|

Dumnezeu da viata, si el este singurul care o poate lua.

Deci el omoara copii aceia din Africa?Sau mai bine zis, el provoaca acea foamete mortala?

19 Raportează Evaluează
19 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai perfecta dreptate amaritii aia din Africa au in subsol minereuri si bogatii o droaie deci Dumnezeu a avut grija lor, dar din pacate altii iau cistigul si amaritii se aleg cu praful dupa toba ceva in genul nostru ca avem aur cu toptanul dar nu mai este al nostru deci Dumnezeu a dat, dar jmekerii au luat cam ca la noi cu insula serpilor noi cu serpii ei cu petrolul. Acum te intreb pe tine o super inteligenta ce mai trebuia sa faca Dumnezeu sa te multumeasca pe tine si pe altii ca tine care nu prea dati pe la scoala si nici nu cititi dar sunteti experti in intrebari i,,,,,,,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un lucru mai rau decat sa mori este sa traiesti in chinuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Impusc si eu un nenorocit si zic ca asa a fost voia Domnului.Asa si cu copiii aceia din Africa, in timp ce mor de foame alti oameni detin jumatate din potentialul pamintului transformat in bani si ramin impasibili. Daca asa e voia Domnului, ce treaba au ei?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel rau face asta. Dumnezeu numai ii permite sa o faca, cred.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred ca tu ai uitat ca exista si dracusori care provoaca oamenii la rele si nu e vina lui dumnezeu ci e vina noastra a oamenilor adam si eva au mancat din marul care nu trebuia sa-l atinga de ce pentru ca lund forma de sarpe si provocandu-i sa ia din mar.raul sau pe inteleusul tau dracul provoaca oameni aceia cretini care provoaca razboiele in africa probabili acum te intrebi pai de ce nu a ucis dumnezeu dracul pentru ca sunt forte egale si daca s-ar bate dumnezeu mereu cu el ar provoca mii de cutremure si dezastre pe pamant de aceia dumnezeu va da apocalipsa intr-o buna zi ca sa ne ducem in rai pana invinge el raul si apoi ne reinvie pe toti si sa o luam de la capat atunci vom putea trai fara suparare razboaie si multe altele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si tu acum vrei un raspuns rational pe ceva irational? e cand ai cauta acul in carul de fan in care acul pate fi gasit doar daca crezi in el, nu doar ca vor muri dar vor arde vesnic in iad, foametea o provoaca tot el desigur din moment ce el e in toate

ps profil-blog

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Atunci când spunem că Dumnezeu "ne-a dat foamete, boli, nenorociri" cu siguranţă greşim subiectul propoziţiei!
1). Foametea – trăim pe o planetă care, cel puţin teoretic, ar putea susţine existenţa unei populaţii de o sută de ori mai mare (pe Google Earth te rătăceşti pe spaţiile verzi...). Aaa! Dacă oamenii preferă să facă rezervaţii, terenuri de golf sau să irosescă mai mult sau mai puţin util suprafeţele (rămânând nelucrate chiar cele destinate agriculturii), dacă în majoritatea ţărilor se iroseşte în prostie apa potabilă şi mâncarea, pe când în altele se moare de foame pe capete... Dacă există milioane de oameni care trăiesc la limita supravieţuirii dar în acelaşi timp şi o groază de milionari şi miliardari putred de bogaţi (profitul lor acumulându-se pe deficitul altora), rezultă de aici că nu resursele sunt principala problemă, ci libertatea oamenilor de a putea fi incorecţi, de a abuza, de a fi egoişti, de a ignora, etc.

--- Pentru că iubim atât de mult libertatea, Dumnezeu respectă în mod absolut libertatea omului iar omul este liber să facă bine sau să facă rău, iar consecinţa, este faptul că omul poate să fie cauză a binelui sau cauză a răului pentru ceilalti.
Dacă Dumnezeu,, rezistă" în a nu interveni direct, respecând libertatea, uneori abuzivă a oamenilor, totuşi El nu "rezistă" să stea departe de cei care se află în suferinţă, să "com-pătimească" alături de cei în suferinţă, acest lucru reiese din Jertfa pe Cruce, acest lucru reiese din ansamblul Creştinismului.

Omul este "atât de liber" încât este chiar dator să îşi ducă libertatea până la capăt... liber să facă bine sau să facă rău, să fie cauză a binelui sau cauză a răului. Libertatea dacă există, trebuie să fie una autentică, iar consecinţele ei imprevizibile sunt: iresponsabilitatea aclamată violent (libertinajul) dar şi... victimele abuzurilor....2006 - 2202 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

2). Bolile – cunoşti faptul că majoritatea bolilor sunt sunt o consecinţă a dezechilibrului dintre trup şi suflet, dintre fizic şi,, psyche". Dezechilibrele interioare (stres, frustrări, abuzurile viciilor, alimentaţia iraţională – cauzată tot de lipsa unui control sau discipline interioare) au drept consecinţe dezechilibre exterioare care în evoluţie progresivă conduc la... boli (marea lor majoritate). Şi aici intervine meritul ştiinţei care încearcă să îndrepte greşelile sau să lupte cu diferiţi agenţi patogeni exteriori.
---- Exceptând prostia şi ignoranţa pe cont propriu a câtorva oameni nepotriviţi (la locul nepotrivit pentru ei), omul, din punctul de vedere al laturii spirituale, al credinţei, a avut dintotdeauna cale liberă să descopere şi să cunoască:
"Creşteţi" şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l "supuneţi" şi "stăpâniţi" (...) "peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"
---- Poţi intui de asemenea faptul că foarte multe boli sunt fie rezultat al diferitelor experimente "nereuşite" fie al minţilor strălucite din serviciile responsabile cu "studiul" armelor de distrugere în masă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

3). Se cunoaşte faptul că majoritatea "calamităţilor naturale" nu sunt chiar atât de "naturale", acestea fiind direct sau indirect cauzate de dezechilibrele induse de către om în mediul natural (poluare, exploatarea şi defrişarea excesivă a pădurilor şi altor resurse, dezechilibrarea ecosistemelor, creşterea temperaturii globale). În timp ce Creatorul a înzestrat creaţia cu o copleşitoare varietate de plante şi vietăţi, omul, şi-a luat în serios dreptul de a exploata iraţional şi de a-şi manifesta libertatea.

- De ce ne place sa strigăm atât de sus şi atât de tare după libertate? Spre deosebire de libertate, libertinajul iresponsabil nu este o adevărată libertate, din moment ce nu ne susţine în a rămâne liberi. Libertatea însă, este o valoare, una dintre cele mai mari valori subliniate în creştinism.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu ne-a dat viata, insa consider ca, El si-a intors privirea de la Pamanat si tot ce vezi in lume e facut de noi oamenii. Chiar daca preferam sa credem ca asa a zis/a vrut Domnul sau ca am fost impinsi de Lucifer.Nu vreau sa-i contrazic pe cei ce nu cred in Dumnezeu asta pentru ca nici eu nu sunt un cine stie ce credincios,dar ma bucur ca in fiecare dimineata ma trezesc,ma pot ridica din pat, pot vedea, simti, ma pot bucura de viata iar acest lucru chiar reprezinta o minune cu sau fara voia Lui.Ca sa iti raspund si la intrebare, acei copii din Africa ar putea fi salvati si foametea oprita la cati „bastani„ are lumea aceasta, dar uite ca omul merge pe ideea:bine ca nu sunt eu, bine ca nu sunt copii mei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu oleoo.nu Dumnezeu a provocat foametea, si pe copii aceia nu-i omoara ci ii ia la el ca sa nu mai sufere din cauza iresponsabilitatii celor maturi destepti si inteligenti.pricepi? cei care au mancat mai mult decat le-a trebuit, care au vanat mai mult decat era necesar, care au lasat pamantul arid, in loc sa-l cultive cu ce se putea fiecare acolo unde e.asta a adus foametea.irtesponsabilitatea oamenilor care pentru prostiile lor dau vina pe Dumnezeu dar cand au de toate si isi bat joc de apa de mancare, mai mult risipind decat consumand nu mai dau vina pe Dumnezeu.pricepusi? bunicul meu Dumnezeu sa-l ierte, valorifica, cea mai mica bucatica de paine sau de mamaliga, dand-o la animale, sau punand-o in ceai dimineata daca era prea uscata.a prins foametea si saracia si le cunostea valoarea.stii cate se arunca acum la container? sa ne fereasca cel de Sus de o vreme neprielnica, cum e seceta de acum, si sa asteptam sa ne dea statul, fiindca oooleoo? cel satul nu-l crede pe cel flamand niciodata.deci; da. Dumnezeu poate lua viata, caci el a dat-o.dar o ia cu rost.nu fara rost.si nu din rautate, ci din mila, blandete si dragoste.de ce lasa, asemenea lucruri sa se intample? spre indreptare draguta a prostiei si necredintei omenesti si a proastei administrari a ceia ce ne-a dat in stapanire.deci e alegerea oamenilor nene.sa se dscurce. fiindca pe Dumnbezeu il neaga toti inteligentii.dar cand e greu il striga?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Decat sa-i ia la el, nu mai bine transforma tot pamantul respectiv intr-un pamant fertil (sau tot ce poate el face e sa aprinda lumanari, sa faca icoane sa planga si cadavre sa puta misto)? Daca stai putin sa te gandesti, cred ca si tu esti capabil sa gasesti minim 10 lucruri pe care le poate face zeul tau pentru a-i ajuta din moment ce il considerati atotputernic. Eu ti-am dat un exemplu. Uciderea nu este o solutie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Gaia? nu mai provoca si nu mai incerca.una nu castigi numic decat pierdere de timp la religie.al doilea nu-mi plac oamenii rai sau alde gica contra. intalegi? nu am a lamuri nimic cu tine cate vreme tu il numesti pe Dumnezeul bunicilor, si parintilor mei, zeul tau.in al doilea rand ai multe prejudecati si nu putem discuta amandoi.tu vrei doar sa provoci.eu nu vreau sa provoc si nici prozeliti nu fac.doar raspund acelor intrebari care cred ca merita raspunsul meu.bagatorii in seama nu ma intereseaza decat in masura in care vor sa poarte o discutie crestin ortodoxa.sau religioasa.dar aci pe TPU nu cred ca e cazul.fa ce vrei, arunca cu noroi, jigneste si blasfemiaza.santem obisnuiti.si stiam dinante ca asa va fi.ne-a spus Iisus Hristos.si a avut dreptate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Da ma, am uitat... voi crestinii sunteti si ati fost mereu cei "persecutati".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ma simt persecutat de nimeni gaia.cu atat mai putin de tine.eu personal.nu te maguli pana intr-acolo sa crezi ca chiar contezi pentru crestinismul ortodox.doar bazai pe TPU, si atat.esti un tantar care se crede armasar.fii pe pace. poti spune, scrie si face ce vrei, ca nu ma deranjeaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce treaba are dumnezeu cu foamea! este ca si cum ai da vina pe dumnezeu daca nu mai ai hartie igienica.NU ESTE VINA LUI CI A UAMENILOR!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu ne-a lasat pe noi liberi arbitrii sa decidem pe ce drum o luam.Nu el a creat suferinta, oamenii au mers pe drumuri gresite si au ajuns unde au ajuns.Nu-ti face griji biblia promite ca, in curand, Dumnezeu va aduce in existenta o lume noua si si dreapta.In ea vor putea trai numai cei care au ales sa-si iubeasca semenii si sa-L iubeasca pe Dumnezeu.Biblia mai spune si ca in "ziua de judecata", care se apropie cu repeziciune, Dumnezeu va inlatura suferinta si ii va distruge pe cei care o cauzeaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

,,Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, un Dumnezeu zelos, Care pedepseste pe copii pentru pacatele parintilor pana la al treilea si al patrulea neam" (Vechiul Testement Dent.cap 5,9)
Astfel copii platesc pacatele parintilor ce si-au intors fata de la Dumnezeu. Dar copii nu vor plati pacatele parintilor daca ei isi intorc credinta catrea Dumnezeu. Te.ai gandit vreodata daca acei copii stiu vreo rugaciune, daca stiu frica de Dumnezeu? Te-ai gandit vreodata ce religie au acei copii sau parintii lor? Nicidecum o religie Crestina care sa slujeasca la Dumnezeul ce il stim noi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In 1Ioan4:8-se spune ca Dumnezeu este iubire.Geneza6:5,6-Dumnezeu sa mihnit vazint rautatea de pe pamint. Observam ca Dumnezeu ne iubeste si nu El ne creeaza toate suferintele si bolile care le avem. Daca te intereseaza cine e vinovatul aflind raspunsurile din Biblie poti sa-mi scrii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează