| Inferno a întrebat:

Dumnezeu a mai cerut si in trecut credinciosilor sa ucida alti oameni. (Vezi Vechiul Testament)

Astazi insa Dumnezeu ne cere sa fim iubitori si toleranti.

Daca Dumnezeu ar reveni la "vechile obiceiuri" si v-ar cere sa ucideti alti oameni, l-ati asculta?

9 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Si extremistii musulmani cred ca Allah e bun si iubitor, si ca ne cere si noua sa fim la fel, dar asta nu-i opreste sa creada si ca tot Allah le cere sa-i omoare pe necredinciosi. Mintea religiosilor e de multe ori atat de intunecata de aceste credinte irationale, incat cele doua abordari (pasnica si razboinica) nu se exclud intotdeauna reciproc. Daca candva se va intampla ceva care sa cauzeze un fel de renastere a fanatismului religios crestin, nu ar fi exclus sa asculte din nou indemnurile criminale ale zeului lor, si-n acelasi timp sa sustina ca el e bun si iubitor, si ca tot ceea ce fac e spre binele omenirii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lar asculta adeptii lui! In nici un caz cei care nu cred in el! Uite de ex Dumnezeu nu trebuie sa ceara oamenilor sa ucida alti oameni pentru ca oamenii o fac singuri si de capul lor. Uite de ex jihadistii ucid in numele lui Alah fara sa ii puna cineva! Ei isi fac o conceptie a lor si daca mor facand asta ajung in raiul ala al lor.In cazul crestinismului nu mai e asa.Dar a fost o forma de a ucide in numele lui! Asta a fost pe timpul inchizitie cand biserica a omorat milioane de oameni nevinovati! Deci cand te gandestila asta cum sa te mai duci la biserica ca daca te uda popa cu ulei si iti da foc cu o lumanare laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://debarbati.ro/......astra.html aici aveti metodele de tortura a bunului dumnezeu...:)))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"l-ati asculta"... acel zeu inca sustine sclavia. Vezi tu azi un crestin care sa spuna ca sclavia e ok?

Multi o ard gen "homosexualitatea ie naspa ca asa scrie in biblie" dar daca le dai si pasajul in care zeul respectiv cere uciderea persoanelor LGBT, ii vezi imediat cum incep sa bage diverse scuze. Tot legat de acest subiect, ei iti dau diverse pasaje din biblie dar culmea, nu citesc cateva randuri mai jos gen : nu purta haine din materiale X si Y, nu manca X si Y, etc. Ii vezi sa asculte si acele reguli? Sigur ca nu.

Ce fac ei in acest caz? Pai e simplu... se ascund in spatele unui "dar el nu ar face asa ceva".

| Drolja a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am înţeles dacă de creştini vorbeşti sau de musulmani, dar am mers pe prima variantă. Poate reuşeşti să îmi dai şi mie un exemplu edificator în privinţa sclaviei susţinute de dumnezeu.
Şi tot un exemplu, sau o explicaţie, în legătură cu hainele din materialele X şi Y, pentru că am impresia că în acest context vorbim de reguli date evreilor.
E cam evaziv răspunsul tău, poate dacă era mai dezvoltat, nu mai găseam necesar să îţi dau replică.

| Rorschach a răspuns:

Ai inteles gresit! Dumnezeu a ales pe Israel pentru ca restul popoarelor erau pagane! Astfel Dumnezeu si-a ales acest popor care asculta de El si sa-i poarte numele in toata lumea. Astfel Dumnezeu isi proteja poporul si erau razboaie si Dumnezeu nu suporta pacatul si idolatria!
Uite, tu ca ateu sau stiu eu ce crezi ce nu crezi, nu crezi in Dumnezeu, nici nu ma mir ca spui aceste lucruri, pentru ca nu cunosti pe Dumnezeu. Tu vezi ce se intampla in lume si vezi ce scrie in Biblie si nu esti de acord pentru ca nu doresti cu adevarat sa cunosti adevarul si astfel Dumnezeu nu ti-l descopera. Dumnezeu nu poate sa-si descopera adevarul unor astfel de oameni care nu cred in El si nu vor sa stie cu adevarat despre El. Daca ai vrea sau vrei sa cunosti adevarul despre Dumnezeu, daca exista si cine este Dumnezeu si cum este Dumnezeu, atunci nu ai de facut decat o simpla rugaciune catre Dumnezeu. Sa-l rogi pe Dumnezeu ca sa se descopere in viata ta, dar sa o spui din inima! Sa spui " Doamne, daca exista cu adevarat, atunci te rog sa te descoperi si in viata mea " si asteapta, dar din inima si nu o data, ci in fiecare zi. Dumnezeu va vedea in inima ta dorinta ta atunci nu se poate ca Dumnezeu sa nu ti se descopere! La fel si pentru restul!

Revin la subiect. Cu venirea Domnului Isus Hristos ca sa se jertfeasca pe cruce, ca sa moara la Golgota pentru pacatele noastre, pentru mantuirea noastra si doar daca credem in El, din inima, astfel Dumnezeu a dat o porunca noua, trimitand pe Fiul sau pe pamant pentru noi, ca noi sa ne iubim intre noi! Bine asta nu inseamna ca pacatul se va oprii, insa acuma Dumnezeu ne-a dat o usa de scapare, singura! Nu pastori, nu preoti, nu spovedanie, nu icoane, OAMENILOR, ci ISUS! " Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal, decat prin mine "! Nu este atat de simplu de inteles? Oh, de ati vedea, intelege, crede ar fi atat de frumos, sa simtiti pacea si dragostea, viata capata un sens si nimic din lumea asta nu v-ar putea fura dragostea si dorinta dupa Dumnezeu din inima voastra! Chiar si moartea a pierdut, stiind ca vom merge sus la El, daca am murii! Nu este asta frumusetea care o putea realiza prin Isus? Ce vreti mai mult? Bani, vile, masini, legi, politica, idei, filozofie? De ce trebuie mereu sa complicam lucrurile? De ce trebuie sa alegem ceea ce ne place, ceea ce alege valul? De rusine? De faima? Pentru ca sa fii ca restul? Ca sa nu fii batjocorit! Asa spune Isus, cine se va rusina de El si El se va rusina in fata lui Dumnezeu! Stati un pic, un moment si ganditi-va! E vorba de viata voastra, oameni buni! Daca doriti sa stii mai multe, va stau la dispozitie ( young. fellow88) cu tot dragul, orice fel de intrebare!

| LePotato a răspuns (pentru Rorschach):

Sunt sigur ca ai fi luat 10 la BAC, pe eseul ala.

| kathy83 a răspuns:

Nu Dumnezeu a cerut sa fie ucisi oamenii, ci ideea de Dumnezeu a fost folosita de oameni ca arma politica.

| addyC a răspuns:

Insasi ideea de Dumnezeu nu prea isi mai are locul in societatea actuala. D-apoi un asemenea obicei?!