anonim_4396
| Anonim întreabă:

De ce zice multă lume că hula împotriva Duhului Sfânt este o stare de împotrivire? Așa zice Isus? Unde scrie în Biblie asta? Ce vă face să credeți asta?

14 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Pentru ca asa le place lor sa creadă. Nu știi ce e aia hula? Cauta în dex. Isus a mai spus și clar ca cine va vorbi împotriva Fiului va fi iertat și cine va vorbi împotriva Tatălui va fi iertat dar cine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor ci este vinovat de un păcat vesnic. Na, mură-n gura ca la prosti, ca popii interpretează cum vor ei asta e alta poveste dar Isus a fost clar, pana și un copil de 5 ani înțelege.

| Anonim explică (pentru mentholinks):

Așa e,hula înseamnă înjuratură, ce stare de împotrivire? Ca vrem, că nu vrem, asta este.Mna, ne vedem în iad

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Duhul Sfânt este cel ce conștientizează pe om atunci când păcătuiește. Daca esti conștient ca gândurile tale sunt o hula împotriva Duhului Sfânt atunci afla ca chiar Duhul Sfânt este cel ce te face conștient ca e păcat. Daca respingi la nesfârșit avertizările Duhului Sfânt si nu te pocăiești înseamnă ca te împotrivești si nu vrei sa renunți la păcatele respective si atunci Duhul Sfânt se retrage definitiv si nu vei mai fi mustrat oricate păcate ai mai face si nu vor mai fi nici iertate.

| Anonim explică (pentru TamplaruAnisoara):

Eu le-am mărturisit și mărturisit și mărturisit, dar tot mă simt prost.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trebuie sa te simti bine ci rau ca sa nu mai repeti pacatele.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu cred ca ai nevoie de o discutie cu un psiholog. Ai pus intrebarea asta de 30 ori, clar te roade o problemă la care ai nevoie de ajutor.

| Panamax a răspuns (pentru anonim_4396):

Te simti asa cum esti.

| Irinel15123532 a răspuns:

El a spus asa in Matei 12 '' De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.''
Stai putin, cum adica orice pacat si orice hula? Pai hula impotriva Duhului Sfant ce este? Nu e tot pacat? Nu e tot hula? Cum adica orice pacat si orice hula le va fi iertata? Dar hula impotriva Duhului Sfant nu? Ce inseamna asta? Nu este o contradictie? Nu.
Orice pacat si orice hula va fi iertata, dar hula impotriva Duhului Sfant nu, de ce? Pentru ca omul nu mai doreste iertare, si-a impietrit inima, si repsinge pe Dumnezeu, este alegerea omului, nu a Lui Dumnezeu.

Pacatosul nu doreste iertare. ''Oricine va veni la mine, nu-l voi da afara''

Daca Dumnezeu spune, pe ORICINE indiferent de trecut, de vorbele scuipate din gura, indiferent de statutul social, pe oricine va VENI LA MINE, nu-l voi da afara. Iisus promite ca nu il va alunga pe cel ce va veni la El.

Deci unde e problema? Vorbeam de stare, omul nu mai doreste iertare.
Daca problema nu este la Dumnezeu pentru ca a promis ca nu te alunga afara daca vii la El, atunci unde e problema? La tine draga prietene.
Este vital, si in acelasi timp de bun simt sa nu scoti un verset din contextul lui, pentru ca asa ii poti da orice fel de interpretare NEbiblica.
Sunt sute astfel de versete, unde Dumnezeu spune ca il va ierta pe oricine va veni la El.
Nu exista nici un loc in vechiul testament in care sa se spuna, sa sugereze, sa se faca aluzie macar la un paca de neiertat, in schimb sunt locuri unde spune ''Nu ne face dupa pacatele noastre, cum se indura un tata de copiii lui, asa se indura Domnul de copiii Lui'' Cei mantuiti prin Hristos sunt iertati si acceptati prin Hristos, nimeni nu va fi acceptat prin merite personale, ci prin lucrarea de la cruce pentru ca plata pacatului e moartea.
In toata scriptura nu vei gasi un astfel de pacat, ceea ce s-a intamplat in incidentul din Matei 12, este vorba de o atitudine a inimii, nu o vorba scuipata la intamplare.

''Punctu culminant la un necredincios, in respingerea deliberata a Lui Hristos, si continua, constanta, inseamna hula impotriva Duhului Sfant''

Te provoc la ceva, arata-mi, un verset, un capitol, in care macar sa se sugereze ideea unui pacat de neiertat, in afara de matei 12, care privit in contextul lui, nu este vorba de o hula in sine, ci de o hula a inimii, o atitudinea, o impietrire a inimii, o alegere deliberata si in cunostinta de cauza, nu e vorba ca ii luase gura pe dinainte, ci au ales, cantarit, planuit vorbele si atitudinea inimii, inima lor s-a impietrit, ca inima lui faraon, din vechiul testament, daca ai citit. E o stare asemanatoare. Cerceteaza biblia, nu un singur verset, nu 3 randuri, si spune-mi atunci, daca e vreun pacat de neiertat. Cand in Ioel 2:32 se spune ''Atunci oricine va chema Numele DOMNULUI va fi mântuit!''

1 ioan 2 '' Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.
El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.''
IN afara celor care au comis pacatul de neiertat? Asta scrie in 1 ioan? NU.

| Anonim explică (pentru Irinel15123532):

Marcu 3:28-29
* Isa 49:24; Mat 12:29;
28 Adevărat* vă spun că toate păcatele şi toate hulele pe care le vor rosti oamenii li se vor ierta,
* Mat 12:31; Luca 12:10; 1 Ioan 5:16;
29 dar oricine va huli împotriva Duhului Sfânt nu va căpăta iertare în veac, ci este vinovat de un păcat veşnic."
Luca 12:10
„Şi* oricui va vorbi împotriva Fiului omului, i se va ierta, dar oricui va huli împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta."
1 Ioan 5:16

16 Dacă vede cineva pe fratele său săvârşind un păcat care nu duce la moarte, să se roage şi Dumnezeu* îi va da viaţa, pentru cei ce n-au săvârşit un păcat care duce la moarte. Este** un păcat care duce la moarte; nu-i† zic să se roage pentru păcatul acela.

Evrei10:29
Cu cât credeți că este mai vrednic de o pedeapsă mai aspră acela care‑L calcă în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, care consideră întinat sângele legământului prin care a fost sfințit și care‑L insultă pe Duhul harului?!


Unde zice că cei ce se pocăiesc de acest păcat se iartă? Deci dacă păcatul acesta este o stare de împotrivire,asta înseamnă că chiar dacă s-ar pocăi, nu i se va ierta? Că doar așa ai zis, e o stare de împotrivire.Dar Isus de ce nu a zis asta direct? Dacă ai ascultat proroci mincinoși, dacă ai fost păcălit, dacă ceea ce crezi nu e adevărat?

| Anonim explică (pentru Irinel15123532):

De unde știi că omul nu dorește iertarea? Așa zice Biblia? Și dacă o dorește, dar Dumnezeu nu-l iartă? Dacă greșești?

| Irinel15123532 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bun, sa o lamurim si ce este cu acest pacat de moarte. Este un astfel de exemplu in Faptele apostolilor 5. Cu Anania si Safira, acum, sa vedem, ei au mintit pe Duhul Sfant, nimeni, asa cum spune si in text, nimeni nu i-a pus sa vanda mosioara si sa dea tot, ci ei au ales sa vanda si sa minta ca au dat apostolilor tot, putea sa dea cat voiau sau sa nu dea nimic, dar au ales asta din mandrie. Bun, acum vei spune ''Anania si Safira in fundul iadului'' Nici vorba de asa ceva, erau mantuiti, erau oameni din biserica, au fost ispititi de iubirea de bani si au suportat consecintele, DAR, nu au ajuns in iad, ci in rai. Pentru ca pacatul de moarte, nu il poate comite cineva care nu este CRESTIN. Acest pacat de moarte este pentru noi, crestinii.Ce inseamna el? Ei bine, cand tu ai fost mantuit si ai numele scris in cartea vietii, si te departezi, si faci tot ce este mai rau in lume, si nu mai vrei sa te schimbi niciodata, si Dumnezeu stie ca daca continui asa o sa te duci in iad, alege sa te ia mai devreme la El, ca nu cumva sa iti fie aruncat sufletul in iad, distruge carnea ca sa traiasca sufletul vesnica, carnea care tie vreo 80 de ani, ca sa salveze sufletul care tine o eternitate, de la 5 miliarde de ani spre infinit. Deci, acest pacat de moarte, nu te duce in iad.
Ceea ce ma face sa cred ca nu ai ascultat nici 5 minute din videoclipul pe care ti l-am dat. Pentru ca ai fi stiut toate astea daca l-ai fi urmarit. Cum vrei sa cunosti adevarul daca nu studiezi?


Bun, urmatorul verset. Evrei10:29. Iar ma intristez pentru ca in acel video aparea si problema asta, de ce nu ai urmarit? De ce mi-ai spus ca ai studiat si e-ai urmarit si acum pui intrebarile care erau explicate foarte detaliat in video?

In Evrei, care este contextul? Contextul este asa. Care erau destinatarii? Pavel scrie clar, ''Epistola catre EVREI'' Ce facusera Evreii?
Au venit la ei niste invatatori falsi si le-au spus asa ''Voi nu mai aduceti jertfe de miei si vitei in templu? (Nu) Dar de ce nu mai aduceti? (Pentru ca IIsus este singura jertfa de ispasire si noi credem in El, si acel ejertfe erau o prefigurare a mortii Lui Hristos)
Hmmmm... nu stiu ce sa zic de voi, eu zic sa aduceti, sunteti siguri ca Iisus poate ierta pacatele?''

Asta este contextul, Evreii S-au INTORS, inapoi la lege, la jertfe de vitei si miei si la lucrurile trecute, si L-au parasit pe Hristos, pentru ca mai intai au fost cu Hristos si apoi au REVENIT la lege, DUPA CE SE INTORSESERA LA HRISTOS. Si nu ai dat versetul intreg.

Evrei 10 : ''1 În adevăr, Legea, care are umbra* bunurilor viitoare, nu înfăţişarea adevărată a lucrurilor, nu† poate niciodată, prin aceleaşi jertfe care se aduc neîncetat în fiecare an, să facă desăvârşiţi pe cei ce se apropie.
2 Altfel, n-ar fi încetat ele oare să fie aduse, dacă cei ce le aduceau, fiind curăţiţi o dată, n-ar mai fi trebuit să mai aibă cunoştinţă de păcate?
3 Dar aducerea aminte a păcatelor este înnoită din an în an, tocmai prin aceste jertfe
4 căci este cu NEPUTINTA ca sângele taurilor şi al ţapilor să şteargă păcatele.''

''Este cu neputinta sa fie inoiti iarasi si adusi la pocainta pentru ca AU GUSTAT deja lumina harului si puterea darurilor viitoare''

Vorbeste strict de EVREI, care se INTORCEAU la vechiul legamant, si il paraseau pe Hristos.


Urmareste pana la capat :

https://www.youtube.com/watch?v=BS6Wy7ZwvtI&t=4s

| Anonim explică (pentru Irinel15123532):

L-am urmărit deja, știu despre ce e vorba, dar de unde știi că ești foarte sigur pe tine? Poate că greșești, poate că vorbești lucruri spuse de proroci mincinoși, poate că greșesti.De ce nu accepți că hula împotriva Duhului Sfânt este înjurătura? Pentru ce? Că așa ai citit tu? Ești sigur?

| Helper07 a răspuns:

Da, asa deducem. Stiind ce e hula, stiind ce e Duhul Sfant, ne putem da seama de acest lucru.

| AG777 a răspuns:

Deci Dumnezeu considera ca il hulim atunci cand constata ca nu mereu ii tinem hangul si alegem sa fim liberi, chiar daca aceasta libertate nu ii convine. Oamenii sunt dictatori pentru ca Dumnezeu si orice alt zeu in care oamenii cred sunt la fel.