Http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/deuteronom/12/
19. Cat vei trai in tara ta, vezi sa nu cumva sa parasesti pe levit.
20. Cand Domnul Dumnezeul tau iti va largi hotarele, cum ti-a fagaduit, si dorinta sa mananci carne te va face sa zici: "As vrea sa mananc carne!" vei putea sa mananci dupa dorinta ta.
21. Daca locul pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tau ca sa-Si aseze acolo Numele, este departe de tine, vei putea sa tai vite din cireada si din turma, cum ti-am poruncit, si vei putea sa mananci din ele in cetatile tale, dupa dorinta ta.
22. Sa mananci din ele cum se mananca din caprioara si cerb; cel ce va fi necurat si cel ce va fi curat vor manca si ei amandoi.
23. Numai, vezi sa nu cumva sa mananci sangele, caci sangele este viata (sufletul); si sa nu mananci sufletul impreuna cu carnea.
24. Sa nu-l mananci, ci sa-l versi pe pamant ca apa.
25. Sa nu-l mananci, ca sa fii fericit, tu si copiii tai dupa tine, facand ce este placut inaintea Domnului.
26. Dar lucrurile pe care vei voi sa le inchini Domnului si darurile pe care le vei aduce pentru implinirea unei juruinte, sa te duci sa le aduci in locul pe care-l va alege Domnul.
27. Sa-ti aduci arderile de tot, carnea si sangele, pe altarul Domnului Dumnezeului tau: in celelalte jertfe ale tale, sangele sa fie varsat pe altarul Domnului Dumnezeului tau, iar carnea s-o mananci.
28. Pazeste si asculta toate aceste lucruri pe care ti le poruncesc, ca sa fii fericit, tu si copiii tai dupa tine, pe vecie, facand ce este bine si ce este placut inaintea Domnului Dumnezeului tau.
29. Dupa ce Domnul Dumnezeul tau va nimici toate neamurile pe care le vei izgoni dinaintea ta, dupa ce le vei izgoni si te vei aseza in tara lor,
30. vezi sa nu te lasi prins in cursa, calcand pe urmele lor, dupa ce vor fi nimicite dinaintea ta. Fereste-te sa nu cercetezi despre dumnezeii lor si sa zici: "Cum slujeau neamurile acestea dumnezeilor lor? Si eu vreau sa fac la fel."
31. Tu sa nu faci asa fata de Domnul Dumnezeul tau; caci ele slujeau dumnezeilor lor, facand toate uraciunile pe care le uraste Domnul, si ele chiar isi ardeau in foc fiii si fiicele lor in cinstea dumnezeilor lor.
32. Voi sa paziti si sa impliniti toate lucrurile pe care vi le poruncesc eu; sa n-adaugati nimic la ele si sa nu scoateti nimic din ele.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=12
29. Când Domnul Dumnezeul tău va pierde de la faţa ta popoarele la care mergi, ca să le cuprinzi, şi după ce le vei cuprinde şi te vei aşeza în pământul lor,
30. Atunci să te păzeşti ca să nu cazi în cursă şi să le urmezi lor, după ce le vei pierde de pe faţa pământului, şi să nu cauţi pe dumnezeii lor, zicând: Cum au slujit popoarele acestea dumnezeilor lor, aşa voi face şi eu.
31. Să nu faci aşa Domnului Dumnezeului tău, căci aceia fac dumnezeilor lor toate de care se îndepărtează Domnul şi pe care le urăşte El; aceia şi pe fiii şi pe fiicele lor le ard pe foc înaintea dumnezeilor lor.
32. Toate câte vă poruncesc siliţi-vă să le împliniţi şi nici să adaugi şi nici Să laşi ceva din ele".
AdrianAndrei012345 întreabă: