| AlexMAV a întrebat:

Deschid facebook in dimineata asta si vad o postare cu teroristii. ISIS, ce mai e si asta? Aproape la 2-3 zile vad ceva legat de islamii astia. De ce nu ii omoara si gata ma? NATO pe ei ce atata chin pentru lume?

12 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Eu cred ca nato ii lasa in pace deoarece sunt din aceeasi tabara. Cei care conduc lumea din umbra doresc reducerea populatiei. Nu intru in detalii pentru ca sunt multe de spus. Si oricum e greu sa stim noi ce aranjamente sunt facute la nivel mondial si mult mai greu este sa facem ceva atunci cand nu suntem de acord.

| sublime89 a răspuns:

Deci acum ar trebui sa invadeze iar SUA Irakul? Poate si Siria? Ultima data cand au facut asta ce au rezolvat? Au zis ca se duc sa lupte cu teroristii, si tot ce au facut e sa creeze si mai multi teroristi, pe langa faptul ca au pierdut si americanii multi soldati aproape degeaba. Implicarea militara a Occidentului in Orientul Mijlociu nu face decat sa agraveze problema extremismului islamic. Cand bombardezi orasele si satele in incercarea de a omori teroristi, e inevitabil sa nu omori si multi civili nevinovati, iar asta creeaza si mai multa ura in societatea lor. Astfel teroristii prospera, pentru ca din ce in ce mai multi civili li se alatura din dorinta de razbunare. Si daca distrugi ISIS sa zicem, vor veni altii sa le ia locul, poate si mai fanatici. Sunt toate sansele sa avem multi ani de razboi in tarile musulmane, si atacuri teroriste inclusiv in Occident. Situatia e complexa, dar principalele cauze sunt implicarea vestului in treburile tarilor arabe din dorinta de a-si asigura resursele de petrol si de a apara Israelul, iar a doua cauza e fanatismul religios, si nu neaparat doar cel musulman.

| drutzix a răspuns:

Si de ce oamenii flamanzi nu mananca si aia saraci nu se imbogatesc si gata?
E o problema foarte complicata si nu totul se rezolva cu uciderea.

| aabaaab3278 a răspuns:

Nu mai crede toate porcariile astea. Numai propaganda. Crezi ca armata S.U.A nu ar fi distrus acest ISIS pana acum?

| KodrutZ a răspuns (pentru aabaaab3278):

Hai sa iti dau un scenariu ajutator - intr-un oras cu 1.000.000 de locuitori, vin 20.000 de agarici inarmati si incep sa faca legea. Orasul ala e intr-o tara unde sistemul e pe dos si nu pot face fata respectivilor si mai ales discutam de teroristi INFILTRATI in rindul populatiei civile. Ia zi tu acuma, Sherlok, cum ii elimini? Vezi ce s-a intimplat in Irak dupa eliminarea lui Saddam - e cu mult mai rau ca inainte si au putut si Isis sa isi faca de cap. E usor sa vorbesti fara sa ai date concrete. Armata SUA aia are si niste fonduri si depinde si de OPINIA PUBLICA, fiindca la ei inca mai conteaza un pic ce crede si tzugulanul de rind. Mergi in razboaie de-ampulea de 2-3 ori, si o sa ramii fara carne de tun. Ginditi, oameni buni, ginditi.

| aabaaab3278 a răspuns (pentru KodrutZ):

Sa gandesc? Tu gandesti? Ce stii tu sau ce stiu eu ce vor cei de la CIA / NSA / Mossad sa faca acolo? Se cheama interese si nu o sa le spuna public. Mai mult de atat nu mai zic.

Nu, nu gindesti. Tu fabulai pe tema a ce se intimpla dupa ce niste binevoitori de afara isi baga coada. Daca amerlocii nu se bagau in Irak, nu se intimpla nimic din toate astea.

Stiam si acest aspect, ca americanii au destabilizat acele tari, si eram ironic cand am spus ca armata SUA ar fi distrus ISIS.

Pai bine breh, da' ironia aia era atit de a draq de fina... deci am ajuns la un numitor comun pina la urma. Daca stam sa privim un pic in urma, se cam repeta situatia din Afghanistan - intii au finantat mujahedinii ca sa le stea in git rusilor, apoi s-au gindit sa le-o dea in nas si sa ii scoata in fata pentru citamai inscenarea din 11 septembrie...

Asa este, si le merg chestiile astea. Prostesc aproape toata planeta

La ce bugete au ei pentru asa ceva... Uita-te la noi cum timpeste natia Antena 3 cu buget de mii de ori mai mic. sad

Bugetul ca bugetul, dar si oamenii lor sunt pregatiti. Nu cred ca la o asemenea institutie ajunge oricine.