| IntrebariIntrebatoare a întrebat:

Dumnezeu este o fiinta perfecta, nu? E atotstiutor, omnipotent, omniprezent?

Atunci cum e posibil ca o fiinta perfecta sa fii creat o fiinta atat de imperfecta(pe lucifer)? Cu siguranta putea sa-l faca sa fie o oaie ascultatoare(ca si pe restul) de la bun inceput. De ce a preferat sa-l faca diabolic?

9 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu l-a creat pe Lucifer o fii nta perfecta. L-a imbracat cu stralucire si frumusete.Insa,din pacate in inima lui s-a nascut mandria si gandul de a ajunge mai mare decat Dumnezeu.De aceea Dumnezeu l-a izgonit din rai. El a lasat liber arbitru, nu a creeat niste roboti care sa execute niste comenzi.

| EmaS a răspuns:

Dumnezeu l-a creat pe Lucifer o fiinta perfecta. L-a imbracat cu stralucire si frumusete.Insa,din pacate in inima lui s-a nascut mandria si gandul de a ajunge mai mare decat Dumnezeu.De aceea Dumnezeu l-a izgonit din rai. El a lasat liber arbitru, nu a creeat niste roboti care sa execute niste comenzi.

| CristiB93 a răspuns:

Nu la facut diabolic, dar la facut liber sa aleaga la inceput lucifer a fost cel mai frumos dintre toate creaturile ceresti si cel mai maret dar Dumnezeu la facut liber si vointa proprie la fel ca si pe noi oamenii si dupa cum sti si unii oameni ca si lucifer se intorc impotriva lui Dumnezeu pentru-ca sunt liberi sa aleaga fie binele fie raul, Dumnezeu nu a creat niste roboti pe care sa i controleze el si sa faca fortat voia sa,,
Dumnezeu vrea sa il iubesti sincer fara sa fii fortat de nimeni si sa faci voia sa pentru ca il iubesti dar lucifer fiind mandru s-a intors impotriva creatoorului si asa a cazut din cer in iadul creat de Dumnezeu pentru el si pentru ceilalti ingeri care au cazut odata cu el si iadul in care merg si oamenii care aici pe pamant fac voia lui lucifer asa ca nu e vina lui Dumnezeu ca lucifer a cazut, Dumnezeu la creat bun si liber siia dat posibilitatea sa aleaga.

| Musique a răspuns:

Eu ştiam că toţi îngeri au fost buni, până ce Lucifer s-a întors împotriva lui Dumnezeu. Mă macină şi pe mine întrebarea ''De ce l-a lăsat să plece?''Putea foarte simplu să-l ucidă/ardă. (ce vroia El) şi totuşi, l-a lăsat să plece şi să facă dezastru în lume.

| Făgăraş a răspuns:

Pai dupa cum spune si chryystyyann, Dumnezeu a facut la inceput toata creatia buna, deci si pe ingeri! ( Facere 1, 31: " Si a privit Dumnezeu toate cate a facut si iata erau bune foarte" ). El a fost cel insarcinat sa supravegheze crearea pamantului, fiind o capetenie a ingerilor. Insa, din cauza mandriei, fiindca a vrut sa fie mai mare ca Dumnezeu, a cazut el si cei impreuna cu el in intuneric. Insa ceea ce este de retinut este ca, Dumnezeu L-a creat bun, ca pe orice faptura din univers. O zi buna si sarbatori fericite!

| iKronstadt a răspuns:

De fapt, Lucifer este un mercenar. Unul care n-a acceptat vreodată jocuri de culise, sau deziceri de contract. Tipul este loial, și se așteaptă la loialitate. Normal să se enerveze omu', când vede atâta prefăcătorie din partea angajatorului.

| madalina2222 a răspuns:

Dumnezeu nu la facut diabolic la facut inger o fiinta sfanta el a devenit diabolic prin neascultare si tradare findca a vrut sa ii ia locul lui Dumnezeu sa fie el Divin

| adelinmihoc a răspuns:

Dumnezeu a creat ingerii. Toti erau buni in afara de un grup in frunte cu Lucifer care se credea la fel ca Dumnezeu. Pentru aceasta i-a pedepsit. Este un mister de ce nu i-a distrus de la bun inceput, putea foarte bine. Nu Dumnezeu l-a facut diabolic, el singur a facut-o.