascului,,,,,, Şi el, tremurând şi înspăimântat fiind, a zis: Doamne, ce voieşti să fac?
Apoi :
,,,,,,,,,,,,,

40 răspunsuri:
| EmaS explică:

Tu esti...

| EmaS explică:

După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem?"
Zah 12.10; Luc 3.10; Fapt 9.6; Fapt 16.30;
38 „Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.
Luc 24.47; Fapt 3.19;
39 Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru."

| MMihai a răspuns:

Eu am blocat mai mulți, care m-au înjurat, pe mesaj privat.
Faptul că băiatul ăsta ți-a dat ignor înseamnă că nu este interesat de răspunsurile tale, la întrebările lui.

Se cunoaște că ești creștină, că te consideri femeie.
Pe un site nu are importanță sexul persoanei, ci ce gândește persoana.
În cazul tău persoana este o femeie.

Eu nu am priceput nici acum, de ce la creștinii ortodocși și la alți creștini nu sunt preoți femei, ci doar preoți bărbați.

În opinia mea tu ai fi fost bună de popă!

| EmaS explică (pentru MMihai):

Oh,iti multumesc.Acesta este un adevarat compliment pentru mine. Orice mi-ai fi spus nu m-ar fi incantat atat de mult!

Bineanteles ca nu ii place pentru ca il contrazic mereu. Daca vine cu supozitii insidioase, acuzatii nefondate.El nu accepta toata Biblia ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu.Are aceleasi texte scoase din context si le da o alta conotatie.

| ROB3RT89 a răspuns (pentru EmaS):

Nu prea am ce sa vad in raspunsurile lui, reiese doar ca e un satanist frustrat! Poti deveni preoteasa site-ului, stapanesti bine categoria "religie"

| EmaS explică (pentru ROB3RT89):

Multumesc mult, mi-ai mai inseninat fata! Noapte buna si sa visezi cu ingerasi!

Citeste primele randuri de la un raspuns primit de la el, vezi ca il ia de pe un site anti crestin.
MesajSubiect: Texte in sprijinul ateilor Mier Mai 13, 2009 2:16 pm Selecteaza/Deselecteaza optiunea citate multiple Raspunde cu citat Editeaza/Sterge acest mesaj Sterge acest mesaj IP-ul postatorului Efectueaza un raport de mesaj unui administrator sau moderator Blocati rapoartele pentru acest post
In acest topic ne-am propus sa colectionam Idei si Citate in sprijinul ateilor... va asteptam cu placere sa le completati!

Isus=Lucifer =Satana?= Latina LUX lumina Ferre a aduce cel care aduce lumina... In liturgia in limba latina dupa Biblia Vulgata... Lucifer era sinonimul lui Isus!
Luca 10. 18. Şi le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.

Religia = Opiu pentru popor
Marx a zis asta : "Religia este alinarea creaturii asuprite, inima unei lumi fără inimă şi sufletul unei condiţii fără suflet. Este opiumul maselor."
Moise stie ca exista mai multi Dumnezei:

Deuteronomul 4, 7)."Care este în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape, cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori îl chemăm?"

Isus recunoaste ca nu e bun
Luca 18:19 " "Pentru ce Mă numeşti bun?" i-a răspuns Isus. "Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu."

3. Nu ştiţi că toţi câţi am fost botezaţi în Isus Hristos, am fost botezaţi în moartea Lui?
Christos stapanul Cheilor Mortii.
17 Cînd L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort. El si-a pus mîna dreapta peste mine, si a zis:,, Nu te teme! Eu sînt Cel dintîi si Cel de pe urma,
18 Cel viu. Am fost mort, si iata ca sînt viu în vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale iadului!
http://www.biblia-ortodoxa.ro/......-teologul/
Oare vine este acela care in Apocalipsa 1 spune ca este Alfa si Omega si prin aceasta isi asuma o "dumnezeire" prin care il detroneaza pe adevaratul Dumnezeu?
Nu o fi cumva "vrajmasul"?

Isus NU este mantuitor:
Isaia 43.10. Voi sunteţi martorii Mei, zice Domnul, şi Sluga pe care am ales-o, ca să ştiţi, să credeţi şi să pricepeţi că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost Dumnezeu şi nici după Mine nu va mai fi!
11. Eu, Eu sunt Domnul şi nu este izbăvitor afară de Mine!
Si asta o spune Yahwe in VT!
Sa-ti fie Rusine ca ai mintit!
Mai multa Rusine!

| MMihai a răspuns:

Http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/10/
5. In orice casa veti intra, sa ziceti intai: "Pacea sa fie peste casa aceasta!"
6. Si daca va fi acolo un fiu al pacii, pacea voastra va ramane peste el; altminteri ea se va intoarce la voi.
7. Sa ramaneti in casa aceea si sa mancati si sa beti ce vi se va da; caci vrednic este lucratorul de plata sa. Sa nu umblati din casa in casa.
8. In oricare cetate veti intra, si unde va vor primi oamenii, sa mancati ce vi se va pune inainte;
9. sa vindecati pe bolnavii care vor fi acolo si sa le ziceti: "Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi."
10. Dar in oricare cetate veti intra, si nu va vor primi, sa va duceti pe ulitele ei si sa ziceti:
11. "Scuturam impotriva voastra, chiar si praful din cetatea voastra care s-a lipit de picioarele noastre; totusi sa stiti ca Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi."
12. Eu va spun ca in ziua judecatii va fi mai usor pentru Sodoma decat pentru cetatea aceea.
13. Vai de tine, Horazine! Vai de tine, Betsaido! Caci daca ar fi fost facute in Tir si Sidon lucrarile puternice care au fost facute in voi, demult s-ar fi pocait stand in sac si cenusa.
14. De aceea, in ziua judecatii, va fi mai usor pentru Tir si Sidon decat pentru voi.
15. Si tu, Capernaume, vei fi inaltat oare pana la cer? Vei fi coborat pana in Locuinta mortilor.
16. Cine va asculta pe voi pe Mine Ma asculta; si cine va nesocoteste pe voi, pe Mine Ma nesocoteste; iar cine Ma nesocoteste pe Mine nesocoteste pe Cel ce M-a trimis pe Mine."
17. Cei saptezeci s-au intors plini de bucurie si au zis: "Doamne, chiar si dracii ne sunt supusi in Numele Tau."
18. Isus le-a zis: "Am vazut pe Satana cazand ca un fulger din cer.
19. Iata ca v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste scorpioni si peste toata puterea vrajmasului: si nimic nu va va putea vatama.
20. Totusi sa nu va bucurati de faptul ca duhurile va sunt supuse; ci bucurati-va ca numele voastre sunt scrise in ceruri."
21. In ceasul acela, Isus S-a bucurat in Duhul Sfant si a zis: "Tata, Doamne al cerului si al pamantului, Te laud pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tata, fiindca asa ai gasit cu cale Tu.
22. Toate lucrurile Mi-au fost date in maini de Tatal Meu; si nimeni nu stie cine este Fiul, afara de Tatal, nici cine este Tatal, afara de Fiul si acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere."
23. Apoi S-a intors spre ucenici si le-a spus deoparte: "Ferice de ochii care vad lucrurile pe care le vedeti voi!
24. Caci va spun ca multi proroci si imparati au voit sa vada ce vedeti voi, si n-au vazut, sa auda ce auziti voi, si n-au auzit."
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/deuteronom/4/
Deuteronomul (A doua lege) 4
1. Acum, Israele, asculta legile si poruncile pe care va invat sa le paziti. Impliniti-le, pentru ca sa traiti si sa intrati in stapanirea tarii pe care v-o da Domnul Dumnezeul parintilor vostri.
2. Sa n-adaugati nimic la cele ce va poruncesc eu si sa nu scadeti nimic din ele; ci sa paziti poruncile Domnului Dumnezeului vostru asa cum vi le dau eu.
3. Ati vazut cu ochii vostri ce a facut Domnul cu prilejul faptei lui Baal-Peor: Domnul Dumnezeul tau a nimicit din mijlocul tau pe toti aceia care se dusesera dupa Baal-Peor.
4. Iar voi, care v-ati alipit de Domnul Dumnezeul vostru sunteti toti vii astazi.
5. Iata, v-am invatat legi si porunci, cum mi-a poruncit Domnul Dumnezeul meu ca sa le impliniti in tara pe care o veti lua in stapanire.
6. Sa le paziti si sa le impliniti; caci aceasta va fi intelepciunea si priceperea voastra inaintea popoarelor care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi si vor zice: "Acest neam mare este un popor cu totul intelept si priceput!"
7. Care este, in adevar, neamul acela asa de mare incat sa fi avut pe dumnezeii lui asa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de cate ori Il chemam?
8. Si care este neamul acela asa de mare incat sa aiba legi si porunci asa de drepte, cum este toata Legea aceasta pe care v-o pun astazi inainte?
9. Numai ia seama asupra ta si vegheaza cu luare aminte asupra sufletului tau, in toate zilele vietii tale, ca nu cumva sa uiti lucrurile pe care ti le-au vazut ochii si sa-ti iasa din inima; fa-le cunoscut copiilor tai si copiilor copiilor tai.
10. Adu-ti aminte de ziua cand te-ai infatisat inaintea Domnului Dumnezeului tau, la Horeb, cand Domnul mi-a zis: "Strange poporul la Mine! Caci vreau sa-i fac sa auda cuvintele Mele, ca sa invete sa se teama de Mine tot timpul cat vor trai pe pamant; si sa invete si pe copiii lor sa le pazeasca."
11. Voi v-ati apropiat si ati stat la poalele muntelui. Muntele era aprins, si flacarile se ridicau pana in inima cerului. Era intuneric, nori si negura deasa.
12. Si Domnul v-a vorbit din mijlocul focului; voi ati auzit sunetul cuvintelor Lui, dar n-ati vazut niciun chip, ci ati auzit doar un glas.
13. El Si-a vestit legamantul Sau, pe care v-a poruncit sa-l paziti, cele zece porunci; si le-a scris pe doua table de piatra.
14. In vremea aceea, Domnul mi-a poruncit sa va invat legi si porunci, ca sa le impliniti in tara pe care o veti lua in stapanire.
15. Fiindca n-ati vazut niciun chip in ziua cand v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheati cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
16. ca nu cumva sa va stricati si sa va faceti un chip cioplit sau o infatisare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,
17. sau chipul vreunui dobitoc de pe pamant sau chipul vreunei pasari care zboara in ceruri,
18. sau chipul vreunui dobitoc care se taraste pe pamant sau chipul vreunui peste care traieste in apele dedesubtul pamantului.
19. Vegheaza asupra sufletului tau, ca nu cumva, ridicandu-ti ochii spre cer, si vazand soarele, luna si stelele, toata ostirea cerurilor, sa fii tarat sa te inchini inaintea lor si sa le slujesti: caci acestea sunt lucruri pe care Domnul Dumnezeul tau le-a facut si le-a impartit ca sa slujeasca tuturor popoarelor, sub cerul intreg.
20. Dar pe voi, Domnul v-a luat si v-a scos din cuptorul de fier al Egiptului, ca sa-I fiti un popor pus deoparte, cum sunteti azi.
21. Si Domnul S-a maniat pe mine, din pricina voastra: si a jurat ca eu sa nu trec Iordanul si sa nu intru in tara aceea buna pe care ti-o da ca mostenire Domnul Dumnezeul tau.
22. Eu voi muri deci in tara aceasta de aici, nu voi trece Iordanul; dar voi il veti trece si veti stapani tara aceea buna.
23. Vegheati asupra voastra, ca sa nu dati uitarii legamantul pe care l-a incheiat cu voi Domnul Dumnezeul vostru si sa nu faceti vreun chip cioplit, nici vreo infatisare oarecare pe care ti-a oprit Domnul Dumnezeul tau, s-o faci.
24. Caci Domnul Dumnezeul tau este un foc mistuitor, un Dumnezeu gelos.
25. Cand vei avea copii, si copii din copiii tai, si vei fi de multa vreme in tara, daca va veti strica, daca va veti face chipuri cioplite, infatisari ale vreunui lucru, daca veti face ce este rau inaintea Domnului Dumnezeului vostru, ca sa-L maniati
26. iau astazi martor impotriva voastra cerul si pamantul - ca veti pieri de o moarte repede din tara pe care o veti lua in stapanire dincolo de Iordan si nu veti avea zile multe in ea, caci veti fi nimiciti de tot.
27. Domnul va va imprastia printre popoare si nu veti ramane decat un mic numar in mijlocul neamurilor unde va va duce Domnul.
28. Si acolo veti sluji unor dumnezei, care sunt o lucrare facuta de maini omenesti, de lemn si de piatra, care nu pot nici sa vada, nici sa auda, nici sa manance, nici sa miroasa.
29. Si daca de acolo vei cauta pe Domnul Dumnezeul tau, Il vei gasi, daca-L vei cauta din toata inima ta si din tot sufletul tau.
30. Si dupa ce ti se vor intampla toate aceste lucruri in stramtorarea ta, in zilele de pe urma, te vei intoarce la Domnul Dumnezeul tau si vei asculta glasul Lui;
31. caci Domnul Dumnezeul tau este un Dumnezeu plin de indurare, care nu te va parasi si nu te va nimici; El nu va uita legamantul pe care l-a incheiat prin juramant cu parintii tai.
32. Intreaba vremurile stravechi, care au fost inaintea ta, din ziua cand a facut Dumnezeu pe om pe pamant, si cerceteaza de la o margine a cerului la cealalta: a fost vreodata vreo intamplare asa de mare si s-a auzit vreodata asa ceva?
33. A fost vreodata vreun popor care sa fi auzit glasul lui Dumnezeu vorbind din mijlocul focului, cum l-ai auzit tu, si sa fi ramas viu?
34. A fost vreodata vreun dumnezeu care sa fi cautat sa ia un neam din mijlocul altui neam, prin incercari, semne, minuni si lupte, cu mana tare si brat intins si cu minuni infricosate, cum a facut cu voi Domnul Dumnezeul vostru in Egipt si sub ochii vostri?
35. Numai tu ai fost martor la aceste lucruri, ca sa cunosti ca numai Domnul este Dumnezeu si ca nu este alt Dumnezeu afara de El.
36. Din cer, te-a facut sa auzi glasul Lui, ca sa te invete; si, pe pamant, te-a facut sa vezi focul Lui cel mare si ai auzit cuvintele Lui din mijlocul focului.
37. El a iubit pe parintii tai, si de aceea a ales samanta lor dupa ei; El insusi te-a scos din Egipt, prin puterea Lui cea mare.
38. El a izgonit dinaintea ta neamuri mai mari la numar si mai tari decat tine, ca sa te duca in tara lor si sa ti-o dea in stapanire, cum vezi azi.
39. Sa stii dar in ziua aceasta si pune-ti in inima ca numai Domnul este Dumnezeu, sus in cer si jos pe pamant, si ca nu este alt Dumnezeu afara de El.
40. Pazeste dar legile si poruncile Lui, pe care ti le dau azi, ca sa fii fericit, tu si copiii tai dupa tine, si sa ai zile multe in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau pe vecie."
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/18/
5. I-au adus si niste copilasi, ca sa Se atinga de ei. Dar ucenicii, cand au vazut lucrul acesta, au certat pe aceia care-i aduceau.
16. Isus a chemat la Sine pe copilasi si a zis: "Lasati copilasii sa vina la Mine, si nu-i opriti; caci Imparatia lui Dumnezeu este a unora ca ei.
17. Adevarat va spun ca oricine nu va primi Imparatia lui Dumnezeu ca un copilas, cu niciun chip nu va intra in ea."
18. Un fruntas a intrebat pe Isus: "Bunule Invatator, ce trebuie sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?"
19. "Pentru ce Ma numesti bun?", i-a raspuns Isus. "Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu.
20. Stii poruncile: "Sa nu preacurvesti; sa nu ucizi; sa nu furi; sa nu faci o marturisire mincinoasa; sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta."
21. "Toate aceste lucruri", I-a zis el, "le-am pazit din tineretea mea."
22. Cand a auzit Isus aceste vorbe, i-a zis: "Iti mai lipseste un lucru: vinde tot ce ai, imparte la saraci, si vei avea o comoara in ceruri. Apoi, vino si urmeaza-Ma."
23. Cand a auzit el aceste cuvinte, s-a intristat de tot; caci era foarte bogat.
24. Isus a vazut ca s-a intristat de tot si a zis: "Cat de anevoie vor intra in Imparatia lui Dumnezeu cei ce au avutii!
25. Fiindca mai lesne este sa treaca o camila prin urechea acului decat sa intre un om bogat in Imparatia lui Dumnezeu."
26. Cei ce-L ascultau au zis: "Atunci cine poate fi mantuit?"
27. Isus a raspuns: "Ce este cu neputinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu."
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/isaia/43/
Isaia 43
1. Acum, asa vorbeste Domnul care te-a facut, Iacove, si Cel ce te-a intocmit, Israele! "Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu.
2. Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; si raurile nu te vor ineca; daca vei merge prin foc, nu te va arde, si flacara nu te va aprinde.
3. Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Sfantul lui Israel, Mantuitorul tau! Eu dau Egiptul ca pret pentru rascumpararea ta, Etiopia si Saba, in locul tau.
4. De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta.
5. Nu te teme de nimic, caci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce inapoi neamul tau de la rasarit si te voi strange de la apus.
6. Voi zice miazanoaptei: "Da incoace!", si miazazilei: "Nu opri", ci adu-Mi fiii din tarile departate si fiicele de la marginea pamantului:
7. pe toti cei ce poarta Numele Meu si pe care i-am facut spre slava Mea, pe care i-am intocmit si i-am alcatuit." -
8. Scoate afara poporul cel orb, care totusi are ochi, si surzii, care totusi au urechi.
9. Sa se stranga toate neamurile si sa se adune popoarele! Cine dintre ei a vestit aceste lucruri? Care dintre ei ne-au facut cele dintai prorocii? Sa-si aduca martorii si sa-si dovedeasca dreptatea, ca sa asculte oamenii si sa zica: "Adevarat!" -
10. "Voi sunteti martorii Mei - zice Domnul - voi si Robul Meu pe care L-am ales, ca sa stiti, ca sa Ma credeti si sa intelegeti ca Eu sunt: inainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, si dupa Mine nu va fi.
11. Eu, Eu sunt Domnul, si afara de Mine nu este niciun mantuitor!
12. Eu am vestit, am mantuit, am prorocit, nu sunt strain intre voi: voi Imi sunteti martori - zice Domnul - ca Eu sunt Dumnezeu.
13. Eu sunt de la inceput, si nimeni nu izbaveste din mana Mea; cand lucrez Eu, cine se poate impotrivi?
14. Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul vostru, Sfantul lui Israel: Din pricina voastra, trimit pe vrajmas impotriva Babilonului si cobor pe toti fugarii, chiar si pe haldei, pe corabiile cu care se faleau.
15. Eu sunt Domnul, Sfantul vostru, Facatorul lui Israel, Imparatul vostru."
16. Asa vorbeste Domnul, care a croit un drum pe mare si o carare pe apele cele puternice,
17. care a scos care si cai, o ostire si razboinici viteji, culcati deodata impreuna, ca sa nu se mai scoale, nimiciti si stinsi ca un muc de lumanare:
18. "Nu va mai ganditi la ce a fost mai inainte si nu va mai uitati la cele vechi!
19. Iata, voi face ceva nou si-i gata sa se intample: sa nu-l cunoasteti voi oare? Voi face un drum prin pustiu si rauri, in locuri secetoase.
20. Fiarele campului Ma vor slavi, sacalii si strutii, pentru ca voi da ape in pustiu si rauri, in locuri secetoase, ca sa adap pe poporul Meu, pe poporul Meu cel ales,
21. poporul pe care Mi l-am alcatuit ca sa vesteasca laudele Mele."
22. Si tu nu M-ai chemat, Iacove, caci te-ai obosit de Mine, Israele!
23. Nu Mi-ai adus oile tale ca ardere de tot si nu M-ai cinstit cu jertfele tale. Nu te-am chinuit cu daruri de mancare pe care trebuia sa Mi le aduci; si nu te-am obosit cu jertfe de tamaie.
24. Nu Mi-ai cumparat trestie mirositoare cu argint si nu M-ai saturat cu grasimea jertfelor tale: dar tu M-ai chinuit cu pacatele tale si M-ai obosit cu nelegiuirile tale.
25. Eu, Eu iti sterg faradelegile, pentru Mine, si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele tale.
26. Adu-Mi aminte sa ne judecam impreuna, vorbeste tu insuti, ca sa-ti scoti dreptatea.
27. Cel dintai tata al tau a pacatuit, si invatatorii tai s-au razvratit impotriva Mea.
28. De aceea am socotit ca niste pangariti pe capeteniile Sfantului Locas, am dat pierzarii pe Iacov, si batjocurii, pe Israel.

Foarte frumos! Multumesc mult! Cuvinte pline de farmec, de mangaiere, de speranta!

| MMihai a răspuns:

Ca să poți înțelege cine este Iisus în creștinism trebuie să pleci de la
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/1/
Ioan 1
1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
2. El era la inceput cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.
6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
7. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.
8. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina.
9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.
și trebuie să corelezi cu
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/1/
Genesa (Facerea) 1
1. La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul.
2. Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor.
3. Dumnezeu a zis: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina.
4. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric.
5. Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intai.
6. Dumnezeu a zis: "Sa fie o intindere intre ape, si ea sa desparta apele de ape."
7. Si Dumnezeu a facut intinderea, si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii de apele care sunt deasupra intinderii. Si asa a fost.
8. Dumnezeu a numit intinderea cer. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua.
9. Dumnezeu a zis: "Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului si sa se arate uscatul!" Si asa a fost.
10. Dumnezeu a numit uscatul pamant, iar gramada de ape a numit-o mari. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
11. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa dea pamantul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant." Si asa a fost.
12. Pamantul a dat verdeata, iarba cu samanta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care isi au samanta in ei, dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
13. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a treia.
14. Dumnezeu a zis: "Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii;
15. si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul." Si asa a fost.
16. Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori, si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapaneasca ziua, si luminatorul cel mai mic ca sa stapaneasca noaptea; a facut si stelele.
17. Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul,
18. sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
19. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a patra.
20. Dumnezeu a zis: "Sa misune apele de vietuitoare si sa zboare pasari deasupra pamantului pe intinderea cerului."
21. Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si de care misuna apele, dupa soiurile lor; a facut si orice pasare inaripata dupa soiul ei. Dumnezeu a vazut ca erau bune.
22. Dumnezeu le-a binecuvantat si a zis: "Cresteti, inmultiti-va si umpleti apele marilor; sa se inmulteasca si pasarile pe pamant."
23. Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a cincea.
24. Dumnezeu a zis: "Sa dea pamantul vietuitoare dupa soiul lor, vite, taratoare si fiare pamantesti, dupa soiul lor." Si asa a fost.
25. Dumnezeu a facut fiarele pamantului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor si toate taratoarele pamantului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune.
26. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant."
27. Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.

I-am spus de nenumarate ori, dar el nu accepta ca Isus era cu Dumnezeu.Iti propun sa intri si tu pe forumul lui sa iti faci cont si sa il mai luminezi! http://forum-anti-christi.forumers.ro/......e-oarecare

Accepti provocarea mea?

| MMihai a răspuns:

Nici creștinii nu reușesc să înțeleagă cine este Iisus și cine este Dumnezeu Tatăl, și peste 80% dintre creștini nici nu au habar ce este cu Sfântul Duh.
Nici preoții creștini nu pricep, care este treaba cu Sfântul Duh.

Lucrarea Duhului Sfant este mai delicata.De aceea unii prefera sa nu vorbeasca de frica ca unii care nu cunosc sa huleasca.Stii si tu ca hula impotriva Duhului Sfant nu va fi iertata nici acum, nici in veacul viitor.Dar ea exista si se manifesta in credinciosii autentici. Fara Duhul Sfant nu ai putere de marturie.

| MMihai a răspuns:

Este foarte greu de înțeles ce poate să însemne Sfântul Duh la modul real. Vorbim de trinitate în creștinism, dar crucea are de fapt 4 brațe și nu 3.
La un moment dat ți-am recomandat să citești și despre alte religii și despre diverse ateisme!
Ca să înțelegi religie, la modul real, trebuie să cunoști multe, inclusiv matematica și fizica minimal la nivelul la care sunt predate la o politehnică.

Dragul meu,nu vreau sa te contrazic,dar vezi tu, ucenicii nu au avut nici macar teologia, dar L-au avut pe Domnul Isus care i-a invatat ce trebuie sa faca.Si eu am primit Duhul Sfant care este cu mine si in mine.El ma lumineaza, ma calauzeste, ma invata.Isus le-a promis ucenicilor Săi că Duhul Sfânt va locui în ei. Tot El îi va ajuta, îi va învăţa, îi va călăuzi şi le va descoperi lucrurile viitoare. Astăzi, în calitate de ucenici ai lui Hristos, nu avem nici un motiv să credem că Duhul Sfânt va face mai puţine lucruri pentru noi.''Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; şi anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi, şi va fi în voi" (Ioan 14:16-17).''

| MMihai a răspuns:

An 14
1. Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu si aveti credinta in Mine.
2. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc.
3. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.
4. Stiti unde Ma duc si stiti si calea intr-acolo."
5. "Doamne", I-a zis Toma, "nu stim unde Te duci; cum putem sa stim calea intr-acolo?"
6. Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.
7. Daca M-ati fi cunoscut pe Mine, ati fi cunoscut si pe Tatal Meu. Si de acum incolo Il veti cunoaste; si L-ati si vazut."
8. "Doamne", I-a zis Filip, "arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns."
9. Isus i-a zis: "De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: "Arata-ne pe Tatal"?
10. Nu crezi ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatal, care locuieste in Mine, El face aceste lucrari ale Lui.
11. Credeti-Ma ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine; credeti cel putin pentru lucrarile acestea.
12. Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea, pentru ca Eu Ma duc la Tatal;
13. si orice veti cere in Numele Meu, voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul.
14. Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face.
15. Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele.
16. Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac;
17. si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi.
18. Nu va voi lasa orfani, Ma voi intoarce la voi.
19. Peste putina vreme, lumea nu Ma va mai vedea, dar voi Ma veti vedea; pentru ca Eu traiesc, si voi veti trai.
20. In ziua aceea, veti cunoaste ca Eu sunt in Tatal Meu, ca voi sunteti in Mine si ca Eu sunt in voi.
21. Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui."
Problema Duhului Sfânt, și a divinicului în general nu este foarte bine explicată și de aceia nici nu este înțeleasă în totalitate, poate nici de înalți prelați ai bisericii creștine.
Religiile sunt multe, dar Dumnezeu este același!
Și fiecare religie vine cu o altă teorie // abordare despre nivelul superior al panteonului Divinic.

| Woodenpints91 a răspuns:

1. Faci pe victima, prin precizarea sexului. Dacă erai bărbat era ok ca cineva să rămână fără argumente în faţa ta?
2. Creştinii sunt cei care dau ignore ateilor, şi celor care au o parere proasta despre religia lor. Chiar dacă persoana respectivă nu a jignit.
3. Tot creştinii sunt cei cu ochelari de cal,care nu vor să se abată de la religia lor.

Toţi îi condamnati pe atei că nu au ce căuta la categoria religie.dar v-a trecut măcar prin cap, că probabil unii dintre ei îşi caută o religie? Bineînţeles, e greu să se orienteze spre creştinism când văd reacţiile ceauşiste ale creştinilor de pe TPU.

| EmaS explică (pentru Woodenpints91):

Pai,tocmai de aceea i-am adresat intrebarea.Pentru ca el are niste idei gresite despre Cuvantul lui Dumnezeu,iar eu doream sa discutam pe marginea acestui subiect si, sincer, sa il ajut.

| Raquella a răspuns:

Se pare ca nu poate sa iti tina piept! El nu cunoaste Biblia, el vine doar cu aceleasi texte.Nu trebuie sa te necajesti.Lasa ca ai cui sa dai raspunsuri folositoare.

| Inferno a răspuns:

Tu ai fi in stare sa recunosti ca gresesti? Si de ce il jignesti pe
VladStroian. Asa fac crestinii? Jignesc?

| EmaS explică (pentru Inferno):

Tu ai vazut numai raspunsul meu? Ia citeste ce mi-a scris el! Eu doar i-am raspuns cu aceeasi moneda.

| ZvT a răspuns:

Aşa fac creştinii, le bagă lucruri urâte în cap copiilor, cum că dacă nu tragi cruci în fiecare zi ajungi într-un cazan cu apă clocotită. Normal că s-a speriat şi a acţionat în felul acesta datorită circumstaţelor.

| DorelSudoru a răspuns:

Pentru ca nu avea chef sa citeasca biblia

| ROB3RT89 a răspuns:

Aici orgoliul isi spune cuvantuhappyAsa sunt majoritatea oamenilor,chiar daca in sinea lor stiu ca ai dreptate, nu vor recunoste! De ce ti-a dat ignore? Pentru ca e prea slab in contra argumente, si asta il face pe el sa se simta invingatorhappy

Tocmai ca prin acest gest a demonstrat ca nu mai face fata.Este un las!

| ROB3RT89 a răspuns (pentru EmaS):

La ce varsta ai, nu inteleg de ce iti pui mintea cu toti frustrati! Sti cum e, cel mai destept cedeza primulhappy

Nu imi place ca invata copiii sa creada minciunile lui.Copiii trebuie sa cunoasca adevarul si nu ineptiile lui.Eu ma straduiesc sa le indrept privirile spre cer, iar el vine cu tot felul de minciuni. Uita-te si tu peste raspunsurile lui.

| BlueStar12 a răspuns:

Unii au un ego mai mare si nu vor sa recunoasca cand gresesc iar alti sunt mai modesti.Asa cred eu dar poate gresesc, cine stie...

La a doua intrebare nu stiu ce sa raspund tongue

| anss23 a răspuns:

Unii oameni sunt pur si simplu prea orgoliosi pentru a recunoaste in fata altora ca au gresit, desi ei isi dau seama de asta.Cu oameni de genul asta nici nu merita sa te targuiesti,sa incerci sa-i convingi ca ceea ce spui tu e adevarat, deoarece au o replica pentru orice, vor neaparat sa aiba ultimul cuvant.

| andreeei a răspuns:

Pentru ca sunt prea orgoliosi sa recunoasca ca au pierdut, de fapt aceste persoane sunt urmarite de ciuda atunci cand se dovedeste faptul ca nu au dreptate

| IoanaLoredana a răspuns:

Buna.Nu stiu cine e Soimos dar sigur e un las... Poate daca spui toata povestea stim sa aducem niste argumente mai plauzibile, ce spui?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ema eu dau ignor la cine ma jigneste ca daca jignesc si eu pierd timpul degeaba cu copii avortati 2 ma baneaza TPU 3 prosti au mintea odihnita si injura mai bine, dar niciodata n-am sa dau ignore cuiva care imi aduce argumente despre ceva din contra ateismul este libera gandire, libertatea de exprimare, libertatea de gandire, scimbarea de idei si acceptarea lor daca sunt aduse dovezi, acum cu Soimos si-a dat ignore ca l-ai lasat fara cuvinte si la ce cultura au copii din ziua de azi ce te mira sa vezi anul asta la bac cati o sa treaca

ps sa stii ca majoritatea care dau ignore in lipsa de dovezi si argumente sunt crestini nu cred ca un ateu ar face asa ceva

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Nu,dar problema este ca nu ii place sa il contrazici.El vorbeste numai ineptii si sunt care nu cunosc Biblia si este un pericol pentru cei tineri sa creada aberatiile lui.

| Raniia a răspuns (pentru EmaS):

Exista o singura putere destul de tare pentru a birui raul,si aceasta este binele.Ema,biruind in felul acesta raul prin bine,noi suntem partasi biruintei lui Hristos asupra raului.,, Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine''

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca s-a hotarat sa se boteze si sa se tunda in monahism sau calugarie.mare e Dumnezeu si lumina va face in bezna din...lume.da cine stie? si eu aveam sperante la un ateu ca se va reintoarce crestin.aiurea.a dat cu bata in balta din prima.ma ema? eu,asa zisul crestin, am dat ignore, la cativa atei chiar mai multi.nu prea avem subiect de discutie.si cum ineptiile lor nu sunt digerabile, de ce sa fac eu ulcer, perforat? nu mai bine se sufoca ei?

| shhhs a răspuns:

Raymusic ce ai impotriva locului numit 'stana'? Oo nu inteleg de ce compari oamenii prosti cu cei care stau acolo. ma rog...

| anonim_4396 a răspuns (pentru shhhs):

Ca au minte de stanca sa nu o consideri o jignire

| elrusso a răspuns:

Ce inseamna sa ai calculator in bucatarie, balaughing)

| EmaS explică (pentru elrusso):

Auzi,eu dimineata gatesc.Seara manac ceva usor, pentru ca tin la silueta.

| mno1389 a răspuns:

Nu de putine ori ai incercat sau ti-ai dorit sa schimbi ceva in Romania. Cu singuranta te-ai revoltat in nenumarate randuri impotriva politicienilor, si ti-ai spus ca daca ai avea puterea, ai incerca sa schimbi ceva. Ei bine a venit momentul schimbarii, alturate comunitatii romanesti din eRepublik si rescrie vitorul. Romania are nevoie de tine pentru a creste. http://www.erepublik.com/ro/referrer/OanaNicoleta este cel mai mare simulator social construit vreo data. Alturate unei comunitati de peste 11000 de romani din toata lumea. Noi costruim viitorul, vrei sa faci parte si tu din el?