|

De unde au luat martorii lui Iehova ideea că Domnul Isus a fost răstignit pe stâlp?

30 Raportează Evaluează
30 răspunsuri:
| a răspuns:

De la Renel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sectancti traduc cum au ei chef biblia, degeaba le dai veresetul original din ebraica sau greaca pentru ca ei sunt posedati de duhuri si vorbesc si in limbi


Isus a fost arestat in gradina din Ghetsimani (Marcu 14:43-52).
Isus a indurat sase procese – trei din partea liderilor iudaici si trei din partea romanilor (Ioan 18:12-14, Marcu 14:53-65, Macu 15:1a, Marcu 15: 1b-5, Luca 23:6-12, Marcu 15:6-15). Isus a suferit lovituri dureroase, biciuire si batjocura (Marcu 15:16-20).
Pilat a incercat sa faca un compromis cu liderii iudaici lasand ca Isus sa fie batut, insa actiunea aceasta nu i-a multumit. Pilat L-a dat pe Isus in mainile lor sa fie rastignit (Marcu 15:6-15).
Isus a fost batjocorit de soldatii care L-au imbracat in haina de purpura si I-au pus o cununa de spini (Ioan 19:1-3).
Isus a fost crucificat la Golgota, care inseamna Locul Capatanii (Marcu 15:22). S-a facut intuneric timp de trei ore (Marcu 15:33).
Isus a strigat cu glas tare, "Tata, in mainile Tale Imi incredintez duhul!" si a murit (Luca 23:46).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Referirile la "CRUCE" în Noul Testament sunt referiri ca la UN ANUMIT SEMN DISTINCT! "Băţul" sau "stâlpul", nu ar fi fost absolul deloc ceva distinct!

Referirile la "CRUCE" în Noul Testament sunt referiri ca la un anumit SEMN DISTINCT, de CINSTE, numit şi "SEMNUL FIULUI OMULUI":

1). "Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."- I Corinteni 1, 18;
2). -Matei 24, 30:,, Atunci se va arăta pe cer SEMNUL FIULUI OMULUI şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă."
3). -Galateni 6, 14:,, Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decat numai în CRUCEA Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume! (MOTIV DE LAUDĂ)"
4). -Filipeni 3.18:,,Căci mulţi despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se
poartă ca duşmani ai CRUCII LUI HRISTOS."
5). -I Corinteni 1, 17:,, Căci Hristos... m-a trimis să binevestesc, dar nu cu inţelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică CRUCEA LUI HRISTOS."

6). -Efeseni 2, 16:,, Şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmăşia. (ARMĂ ASUPRA RAULUI)"
7). -Galateni 6, 12:,, Câţi vor să placă în trup aceia vă silesc să vă tăiaţi împrejur, numai ca să nu fie prigoniţi pentru CRUCEA LUI HRISTOS."
8). "Şi cel ce nu-şi poartă CRUCEA sa şi nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu." Luca 14, 27;
9). -Coloseni 1.20:,,Şi printr-Însul toate cu Sine să le împace, fie cele de pe pământ, fie cele din ceruri, făcând pace prin El, prin sângele crucii Sale.",
10). -Coloseni 2, 15:,, Dezbrăcând (de putere) începătoriile şi stăpâniile, le-a dat de ocară în văzul tuturor, biruind asupra lor prin cruce."
11). -Marcu 8, 34:,, Si chemând la Sine multimea,...2007 - 2196 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

In Apocalipsa scrie la capitolul 14 versetul 1 "...o suta patruzeci si patru de mii care aveau pe scris pe frunte Numele Sau si Numele Tatălui Sau.Eu nu stiu care este traducerea corecta si nici nu cred ca am greșit când am spus ca așa au tradus fiecare denominațiune.
.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, dar, aceasta nu este decat o teorie monstruoasă... thinking Dumnezeu nu e un zbir care sa îi opreasca pe oameni de la o răsplată doar pentru ca "locurile la loja" s-or fi terminat (!). Teoria ca doar 144.000 persoane ar putea ajunge la Dumnezeu(!) este una din teoriile stranii care provin din directia liderilor care conduc cu mana de fier acesta grupare dizidenta (a asa zisilor "martori").

Teoria nu are nici o bază biblică. Scriptura prezintă în detaliu Vechiul Legământ pentru iudei şi Noul Legământ pentru creştini, dar nu menţionează un al treilea aranjament pentru adunarea unei "mari mulţimi" în vederea unei speranţe pământeşti după 1935. În plus, versetele citate de "martori" din Apocalipsa localizează "marea mulţime" în "faţa tronului şi înaintea Mielului", "în Templul său" şi "înaintea tronului lui Dumnezeu", toate aceste locuri fiind cereşti şi nu pământeşti, aşa cum susţin,, Martorii".

De fapt referinţa la o "mare mulţime" strigând cu glas tare şi zicând: "Mântuirea o datorăm Dumnezeului nostru!" este foarte asemănătoare cu formularea dintr-un alt verset în NWT, şi anume Apocalipsa 19, 5-6 unde invitaţiei "Lăudaţi pe Dumnezeul nostru, toţi robii Lui care vă temeţi de El, cei mici şi cei mari" îi răspunde "glasul unei mari mulţimi". Dar în Apocalipsa 19:1 Scriptura afirmă că este vorba de "un glas puternic al unei mari mulţimi în cer".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Nu fac parte din comunitate Martorilor lui Iehova.Am citit Biblia Traducerea Lumii noi din curiozitate, la fel si cea Fidela.Cel mai mult îmi place Biblia Cornilescu. Si eu sunt de acord ca nu doar 144000 vor primii sigiliul pentru ca daca ar fi luat literar numai din Poporul Israel vor fi acestia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Daca se va omori un om care a savarsit o nelegiuire vrednica de pedeapsa cu moartea si l-ai spanzurat de un lemn,
trupul lui mort sa nu stea noaptea pe lemn; ci sa-l ingropi in aceeasi zi, caci cel spanzurat este blestemat inaintea lui Dumnezeu, si sa nu spurci tara pe care ti-o da de mostenire Domnul Dumnezeul tau." (Deuteronom.21:22,23)
"A spanzurat de un lemn pe imparatul din Ai si l-a lasat pe lemn pana seara. La apusul soarelui, Iosua a poruncit sa i se coboare trupul de pe lemn; l-au aruncat la intrarea portii cetatii si au ridicat pe el o mare gramada de pietre, care este pana in ziua de azi." (Iosua.8:29)
La fel ca in cazul Domnului Hristos:
"Impreuna cu El au rastignit doi talhari, unul la dreapta, si altul la stanga Lui." (Marc.15:27)
Deci dca se gasea cineva vinovat vrednic de pedeapsa cu moartea existau doua "solutii": omorarea cu pietre si rastignirea.
Moartea "atarnarii" pe lemn era cea mai josnica. Dar chiar si asa, suferinta ii trebuia curmata.
Domnul Hristos nu a fost singurul crucificat: au fost crucificati impreuna cu El si doi talhari, dar si altii multi mai inainte, chiar daca Scripturile nu ii numeste pe toti.
Stalp, cruce, sau "a fi atarnat pe un lemn" este acelasi lucru.
Iar noi daca nu ne vom rastigni firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei, cu nici un chip nu vom vedea Imparatia lui Dumnezeu.
"Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei." (Galateni.5:24)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din Biblie.
https://:///......bol-pagan/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu vrei sa rezolvi ecuatii inainte de a sti opeatia de scadere, adunare, etc. Incepe a invata Biblia prin a defini "ce este un crestin " si care este invatatura lui Iisus (adevarul). Daca tu nu stii ce vrei sa faci si unde vrei sa ajungi degeaba te agiti. Tu esti important, nu martorii lui Yahova si nici alte biserici. Atunci poti spune ceva despre ei cand ai inteles f. bine invatatura lui Iisus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mircea08):

Am citit patru traduceri ale Bibliei:Nițulescu, Cornilescu, Fidela, Traducerea Lumii noi.Toate duc la același rezultat:Isus a fost Mielul de Jertfa, care s-a jertfit o sigura data pentru mântuirea omenirii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Si? ce vrei sa spui ca nu inteleg?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În Biblie găsim cuvântul staurós, care din greacă se traduce prin „stâlp vertical". Unele traduceri folosesc cuvântul „cruce". (Matei 27:40)
Potrivit lucrării A Critical Lexicon and Concordance to the English and Greek New Testament, staurós „nu se referă niciodată la două bucăți de lemn încrucișate".
Alte traduceri folosesc termenul xýlon, ceea ce înseamnă „copac", „lemn" sau „stâlp".
Un citat dun The Companion Bible, spune: „Textul grecesc nu sugerează în niciun fel că ar fi vorba despre două bucăți de lemn".
De ce resping Martorii lui Iehova să folosească crucea sau stâlpul pe care Isus a fost răstignit?
Martorii lui Iehova nu folosesc în închinare obiecte, icoane, cruci, stâlpi, statui.
Lucrarea The Expanded Vine’s Expository Dictionary of New Testament Words afirmă: „Noii membrii, în primele secole ale creștinismului, li se permitea să-și păstreze, semnele și simbolurile păgâne."
Chiar Encyclopædia Britannica afirmă despre cruce că nu este de origine creștină: „Aproape în toată lumea antică au fost găsite diferite obiecte care aveau ca semn distinctiv cruci de diverse forme și care datau din perioade mult mai vechi decât era creștină. India, Siria, Persia și Egiptul ne furnizează nenumărate exemple... Folosirea crucii ca simbol religios în timpurile precreștine și printre popoarele necreștine poate fi considerată aproape universală și, în majoritatea cazurilor, legată de o formă oarecare de adorare a naturii."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cine n-a pus in viata lui mana pe un ciocan, pe un cui, un. fierastrau sau o rindea ar putea crede orbeste povestea cu crucea. Daca ar incerca sa construiasca o cruce capabila sa sustina greutatea unui om, o sa priceapa ca romanii nu pierdeau vremea cu detalii si ii legau de un simplu stalp sau de un copac.
Martorii sunt printre putinii care au tradus corect numele IEHOVA si au inteles faza cu crucea.
Si sunt ateu, nu cred o iota din tampeniile biblice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Ideea" este corecta si verificata istoric.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cui ii pasa, la cat de imbecili sunt!
cand bei ceva, il gusti, il inghiti, apoi il digeri
cand iti face transfuzie iti intra direct in sange
CUM POTI SA PUI EGALITATE INTRE ASTEA DOUA?!?
si dupa aia sa se numeasca, ca de fapt nu esti IMBECIL!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se leagă de niște cuvinte din limba greacă. Nu mai știu exact, însă sunt aberații. Oricum, martorii au niște doctrine/idei foarte ciudate, depărtate de Biblie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CosminCD):

Asa cum are secta iudaica pe nume crestinism sau cealalta secta pe nume islam.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CosminCD):

Se leaga de traducerea corecta a bibliei, nu dupa ureche. Rastignirea era practicata la romani pe un stalp in forma literei T. Inainte de asta erau rastigniti pe un stalp in forma literei I. Puneti mana si cititi istorie, verificati faptele si documentele din mai multe surse. Nu mai aberati! Sunt mii de culte si secte religioase si toate cred in aceleasi prostii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Delmo_Catalin_1984):

Cred ca am citit si noi istorie, nu esti singurul. Daca asta e ideea si parerea ta, s-o traiesti sanatos. Cunosc si eu limba greaca koine si nu imi par plauzibile traducerile celor ce sustin ideea ta. Dar din ceea ce am studiat eu, consider ca nu este un adevar. E parerea mea si am raspuns celui ce a pus intrebarea. Tu ai raspuns, de asemena, iar Swetlly122 va lua in considerare ce raspuns va dori. Sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ei au un consiliu care dă legi, interpretări și ce zic ăia e considerat adevăr suprem, divin. Nu se chinuie prea mult cu explicațiile decât cei care vor să convertească.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Așa au tradus ei Biblia, Ortodocșii au tradus Cruce, pentru ca fiecare vrea sa se deosebească de ceilalți.In Biblie mai este scris si "blestemat este oricine este atârnat pe lemn"si se refera la moartea Domnului Isus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Martorii lui Iehova au o Biblie unică, făcută de ei.
O traducere new age care schimba clar contextul.
Dumnezeu spune că ne va da o planetă nouă, dar ei zic că rămân aici.
Să rămână dacă vor, e alegerea lor.
Ei nu cred că Iisus Hristos este fiul lui Dumnezeu, ei cred că este un om perfect.
Deși Biblia spune clar că Iisus este Dumnezeu din Dumnezeu.
Nu există iad la Martorii lui Iehova.
Și de asta se convertesc mulți.
Iei traduc Duhul sfânt- forță activă.
Sunt foarte eretici.
Cine tăgăduiește pe Fiul (Iisus Hristos) tăgăduiește și pe Tatăl.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Raullalu):

Asa-zisul zeu biblic YHWH sau Domnul cum au tradus crestinii, nu avea mai nimic divin in el.Era un simplu muritor bataus care avea probleme cu nervii si care a condus o mana de evrei in cateva razboaie.
Iisus in niciun caz nu a fost fiul lui.
Aceea este deja alta poveste, mai putin reala decat cele din Vechiul Testament.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Panamax):

Frate... E ce-a mai mare prostie inventată.
Nu există ceea ce spui tu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Raullalu):

Cea mai mare prostie inventata este cea a zeului biblic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Panamax):

Nu este invenție,este Zeul care a adus Moralitatea în viețile oamenilor.
Pentru ce ar inventa Evreii un zeu care să nu le fie pe plac?
O parte din apostolii Domnului Iisus Hristos, apar și în istorie că fapte reale dovedite.
Ei au fost puși să aleagă dacă vor să trăiască și să nu mai răspândească evanghelia,sau să moară pentru Domnul Iisus Hristos.
Ei au ales să moară, să sufere mult.
Dacă Domnul Iisus Hristos ar fi minciună apostolii fiind martori la minunile făcute de Domnul Iisus, dacă El nu făcuse minuni,ei ar mai fi ales să moară?
Ar fi ales să trăiască în suferință pentru o minciună?
In plus ceilalți zei se trag din Babilon.
Celelalte popoare atunci aveau zei care dădeau învățături pe placul lor.
Și nu este religie confruntată cu erezii,cum este creștinismul.
Mereu au fost oameni împotriva creștinismului,și chiar,,creștinii" au făcut în așa fel încât să strice calea adevărului creștin.
Dar asta era proorocit să se întâmple.
Plus multe alte proorociri,care fac Biblia o carte vie, și nu legende ca restul zeităților.
In vechiul testament este scris despre Adam și Eva.
Nu exista practica medicală pe vreama aceea ca oamenii să fie adormiți și să fie operați și cusuți.
Dar Dumnezeu spune că a trimis un Somn adânc peste Adam, a tăiat carnea și a luat o coastă, apoi a cusut rana la loc.
Și din coastă a făcut-o pe Eva.
Dumnezeu acționează științific să zic așa.
Este diferențiat de toți zeii.
Acțiunile lui Dumnezeu sunt foarte complexe.
Și nu sunt basme, cu praf magic, etc.
Dumnezeu a lăsat Biblia să fie și pe înțelesul acelor oameni dar și pentru înțelesul nostru din ziua de azi.
Răspunde la întrebările grele de atunci și la întrebările grele de acum.
Dumnezeu este ce-l ce cerea ca credința să nu fie un ritual primitiv.
Dumnezeu a lăsat pentru om ziua de odihnă foarte benefică pentru organism.
Dumnezeu a cerut ca agricultura să funcționeze...2009 - 2225 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Raullalu):

Povestirea despre Adam si Eva este luata de la sumerieni, cel mai vechi popor al omenirii. Acestia au existat inaintea babilonienilor si al evreilor si nu erau semitici.
Inca exista prin muzee placute de lut sumeriene originale care vorbesc despre zei care modifica oameni despre Adam si Eva.Se povesteste despre un copil care a fost abandonat intr-un cos de nuiele pe un rau.Despre zeul sarpe, despre razboaiele zeilor, despre potopetc, despre Edin gradina zeilor.
De exemplu, prin astronomia moderna noi am descoperit planeta Uranus în anul 1781, planeta Neptun în 1846, iar Pluto în 1930. Abia de curând, în august 2005, savantii de la Institutul Tehnologic din Pasadena, California, au confirmat în mod absolut existenta unei a zecea planete în sistemul nostru solar. Detalii despre a zecea planeta se pot studia pe site-ul NASA. Si totusi, sumerienii stiau despre toate acestea acum 6.000 de ani! Mai mult decât atât, ei spuneau ca în sistemul nostru solar nu sunt doar zece planete si nici macar unsprezece, ci douasprezece! În plus, sumerienii aveau date corecte despre dimensiunile relative ale planetelor, despre excentricitatile si miscarile lor rotationale, precum si despre centura de asteroizi. Merita sa mentionam în acest context si faptul ca sistemul de împartire a duratei unei zile în 24 de ore a câte 60 de minute, în care fiecare minut are câte 60 de secunde provine tot de la sumerieni. Un alt fapt uimitor este acela ca au mai fost descoperite anumite tablite sumeriene din lut, care descriu evenimente produse acum aproximativ 4000 de ani si care denota anumite cunostinte matematice si astronomice care au putut fi întelese abia în ultimii ani. "
Evreii doar au furat niste legende despre niste zei care nu au creat planeta, au vizitat-o doar.
Nu au creat omul, doar au modificat niste homo-erectus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Raullalu):

Cineva se lupta cu toate fortele ca sa ascunda si sa distruga toate probele care demonstreaza aceste lucruri.
Sumerienii au trait in Irak.In Irak au fost detonate majoritatea monumentelor si muzeeleor antice fara ca nimeni sa miste un deget in apararea lor.
Asta acum cativa ani.
Totul ca sa nu se spulbere mitul zeului fals al evreilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Panamax):

Cât despre ce-i mai vechi oameni..nu este ceva concret pentru a spune că sumerienii au fost primii.
Sunt multe popoare vechi, grecii spuneau despre Daci că sunt ce-i mai vechi oameni.
Și Evreii din foarte vechi, iar vechiul testament a fost scris acum foarte mult timp. Și nu e legat de Sumerieni, in nici un caz.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Raullalu):

Nu este concret pentru tine deoarece nu prea te-ai informat.
Cunostintele tale se bazeaza doar pe ce ai invatat la orele de religie in clasa a1-a si ce ai mai auzit la biserica de doua ori pe an cand dai pe acolo.
Crestin tipic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează