anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dumnezeu e cel care ia creat pe oameni si i a parasit, dupa ce au mancat dintr un,, mar,, desteptwinking, nu inainte de ai blestema promitandu le ca le face mereu necazuri. saracii oameni, mancati de rau pe dinauntru s au mai procopsit si cu toti dracii aruncati din cer peste ei,, cu scuzele de rigoare,, imi pare rau c am trimis raul asupra voastra,, (am auzit asta la o slujba)
Si e bun. ce sa nu mai spun de judecata si de iad, pe care le a promis o. chinul vesnic. dupa ce ca traiesc putin. si sunt tarana, unde e iubirea. dreptatea? oamenii au devenit rai pentru ca viata ia inrait, suferinta, sau din neincredere in existenta lui.
pentru asta trebuie sa arda? si ii iubeste. de lungul timpului oamenii s au omorat intre ei, au suportat chinuri inimaginabile, suferinte de nedescris in cuvinte, pana si poporul lui mult iubit, mai ales el. putea sa faca ceva prin alti oameni. de ce nu?
ce vina au ca s au nascut? de ce i a creat ca sa sufere?
ma intreb daca e vreunu care nu i a reprosat nmic
ma opresc aici ca ma arunca in iadu ala cu draci
nu stiu prea multe depre asta, acolo ii arunca? sau e altul special pentru ei? dar daca dupa moarte ti se da verdictul, ce faci pana la judecata de apoi? te inchide acolo? si te scoate din nou atunci? e vreo sansa sa scapi. e centru de reeducare?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adica ai calculator,unde faci ce vrei cuu informatii,fisiere,personaje,fotografii, la stergi, le bagi in memorie le stochezi ori le stergi, dupa bunul plac, si nu ti-a reprosat nimeni nimic.da tie nu-ti convine ca cineva te-a creat, si va dispune cum va binevoi de tine fiindca are dreptul asta asa cum si tu il ai? mai du-te moarto si lasa vrajeala.mortii sant morti.raposati.astia nu stiu nimic.asa scrie in ghiblie.

| unprietenaproape a răspuns (pentru anonim_4396):

Ah, iarasi imi sterg raspunsul din cauza ta. taran mai esti
da ai dreptate. totusi, calculatorul meu nu sufera, oricat de mult m as juca cu el
MIE nu mi convine. nu i am cerut eu sa ma creeze,

| anonim_4396 explică (pentru unprietenaproape):

Taran? EEE DE BINE? fiindca ai dreptate.tocmai m-am intors de la tara, unde am taiat via?

Ma intrebi pe mine unde ai taiat tu via?

| anonim_4396 explică (pentru unprietenaproape):

Nu fiindca stiu.da tu stii cati ochi sant pe o coarda?

Spune mi tu

17 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Biblia are cu totul alta parere. Daca o vei analiza cu atentie vei vedea punctul de vedere a lui Dumnezeu.

| unprietenaproape a răspuns (pentru danay72):

Spunemil tu. eu nu am citit o

| danay72 a răspuns (pentru unprietenaproape):

In Biblie nu scrie despre faptul ca iadul se refera la chin vesnic,ci la moarte. Apoi, Dumnezeu ii iubeste pe oameni, iar cei care sunt drepti vor putea sa beneficieze de un viitor paradiziac, in care sa nu mai existe rautate, Apocalipsa21:8,Psalmi37:9-11.Pe situl jw.org poti gasi mai multe informatii utile.

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu NU şi-a propus in bunatatea lui să distrugă, să nimicească vreun suflet.
Un suflet nu poate fi ucis, dar in schimb un suflet se poate compromite singur prin neimplinire, prin esec...
Pierderea mantuirii si colaborarea cu demonii este cel mai mare esec al libertatii omului.

În primul rând, Dumnezeu este Iubire şi a creat totul pentru VEŞNICIE. Sufletele sunt vesnice. Noi avem privilegiul dar şi responsabilitatea de a ne "configura" şi alege starea acelei veşnicii. Nimeni altcineva în locul nostru.

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"Un suflet nu poate fi ucis"

Defineste "suflet". Descrie-l. Ca te tot aud cu sufletul in gura pe aici, zi-ne si noua din ce e facut, ce caracteristici fizico-chimice are, etc...

| Holiday a răspuns:

E doar o poveste si trebuie tratata ca atare...

| CeTrebuieSaScriuAici a răspuns (pentru Holiday):

Mi-ai deschis mintea!
Eu credeam ca ateismul e o gluma si trebuie tratata ca atare... Daca nu cunosti raspunsul la intrebare de ce te bagi?

Ceea ce nu-mi place la voi este ca nu stiti sa cititi! Aceasta categorie se numeste religie nu ateism!

''A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr.''- Don Hirschberg

| Holiday a răspuns (pentru CeTrebuieSaScriuAici):

"Daca nu cunosti raspunsul la intrebare de ce te bagi?"

Din pacate pentru voi, exact asta e raspunsul.

"Aceasta categorie se numeste religie nu ateism!"

Cum i-am mai zis si altuia pe aici, daca afirmi, de exempla ca "religia este doar un mod de manipulare a credulilor", evident ca discuti despre religie, iar locul discutiei este la aceasta categorie. Daca aceasta categorie se numea "Sa ne pupam spiridusii in dos", poate aveai dreptate.

"A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr"

Bineinteles ca ateismul nu este o religie, cine te-a contrazis?!?

| sublime89 a răspuns:

Basme, superstitii, minciuni si exagerari. Astea 4 cuvinte descriu pe scurt religia crestina, si orice complicari nu aduc decat pierderi inutile de vreme.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mancatul marului este un simbol, la fel cum se spune ca barza aduce copii.
Cei care au scris Biblia au ascuns informatiile importante de ochii nătărăilor in simboluri si parabole.
Cauta simbologie religioasa pe internet.
Cei care isi folosesc doar emisfera stanga a creierului (rationalii puri)nu sunt in stare sa inteleaga partea cu simbolurile chiar daca sunt in stare sa extraga mental un radical dintr-un numar cu 10 cifre.
Orice calculator de buzunar d 2 lei poate face asta.

| muffinXXL a răspuns:

Pentru întrebarea de la paragraful 4: i-a creat si vor suferi pentru ca mai târziu sa aibă sansa la fericire. E nevoie de sacrificii pentru a primi si recompensa.

| DanielCibu a răspuns:

Nu i-a parasit dar pentru ca i-a iubit i-a pedepsit mise pare ceva normal