| AvalohAlyn a întrebat:

Depresia din punct de vedere a religiei crestine este o ispita si o incercare de la satan(mai ales) dar si de la Dumnezeu pentru a deveni mai bun,mai practicant al ortodoxiei sau crestinismului,de a avea o credinta mai curata,o dragoste mai pura si adevarata, de a ajuta pe altii si de a invata din greseli.Biserica recomanda tratamentele naturiste si mai ales mersul la duhovnic(preot la care tii si care iti da sfaturi mereu),Spovedirea, Impartasirea si participarea la Sf.Maslu(mai ales) si la Sf.Liturghie.
Iata perspectiva crestinismului in ceea ce priveste aceasta melancolie care la mine s-a manifestat prin lacrimi curse,suferinta,inchidere in mine,lipsa poftei de viata, somn mult si lipsa poftei de mancare.
Ce parere aveti?

http://www.crestinortodox.ro/sanatate-stiinta/depresia-7 2647.html



http://luminarasaritului.wordpress.com/2011/06/25/depres ia-coma-spirituala/


http://www.ortodoxia.md/articole-preluate/3069-depresia- sau-deprimarea

PS:Pentru mine depresia inseamna o deprimare,o afectiune trecatoare,vindecabila dar grea care se poate vindeca cu ajutorul lui Dumnezeu, a credintei in El si a luptei pentru vindecare.Sa nu credeti ca resping medicamentele prescrise de doctori,nu le resping dar sunt rezervat,consider ca te fac sa dormi, iti dau somnolenta si au o gramada de reactii adverse.

Ce parere aveti? Cat adevar este in aceasta postare?


11 răspunsuri:
| Holocaust a răspuns:

Daca-ti spun ca e vorba doar de efectul Placebo, mi-e ca-ti revine iar depresia.
Oh wait

| OOOLEOOO a răspuns:

Medicamente, binecuvantare cereasca? Depresia apare in interiorul nostru, noi o cauzam noi o si eliminam.

Incearca sa lasi umeri jos, incetineste-ti respiratia, lasa privirea in jos si ''mutra lunga'' automat vei intra intr-o stare trista...Aceasta este depresia, dar stai! Daca functionaza la depresie de ce sa nu functioneze si la fericire? Incearca exact opusul + niste reprezentari interioare pozitive.
Pune-ti intrebarea ''cum as arata daca nu as mai fi trist'' imagineazate, iar apoi ia exact acea postura.

Sentimentele noastre depind de Pozitia corpului, reprezentarile interioare si alimentatia.
Aceasta este psihologia NLP (Neuro-linguistic programming)

www.nlpmania.ro

Citeste prima parte din ''Putere Nemarginita'' de Anthony Robbins.

| danay72 a răspuns:

Faptul ca suferi de depresie, aceasta nu e o ispita si nici Dumnezeu nu o considera asa, este o boala si trebuie tratata ca atare.Chiar si in Biblie sunt exemple de acest fel de persoane.
Deprimarea lui Epafrodit
Să ne imaginăm că suntem în locul lui Epafrodit. Iată ce a relatat Pavel: „Lui îi este dor să vă vadă pe voi toţi şi este deprimat, deoarece aţi auzit că s-a îmbolnăvit" (Filipeni 2:26, NW). Epafrodit ştia că fraţii din congregaţia lui cunoşteau faptul că el este bolnav şi că nu putuse să îl ajute pe Pavel aşa cum speraseră ei. De fapt, se pare că Epafrodit îi crease mai multe necazuri lui Pavel. A trebuit oare medicul Luca, tovarăşul lui Pavel, să neglijeze alte lucruri ca să îl îngrijească pe Epafrodit? — Filipeni 2:27, 28; Coloseni 4:14.
Ca urmare, probabil, a acestei situaţii, pe Epafrodit l-a cuprins deprimarea. Poate că el şi-a imaginat că fraţii din congregaţia sa îl considerau incompetent. Poate că se simţea vinovat şi ‘îi era dor’ să îi vadă, ca să îi asigure de fidelitatea sa. Pentru a descrie starea lui Epafrodit, Pavel a folosit aici un cuvânt grecesc foarte categoric, ademonéo, care înseamnă „a fi deprimat". În opinia savantului J. B. Lightfoot, acest cuvânt poate semnifica o „stare confuză, de nelinişte, vecină cu nebunia, stare cauzată de o tulburare fizică sau de o suferinţă psihică, de exemplu: necaz, ruşine, dezamăgire etc." Acest cuvânt mai este folosit o dată în Scripturile greceşti şi se referă la suferinţa cumplită îndurată de Isus în grădina Ghetsimani. — Matei 26:37.
Pavel a ajuns la concluzia că cel mai bun lucru ar fi să îl trimită pe Epafrodit înapoi la filipeni cu o scrisoare în care să explice întoarcerea neaşteptată a trimisului lor. Spunând „am socotit necesar să vă trimit pe Epafrodit", Pavel îşi asumă responsabilitatea pentru întoarcerea acestuia, înlăturând, astfel, orice bănuială că Epafrodit ar fi eşuat în misiunea încredinţată (Filipeni 2:25). În realitate, Epafrodit aproape că şi-a pierdut viaţa ca să îşi îndeplinească misiunea! Cu căldură, Pavel îi sfătuieşte pe filipeni ce să facă: „Primiţi-l. . . în Domnul, cu toată bucuria, şi preţuiţi pe astfel de oameni. Căci pentru lucrul lui Hristos a fost el aproape de moarte şi şi-a pus viaţa în primejdie, ca să împlinească ce lipsea slujbei voastre pentru mine". — Filipeni 2:29, 30.
„Preţuiţi pe astfel de oameni"
Bărbaţii şi femeile care au aceeaşi stare de spirit pe care a avut-o Epafrodit merită cu adevărat să le fim recunoscători. Ei se sacrifică pentru a sluji. Să ne gândim la cei ce s-au oferit benevol să slujească departe de casă ca misionari, ca supraveghetori itineranţi sau ca lucrători la una dintre filialele Societăţii Watch Tower. Dacă vârsta sau şubrezirea sănătăţii îi împiedică acum pe unii să facă ce făceau înainte, ei merită respectul şi stima noastră pentru anii petrecuţi în serviciul fidel.
Cu toate acestea, o boală ce ne slăbeşte puterea poate da naştere la deprimare şi la sentimente de vinovăţie. Şi aceasta fiindcă cel în cauză ar vrea să facă mai mult. Ce situaţie penibilă! Oricine se află într-o atare situaţie poate trage învăţăminte din exemplul lui Epafrodit. La urma urmei, a fost oare vina lui că s-a îmbolnăvit? Bineînţeles că nu (Geneza 3:17–19; Romani 5:12)! Epafrodit dorea să le slujească lui Dumnezeu şi fraţilor săi, însă boala l-a împiedicat să facă aceasta.
Pavel nu l-a mustrat pe Epafrodit pentru boala care îl deprimase, ci le-a spus filipenilor să rămână alături de el. În mod asemănător, noi trebuie să îi mângâiem pe fraţii noştri când sunt deprimaţi. În general, îi putem lăuda pentru exemplul lor de fidelitate în serviciu. Faptul că Pavel l-a apreciat pe Epafrodit, vorbind despre el într-un mod atât de elogios, cu siguranţă că l-a consolat pe acesta, atenuându-i deprimarea. Şi noi putem fi siguri că ‘Dumnezeu nu este nedrept ca să uite lucrarea noastră şi dragostea pe care am arătat-o pentru Numele Lui, noi care am slujit şi slujim’. — Evrei 6:10.
Oricum iti doresc sa treci pste aceste momente dificile.

| RAY a răspuns:

Ce lipsa de pofta de mancare, ducem lipsa de ea, ma voi chiar visati ca traiti in paradis de acum deja

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Depresia nu e brusca ci se acumuleaza in timp

| DraudeS a răspuns:

laughing
Asa este! Depresia este de la Sataaaan!
Biserica si preotii "IE" solutia!

| C0nstantin a răspuns (pentru DraudeS):

Mai ales: Biserica recomanda tratamentele naturiste si mai ales mersul la duhovnic. Duhovnicul fiind cel mai naturist tratament posibil rolling on the floor

| hecamefrommetalland a răspuns:

Depresia nu e o ispita, este o stare sufleteasca de confuzie continua si dezinteres, este creata pentru ai determina pe oameni sa fie mai puternici.

| marinelpop a răspuns:

*** g 7/09 pag. 3-4 Ce înseamnă să suferi de depresie? ***
Ce înseamnă să suferi de depresie?
„ÎNTR-O dimineaţă, când aveam 12 ani", îşi aminteşte James, „m-am trezit şi, stând pe marginea patului, m-am întrebat: «Oare azi am să mor?»". James suferea de depresie majoră. „N-a fost zi în viaţa mea în care să nu lupt cu această tulburare afectivă şi psihică", mărturiseşte el, 30 de ani mai târziu. Toată copilăria, James s-a simţit lipsit de valoare. De aceea şi-a rupt pozele cu el când era copil. „Nu credeam că merită să-mi amintesc de copilăria mea", mai spune el.
Întrucât toţi suntem din când în când cuprinşi de tristeţe, ne-am putea gândi că ştim ce este depresia. Dar ce înseamnă de fapt să suferi de depresie?
Duşmanul din umbră
Depresia clinică nu e o stare trecătoare de melancolie, ci o tulburare gravă ce afectează majoritatea activităţilor cotidiene ale bolnavului.
De pildă, Álvaro se luptă de peste 40 de ani cu stări copleşitoare, precum „teamă, confuzie mintală, chin sufletesc şi mâhnire profundă". El spune: „Din cauza depresiei, opinia celorlalţi mă influenţa exagerat de mult. Întotdeauna m-am considerat vinovat când ceva nu mergea bine". Vorbind despre depresie, el o descrie ca pe „o durere groaznică pe care n-o poţi localiza, o teamă pe care n-o poţi explica. Dar mai grav, nu doreşti cu nici un chip să vorbeşti despre ceea ce simţi". El a găsit o oarecare alinare când a aflat care este cauza stărilor lui. Álvaro mărturiseşte: „Ştiind că nu sunt singurul în această situaţie, mă simt mai bine".
În cazul Mariei, o femeie de 49 de ani din Brazilia, depresia s-a manifestat prin insomnie, durere, iritabilitate şi „un sentiment permanent de tristeţe". Când i s-a pus diagnosticul, Maria s-a simţit uşurată că ştia în sfârşit ce are. „Dar apoi m-am descurajat", explică ea, „pentru că foarte puţini oameni înţeleg ce este depresia şi, prin urmare, eşti marginalizat".
„N-ai niciun motiv să fii trist!"
Deşi factorii declanşatori sunt uneori evidenţi, depresia se instalează adesea fără să dea de ştire. „Aparent fără niciun motiv te cuprinde dintr-odată o tristeţe apăsătoare", explică Richard din Africa de Sud. „Nu ţi-a murit niciun cunoscut, nici nu ţi s-a întâmplat nimic rău şi totuşi te simţi abătut şi apatic. Şi nimic nu te poate scăpa de tristeţe! Te copleşesc sentimente de disperare şi nu ştii de ce."
Deşi depresia nu este o boală de care să-ţi fie ruşine, Ana din Brazilia s-a simţit ruşinată când i s-a pus diagnosticul. „De fapt, şi acum, după opt ani, încă mă lupt cu astfel de sentimente", recunoaşte ea. Totuşi, cel mai greu îi este să lupte cu chinul sufletesc. „Chinul este uneori atât de mare, încât simt durere fizică. Mă dor toţi muşchii", explică ea. În aceste momente, Ana nici nu se poate da jos din pat. Alteori nu se poate opri din plâns. „Plâng în hohote până la epuizare. Parcă nici să respir nu mai pot", spune ea.
Şi Biblia arată că unii oameni pot ajunge copleşiţi de tristeţe. De pildă, apostolul Pavel şi-a exprimat îngrijorarea că cineva ar putea fi „atât de. . . descurajat, încât să nu-şi mai revină" (2 Corinteni 2:7, Noul Testament pe înţelesul tuturor). Unii bolnavi de depresie se descurajează atât de tare, încât îşi doresc să moară. Mulţi simt asemenea profetului Iona, care a spus: „Mai bine să mor decât să trăiesc!" (Iona 4:3).

| 1man1 a răspuns:

Fiind vorba de un dezechilibru biochimic, depresia nu dispare doar printr-o gandire pozitiva.De fapt, în astfel de situatii, bolnavul nu poate tine sub control dispoziţiile depresive ale bolii.In plus, aceasta stare il contrariaza si pe el la fel de mult ca pe membrii familiei sau pe prieteni. Daca te confrunti cu o astfel de problema consulta un medic. Medicii au si ei rolul lor. Biblia spune ca Dumnezeu nu incearca cu lucruri rele. Dumnezeu iti da putere sa perseverezi, dar in astfel de situatii avem nevoie de medici.

| marinelpop a răspuns (pentru 1man1):

*** g 7/09 pag. 4-6 Cum se poate trata depresia ***
Cum se poate trata depresia
„EU ŞI soţul meu am căutat un tratament medical potrivit, am făcut schimbări în stilul de viaţă şi ne-am străduit să avem un program pe care să-l pot respecta şi eu", spune Ruth, care suferă de depresie de mulţi ani. „În cele din urmă, am găsit un tratament medicamentos destul de eficient, iar acum mă simt mult mai bine. Dar în perioadele în care nimic nu părea să dea rezultate m-a susţinut enorm iubirea pe care soţul meu şi prietenii mei au arătat-o neîncetat faţă de mine."
Aşa cum reiese din experienţa lui Ruth, cei ce suferă de depresie clinică au nevoie de mult sprijin, inclusiv de asistenţă medicală adecvată. Poate fi riscant să ignori depresia, întrucât, netratată, ea poate pune viaţa în pericol. Când Isus Cristos a spus, cu aproximativ 2 000 de ani în urmă, că ‘cei bolnavi au nevoie de doctor’, el a vrut să arate cât de valoros este ajutorul celor cu experienţă în medicină (Marcu 2:17). Realitatea este că medicii pot alina suferinţa multor bolnavi de depresie.
Opţiuni
În funcţie de simptome şi de gravitate, există mai multe tipuri de tratamente pentru depresie. (Vezi chenarul „Tipuri de depresie", de la pagina 5.) Mulţi pot fi ajutaţi de medicul de familie, dar alţii au nevoie de ajutorul unui specialist. Medicul le poate prescrie antidepresive ori le poate recomanda alte tipuri de tratamente. În cazul unor bolnavi de depresie au dat rezultate medicaţia fitoterapeutică, unele schimbări în alimentaţie sau un program de exerciţii prescris de medic.
Probleme des întâlnite
1. Prieteni bine intenţionaţi, având puţină instruire medicală sau deloc, ar putea să vă determine să acceptaţi sau să refuzaţi un anumit tratament. Probabil că aceştia au opinii foarte categorice vizavi de fitoterapie sau de tratamentul alopat. Ori poate vă spun să respingeţi orice tratament.
De reţinut: Asiguraţi-vă că sfaturile pe care le acceptaţi provin din surse demne de încredere. Trebuie să luaţi o decizie în cunoştinţă de cauză, iar decizia vă aparţine.
2. Descurajarea îl poate determina pe un bolnav să întrerupă tratamentul din cauza efectelor adverse ori deoarece pare să nu dea rezultate.
De reţinut: „Planurile eşuează unde nu există o discuţie confidenţială, dar se împlinesc când sunt mulţi sfătuitori" (Proverbele 15:22). Tratamentul are mai multe şanse de reuşită dacă există o bună comunicare între medic şi pacient. Explicaţi-i deschis medicului ce anume vă îngrijorează şi ce simptome aveţi. Apoi întrebaţi-l dacă trebuie să modificaţi tratamentul sau să mai aşteptaţi până vedeţi unele rezultate.
3. O încredere de sine exagerată l-ar putea face pe bolnav să întrerupă tratamentul după doar câteva săptămâni, pentru că se simte mai bine. Probabil că a uitat cât de rău se simţea înainte de a începe tratamentul.
De reţinut: Întreruperea bruscă a tratamentului fără avizul medicului poate avea consecinţe grave, ba chiar fatale.
Deşi Biblia nu este o enciclopedie medicală, Autorul ei, Iehova Dumnezeu, este Creatorul nostru. Articolul următor va arăta că Biblia le poate oferi mângâiere şi îndrumare celor ce suferă de depresie, dar şi celor ce îi îngrijesc.