|

Dragi crestini,

Este neaparat nevoie sa ti se spele creierul cu apa sfintita de la o varsta frageda? Asta este cumva reteta voastra de initiere in crestinism? O constrangere prematura?22 Raportează Evaluează
22 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu îmi este clar ce vrei cu această întrebare!
Vorbești de botezul ortodox al sugarilor sau despre ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti vorbi de constrangere religioasa prematura infaptuita prin botez. N-are sens. Sunt multe cazuri de copii botezati crestin care au ajns sa fie criminali in serie sau delicventi. Faptul ca esti botezat nu te constrange si nici nu te obliga s afii un crestin practicant, de fapt, nu te obliga la nimic. Liberul arbitru al fiecaruia dicteaza ce si cum face fiecare, fara a fi influentat de evenimente anterioare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Nici macar nu intelegeti subtilitatea acestei intrebari! Imi vorbiti de botezuri cand de fapt este vorba de coruperea religioasa prematura.
In fine...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Tot mai crezi ca sunt Inferno? As fi vrut eu, dar nu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Botezul trebuie sa-l faci atunci cind esti pregatit si cind ai asimilat cunostinta fata de bine si rau.Bibliei si apropierea de Dumnezeu te va indemna sa te botezi. Nu poți sa botezi un bebe care nu stie nici macar ca exista asta este doar o prostie inventata de bisericile crestine. Isus a fost botezat cind a fost adult nu cind a fost copil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Michelangelo, am dat o "tura" prin istoricul intrebarilor puse de tine pe acest site.Chiar te roade si te macina pe suflet conceptia crestina.Cum am crezut mereu- fanatismul ateist il depaseste cu mult pe cel religios.Pur si simplu nu poti sa le accepti credintele? Nici mie, de exemplu nu imi plac Justin Bieber, Rihanna, Miley Cyrus etc. dar nu ii inferiorez si ii critic constant pentru ca stiu sa accept parerile si gusturile altora.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna.Deci in primul rand primim botezul ca sa ne curatim de pacatul stramosesc. Daca avem pacat stramosesc nu putem intra in Imparatia Cerului.Desigur daca unii n-au cunoscut religia dar traiesc dupa legea inimii(cunostinta) care o insipira Dumnezeu fiecarui om poate ajunge in rai.Sau daca un bebelus moare inante sa primeasca botezul numai Dumnezeu stie unde ajunge, cred ca in rai pentru ca n-a avut ocazia.Dar e pacatul mare a parintilor sa nu boteze copilul.Deci trebuie ca parintii sa boteze copilul de mic ca sa se curate de pacatul stramosesc.
Tu oare de ce primesti mancare de la parinti
? De ce nu au asteptat sa vada daca iti place manacre, daca o accepti? Nu e o constrangere prematura?laughing
Stii raspunsul:deoarece daca nu iti dadea de mancare mureai de foame.Asa e si aici:daca nu te boteaza moare sufletul. Tu poti sa argumentezi ca daca maore trupul nu mai ai nicio sansa la nimic dar sufletul poti sa il hranesti si cand esti mare.Gresit.Sufletul este mai important decat trupul, pentru ca el traieste vesnic si ai nevoie de el in viata de dincolo, viata de aici este trecatoare, cealalta este eterna.
Trebuie sa fii initiat de mic in religie, pentru ca numai asa devii membru al Bisericii.Cum e cu mancarea, daca nu te hraneste cu toate cand esti mic s-ar putea ca cand esti mare sa nu-ti placa unele feluri chiar daca ai nevoie de ele.Deci trebuie de mic sa devii membru al Bisericii, pentru a te curata de pacatul stramosesc, pentru a te initia in Biserica si in Cristos si pentru a a-ti hrani sufletul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar tu ce crezi? Putem considera că apostolii și primele comunități creștine s-au înșelat și nu au știut ce au de făcut? Și că în schimb, apărută după 2000 de ani de transmitere a harului prin botez copiilor, o sectă poate avea dreptate?

Deoarece în cazul unei secte, nu există și transmitere a harului divin, ci doar simbolism ieftin, este indiferent pentru ei când se face acel așa-zis "botez"!

Este esențial cine este cel care face botezul, dacă a fost trimis în lume pentru asta de către Mântuitorul Hristos, sau este doar inițiativa lui proprie. Când Fiul lui Dumnezeu a cerut ca în lume să fie transmise mai departe, învățătura Sa și botezul, El nu s-a adresat la voia întâmplării, tuturor oamenilor, ci doar Bisericii Sale, trimișilor Săi, Apostolii. Doar lor le-a cerut să boteze!

Ulterior, Apostolii vor transmite harul lor mai departe, episcopilor, preoților și diaconilor, cu misiunea de a purta Biserica peste veacuri. Una dintre atribuțiile lor a fost și rămâne botezul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Botezul înseamnă transmitere a harului, absolut necesar copilului, pentru creșterea sa fizică și mai ales spirituală, este un DAR, nu o OBLIGAȚIE. Nu ai de ce te teme. În cazul botezului pe care presupun că l-ai primit atunci când erai mic, nu s-a trecut peste libertatea ta prin primirea harului Mântuitorului Hristos, așa cum nu se consideră încălcare a libertății în cazul primirii darului vieții.

Ce vei face mai departe cu DARUL VIEȚII, sau, ce vei face mai departe cu DARUL HARULUI MÂNTUIRII, de tine depinde, nu te ține nimeni legat. Poți să le păstrezi, sau, din păcate, le poți abandona pe amândouă. Este LIBERTATEA ta RESPONSABILĂ, tu îți construiești viitorul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Despre botezul copiilor, Noul Testament vorbeşte în repetate rânduri:

- I Corinteni 1, 16: "Am botezat şi casa lui Ştefana; afară de aceştia nu ştiu să mai fi botezat pe altcineva." Prin expresia "casa lui Ştefana", Apostolul Pavel nu exclude pe nimeni din familia respectivă. În nici un caz copiii!

- I Corinteni 10, 2: "Şi, întru Moise, au fost botezaţi în nor şi în mare."

- I Corinteni 12, 13: "Pentru că într-un Duh ne-am botezat noi toţi, ca să fim un singur trup, fie iudei, fie elini, fie robi, fie liberi, şi toţi la un Duh ne-am adăpat."

- Luca 3, 21: "Şi după ce s-a botezat, botezându-Se şi Iisus şi rugându-Se, s-a deschis cerul."

- Fapte 13, 24: "După ce Ioan a propovăduit, înaintea venirii Lui, botezul pocăinţei, la lui Israel."

- Fapte 2, 41: « Deci cei ce au primit cuvântul lui s-au botezat şi în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete. » De ce trebuie unii să presupună că între cei trei mii de oameni prin care s-a întemeiat la început Biserica, nu se aflau şi copiii acestora? Cum puteau rămâne tocmai ei în afara Bisericii, rupţi parcă şi de părinţii lor? De unde barbaria şi păgânitatea unui astfel de mod de gândire?

- Faptele Apostolilor 16, 15: "Iar după ce s-a botezat şi ea şi casa ei, ne-a rugat, zicând: De m-aţi socotit că sunt credincioasă Domnului, intrând în casa mea, rămâneţi". Expresia "ea şi casa ei" este în mod indubitabil o dovadă a faptului că nici acest citat şi nici alte zeci de citate referitore la botez, nu au exclus botezul copiilor. Botezul copiilor este făcut în acord cu Evanghelia Mântuitorului Hristos, începând cu primele comunităţi creştine, şi continuând cu întreaga istorie de 2000 de ani a Bisericii!

- Fapte 10, 44: "Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste cei care ascultau cuvântul." ...2004 - 2206 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Este neaparat nevoie sa ti se spele creierul cu apa sfintita de la o varsta frageda?" - Nu.

"Asta este cumva reteta voastra de initiere in crestinism?" - Nu

"O constrangere prematura?" - Nu.

PS: ti-ai pus ceasul sa sune ca sa intrebi asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru martzian):

Ce-i cu superficialismul asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Prietene, poti vorbi despre "superficialism" doar atunci cand tu insuti nu ai o astfel de abordare. Pe langa faptul ca subiectul a fost rasdiscutat si ai deja raspunsul la el, tu generalizezi (mai mult decat superficial). Sunt sute de milioane de crestini din toate lumea care isi citesc Biblia si care NU promoveaza botezul copiilor mici - o practica nebiblica si inutila. Una este sa iti cresti copiii intr-un mod sanatos si responsabil, alta e sa incerci a alege in locul lor. In plus Dumnezeu nu ne cheama la o alta forma de manifestare prin ritual ci la o relatie personala. Ca forma de respect, ti-am raspuns, ca sa-ti confirm ceea ce deja stiai.
Oricum, ca un om inteligent cum te stiu, ai putea sa recunosti ca intrebarile, malitioase si oarecum retorice, se vor a fi doar un atac (din nefericire justificat) la o anumita categorie de crestini...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu.este o nastere din nou.din omulpacatos, devenind omul crestin, care ca fi mort pentru pacat, si viu pentru Iisus Hristos.botezul are o buna randuiala in biserica crestina si nu se face prosteste cum ai fi auzit tu, sau cum ai dedus din nestiinta si grandomanie prosteasca, cum ca ai fi mult mai destept decat un botezat.e vorba de cartea vietii, in care esti sa nu esti trecut.dar asta tine de credinta noastra, si nu de inteligenta ta cea mare care a inceput sa debordeze pe aici.fiindca daca e sa ne comparam creerele vei vedea ca al meu e plin de circumvolutiuni, in timp ce al tau nebotezat fiind e neted ca al porumbitei, sau al porcului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, trebuie...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da o reteta de constrangere, infaptuita pe legi omenesti,. nici nu vrem sa ascultam de Dumnezeu cel viu. Aduceti argument biblic nu mergeti dupa traditii De ex. Iisus>

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Botezul trebuie sa-l faci atunci cind esti pregatit si cind ai asimilat cunostinta fata de Dumnezeu. Studierea Bibliei si apropierea de Dumnezeu te va indemna sa te botezi. Nu poți sa botezi un bebe care nu stie nici macar ca exista asta este doar o prostie inventata de bisericile crestine. Isus a fost botezat cind a fost adult nu cind a fost copil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu trebuie confundat botezul pe care il faceau evreii, cu botezul crestin, lasat de Mantuitorul Iisus Hristos!
Primul a fost doar simbolic, facut ca recunoastere a pacatului, pe cand cel crestin, are rolul de a transmite tuturor harul mantuirii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Isus a fost perfect si s-a botezat la 30 de ani.

Iar in Matei 28:19, 20 tot el i-a instruit pe discipoli ca atunci cand vor predica oamenilor adevarul...sa ii boteze doar dupa ce i-au invatat,, tot ce le-a poruncit el" in biblie.

Oare este un copil de cateva saptamani constient de cerintele Bibliei, pentru a alege sa-i slujeasca lui Dumnezeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Botezul este facut pentru a i se ierta respectivului pacatul stramosesc (Adam si Eva). Nu are legatura cu spalari pe creier si incantatii malefice.happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se merita, incearca sa iti pierzi timpul altundeva, nu ii poti convinge ca Mos Craciun nu exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Numai ma pun sa explic aceste lucruri si am decis sa las ''Muzica,, sa vorbeasca de data asta.
http://www.youtube.com/watch?v=htJWjo3mvUk&feature=related(Cea mai adevarata melodie despre ''Religie,, si care ii prezinta fata adevarata). Pentru cine poate sa inteleaga mesajul din versuri. Exprima o parere dupa ce o asculti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează