| FucktheSystem a întrebat:

Deci era o zi frumoasă de sâmbătă când subsemnata se hotărăște că e prea plictisită să stea în casă să frece menta și decide să dea o tură pe la muzeu și în special pe la planetariu.
Ajunsă la planetariu, subsemnata are de ales între două filme și se decide să-l aleagă pe cel cu crerea universului, adică cel cu big bang.
Când ajung în sală, observ că erau foarte mulți copii, stăteam eu să mă gândesc dacă părinții care-și duc copiii la așa ceva sunt atei? Adică oare și-ar duce cineva copilul creștin să vadă un film despre teoria big bangului?
Mă gândesc și eu că pentru un copil crescut cu povestea cu Adam și Eva ar fi un șoc să afle că pământul a fost creat altfel, că primele vietăți au apărut altfel și tot așa.
Deci, creștinilor, v-ați duce copiii la așa un film?

Răspuns Câştigător
| Ucigasuldeprostie a răspuns:

Puteai tu sa nu zici o prostie? Pai asa il indobitocesti! Ca il privezi de la viata si ii arati numai prosti. Daca de maine toti copii ar fi crescuti cu fat frumos care sta in ceruri si se bate cu zmei toate generatiile urmatoare vor crede numai in asta. Deaia am boala pe voi. Nu numai ca sunteti batuti in cap dar va prostiti si odraslele. Un copil trebuie sa cunoasca cat mai multe despre viata asta si bun si rele si pe urma sa aleaga. Daca ii arati lucrurile doar pe jumatate aia se numeste dresaj.

37 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Bineinteles ca nu! Conteaza mult educatia pe care o dai copilului tau.

| EmaS a răspuns (pentru Ucigasuldeprostie):

Cum adica ii indobitocesc? Pur si simplu,ii educ sa fie oameni morali, cu principii, credinta si-o aleg ei singuri la maturitate.Ei au exemple de familii crestine si necrestine.Ei aleg cum vor sa traiasca.Stai linistit, din acest punct de vedere, ca nu ii pot obliga.Este alegerea lor.Am un fiu care nu este credincios, este in Anglia, si eu nu pot face altceva decat sa ma rog pentru el.

| Ucigasuldeprostie a răspuns (pentru EmaS):

Pai de aia a plecat in Anglia...

| EmaS a răspuns (pentru Ucigasuldeprostie):

De ce a plecat? Doar noi nu il obligam sa mearga la Biserica.Are libertate din partea noastra sa faca ce vrea.

| 19marian60 a răspuns (pentru EmaS):

Ema,imi cer scuze pentru intrebare, dar cred ca acum cateva zile ai afirmat ca ai trcut de varsta doctoratului, imi poti spune unde ti-ai facut studiile? Banuiesc ca in niste institutii de invatamant laice.De ce trebuie sa le refuzam copiilor nostri educatia laica?

| Bogdanux a răspuns (pentru EmaS):

Glumesti nu?

| EmaS a răspuns (pentru 19marian60):

Da-mi un copy-paste la acel raspuns, nu stiu despre ce este vorba.

| EmaS a răspuns (pentru Bogdanux):

Crezi ca poti sa convertesti pe cineva cu forta?

| EmaS a răspuns (pentru Bogdanux):

Nu glumesc.

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru EmaS):

Sincer, ma mir ca a plecat doar in Anglia. E mult prea aproape.

| EmaS a răspuns (pentru ardnaxur1961):

As putea sa iti dau un raspuns care ti-ar produce o rana foarte adanca, dar nu vreau sa fac acest lucru.Eu vreau sa spun vorbe bune,de incurajare, de mangaiere. Vreau sa zidesc, nu sa daram.

| OmletteDuFromage a răspuns (pentru EmaS):

Ema, tu crezi doar in teoria creationista sau in ambele (adica si cea evolutionista)? Eu mereu am crezut ca e foarte posibil ca omul sa fi evoluat din maimuta. Dar daca omul e "creat" de maimuta, pe maimuta cine a creat-o?

| EmaS a răspuns (pentru OmletteDuFromage):

Dumnezeu a creat toate lucrurile.

| Ucigasuldeprostie a răspuns (pentru EmaS):

Puteai tu sa nu zici o prostie? Pai asa il indobitocesti! Ca il privezi de la viata si ii arati numai prosti. Daca de maine toti copii ar fi crescuti cu fat frumos care sta in ceruri si se bate cu zmei toate generatiile urmatoare vor crede numai in asta. Deaia am boala pe voi. Nu numai ca sunteti batuti in cap dar va prostiti si odraslele. Un copil trebuie sa cunoasca cat mai multe despre viata asta si bun si rele si pe urma sa aleaga. Daca ii arati lucrurile doar pe jumatate aia se numeste dresaj.

| FucktheSystem explică:

@Ema, pentru a avea un copil educat nu trebuie să-i oferi mai multe informații, teorii după care el să aleagă ce consideră că e logic? Adică copilul tău este obligat să creadă chiar dacă lui i s-ar părea mai logic big bangul, asta e practic dezinformare și știam de mult că pe asta se bazează credința, mi se pare trist că cineva poate să considere mersul la muzeu o lipsă de educație...
900, l-ai văzut ca să ști dacă e plictisitor? Mă îndoiesc. Oricum merită văzut și numai pentru efectele 3D vizibile cu ochiul liber...

| cristi202 a răspuns:

L-as duce, cu siguranta. L-as lasa sa vada orice, sa citeasca orice. Insa mereu si mereu i-as prezenta alternativa - adevarul in care eu cred, si pe care intreaga mea viata e bazata. I-as raspunde la orice intrebare, fie ea logica, fie prosteasca, fie bizara, pentru ca sa stie cu ce are de-a face. L-as lasa sa cunoasca tot ce se poate cunoaste, dar intr-un mod dirijat, adica mai apoi sa am discutii cu el cu privire la ce a vazut, pentru ca sa poata trage el concluziile pentru viata lui. I-as spune unde cred eu ca e gresit, si ceea ce cred eu ca e adevarat si bine raportat la ce a vazut el.

| Laura a răspuns:

Ai mei sunt creștini și totuși mereu m-au încurajat să citesc despre fizică/astronomie/știință. Este aiurea să-i bagi copchilului în cap strict ideile tale.

| 19marian60 a răspuns:

Un om foarte credincios care la ora actuala este papa benedict al xvi a acceptat teoria bing bangului. cred ca e mai citit ca noi, daca aveti argumente si va tin baierile inimii, intrati pe adresa lui de mess si dezvoltati ideea.ATENTIE cand multi dintre noi nu eram nici macar in faza de embrion actualul papa edita carti de catehism.

| EmaS a răspuns (pentru 19marian60):

Nici daca papa face compromisuri, eu nu voi face.Ori cred ca Dumnezeu este Creatorul, ori cred teoria bing-bangului.Nu exista cale de mijloc.

| cristinacrissss a răspuns:

Si Big Bang-ul este o teorie la fel ca multe aletele. Nu s-a dovedit inca sigur ca asa s-a intamplat.

| FucktheSystem explică (pentru cristinacrissss):

Dar nu am întrebat dacă s-a dovedit sau nu, întrebarea era cu totul alta...

| cristinacrissss a răspuns (pentru FucktheSystem):

Bine hai sa iti raspund la intrebare: Normal ca l-as lasa. Pt ca e liber sa aleaga in ce vrea sa creada. Dar datoria mea de parinte e sa il educ asa cum stiu si asa cum m-au educat si parintii mei pe mine. Multi crestini stiu de Big Bang. Si eu stiu de mica de chestia asta dar tot in Dumnezeu cred. Eu combin stinta cu religia, pentru ca nu pot renunta la niciuna dintre ele. Ambele sunt importante.

| WhiteWolf7 a răspuns:

Da, l-as duce, dupa ce i-as povesti cum sta treaba din punct de vedere religios, si ar mai creste unpic(cam pana pe la 12 ani), l-as duce sa vada si sa faca singur diferenta si sa hotarasca singur adevarul(pe care oricum nu-l stim toti), iar daca are nedumeriri sa vina la mine sa ma intrebe...Si uite de-aia ne ucidem noi cu ateii si cei de alte religii.@Ema, nu te mai lua in gura cu toti, in mare parte ai dreptate, insa mai poti sa si gresesti, daca tu consideri ca esti un crestin mai bun luandu-te in gura cu ei sau ceva de genu, te inseli, oricum nu poti tu printr-un sait ca acesta sa convingi pe nimeni sa-ti imparta opinia.Si ca sa se inteleaga, nu vreau sa ma cert cu tine, si nu vreau sa te jignesc, doar ti-am spus, sau ti-am reamintit ceva ce probabil stiai si citind astfel de comentarii te-ai enervat si ai uitat.

| EmaS a răspuns (pentru WhiteWolf7):

Eu il invat si il educ dupa standardele mele de viata.Nu ii tin inchisi,am vizitat impreuna cu ei Europa,au cunostinte despre religii,culturi,obiceiuri,etc. Oricum lumea le ofera alternative,colectivul din care fac parte, televizorul, internetul.Sunt bombardati de peste tot cu pacat si imoralitate.Alegerea le apartine.Eu am constiinta impacata ca le-am oferit o educatie sanatoasa,principii sanatoase, am fost un model de viata pentru ei, nu ma rusinez de nimic.

Stii care este cea mai mare trimitere a unui crestin autentic? Atunci cand ai avut o intalnire reala cu Mantuitorul, mai poti sa taci? Folosesti orice oportunitate de a spune si altora vestea cea buna a Evangheliei.Nu conteaza daca voi imi dati sau nu dreptate.De cine trebuie sa ascult:de Dumnezeu, sau de oameni?

| WhiteWolf7 a răspuns (pentru EmaS):

Foarte frumos, nu am ce spune, in niciun caz nmic rau, chiar ma bucur ca ai reusit acest lucru, multi nu au posibilitatea financiara sa o faca...Ai dreptate cu tot ce ai spus, insa intr-o astfel de lume e foarte greu sa alegi singur.pentru ca in zilele noastre altii aleg, voit sau nevoit pentru noi zi de zi, iar in mare parte este chiar vina noastra ca nu ne-am dat seama la timp ca sa-i oprim sa ne decida ei viata sau sa ne influenteze intr-un mod negativ, eu si azi regret ca am pus tigara in gura, si asta din cauza ca am lasat anturajul, si colectivul sa-si faca de cap cu viata mea(nu chiar asa, dar oricum in mare parte). Sper sa nu ma consideri vreun satanist din cauza numelui de pe sait sau a unor comentarii cam deplasate, darcand vad ca traim intr-o astfel de lume pe care singuri o distrugem si nici macar nu ne dam seama...natura incearca sa ne previna, deja aluato razna, e sfarsitu lu Septembrie si afara sunt 40 de grade, a inceput sa ninga in desert si in zone ale americii unde nu cazuse niciun fulg niciodata.so exemplele continua, iar noi putem sa le observam, ne intereseaza doua trei zile, vrem sa facem schimbari dar uitam repede si asfel totul se duce de rapa.Scuzama, am cam deviat de la subiect. Apropo, frumos spus"vreau sa zidesc nu sa daram".

Vezi tu,conteaza mediul in care te afli,anturajul, prietenii pe care ti-i faci, si nu in ultimul rand personalitatea ta.Cu el, oricat m-am straduit sa fie ca noi,nu am reusit.A inceput sa fumeze,sa iasa cu prietenii lui la Cluburi, este liber sa faca ce doreste, dar as vrea sa fie ca noi.Iti doresc o zi buna.

| WhiteWolf7 a răspuns (pentru EmaS):

Adevarat...dar cred ca la ai mei o sa strang putin haturile.nu vreau sa fac nicio aluzie, dumneavoastra(cred ca aveti dublu cel putin, varstei mele)v-ati chinuit sa-l aduceti pe o carare cat mai dreapta, nu trebuie sa va invinuiti...sunt multe de zis si m-as lungi la vorba toata ziua cu dumneavoastra da trebuie' sa plec si eu la scoala ca intru dupamiaza asa ca va multumesc ca ati stat de vorba cu mine si va doresc o zi cat mai placuta in continuare.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

L-as duce, sa vada optiunile privind subiectul, nu l-as indoctrina si nici n-as face caz de subiectul asta in sine.

| papusikatha a răspuns:

Sunteti niste retardati sincer mi-e sila de voi si de intrebarile voastre idioate, stati toata ziua aici si puneti intrebari stupide si va dati cu presupusu, habar nu aveti pe ce lume traiti, daca voua va spune unu sa mancati **** pai asa faceti

| FucktheSystem explică (pentru papusikatha):

Inteligen răspuns, ca de obicei plin de inurii, că fiecare se exprimă după cum îl duce capul la urma urmei, nu vă judec, poate mai treceți pe la școală eventual e la orele de logică când se face argumentare, să învățați să vă argumentați răpunsurile.
Oricum, mulțumesc de complimente.

| papusikatha a răspuns (pentru FucktheSystem):

Citeste comentariul tau ca e plin de greseli, cand nu stiti sa dati un raspuns o bagati pe aia cu "du-te la scoala". Crezi ca daca scrii cu ă, ș, ț, esti mai destept sau esti privit altfel? NU

| FucktheSystem explică (pentru papusikatha):

ă,ș,ț se numesc zic asta ca pe viitor să nu et mai chinui să dai tastatura pe română să exemplifici. Oricum nu foloseam diacriticele ca să par mai inteligentă ci doar că am fost nevoită, nu am de gând să-ți dezvolt dar ține minte, e o deprindere dobândită în urma unui curs, acum mi-ar fi greu să scriu fără ele.
În rest țin să precizez că nu te-am trimis la școală să înveți să scrii că să înveți să argumentezi și să-ți dezvolți vocabularul. Dacă răspunzi cu injurii nu pari mai deșteaptă sau elevată ci din contră ori disperată ori fără argumente.
Data viitoare gândește înainte să scrii și dacă simți nevoia acută să mă jignești trimite-mi un mesaj, nu e nevoie să et afci de râs în public.

| papusikatha a răspuns (pentru FucktheSystem):

Putin ma intereseaza argumentele si jignirile tale, sunteti dependenti de net si comentati pe asemenea siteuri sa primiti fundite ca poate, poate va baga si pe voi cineva in seama. sunt singura ca esti o grasa infecta care sta toata ziua la calculator si urmareste daca a mai primit vreo fundita

| bendis92 a răspuns:

Nu cred ca are legatura cu religia, ci cat de multa cultura vrei sa aiba copilul tau. Un parinte care isi duce copilul la muzee, teatru, balet, concerte si filme are nota 10+ big grin

| Alysée a răspuns:

Nu,pentru ca e un film stupid si totusi neinteresant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai se vor face muzee din fonduri "miraculoase" in versiunea creationista.Adica Adam si Eva impaiati, Moise impaiat laughing
Pai ei la ce sa se duca? la big-bang, imi e sa nu intre alaturea la gangbang, sa vezi atunci explicatii cand ajungi cu copiii acasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pana la o anumita varsta copiii sunt invatati sa creada in Dumnezeu.Varul meu, de exemplu, este un copil foarte cuminte si asta numa findca il vede Doamne-Doamne si nu vrea sa il supere.Asta e doar o chestie prin care parintii mai scapa de stres din cauza traznailor facute de copii. Dupa studii si toate astea, e liber sa creada in ce vrea.Atata timp cat stie in ce crede si de ce.

Eu l-as lasa sa descopere, sa invete si sa-si aleaga singur calea folosindu-si creierul, ideile proprii.Deci l-as duce la un asa film si l-as lasa sa creada in ce vrea, doar nu e oaia mea...e o finta ca si mine si cum eu traiesc dupa principiile mele si nule parintilor mei, nici copilu nu ar fi corect sa traiasca asa... happy