| ElKarlos a întrebat:

Deci nu pot intelege ceva la pocaiti.
De ce doriti/doresc ca Sfarsitul lumii sa fie cat mai rapid?
Pentru ca este extrem de penibil, scopul este ca, cat mai multi sa creada in Isus Hristos ori cei care doresc asta vor sa grabeasasca timpul astfel ca e o gandire demonica dupa parerea mea, pentru ca multi nu vor mai avea timp

23 răspunsuri:
| danut a răspuns:

"De ce doriti/doresc ca Sfarsitul lumii sa fie cat mai rapid?
Pentru ca este extrem de penibil, scopul este ca, cat mai multi sa creada in Isus Hristos ori cei care doresc asta vor sa grabeasasca timpul "
Nu inteegi fiindca NU ai studiat Biblia. In orice situatie soarta omenirii este aceiasi, OMUL a avut la dispozitie sase mii de ani sa se pocaiasca dar nu a facut-o si nici nu o va face, asa a spus Hristos. In curand TOTI vor avea sa-si schimde OPTIUNILE. Unii cu Dumnezeu altii cu Dracu (marea majoritate) din nefericire.

| anonimg a răspuns:

Domnul Hristos va veni când toți oamenii de pe tot pământul vor auzi de venirea Lui, și vor lua singuri o decizie.
Niciun om de pe pământ nu va putea spune că el nu a știut nimic.
Într-adevăr, natura este frumoasă; este cam singurul lucru care ne-a rămas de la Dumnezeu, care ne amintește de El. Și totuși, nu este așa cum a creat-o El. Acum este înfricoșătoare, înspăimântătoare. Du-te să dormi acum în pădure să vezi cât de frumoasă este. Și nu mai vorbesc că noi distrugem natura prin multe căi, și ea ne distruge pe noi tot prin multe căi. Dar la început nu a fost așa.
În plus, este mult prea multa suferință în lume. Mult prea multă. Dumnezeu sensibilizează inimile oamenilor. Și inimile sensibile nu rezistă să vadă atât de multă suferință. Dacă omul nu ar fi fost restricționat de la pomul vieții, ar fi trăit și nu ar fi murit niciodată. Dar ar fi trăit în suferință. Ar fi vrut să moară și nu ar fi putut. De aceea moartea este o binecuvântare în timpul existenței păcatului.
Cât despre grăbirea sfârșitului, acest lucru este de la Dumnezeu. Pentru că omul fără Dumnezeu nu-și dorește acest sfârșit. Cine iubește pe Dumnezeu nu poate să nu-și dorească să vadă pe Dumnezeu, să stea cu El și să nu mai fie ispitit să păcătuiască.
Sfârșitul îl stabilește Dumnezeu, și nu omul. Adică este deja stabilit de Dumnezeu. Omul doar împlinește voia lui Dumnezeu prin faptul că se lasă condus de Dumnezeu prin Duhul Său.
Noi nu trebuie să ne mai dorim lumea aceasta, pământul acesta. Și cei mai înverșunați oameni, dușmani ai lui Dumnezeu au loc lângă Dumnezeu dacă vor. Absolut toți oamenii care vor. Important este să ne lăsăm conduși de Duhul Său.

| ElKarlos explică (pentru anonimg):

Absolut de acord, sa iti doresti sa-l vezi pe Dumnezeu, dar daca stii ca esti asigurat ca te duci in cer, de ce te-ai mai grabii? Nu domnul spune ca omul sa indure tot ce e pe pamant fiindca omul insusi e pacatos?
Inca o chestie care nu o inteleg, e invocata de multi crestini, spun ca vremurile s-au schimbat, dar in realitate nu s-au schimbat cu foarte mult, si inainte erau homosexuali, lesbiene, cutremure, eruptii vulcanice, si alte fenomene naturale, De ce oare? pentru ca inca de cand Adam si Eva au pacatuit pamantul asa va fi pana va disparea, cu suferinta. Ori daca vin crestinii cu argumente de astea la mine si spun ca sfarsitul e aproape fiindca omul se face din ce in ce mai rau, eu nu cred imi pare rau, el asa a fost intodeauna. Si inca ceva, acum putem afla toate evenimentele din lume cand se intampla, unde, ora la care se intampla, etc pentru ca avem tehnologie, asta nu inseamna ca acum 1000 de ani aceste lucruri nu se intamplau.
Sunt multe alte exemple pe care crestinii le interpreteaza gresit.
Doamne ajuta!

| anonimg a răspuns (pentru ElKarlos):

Sunt multe motive pentru care cunoastem ca traim vremurile sfarsitului.
1. "Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul." (Matei.24:14)
Multe locuri nu mai sunt unde oamenii nu au auzit de vestea buna a mantuirii (Evanghelie).

2. "Tu insa, Daniele, tine ascunse aceste cuvinte si pecetluieste cartea pana la vremea sfarsitului. Atunci multi o vor citi, si cunostinta va creste." (Daniel.12:4)
Cunostinta a avansat in ultimii 100 ani cum niciodata nu a facut-o in cei aproape 6 mii de ani cat are pamantul.

3. Au mai ramas putine profetii de implinit.
4. Imoralitatea s-a dezvoltat foarte mult. In secolele trecute a fost tinuta in frau de comunism. Dar cand comunismul a fost indepartat, a fost indepartata si moralitatea. (Nu spun ca a fost bun comunismul -ba inca a fost si el imoral in multe privinte; dar el a tinut in frau imoralitatea si nu a lasat-o sa se dezvolte).

5. Dezastre naturale au existat si vor exista in continuare. Dar ele se intetesc in zonele in care oamenii traiesc in pacat cel mai mult; acolo unde Dumnezeu este ingorat cel mai mult de oameni.

Citeste cartea "Tragedia veacurilor":
https://m.egwwritings.org/ro/book/2711.5#7
Sau in aplicatia EGW Writings 2 de pe magazin play
Sau: https://www.viatasisanatate.ro/tragedia-veacurilor

| fllu07 a răspuns:

Poate pentru că odată ce va fi preluat Isus Cristos guvernarea si asupra pământului, tot ceea ce astăzi provoacă suferința: boli, moarte, bătrânețe, depresie, războaie, sărăcie, foamete, vor înceta. Omenirea va fi eliberată de sub jugul opresiv al Diavolului si al demonilor săi. Si normal ca dacă ai speranța că aceste lucruri se vor întâmpla, si daca esti un om care se descurcă greu, sau ai fost greu încercat în lumea asta, sigur, iti dorești să vină sfârșitul lumii. asa cum spun unii, sfârșit care nu înseamnă nimic altceva decât sfârșitul oamenilor răi. Nicidecum al întregii omeniri, ori al pământului.

| Irinel15123532 a răspuns:

Noi crestinii ne dorim ca Iisus sa vina din nou, dar cand El va veni va veni si judecata, dar in biblie scrie ''Mirele intarzie'' de ce intarzie? Pentru ca doreste ca toti oamenii sa fie mantuiti.
Ezechiel 18:23
Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască? Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra rea, pentru ce voiti sa pieriti?''

Dar Mirele nu va intarzia la nesfarsit, oricat si-ar dori unii asta, Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti si doreste fierbinte ca toti sa se intoarca la El, dar judecata Lui va veni, mai devreme sau mai tarziu, de aceea spune in Iisus in Matei 23:15 ''Vegheaţi dar, căci nu știţi ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.''
Si biblia nu spune ''sa va pregatiti'' ci spune ''fiti gata''. Tu esti gata? Daca Iisus ar veni in seara asta, ai fi gata?

Noi ne dorim ca El sa vina pentru ca dorim sa fim cu El in rai, ne dorim ca raul sa se termine si satan sa fie distrus, si toti cei credinciosi vor fi in cer cu El mostenitori ai imparatiei. Dar cand vine El, vine cu o rasplata, buna sau rea.
Apocalipsa 22:12 ''„Iată, Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. ''

Dar nu este treaba noastra cand vine El, noi trebuie sa facem lucrarea la care ne-a chemat El.

Matei 28:19 :
Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului, şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin."

| ElKarlos explică (pentru Irinel15123532):

Laasa-ma cu versetele ca eu traiesc intr-o familie de Babtisti si imi explica ai mei despre ce e vorba, scuze.
Nu intelegi nu? De ce ai dori sa vina cat mai rapid? nu iti mai place pe pamant? el a creat tot ce vezi cu ochii, natura, cerul, cum sa nu iti placa asa ceva?
De ce ganditi asa? o sa muriti odata si o sa ajungeti in cer, e asta vreo problema? va ganditi doar la voi, restul se vor duce in iad conform bibliei, iar voi vreti sa vina cat mai rapid, in felul asta multi care trebuie sa se treazeasca nu o vor face.
Treziti-va!

| ElKarlos explică (pentru Irinel15123532):

O doamna pocaita imi spunea ca daca esti cu Dumnezeu poti trai foarte bine intr-o lume pacatoasa, haideti sa rationam si noi, Apoi mai sunt si extremisti, ilegalisti, penticostalii ( care vad o alta traducere) fiecare interppreteaza oricum cum doreste Biblia, si s-au pierdut multe informatii de baza, nedescoperite pana azi de oamenii, pentru ca ei se i-au dupa unii pastori.
La mine de cand s-au batut in Biserica eu mi-am schimbat parerea, imi pare rau.
Sunt sigur ca D-zeu are un plan cu mine, insa eu daca voi fi un crestin, voi fi unul cinstit.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru ElKarlos):

Draga prietene cred ca, conceptia ta despre Dumnezeu este eronata.
Dumnezeu un este un asasin gata sa vina sa omoare tot ce ii sta in cale. Ce cerem noi nu este intotdeauna ca face El, El are un plan bine stabilit la un timp stabilit. El a spus ca nu doreste moartea nimanui, si ofera toate sansele omului sa se pocaiasca. De aceea criminaliii de razboi inca traiesc 98 de ani. Fiecare om are dreptul de alegere, nimeni nu ajunge in iad sau in rai intamplator, fiecare om alege unde merge, Dumnezeu nu poate forta mana nimanui, fiecare om alege unde doreste sa mearga. Dumnezeu nu doreste moartea nimanui, dar sa dam un exemplu.

Luca 9:51 :
Când s-a apropiat vremea în care avea să fie luat în cer, Isus Şi-a îndreptat faţa hotărât să meargă la Ierusalim. 52 A trimis înainte nişte soli, care s-au dus şi au intrat într-un sat al samaritenilor, ca să-I pregătească un loc de găzduit. 53 Dar ei nu L-au primit, pentru că Isus Se îndrepta să meargă spre Ierusalim. 54 Ucenicii Săi, Iacov şi Ioan, când au văzut lucrul acesta, au zis: „Doamne, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie?" 55 Isus S-a întors spre ei, i-a certat şi le-a zis: „Nu ştiţi de ce duh sunteţi însufleţiţi! 56 Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască."Şi au plecat într-alt sat.

Banuiesc, din ce ai scris mai sus, ca stii continuarea, a mers Iisus in Samaria si Samaria s-a pocait, fiecare om din ea.
Daca Iisus asculta de ucenici in acel moment, se mai pocaiau oamenii aceia? Nu.

2 Petru 3:9
Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.

Dumnezeu ingaduie inca, raul, pentru ca fiecare om sa fie mantuit, dar va veni vreme cand judecata va veni, fie ca ne place, fie ca nu.

| Holiday a răspuns (pentru Irinel15123532):

"Dumnezeu un este un asasin gata sa vina sa omoare tot ce ii sta in cale. "

Personajul Dumnezeu intr-adevar nu este ceea ce numim "asasin". Asasinul omoara premeditat si selectiv. Dumnezeu pare mai degraba un psihopat care ucide in masa fara discernamant. Vezi potopul.

| ElKarlos explică (pentru Irinel15123532):

Da draga prietene, scopul vostru este sa spuneti la cat mai multi oameni despre El, Nu sa va rugati sa vina Domnul mai repede pentru ca nu ajuta pe nimeni, Pentru tine de exemplu conteaza ca vine Domnul acum sau pur si simplu vei murii de batranete si vei ajunge tot in locul dorit de tine, asta am vrut sa spun.
Ma mai intriga si faptul ca foarte multi pastori se cred profetii ca si cum Dumnezeu le-a dat ceva special si vor prevestii sfarsitul, nu mi se pare ok sa minti in numele lui Dumnezeu, tu realizezi cat de periculos e? Venise la mine in vizita acum 2 ani o familie de pocaiti care mi-a spus asa tatal lor ( care era intelept si credincios ) : '' Daca anul asta nu vine Domnul, la anul sigur vine'' Iata ca a trecut 2 ani de atunci...deci asta incerc sa spun, eu nu mai cred in oameni, si nu cred ca sfarsitul e asa aproape cum spun oamenii, insa realizez ca suntem mai aproape ca oricand, Sti ce nu inteleg oamenii? ca lucrurile astea nu se intampla intr-un an doi, ci dureaza mult pana toate natiuniile ajung la un consens, trebuie sa stii istorie.
Dar da inteleg ce spui, practic oamenii nu se vor pocaii niciodata indiferent de veac, da inteleg si asta...

| GicaGigekGica a răspuns (pentru ElKarlos):

Exemplul cu familia de pocaiti nu este bun. Nu poti generaliza asa mult. Daca un om e prost, asta nu inseamna ca toti oamenii sunt prosti. Asa si aici, daca unii pocaiti mint in numele lui Dumnezeu, nu inseamna ca toti sunt mincinosi.
Nici o religie nu e buna, dar noi trebuie sa o alegem pe cea mai aproape de adevar. Parerea mea!

| fllu07 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Si pământul cui rămâne dacă cei răi vor fi distruși, iar cei drepti/credincioși vor fi luați în Rai?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sunt într-o oarecare măsură de acord cu tine.
Cei care afirmă așa ceva nu prea au înțeles la ce s-a referit Pavel când a spus să grăbim venirea Sa.

Numărul neamurilor ce se pot pocăi, ce pot fi mântuiți, este limitat(număr desăvârșit). Când se va împlini, Tatăl va trimite pe Fiul să-și cheme Biserica(Mireasa) acasă și va fi ridicată(/răpită/extrasă) de către Duhul Sfânt împreună cu Acesta.
Acel număr îl știe NUMAI Dumnezeu, nici Satana nu-l știe, de aceea și are pregătiți antihriști în orice perioadă a istoriei. ÎNSĂ noi putem influența acel număr făcând ucenici, răspândind Evanghelia, astfel numărul se va împlini mai repede.

Repet, este un număr al neamurilor ce SE POT pocăi, va veni o vreme când nu se vor mai putea pocăi datorită mediului sau convingerilor sociale.

| ElKarlos explică (pentru anonim_4396):

Interesant ce spui. Uite la ce m-am referit, ideea e ca ei vor daca se poate chiar maine sa vina Domnul, Eu chiar daca as fi un crestin, pocait sau nu, nu as grabii procesul asta pentru ca ghici ce? toti vom murii oricum. Ori Dumnezeu spune in Biblie ca crestinii sa indure pe pamant, astfel ca ei vor sa ''scape mai rapid'' cum ar veni, eu nu inteleg cum de asta e grija lor si numai la asta se gandesc, unii pocaiti se roaga '' Vino Doamne mai repede'' Alo? nu mai apuca sa ajunga in cer? sau de ce le e frica lor? viata e scurta oricum, in maxim 40-80 de ani vor ajunge in cer in plus mie imi place foarte mult acest pamant, natura creatorului care inca este nedescoperita, o frumusete si vin ei repede cu tupeu ca pamantu asta nu mai e de locuit si trebuie sa vina rapirea........este trist pentru mine.

| fllu07 a răspuns (pentru ElKarlos):

Stai liniștit că pământul nu o sa fie distrus, dimpotrivă vor fi distruși cei care distrug pământul. Iar ceea ce vedem, încântătoarea noastră planetă, cu minunatele ei răsarituri, apusuri, ape cristaline, munții maiestuoși, mările si oceanele pline de creaturi marine, bolta înstelată si fructele și legumele de care ne putem bucura vor rămâne pentru totdeauna. Sunt cadoul lui Dumnezeu pentru oamenii ascultători. Spune Biblia ca cei drepți vor moșteni pământul, si vor locui pentru totdeauna pe el.

| mastadont a răspuns:

Părerea mea e că pocăiții vor să atragă cât mai mulți adepți cu această stratagemă, insuflând credincioșilor de alte religii cum ar fi cea ortodoxă un sentiment de frică profundă față de „iminenta distrugere a omenirii". Se folosesc de faptul că, cică doar ei vor fi mântuiți și restul vor ajunge în iad pentru a-și mări secta cu creduli care pun botul. Mai cred și că abia așteaptă să se poată bate în piept și să spună: vedeți? Noi am știut, noi am fost cei care am prevăzut că va veni și doar noi suntem mântuiți! Bineînțeles că ei prevăd tot timpul că sfârșitul e aproape așa că, o dată și o dată, vor putea să se mândrească cu acest lucru probabil. Se pare că sfârșitul se tot apropie de când a apărut creștinismul, doar câțiva ani mai durează, așa ziceau și englezii atacați de vichingi prin anul 800 DHR, cu vreo 1200 de ani în urmă.

| TristanTzara a răspuns:

Păi cum să-ți zic, dacă ai citi Apocalipsa ai realiza că (1) faptul că mulți vor fi străini de creștinism în vremulrile de pe urmă e inevitabil și (2) odată ce se termină cu toate tribulațile și judecata, vide o perioadă de completă pace și prosperitate.

| Covid20 a răspuns:

Pai stai putin. In momentul in care Domnul isi va rapi la cer Biserica, se va implini numarul celor care vor crede si se vor pocai in perioada Harului. Iar Dumnezeu stie deja numarul acesta. El nu greseste.

| ElKarlos explică (pentru Covid20):

In opinia mea nu prea e drept, daca toata lumea ar vrea sa se pocaiasca nu ar avea sansa?

| Covid20 a răspuns (pentru ElKarlos):

Ba da. Dumnezeu nu opreste pe nimeni sa vina la pocainta. Dar El, care cunoaste inimile oamenilor, stie dinainte cine are dorinta sincera de de a se pocai.
Dumnezeu e drept si ne asigura in Cuvantul Lui ca nu izgoneste pe nimeni care vine la El. Deci nu trebuie sa ne punem noi problema asta.

| randwoo1337 a răspuns:

Parerea mea e ca, religia e o masa de distrugere a societatii si nu putem scapa de asa ceva. Nu neaparat pocaismul, sunt o multime de alte religii de care nici acum nu se stiu, dar toate ajung sa aiba un prieten sau mai multi prieteni imaginari, un "Dumnezeu" sau o gramada de zei

| TristanTzara a răspuns (pentru randwoo1337):

Complet de acord, fix ca să distrugă societatea au creat unele din primele spitale, fix ca să distrugă societatea au încurajat acțiunile caritabile.