|

De ce vrea Dumnezei sa aruncam cu copiii in stanci?"Ferice de cine va apuca pe pruncii tăi şi-i va zdrobi de stâncă!"

Psalmi 137:9

16 Raportează Evaluează
16 răspunsuri:
| a răspuns:

De Shakespeare!
Ce multi sunt cei ca tine, care scot versete din context si trag concluzii grabite si gratuite! Te-ai intrebat cui se adresa Dumnezeu in felul asta? In ce imprejurare? etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca, aruncatul copiilor in stanci, este un sport divin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Asa intreaba toti sectantii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am gasit o explicatie data de Avva Dorotei din Gaza, un Sfint Parinte din vechime (sec IV).

Dar mai intii trebuie redat tot Psalmul pentru a intelege mai bine explicatia.

"1. La râul Babilonului, acolo am şezut şi am plâns, când ne-am adus aminte de Sion.
2. În sălcii, în mijlocul lor, am atârnat harpele noastre.
3. Că acolo cei ce ne-au robit pe noi ne-au cerut nouă cântare, zicând: "Cântaţi-ne nouă din cântările Sionului!"
4. Cum să cântăm cântarea Domnului în pământ străin?
5. De te voi uita, Ierusalime, uitată să fie dreapta mea!
6. Să se lipească limba mea de grumazul meu, de nu-mi voi aduce aminte de tine, de nu voi pune înainte Ierusalimul, ca început al bucuriei mele.
7. Adu-ţi aminte, Doamne, de fiii lui Edom, în ziua dărâmării Ierusalimului, când ziceau: "Stricaţi-l, stricaţi-l până la temeliile lui!"
8. O, fiica a Babilonului, tu, ticăloaso! Fericit este cel ce-ţi va răsplăti ţie fapta ta pe care ai făcut-o nouă.
9. Fericit este cel ce va apuca şi va lovi pruncii tăi de piatră." (Psalmul 136)

Prin "Babilon" se intelege "confuzie"; prin "fiica Babilonului" se intelege "dusmanie". Sufletul mai intii devine confuz si apoi se naste pacatul, care ii devine dusman prin ticalosia lui.

Cele doua fericiri sint adresate celor ce ii vor intoarce "fiicei Babilonului" pacatul inapoi, si-i vor zdrobi de piatra pruncii, adica gindurile viclene inca in fasa, nedindu-i astfel raului timp sa creasca si sa lucreze un rau mai mare. Iar "piatra" este insusi Hristos, Cel ce nimiceste pacatul!

Avva Dorotei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Te-am bagat eu in seama si nu stiu? Daca vrei sa ai parte de atentie din partea mea, te rog sa lasi deoparte mistocareala asta cu "erectii", cu "penis mic", etc. Eu cred ca tu ai niste frustrari sexuale si nu te poti abtine sa nu faci dese referiri la chestii de genul acesta.

In concluzie daca vrei sa te bagi in seama cu mine, nu o mai arde cu vrajeli de doi lei care chinuie, ca nu ti-ai gasit omul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Bine. Hai sa discutam decent noi doi. In rest ce faci nu ma priveste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru andreidu):

Indiferent cum interpretam versetul, aplicatia spirituala este clara:Trebuie sa ne purtam cu asprime fata de pacatele mici din viata noastra.Aceste lastare trebuie retezate numaidecat,fiindca daca nu le distrugem noi,ne vor distruge ele pe noi. Iata ce spune C.S. Lewis in acesta privinta:,, Cunosc lumea launtrica anumitor lucruri care sunt ca niste bebelusi; poruncile infantile ale unor mici abateri pe care ni le permitem, usoare resentimente, care pot deveni mai tarziu dispomanie sau ura inversunata dar care ne incanta si ne atrag cu glasul lor plangaret, parand atat de firave incat nu ne vine sa ne impotrivim lor, de parca a face acest lucru ar echivala cu a ne purta inuman fata de animale.Impotriva acestor copilasi atat de dragalasi psalmistul ne da cel mai bun sfat:Loveste-i fara crutare! Si binecuvantat este cel ce poate face acest lucru, deoarece, e una sa spui si alta sa incerci sa faci acest lucru.,,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce nu pui intreg psalmul? fiindca daca eu iti raspund cu; De treci codrii; o sa spui ca sant neam de traista, daca nu mai rau.ori daca-ti spun; iapa mea in gura...o sa gandesti erotic, si daca continui cu; Cati dinti are? o sa intelegi ca ma refer la animalul din curte si la dantura lui.adica spune tot nu numai franturi si cu aruncarea motanului.ca nu te prea avantajeaza. dimpotriva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Mai puiule? aici pui o intrebare daca ai nevoie de ajutor.de aia ii spune toti pentru unul.nu intrebi ca sa-mi verifici cunostintele, ori ca sa te dai destept, cu clikuri de pe ternet.raspunde daca cunosti conntextul. daca nu-l cunosteam nu-ti raspundeam in modul asta.am dedus ca stii raspunsul deci.nu ai nevoie de ajutor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

*** ws cap. 18 pag. 148-149 Loialitate faţă de organizaţia vizibilă de astăzi a lui Dumnezeu ***
Fericirea Răzbunătorului său
12 Iehova s-a folosit de conducătorul persan Cirus pentru a-şi elibera poporul de sub puterea mondială a Babilonului antic. În realitate, nu despre Cirus era vorba la sfîrşitul Psalmului 137, care se referă la Babilonul cel Mare, imperiul mondial al religiei false. Iată ce citim aici: „O, Fiică a Babilonului, care trebuie să fii jefuită, fericit va fi acela care te va răsplăti cu propriul tău tratament cu care ne-ai tratat pe noi! Fericit va fi acela care îţi va apuca şi îţi va zdrobi copiii de stîncă!" — Psalm 137:8, 9.
13 Cine este acest personaj „fericit"? Să fie oare vorba despre cele „zece coarne" de pe capul „fiarei sălbatice" pe care o călăreşte în mod pompos şi de atît de multă vreme bătrîna prostituată sau sistemul religios? Nu, deoarece distrugătorii politici ai imperiului mondial al religiei false nu o nimicesc pentru a face loc închinării curate la adevăratul Dumnezeu. Acţionînd în felul acesta, scopul lor nu este de a-l glorifica pe Dumnezeul Bibliei. Cum ar putea fi ei, aşadar, personajul „fericit" despre care vorbeşte psalmistul?
14 Puterile politice ale lumii nu execută această operaţiune antireligioasă din iubire pentru închinătorii lui Iehova. De ce nu? Deoarece Martorii lui Iehova îi vor incomoda în încercarea lor de a crea o lume totalmente ateistă. Prin urmare, puterile politice nu sînt decît nişte instrumente de care Dumnezeul Martorilor se foloseşte pentru a-şi realiza scopul. — Apocalips 17:17.
15 În consecinţă, deşi aceste puteri politice pot să slujească în mod direct la distrugerea imperiului mondial al religiei false, în realitate Iehova Dumnezeu este acela care le face să acţioneze. Cum anume? Prin intermediul Mai Marelui Cirus, adică al Fiului său Isus Cristos, pe care l-a învestit cu putere regală. Da, Isus, Regele...2009 - 2209 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează