anonim_4396
| Anonim întreabă:

De unde stiti voi ca din celelalte miliarde de persoane religioase, varianta voastra legata de zeul suprem este cea corecta iar a lor este gresita? Cam ce sanse sunt ca voi sa detineti adevarul? Cam ce sanse sunt ca voi sa nu detineti adevarul? V-ati gandit ca poate o sa ajungeti intr-un loc mult mai oribil decat iadul crestin daca gresiti zeul?

13 răspunsuri:
| costis a răspuns:

Pe mine nu ma intereseaza ce preocupari au miliardele de persoane. Nici nu fac calcule probabilistice. Imi este suficient ce am citit in Noul Testament, in vietile si in scrierile sfintilor. Ceea ce am citit in Sfantul Serafim de Sarov nu poate fi sters de calcule.

| bilamare a răspuns (pentru costis):

Cine e sfantul Serafim?
O fi cumva Dumnezeul?
De ce nu il citesti pe Nietsche sau pe Hegel?
Ti se face cumva greata cand citesti marii filozofi ai umanitatii?

| monstrulet a răspuns (pentru costis):

"Pe mine nu ma intereseaza", "Imi este suficient" - stii ce denota asta?

| costis a răspuns (pentru monstrulet):

Multumesc pentru delicatete. Stii ca in sec XX crestinii nu puteau sa existe fara acordul ateilor? Pe care nu prea il obtineau, asa ca erau exterminati in lagarele lui Beria. Slava Domnului ca nu am nevoie de viza ta, a lui Rigel sau Gaia pentru existenta.

| monstrulet a răspuns (pentru costis):

Stiai ca in evul mediu lumea nu putea sa existe fara acordul crestinilor? Slava domnului ca nu mai suntem inrobiti de biserica.

| costis a răspuns (pentru monstrulet):

Pai daca sunteti liberi si multumiti de ce va tavaliti pe rubrica religie? Cam ce ati dori? Cum pot sa te fac fericit fara sa imi daram biserica si sa imi ard biblia?

| Anonim explică (pentru costis):

Si tu incepi cu persecutiile? Crestinismul a persecutat 95% si a fost perescutat 5%.

| costis a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu incep eu cu persecutiile, voi sunteti cei care va vaitati pentru ateism pe rubrica religie. Persecutiile au inceput cu Stefan si tin si astazi. Insa nu ma refer la crestinii ucisi in biserica din Alexandria; este interesanta si aceasta noua forma de persecutie, prin cuvant (cre(s)tini, cre(s)tinopati, BORatura...); vezi mizeriile zilnice purjate pe acest site. Am pus o intrebare pentru atei pe "Stiinta si filosofie"; din pacate sunt toti pe religie; e mult mai incitant sa arunci cu rahat decat sa construiesti.

| costis a răspuns (pentru bilamare):

Cand vorbiti de crestini, ii impingeti in fata mereu pe episcopii inchizitori; insa cand auziti de Sfantul Serafim de Sarov intrebati cine este. Pai este cel mai reprezentativ crestin din ultimele doua secole; cand spun asta ma gandesc ca a urmat lui Hristos in tot ceea ce a putut: nu a scris nici un cuvant, desi avea lucruri importante de lasat; cei mai importanti doi ucenici ai sai, Manturov si Motovilov, nu doar ca nu erau buni oratori, dar erau si foarte bolnavi; era modest, si se retragea pentru rugaciune pe o stanca din apropierea manastirii; in fata agresorilor a lasat toporisca si s-a lasat in voia lui Dumnezeu; apoi i-a iertat pe cei care i-au crapat capul cu toporul; s-a preocupat mai mult de cei din jur decat de hrana sa.

| bilamare a răspuns (pentru costis):

Ma mictionez pe el si pe stanca pe care se rugau degeaba pentru ca si el si ucenicii nu erau decat niste propagandisti ai minciunii aflati in slujba Diavolului

| costis a răspuns (pentru bilamare):

Bine asta cu mictionatu e la ordinea zilei aici pe TPU, e imaginea site-ului. Insa in ce priveste crezul tau esti cam confuz: ori esti ateu (spuneai ceva de filozofia lui Hegel; doar ca sa te dai mare?), ori crezi in diavol (vad ca ai scris cu D mare, il respecti).

| Andrei7520152 a răspuns:

Primul raspuns spune tot big grin

| iamy a răspuns:

Intr-un moment foarte dificil din viata mea l-am cautat pe Dumnezeu.El mi-a raspuns! si de atunci nici o secunda din propria-mi viata nu trece fara sa simt iubirea Lui.Trebuie doar sa ridici privirea in sus.