|

Deci, credinta oamenilor are la baza o istorie plina de chestii "logice", adica totul pleaca de la inceputul existentei noastre. In rest, de acolo si pana in momentul asta, toate evenimentele nasoale ce s-au intamplat in lume (chiar si in momentul asta), sunt ignorante (bine, fara ele ar fi o utopie). Deci in asta consta credinta lor? Merg pe teoria ca, fiecare lucru are creatorul sau, asta-i tot tot tot? raised eyebrows Dar daca nu toate lucrurile sunt niste creatii? Poate nu suntem creatia lui nimeni. Exact cum este spatiul, pur si simplu exista, asa existam si noi.

Bagati de seama intrebarea, credinciosilor.

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Tot ceea ce vede ochiul este creat de un Creator.Este adevarat ca Dumnezeul teist exista.Lucrul acesta este dovedit de inceputul universului, planul universului, planul vietii, legea morala.(Orice plan are un Proiectant, universul are un plan foarte complex.Prin urmare, universul a avut un proiectant.)Daca Dumnezeu exista, atunci miracolele sunt posibile. Miracolele pot fi folosite pentru a confirma un mesaj din partea lui Dumnezeu.Noul Testament este credibil din punct de vedere istoric.Lucrul acesta este dovedit de :marturii primare, depozitiile martorilor oculari, marturii autentice, martori oculari care nu s-au inselat.Noul Testament afirma ca Isus este Dumnezeu.Afirmatia lui Isus cde a fi Dumnezeu a fost confirmata miraculos de :implinirea de catre El a numeroase profetii cu privire la Sine, viata Lui fara pacat si faptele Lui miraculoase, prezicerea invierii Lui din mortisi apoi invierea Sa efectiva.Tot ce invata Isus este adevarat.Isus a invatat ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu.Tot ce o contrazice este fals.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt de parere ca nu sunt creatiile nimanui.Pur si simplu exista.Sunt de acord cu tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa cate vad ai inceput ideea ta cu credinta in "chestii logice" si termini in "bagati de seama, credinciosilor".Sa bagam de seama ce? La inceput omul se temea de fenomenele naturale si a crezut ca acestea sunt provocate de puteri divine.Fiecare comunitate a denumit puterea divina folosind cuvantul "Zeu" atribuindu-le nume si dedicandu-le ofrande animale sau umane.In timp, odata cu largirea orizontului de cunoastere a omului a aparut Dumne-Zeu, un Zeu caruia i se atribuie puterea de stapan al Universului. Apoi a aparut religia, o forma de tinere in frau a supusilor si totodata cel mai bun instrument de conducere a maselor populare.Religia a folosit de-a lungul istoriei diferite metode oculte si mai putin oculte a-si aduna supusii si de-ai face sa fie supeusi ideii de "religie"(vezi Inchizitia si procesele ereticilor).
Credinta unui om nu sta in a crede intr-un lucru, persoana anume la care sa te rogi sa iti aduca bunastare, bani, etc...Credinta adevarata sta in omul insasi. Daca acesta crede ca fapta pe care o face este bine pentru el si comunitatea sa atunci el se poate numi Credincios.Degeaba te rogi la icoane si chipuri de lut, daca nu crezi in tine! Fiecare om este propriul lui Dumnezeu! Nu astepta ca cineva sa fac vreo minune pentru tine, tu singur prin faptele, actiunile si modul de a gandi fa ca acea minune sa ti se indeplineasca...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Intrebarea ta are un temei.se bazeaza pe ceia ce gandesti si judeci.deci ai o judecata.crezi in ea? banuiesc ca nu intrenai daca nu credeai.merg pe teoria; foarte bine faci.e un inceput de drum caruia trebuie sa-i vezi si sfarsitul.sau sa speri ca-l vei atinge.alde DACA si POATE trebuie sa te motiveze sa continui. cand vei avea rezultate sper sa ni le spui si noua si sa ne pui in fata adevarului tau incotestabil.succes.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si "chestiile nasoale" ce-or fi? Ai cam multe necunoscute intr-o intrebare "logica"... daca e sa iau rationamentul tau, nici tu nu existi, la cate necunoscute ai in discurs!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acesta e crestinismul. Iei doar ce-i bun din Biblie si-l preamaresti pe Dumnezeu iar crimele facute de El le ignori. Dumnezeu a fost cel mai mare criminal in vechiul testament. Odata ce ai ucis mii de oameni nu mai exista iertare. Iar apoi Dumnezeu isi trimite fiul ca sa ne ierte noua pacatele. Dar crimele Lui le-a iertat cineva? Iar dupa ce fiul sau moare pe cruce, Dumnezeu devine bun iubitor si sfant. Logica crestina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GRs):

Pedeapsa pacatului... este moartea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SmexyBoy):

Dumnezeu a ucis mii oameni deci si el a pacatuit si merita sa moara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GRs):

laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează