| Inferno a întrebat:

De ce vreti sa fiti "fii ai lui Dumnezeu" adica entitati inexistente ce nu pot simti si nu se pot misca?
De ce ar vrea Dumnezeu sa nu simtim nimic, sa fim nefiinte si sa nu ne putem misca?
Caci un fiu al lui Dumnezeu nu are nici organe de simt, nici de miscare si nici macar sistem nervos.
De ce sa va extirpati sistemul nervos pentru a fi fii ai lui Dumnezeu?

Toate acestea rezulta din faptul ca voi,crestinii, afirmati adesea ca sunteti fii ai lui Dumnezeu,iar nu animale.
Conform DEX-ului animal este :"Ființă organizată, uni- sau pluricelulară, înzestrată cu facultatea de a simți și de a se mișca"
Cum voi nu snteti animale, nu sunteti nici fiinte,deci automat sunteti nefiinte (un sinonim al acestui cuvant fiind inexistent,pe care l-am folosit mai sus), nu sunteti inzestrate cu facultatea de a simti, deci automat nu simtiti si nici nu va puteti misca.

Tot conform DEX-ului ANIMÁL s.n. 1. Ființă care are organe de simț, de mișcare, sistem nervos.
Cum voi nu sunteti animale rezulta ca nu aveti sistem nervos.
Si repet intrebarea:


De ce vreti sa fiti entitati inexistente,asa cum afirmati ca sunteti, ce nu se pot misca,neavand un organ pentru aceasta actiune (Asa cum tot voi afirmati),ce nu pot simti, neavand organ nici pentru acest lucru si ce nu au sistem nervos?
De ce sa renuntati la sistemul nervos?

14 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu vrem sa fim ci SUNTEM copiii ai lui Dumnezeu. Lumea nu ne cunoaste fiindca nu L-a cunoscut nici pe Isus. Dar noi suntem ai Lui.,, 1. Vedeţi ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, şi suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaşte, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El.
2. Iubiţilor, acum suntem fii ai lui Dumnezeu şi ce vom fi nu s-a arătat până acum. Ştim că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este.,,

| usuk a răspuns:

Ba', tu iar n-ai inteles treaba cu religia; tot ce trebuie sa faci e sa dai bani preotilor si sa dai din cap afirmativ cand spun ei ceva absolut irelevant, e foarte simplu; restul sunt detalii neimportante
ps: daca vrei sa te amuzi, mergi si tu la o biserica si intreaba un preot de acolo cum sta treaba cu renuntatul la sistemul nervos. daca evident, va stii ce-i ala sistem nervos

| anonimg a răspuns:

Ce sunt cu aceste invataturi care n-au nici o legatura cu Scriptura? Cine a zis ca cei care nu cred in Dumnezeu sunt animale? Oare daca un parinte are 2 copii din care unul este ascultator iar celalalt neascultator, inseamna ca cel neascultator este animal iar celalalt om? Aceste afirmatii sunt aberatii.
"Intelegeti si voi, dar, ca fii ai lui Avraam sunt cei ce au credinta." (Galateni.3:7)

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da tu ce ai cu noi? tu citesti tora ori dexul? si vrei sa discutam despre biblie? TU esti purtator ilegal de creier.da nu ne deranjeaza asta pe noi.ci faptul ca pretinzi, ca e treaba magarului de unde beau oile apa.nu poti fi tu cuminte sa traiesti precum soarecele de la siloz? ca pe ala nici in scula nu-l doare ca fata vaca greu?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Bai, frate, iti inteleg nevoia de a promova ateismul, dar totusi de ce tot pui tot aceleasi intrebari?

| Mikhtarian a răspuns:

Pentru a sta cu cineva drag?! Cu un parinte..sincer..iti dai seama ca orice vrea sa fie alaturi de Dumnezeu, sa-i cunosti planurile sa vorbesti.tu si El la o masa, ce se poate mai mult? Sufletul se incalzeste.

| RandomDeTot a răspuns:

Nu suntem animale pentru ca avem ratiune asta ne distinge in primul rand de animale in plus daca tu crezi ca a fi fiu al Lui Dumnezeu inseamna sa nu existi poti sa o ti pentru tine si un adevarat fiu al Lui Dumnezeu face voia Lui.

| AndeT a răspuns:

Poate de acolo de unde vi tu, judecand dupa numele pe care l-ai ales, lucrurile stau asa cum ne povestesti. Nimeni nu spune ca daca il urmezi pe Dumnezeu trebuie sa nu auzi, sa nu vezi...

| Inferno explică (pentru AndeT):

Dar spun ca nu sunt animale, ceea ce, aplicand invataturile din DEX este similar cu aceasta.

| AndeT a răspuns:

Deci inteleg ca pentru tine exista doar doua categorii : animale si nefiinte; trecand peste aberatia asertiunii si mentinandu-ne strict in logica ta: dat fiind faptul ca ideea de nefiinta pare sa te scarbeasca, rezulta ca iti asumi statutul de ANIMAL...

| Anonim a răspuns (pentru AndeT):

Si tu esti o planta.

| Inferno explică (pentru AndeT):

Nu pentru mine domnul meul, Slava Domnului, nu pentru mine. Ci pentru cei ce au "scris" DEX-ul cu logica folosita de ei, stimate domn.

| Axutzu a răspuns:

Cu adevarat cuvintele Sfintei Scripturi de la Psalmul 13, 1 se implinesc in persoana ta : " Zis-a cel nebun in inima sa: nu exista Dumnezeu!". Datorita faptului ca mintea ta este intunecata de puterile diavolesti neputand intelege astfel deosebirea dintre un om si o fiinta necuvantatoare(animal) tin sa te informez ca pe langa faptul ca Sfanta Scriptura exemplifica foarte clar modul in care se deosebeste omul (fiinta creata dupa chipul si asemanare lui Dumnezeu) de celelalte creaturi necuvantatoare, unul dintre marii teologi ai Greciei, Panaghiotes Nellas are o lucrare intitulata "Omul, animal indumnezeit", in care explica intr-un mod extraordinar marea diferenta intre om si animal. Te sfatuiesc sa o citesti si poate asa iti v-a lumina Dumnezeu mintea. Dupa cum spuneam mai sus, conform Sfintei Scripturi, chipul lui Dumnezeu in om este reprezentat prin ratiune, constiinta, libertate si sentimente. Acestea sunt cele patru insusiri care ne deosebesc pe noi oamenii de celelalte fiinte necuvantatoare (animale), acestea ghidandu-se dupa instinct si nu dupa ratiune. Iar in ceea ce priveste afirmatia ta de mai sus, nu este decat o aberatie fara nici o logica. Nu am nimic in potriva ta daca tu crezi ca intre purcelusul lu tanti Maricica din Cuca Macaii si tine exista semnul egal. Si de unde ai scos tu aceasta aberatie caci un fiu al lui Dumnezeu nu are nici organe de simt, nici de miscare si nici macar sistem nervos? Raspunsul la aceasta intrebare o sa ti-l dau tot printr-o intrebare: Tu, in calitate de om si de fiu al lui Dumnezeu poti respira? vezi? mirosi? auzi? te-ai eneravat vreodata? In caz ca nu ai inteles ce am vrut sa spun prin aceste intrebari te sfatuiesc sa citesti mai multe despre aceste trei virtuti: rabdarea, smerenia si iubirea aproapelui. Sper ca Bunul Dumnezeu sa iti lumineze mintea si sa iti dai seama de "perlele" pe care le scoti pe gura.

| Inferno explică (pentru Axutzu):

Fatidica prostie pe care Dumnezeu o daruieste servitorilor sai...
Miscator, insa nu suficient.