"Prostia e o suferinta nedureroasa a inteligentei."
Asta e tot, suferi, dar nu-ti dai seama.
Ceea ce experimentezi tu sunt zvacnirile dureroase ale unui muribund ce refuza sa moara, ce pana acum a gustat din dulceata comei, iar acum se trezeste si isi simte trupul devastat, iar ranile arzand.
Oare ce sa faca? Sa se intoarca la somnul linistitor sau la viata ce promite dureri cumplite.
In vocabularul tau folosesti cam mult cuvantul prostie.Si cam ilogic, nepotrivit si fara folos.
Tu esti atee 100%? doar intrebam
Totul din acea carte ''sfanta'' parca se contrazice. Parca sunt povesti, dar unele nu prea interesante.
Tu trebuie sa iei singur o decizie.
Sa crezi si sa nu mai gandesti?
Sa nu iti mai pese de chestia asta si sa iti vezi doar de viata, cea care stii sigur ca exista?
Sau sa nu crezi deloc si sa dai drumul gandirii limpezi.
Roagă-te Creatorului să te îndrume, să -L cunoști așa cum este El cu adevărat, spune-i toate îndoielile.Rezistă cu brio.New age e o spiritualitate modernă dar și renașterea unei spiritualități vechi, păgâne care vrea să încurajeze omul să se considere pe el ca fiind Dumnezeu.E o repetare a primului păcat din univers al lui Lucifer care contestă autoritatea Creatorului.Da, ești în pericol, roagă- te și Dumnezeu te va ajuta să trăiești în libertatea adevărului.
Nu stiu la ce biserica mergi, dar Cuvantul lui Dumnezeu este dintotdeauna si pentru toti: "Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu." (Ioan.3:3)
Ai fost tu nascut din nou? Ai avut pana acum o relatie personala cu Dumnezeu? L-ai facut tu pe Domnul Isus Domnul si Mantuitorul tau personal? I-ai spus tu lui Dumnezeu "Tata!"? Ai vorbit tu cu Dumnezeu ca si cu un prieten? Ai avut experiente cu El in viata ta de credinta? Ai insetat tu zilnic dupa Cuvantul lui Dumnezeu, dupa timpul in care tu Ii vorbeai lui Dumnezeu in rugaciune si El iti vorbea din Scriptura? Daca nu, atunci nu se poate vorbi de crestinism in dreptul tau. Daca ar fi suficient doar sa credem in existenta lui Dumnezeu, atunci si Satana ar fi crestin, dupa cum este scris: "Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara!" (Iacov.2:19)
Sentimentul nu este credinta; si credinta nu este sentiment. Increderea in Dumnezeu trebuie sa fie simpla ca si increderea unui copil in tatal care stie ca-l iubeste; si un copil nu se indoiste de dragostea tatalui sau. De aceea nici noi nu trebuie sa ne indoim de dragostea lui Dumnezeu fata de noi, indiferent daca simtim sau nu. Noi putem sa spunem cu toata increderea: "Stiu ca Tu ma iubesti, chiar daca eu ma simt jalnic." Si tu poti spune cu deplina incredere: "Stiu ca ma iubesti, chiar daca am inceput sa ma indoiesc de Tine." Caci chiar daca tu te indoiesti de Dumnezeu -mai mult sau mai putin- asta nu inseamna ca Dumnezeu te iubeste mai putin. El te iubeste la fel, deoarece "Dumnezeu este dragoste"; nu asa spune Scriptura? Datoria noastra este sa ne incredem in Dumnezeu nu doar atunci cand ne merge bine si cand credinta este pe culmile gloriei; ci cu cat mai mult acum cand valurile necredintei ne izbesc -caci nici-un credincios nu scapa de incercarile credintei.
Te sfatuiesc sa citesti cartea "Calea catre Hristos". O gasesti aici: http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html
Iata un frumos citat din ea:
"Dumnezeu niciodată nu ne cere să credem fără să ne dea suficiente dovezi pe care să întemeiem credinţa noastră. Existenţa Sa, caracterul Său, adevărul Cuvântului Său: toate acestea sunt întemeiate pe dovezi care apelează la raţiunea noastră, iar dovezile acestea sunt din abundenţă. Cu toate acestea, Dumnezeu n-a exclus posibilitatea îndoielii. Credinţa noastră trebuie să se întemeieze pe dovezi şi nu pe demonstraţii. Aceia care voiesc să se îndoiască vor avea prilej, în timp ce aceia care în mod sincer doresc să cunoască adevărul vor găsi o mulţime de dovezi pe care să-şi întemeieze credinţa."
Cine ne va judeca ca am facut binele? Noi oamenii nu ne staoanim pe noi insine, darami-te evenimentele. Dar daca suntem in mana lui Dumnezeu si incredintam toate in mana Lui, atunci totul este in siguranta si sub control.
Poate o masina sa se produca sau sa se conduca singura daca nu a fost programata de cineva? Tot asa si omul. Atunci, de ce dar suntem asa de necredinciosi.
Judecata va veni cat de curand; si se va cere din mana noastra fiecare dar pe care l-am primit: timp, bani, influenta. Nu vor scapa nici cei morti; Dumnezeu ii va invia si-i vor fi judecati pentru faptele lor. Sa nu creada cineva ca va scapa.
"Divinitatea are nevoie de bani de la turma, sau oamenii". Nu. Dumnezeu are nevoie sa-Si puna in noi chipul Sau. Cum poti scapa de egoismul care este in tine? Sau cum poti scapa de necredinta? Prin zecimi si daruri omul recunoaste ca Dumnezeu este Cel ce da binecuvantari, si tot prin felul acesta scapi de egoism, de necredinciosie, de lacomie si tot felul de pofte rele -lucruri care alcatuiesc in mare masura caracterele oamenilor. Ori tu crezi ca peste noapte se schimba caracterul unui om? E nevoie de o viata intreaga.
Daca ne intrebi daca esti in pericol ca nu stiu ce, inseamna ca crezi ca esti in pericol, poate nu esti de acord cu biblia, dar in Iisus crezi?
Nu stiu daca sa ma cred..citind Vechiul Testament si multe despre Iahve as cultura mozaica vad altfel crestinismul..Adica Vechiul Testament mi se pare oribil. Dumnezeul Vechiului Testament parca e sin filmele cu Harry Potter sau HerculeInsa cred intr.un Creator!
Pai si eu cred intr-un creator, deloc uman, natura, si tot atee sunt. Crezi in Iisus, da sau nu?
Habar nu am.Si cred si nu cred.Defapt sunt intr-o perioada in care am multe urme de indoiala si caut un sens al vietii, dar nu ma mai multumeste nimic.Sunt nehotarat.Da.Cred ca cel mai bine spus, NEHOTARAT!
OK, oscilezi. Si ce castigi daca nu crezi?
Vei cadea in pacat inevitabil si nu pacate pe care, din pacate, inevitabil orice om le face.
Voi care nu credeti, ce castigati daca nu credeti?
Cititi pilda semanatorului.
Pana te hotarasti, esti crestin.
Omule nu sunt ateu si nici nu cred ca voi fi.Cred intr-un Creator dar am indoieli pentru crestinism.
Natura aia in care crezi tu nu e guvernata sau creata de cineva? Orice efect are o cauza..natura a aparut de una singura? Draga Mada tu esti 100%atee? Ai fost credincioasa vreodata? Fii draguta si implineste-mi curiozitatea ca daca nu iti pap catelusul
Natura e tot ce exista, nu doar ce e verde.
Orice om indoctrinat religios de mic e credincios, fara sa te documentezi crezi ce ti se spune.
Cine a produs Big Bangul? Cum a aparut lumea in teoria ta?
Trebuie sa cred in big-bang sau sa am vreo teorie?
Ca ateu...cam da.Chiar si Stephen H. are.Ma refeream, nu ti-ai pus niciodata intrebarea cautand raspunsul?
Stii ce castigam? Castigam inteligenta si nu ne mai lasam manipulati de carti.
Ateismul nu are treaba cu aparitia lumii, dar ca om cu bun simt recunosc ca nu ma deranjeaza sa nu stiu cum a inceput totul, nu vreau sa ma avant in ipoteze si teorii, sa le sustin ca apoi sa zic "a, da, ai dreptate, e gresit", asta nu inseamna ca cealalta "teorie" e adevarata, creationismul.
Inteligenta?
Crestin fiind, citesc carti si ma documentez.
Nu poti fi nehotarat.Fiecare dintre noi are principii si convingeri dupa care isi ghideaza viata.Cea mai buna solutie este sa faci o analiza profunda asupra acestor principii si convingeri si vei descoperi adevarul.Adevarul,bineinteles,din punctul tau de vedere, indiferent care ar fi acesta.
Esti manipulat usor. Te lasi condus de carti in care sunt povestite basme.
Nu-ti putem spune noi ce sa faci, dar o sa-ti dau cateva versete care ar trebui sa te puna pe ganduri:"Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, şi Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ.";"Eu vin curand.Pastreaza ce ai, ca nimeni sa nu iti ia cununa";"Celui ce biruieşte îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu, precum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui";"Cel ce va birui va fi fiul meu, zice Domnul." Caci in lume s-au raspandit multi amagitori, care nu marturisesc ca Isus Hristos vine in trup. Iata amagitorul, iata Antihristul!";": „Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.";"„întoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi toţi cei ce sunteţi la marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu altul."
Indeparteaza frica, fi curajos si permite-ti sa rationezi. http://netraptor.org/blog/wp-content/uploads/2013/08/full-of-fears.jpg
Esti victima unui sistem pe care nu-l intelegi. Opreste-te. Iti recomand sa urmaresti un vlogger www.youtube.com/user/StudioB2kBS
Iti va explica multe lucruri, te sfatuiesc sa iei fiecare episod pe rand in ordinea aparitiei. Primul pas e informatia, dupa aceea vei intelege ca ea va deveni inutila. Poate nu e un raspuns academic si psihologic, e mai mult un sfat. Iti mai las cateva linkuri.
Daca nu te simti pregatit sa le citesti le poti eticheta in browser si sa le urmaresti mai tarziu.
http://www.e-dimineata.ro/zece-picaturi-de-intelepciune-de-la-lao-tzu/
http://www.spiritus.ro/RAZVAN/despre_ego.htm
https://20deminute.wordpress.com/2013/10/17/scurt-ghid-de-meditatie-zen/
https://www.youtube.com/watch?v=uKV8dG78Qh4
Suffarstar,merci de tot. Apropo ce parere ai despre New Age? Cam asa e, cu indeparteaza frica si vinovatia, Dumnezeu e dragoste pura.
New Age este un tip de gandire,ca sa-i spun asa,bazat pe invataturi spirituale,multe dintre ele inspirate de la mari intelepti ai lumii si adaptate la niste vremuri actuale. New Age nu este o religie,un cult,atentie,e un tip de gandire, o perspectiva. Modul meu de a privi lumea se aseamana cu new age,dar fara sa ma chinui, totul pleaca de la sine. Iti recomand din nou, citeste si nu te chinui sa te adaptezi unor tipare, cauta-ti calea ta, dar sa fie mereu inspirata din iubire si adoratie. http://autori.citatepedia.ro/de.php?a=Buddha
Daca vrei o carte buna, citeste Alchimistul de Paulo Coelho. Cineva mi-a mai recomandat Osho.
Cam cu ce e Alchimistul? Mi l-a mai recomandat cineva alaturi de Osho. Apropo ce parere ai despre Conversatii cu Dumnezeu, ai inceput sa citesti putin din ea? E tot un fel de New Age.
Merci de sfaturi.O sa imi caut singur calea mea
Citești Biblia? Majoritatea celor menționate de tine (iad vesnic, pucioasa, vamile vazduhului, inchinarea la moaste adica la trupuri neinsufletite) n-au nici o legătură cu Biblia și cu creștinismul inființat de Isus. Deci normal că "radele" pe care le vezi sunt aiurea, putrede.
Inca un destept care face si el ce face lumea numa ce trebuie nu.mergi ma la new age ca acolo e bine pentru moment.dar nu uita ca daca se inchid usile bisericii crestine si tu esti in biserica lumii, inapoi nu mai poti veni fiindca vine vremea cand harul se ceva sfarsi, si unde esti, acolo iti tragi ultimul partz.
Sunt in aceeasi situatie, crede-ma.De 4 luni incoace tot ma invart in cerc si nu stiu ce sa aleg.Sunt constient ca oricare alegere imi va schimba viata, chiar si aceea de a merge pe acelasi drum de pana acum(un tip religios, practicant) insa cu mari schimbari si cu multe elucidari ale unor neintelegeri.Sunt constient ca, oricat de mult ar zice un ateu ca nu conteaza(ci doar crede ce vrei), trebuie sa aiba o influenta asupra ta.
Dar tu intre ce si ce ai de ales?:d
E foarte bine ca incepi sa gandesti. Nu mai crede in baliverne scrise de pastori de capre acum 2.000 de ani.
Nici eu nu cred in nimic dar totusi ce ar fi pe pamant fara credinta si frica de Dumnezeu? toata lumea si-ar da in cap.
Au si astea un rol important.
După logica ta, toţi ateii sunt un fel de criminali în serie. La tine credinţa implică neapărat moralitate şi invers? Moral poţi fi şi fără credinţă în ceva superior ţie. Iar ăia care nu fac rău voit DOAR de teama de vreo fiinţă superioară lor sunt nişte gunoaie.
Doar idotii si-ar da in cap degeaba, de aia a fost inventata religia pentru ei ca sa nu isi faca rau. o persoana rationala nu ar face ceva rau.
Nu isi da nimeni in cap degeaba! isi dau pentru bani, bogatie, invidie si asa mai departe. oameni gunoaie.
Tu citesti vechiul sau noul testament?
Nu e creatoare de frici, e ceva normal si moral ce scrie acolo, spre exemplu : "Asculta fiule, invatatura tatalui si nu lepada indrumarile mamei tale!" - Proverve 1:8
"Fiule, daca niste pacatosi vor sa te amageasca, nu te lasa castigat de ei!"-
Tot din Proverbe, versetul 10
Si sunt multe alte, de exemplu cele 10 porunci.
Crede in Dumnezeu, Biblia nu e o "sperietoare" e chiar foarte bine ce te invata in ea.
Ce trebuie sa stii e ca nu exista om fara de pacat, daca sa pacatuiesti te temi.
Frate la mine e ff simplu.Cand mai am dubii incerc sa ma gandesc cum de unii oameni cand se apropie de niste Sfinte Moaste incep sa racneasca si alte chestii sau posedatii cum pot fii exorcizati doar de preoti.De ce? Simplu pentru ca Dumnezeu exista.Sau de ce doar la ortodoxi se aprinde lumina de inviere? De ce nu la catolici sau la bisericile protestante sau la cei care cred in curentul New Age? Simplu, pentru ca religia Crestin-Ortodoxa a ramas neschimbata de doua mii de ani, e cea care a propovaduit-O Domnul Iisus, calea cea dreapta.In fine nu vreau sa te "plictisesc" dar daca nu crezi incearca sa te rogi mai mult, si chiar cu cuvintele tale.Rugaciunile din inima spuse cu cuvintele tale chiar pot face minuni.Succes! Nu uita:"Fericiti cei ce cred si nu au vazut."
Salut in cazul tau s-ar mai putea face numai o singura chestie: RUGACIUNE. Din cate imi dau eu seama parinti tai se poarta cu indiferenta fata de religie, vad ca nu te-a invatat sa te rogi, ce este Biserica si toate cele.
Pai credinta e ceva impus de parinti, bunici sau alte rude de la varste fragede.
E dormal ca odata cu timpul totul sa ti se para o aberatie, ceva stupid creat de anumiti oameni pentru controlul maselor.
Asta am simtit si eu si multi altii. Si eu cred intr-o putere care poate nici nu exista, in ceva care ne-a creat. Sunt multe teorii pe tema asta.
Dar teorii exista si pana nu murim nu avem cum sa fim siguri de nimic.
Eu am inceput sa citesc despre religii si secte sau concepte despre formarea lumii. E o parte interesanta a omenirii care poate nu e falsa 100%.
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: