Visele sunt o imagine creata de subconstientul oameniilor.Nu au o anumita semnificatie.
Părinții Bisericii si marii teologi descurajeaza total încrederea în vise, deoarece acestea pot fi foarte ușor înșelări de la demoni!
Pe cale stiintifica sau mai bine spun psihica, semnificatia visului;
- subconstientul trimite un mesaj
(sugestia mea ar fi sa si faca un control medica)
Pe cale a visului;
Atat subconstientul cat si semnificatia visului al acelui barbat simbolizeaza intotdeauna o parte din noi insine pe care o ignoram (complex)
Albul simbolizeaza castitatea, raceala si neproduclivitatea, sterilitatea (in unele tari, albul este culoarea doliului).
Pe scurt: ATENTIE la anturaj si la sanatate.
Probabil face ceva care nu ar trebui sa faca.Sau o sa se intample ceva: un accident sau altceva, Doamne fereste.
Omul e violent pentru ca incearca sa-ti avertizeze prietena.Dar asta e doar o teorie a mea.Probabil e doar un vis dar bine zii prietenei tale sa fie foarte atenta.
Si daca merge la biserica duminica, ce? Crezi ca gata, cu asta a atins desavirsirea?
Visele nu pot fi controlate! Dar ceva se poate face. Pentru ca visele au o legatura cu partea reala a vietii, cu gindurile si trairile noastre de peste zi, trebuie sa ne straduim sa avem o viata curata, sa indepartam gindurile negative care ne vin si sa le inlocuim cu ginduri pozitive si frumoase. Atunci cind iti faci cit de cit ordine in viata zilnica, si bagi in mintea ta numai lucruri frumoase, si gindurile si visele vor fi frumoase.
Se spune ca visele sint de la diavol si nu trebuie sa le bagam in seama. Nici prietena ta nu trebuie sa le bage in seama. Pur si simplu sa le ignore si sa nu mai discute despre ele. Cu cit se gindeste mai mult la acele vise, cu atit se gindeste mai putin la Dumnezeu si-i da diavolului satisfactie.
Salut
Mulţi oameni cred că visele ar avea vreo semnificaţie pentru noi.
Realitatea e că nu există nicio dovadă care ar sprijini ideea de mai sus. Visele sunt rezultatul activităţii creierului nostru, deci nu are legătură cu vreo sursă externă.
Mulţi ajung să creadă că visurile au semnificaţie deoarece cel mai probabil ei singuri le-o oferă apoi caută în lumea reală "argumente" pentru a-şi dovedi că aşa stau lucrurile.
O zi bună!
Da dar biserica n-o invata adevarul despre vise. Ca pot fi vise, de origine demonica(urate ), de origine divina. Biblia ne indeamna sa nu ne incredem in ele. Rolul lor s-a terminat odata cu scrierea Bibliei. Activitatea creerului este imensa, nu poate deslusi nimeni azi vreo semnificatie.
E adevarat ce au zis si ceilalti :ca visele sunt create de subconstientul nostru! De exemplu daca ma gandesc la ceva sau la cineva inainte sa adorm visez aceea persoana
Daca tu chiar vorbesti serios despre prietena ta eu as
luao ca o atentionare sau ceva urmeaza sa se intample...
Dacă cineva are un vis despre moartea unui membru al familiei sau a unui prieten, acest lucru se întâmplă, probabil, deoarece a fost preocupat de persoana respectivă. Faptul că persoana visată a murit chiar în aceeaşi noapte în care el a visat nu este o dovadă în sine că visul a fost profetic. La fiecare vis de acest gen care pare să se adeverească există sute de visuri care nu se adeveresc.
Deşi, în trecut, Dumnezeu s-a folosit de visuri pentru a dezvălui evenimente profetice şi pentru a da instrucţiuni în timpul redactării Cuvântului său scris, astăzi nu mai este necesar să procedeze astfel. Acest Cuvânt scris cuprinde toate instrucţiunile divine de care are nevoie omenirea în momentul de faţă, iar profeţiile pe care le conţine se referă la evenimente care vor avea loc de-a lungul unei perioade de mai bine de o mie de ani de acum înainte (2 Timotei 3:16, 17). Aşadar, putem fi siguri că visurile noastre nu sunt indicaţii divine despre evenimente viitoare, ci funcţii esenţiale ale creierului care contribuie la menţinerea sănătăţii noastre mintale.
Pai, ea va trebui sa mearga la parinte, sa se spovedeasca si sa-i spuna ce pateste noapte. Am si eu un prieten. Am fost amandoi si ne-am spovedit si mi-a spus ca nu mai viseaza chestii de astea. Si cand se termina slujba sa mearga mai in fata cand arunca preotu-l hainele si citeste rugaciuni. Sper ca te-am ajutat.
Doar un efort al imaginației. Din punct de vedere biologic, visul este o retrospectivă a vieții, a zilei respective, sau a evenimentelor marcante din viața unui om. Există însă și o altă înțelegere a visului (în unele viziuni), acesta fiind o proiecție a sufletului în astral, în starea de visare. Orice e posibil. Un lucru e cert. Visele nu au de-a face cu realitatea, sunt doar născociri ale creierului.
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: