|

DRAGOSTEA! Sa nu uitam cat e de importanta dragostea in credinta crestina.ESTE CENTRUL CRESTINISMULUI! DRAGOSTEA! Unii se inseala si spun ca noi credem in Dumnezeu din frica dar uita si ii ignora nemeritat pe acei oameni care si-au dat viata pentru Mantuitorul, care au fost plini de DRAGOSTE si BUNATATE, care au sadit si au sfatuit si pe altii sa aiba DRAGOSTE! Uitati niste citate despre DRAGOSTE prezente in Sf.Scriptura:Cel mai important:Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică1. Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul. Dragostea nu va pieri niciodată. (1 Corinteni 13:4-8)2. În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvîrşită izgoneşte frica; pentrucă frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme, n’a ajuns desăvîrşit în dragoste. (1 Ioan 4:18)3. Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe braţul tău; căci dragostea este mai tare ca moartzea şi gelozia este neînduplecată, ca locuinţa morţilor; jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului. Apele cele mari nu pot să stingă dragostea şi râurile n-ar putea s-o înece, de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decât dispreţ. (Cântarea Cântărilor 8:6)4. "Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu;Unde vei muri tu, voi muri şi eu şi voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărţi de tine decât moartea!" (Cartea Rut 1:16)5. "Vă jur, fiice ale Ierusalimului, pe căprioarele şi cerboaicele de pe câmp: nu stârniţi, nu treziţi dragostea până nu vine ea!" (Cântarea Cântărilor)6. Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii. (Romani 13:10)7. Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. (Ioan 13:34)8. Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău, şi lipiţi-vă tare de bine. (Romani 12:9)9. "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică." (Ioan 3:16)10. Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

CE PARERE AVETI? CAT E DE IMPORTANTA DRAGOSTEA PENTRU OAMENI DUPA VOI?

18 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut. În înțeles larg, dragostea este năzuința omului spre tot ce este bun și frumos sau vrednic de dorit. Această năzuință este sădită de Însuși Dumnezeu în firea omului, la creare, și de aceea se numește dragoste firească. În temeiul acestei năzuințe, omul tinde din fire spre Dumnezeu, Creatorul și Susținătorul său, socotindu-L bunul său cel mai mare. Dar cum, prin păcatul strămoșesc, firea omului a fost slăbită în puterile ei, numai cu dragostea firească omul nu poate lucra nimic pentru mântuirea sa, căci spune Mântuitorul: "fără Mine nu puteți face nimic" (Ioan 15, 5). De aceea, pentru mântuirea sa, creștinul are neapărată trebuință de dragoste care să lucreze cu putere de sus, adică de dragostea supra-firească, de dragostea creștină sau de dragostea ca virtute teologică.

Dragostea creștină este puterea dumnezeiască revărsată prin Sfânta Taină a Botezului în sufletul creștinului, prin care acesta are năzuința adâncă și curată către Dumnezeu, bunul său cel mai înalt, dorește din toate puterile sufletului unirea cu El și are voința hotărâtă de a împlini voia Lui atotsfântă, jertfind, în caz de nevoie, orice bun pământesc.

Dragostea creștină este de la Dumnezeu (I Ioan 4, 7) și este dată omului în dar, precum spune Sfântul Apostol Pavel: "Iubirea lui Dumnezeu s-a vărsat în inimile noastre, prin Duhul Sfânt, Cel dăruit nouă," (Romani 5, 5).

Dragostea este cea mai mare virtute, am putea spune chiar: izvorul și sufletul tuturor virtuților creștine, fiindcă toate celelalte virtuți trăiesc cu adevărat și rodesc binefăcător în viața creștinului numai când sunt luminate și încălzite de dogoarea arzătoare a dragostei. Adevărul acesta îl arată atât de minunat Sfântul Apostol Pavel în acel pe drept numit "imn al dragostei creștine", pe care-l găsim în capitolul al 13-lea din Epistola I-a către Corinteni:
"De aș grăi în limbile ...2004 - 3687 + Vezi răspunsul întreg

17 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeu este dragoste. Fara dragoste nu esti nimic.Imi pare rau ca sunt aici pe site, oameni care se declara buni crestini, insa nu au dragoste, nu iubesc pe cei care nu au aceleasi convingeri religioase.Domnul Isus ne invata sa discutam despre lucrurile cu care suntem de acord si sa nu ne luam la cearta cu cele care nu suntem de acord.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Cine n-are sabie, sa-si vânda haina si sa-si cumpere o sabie" - Luca 22:36.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Daca vine cineva la mine si nu uraste pe tatal sau, pe mama-sa, pe nevasta-sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar însasi viata sa, nu poate fi ucenicul meu" - Luca 14:26.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt moral si cu "principii" si fara credinta in zei creatori si morti inviati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iar daca a ajuns la casa sa, a luat un cutit si, apucand pe concubina sa, a taiat-o bucatica cu bucatica in douasprezece parti si le-a trimis in toate hotarele lui Israel.
Cartea Judecatorilor 19:29
Vad multa iubire aici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Calininio):

Cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie dat morţii, că a grăit de rău pe tatăl său şi pe mama sa şi sângele său este asupra sa. Levitic 20:9De se va desfrâna cineva cu femeie măritată, adică de se va desfrâna cu femeia aproapelui său, să se omoare desfrânatul şi desfrânata. Levitic 20:10

Dacă femeia se va duce la vreun dobitoc, ca să se unească cu el, să ucizi femeia şi dobitocul să se omoare, că sângele lor este asupra lor. Levitic 20:16Bărbatul care se va culca cu femeie în timpul curgerii ei şi-i va descoperi goliciunea, acela a descoperit curgerea sângelui ei şi ea şi-a descoperit curgerea sângelui său: amândoi să fie stârpiţi din poporul lor. Levitic 20 : 18

Bărbatul sau femeia, de vor chema morţi sau de vor vrăji, să moară neapărat: cu pietre să fie ucişi, că sângele lor este asupra lor Levitic 20 : 27


Deutoronomul 22:20-21

20.Iar daca cele spuse vor fi adevarate si nu se va gasi feciorie la fata,

21.Atunci fata sa fie adusa la usa casei tatalui ei si locuitorii cetatii ei sa o
ucida cu pietre si sa o omoare, pentru ca a facut lucru de rusine în Israel, desfrânându-se
în casa tatalui sau. Si asa sa stârpesti raul din mijlocul tau.


Leviticul 21:9 Daca fiica preotului se va spurca prin desfrânare, ea necinsteste pe tatal sau: sa fie arsa cu foc.

Numerii 31:17-18 17. Ucideti dar toti copiii de parte barbateasca si toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideti-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut barbat, lasati-le pe toate vii pentru voi.


Si povestea continua. Mai bine citesti biblia decat sa pierzi vremea cu filme HORROR.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru mihaitaLGP):

Legile Vechiului Testament au fost anulate prin Noul Testament.Mantuitorul Iisus Hristos a venit si a IUBIT, a PROPOVADUIT IUBIREA! A IMPARTASIT IUBIREA SI A DAT CA LEGE SFANTA IUBIREA! Vechiul Testament e foarte greu de inteles, cuvintele care le dai tu nu sunt ale lui Dumnezeu ci a unor evrei.Nu face confuzii! CIteste Noul Testament!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Ma amuzi teribil. Deci vechiul testament nu este cuvantul lui Dumnezeu? In schimb noul testament este?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Legile Vechiului Testament au fost anulate prin Noul Testament.

minciuna
Matei 5:17: "Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihaitaLGP):

In Vechiul Testament sunt prezentate legile unei natiuni, legile poprului Israel, cum si noi avem legi, poporul roman asa avea si poporul Israel legi. Insa in Noul Testament au fost date legi pentru intreaga omenire, noi trebuie sa respectam legile Noului Testament pentru ca ele ne sunt date si noua, celorlate natiuni. De aceea se si numeste NOUL Testament, adica testamentul este imbunatatit este unul nou. Daca parintii ii spun unui copil sa nu manance din tort acum pentru ca il pastreaza pentru maine, iar a doua zi ii spun sa manance, nu inseamna ca sa anulat restrictia si acum poate manca, nu mai respecta ceea ce au spus cu o zi inainte si anume ca nu poate manca ci ceea ce ii s-a spun ultima data, adica poate manca. Asta este un exemplu, banal, dar am incercat sa iti explic.
Vechiul Testament este cuvantul lui Dumnezeu, dar pentru poporul Israel, bine ce tine de poprul Israel, sper sa intelegi. happy Poti citi Evrei capitolele 8, 9 si 10 te pot ajuta sa intelegi mai bine legamantul vechi si cel nou.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Exista crime in Vechiul Testament? Da. Este Vechiul Testament parte componenta a Bibliei? Da. Este biblia cuvantul lui Dumnezeu? Voi ziceti ca da. Atunci ce sa mai stam la discutii. Oricum in noul testament gasesti o fraza in care se explica cum trebuie batuti scalvii. Asa ca stati in banca voastra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Dragostea este cel mai maret sentiment pe care omul il incearca pentru a iesi din singuratatea fiintei sale launtrice.Un sentiment ce se intemeiaza in primul rand pe egalitatea sufletelor. Dragostea face minuni, faureste oameni noi, creeaza cele mai mari valori morale si spirituale.Releveaza tuturor un fel de zbor catre cer, un elan spre vesnicie si unica cale spre Dumnezeu. Dragoastea nu se defineste, se simte.Este simtamantul suprem de daruire.
Iubirea...anafura pe care ar trebui multi dintre noi sa o primim in genunchi, cu aceste cuvinte de umilinta in inima si pe buze /Doamne, nu sunt demn/.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si un cintec spune; unde dragoste nu e nimic nu e; sau iubeste l pe aproapele tau ca pe tine insasi.dar care dintre noi mai poate sa faca asta.di aceasta lipsa a dragostei umanitatea a decazut moral desi ni se pare ca am evoluat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează