| NAdrian a întrebat:

DUMNEZEU EXISTA.
Daca crezi ca el nu exista, cum iti explici totul din jur?
cum au aparut?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Acest sistem deosebit de frumos, omul o fiinta atat de complexa, nu poate fi o simpla intamplare, un accident, un rezultat al hazardului! Exista un Creator minunat, atotputernic si extrem de inteligent.

| GRs a răspuns (pentru EmaS):

Si animalele gandesc si au sentimente, nu la acelasi nivel ca omul, dar totusi pot sa faca asta.Omul doar a evoluat mai repede.

| NAdrian explică (pentru GRs):

Ceea ce au animalele nu este gandire, ci instinct.
Apropo am intrebat cum au aparut'
Ce a fost la inceput?
Nu cum au evoluat!

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Care sistem deosebit de frumos? Pamantul care e 86% suprafata nelocuibila? Distanta Planeta(Pamant)-Stea(Soare) care se gaseste exact aceeasi si in alte cateva miliarde de sisteme solare? Mai zi, de ce ti se pare complex.

72 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca este frumos si functioneaza cu precizia unui ceasornic. Daca ar fi fost mai aproape de soare, nu ar fi existat viata pe pamant.Totul este foarte bine gandit.

| 1libercugetator1 a răspuns (pentru EmaS):

Copy paste de pe net, creierul uman a evoluat milioane de ani, cand il vezi totul da e ceva uimitor dar cand privesti un neuron observi simplititate, pentru tine raspunsul la toate e dumnezeu

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Doamne Ema, mai sunt miliarde de sisteme solare cu aceesi distanta dintre planeta si stea.

| EmaS a răspuns (pentru Thunderstruck):

Pai vezi noi suntem privilegiati, pentru ca este posibila supravietuirea.

| Mădă0611 a răspuns (pentru EmaS):

Ideea era ca exista viata si pe alte planete.

Răspuns utilizator avertizat
| 1libercugetator1 a răspuns (pentru Bosorogul):

Al tau nu e evoluat

| Cosmin86 a răspuns (pentru EmaS):

"Totul este foarte bine gandit", nu chiar, la cate miliarde de planete sunt probabilitatea ca una sa fie la distanta potrivita e foarte mare, de fapt probabilitatea ca milioane de planete sa fie fix la distanta potrivita e foarte mare, nu e un "miracol"

| EmaS a răspuns (pentru Cosmin86):

Da,deci exista o Fiinta suprema cu o inteligenta superioara, extrem de inteligenta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru EmaS):

Asta intelegi tu din ce-am scris? Pai in cazul asta rezulta ca a fost nevoie de o fiinta superioara sa creeze acea fiinta superioara si tot asa pana rezulta o infinitate de fiinte superioare, daca aplicam logica aia. Doamne cat sunteti de fanatici

| EmaS a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu trebuie sa generalizezi!

| Raynn a răspuns (pentru EmaS):

Si gaura neagra din centrul galaxiei noastre este la fel de bine gandit presupun.

| Dumnezău a răspuns:

Ce rationament puternic, imbatabil si irefutabil, anonimule, esti un ilustru! Ia baga si o demonstratie ca zeul tau cu carticica e sursa Universului!

| MishuD a răspuns:

Prin magie!
Eu mai ieri m-am trezit, dupa un weekend lung si haotic, cu mintea in ceata si am tras un vant. Ei bine, din vantul ala a aparut tot ce vezi si nu vezi... era "the big magic fart"
Eu sunt dumnezeul tau, sa nu indraznesti sa ma contrazici ca te ard... in iad!

| Thunderstruck a răspuns:

PONEIUL ROZ EXISTA.

Daca crezi ca el nu exista, cum iti explici totul din jur?

cum au aparut?

| NAdrian explică (pentru Thunderstruck):

Poneiul roz si-a dat Unicul Fiu, pentru pacatele lumii?

| Thunderstruck a răspuns (pentru NAdrian):

Da, cum de ai ghicit?:o

| MishuD a răspuns (pentru Thunderstruck):

Domnule, esti un eretic!
Toate cele, univers, pamant, copaci, animale si oameni(era cam beat in ziua aia) au fost create de Monstrul de Spaghete Zburator! Chiar si poneiul roz, asa invizibil cum e el, tot de preamaritul cel din paste, cu sos, a fost creat!

| Mădă0611 a răspuns:

Fizica, apoi chimie si apoi biologie big grin

| M25M a răspuns:

Asa este si permite-mi sa vin cu o dovada:
http://www.youtube.com/watch?v=HoqSas2uFKw&feature=related

How 'bout that atheists?

| Mădă0611 a răspuns (pentru M25M):

broken heart am trait in minciuna, m-am bazat pe ratiune si observ ca concretul era doar in mintea mea.

| M25M a răspuns (pentru Mădă0611):

rolling on the floor

| Mădă0611 a răspuns (pentru M25M):

Pocaieste-te cat mai ai timp, Dumnezeu te asteapta cu bratele deschise (vezi pilda fiului risipitor). ohappy

Draga soft, o + happy = ingeras

| PedoBarbie a răspuns:

Tu chiar nu ai auzit de evoluţionism.
Pe curând!

| Miauti a răspuns:

Voi nu va dati seama ca face misto de voi. chiar daca s-ar pogora un inger peste ei, crestinii tot nu ar crede in el.

Cu cat crestinismul se bate in piept cu atat va disparea mai repede. sau cu atat lumea nu va mai crede in asa ceva.

Sau poate o sa gaseasca o portita de salvare si vor face ca teroristi. o sa mai puna o bomba, mai dau vina pe pacatele oameniilor... numai ca sa mai faca rost de niste bani.

Sau poate vine Dumnezeu o sa-i rapeasca pe toti in Rai si atunci o sa poata omul normal sa evolueze asa cum doreste.

| mihaitaLGP a răspuns:

Nu ai cum sa explici tot ce este in jur.
Pentru ca formele pe care le iau materia, energia si informatia in procesul lor de dezvoltare continu sunt de neinteles.
Iar tu nu ai capacitatea si experienta sa intelegi toate formele de existenta care coexista simultan.

In schimb poti constientiza ca religia e un cancer construit de un sistem de bolnav pentru indoctrinarea si manipularea maselor.
Pe scurt hartie igenica.

| 1libercugetator1 a răspuns:

Cum o aparut el apoi vedem si de univers ce spui?

zeii au fost mereu lenea omului de a gandi logic

| NAdrian explică (pentru 1libercugetator1):

Nu inteleg nimic din raspunsul tau, te rog foloseste virgula!

Cum a aparut zeul tau?

El nu a aparut, a fost mereu, este, si va fi in veci.

| 1libercugetator1 a răspuns (pentru NAdrian):

Dovedeste sau zi-mi un singur lucru care apare din nimic?

Viata omului.

Adica? cei asa complexa viata unui om?

Cand nu poti explica ceva apelezi la dumnezeu nu-i asa?

De unde sti ca zeul thor nu exista?

Pentru ca oamenii lui Dumnezeu au scris, fiind purtati de Sfantul Duh :
Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine (Iesire 20:3)

Poruncile alea exista de 5000 de ani desi nu sunt originale, si hindusi au fost calauziti si greci, oamenii erau prosti ca credeau in zeii aia si tu esti desteptul care le neaga?

Eu doar afirm Aseitatea lui Dumnezeu;
Te rog sa citesti,, Cunoasterea lui Dumnezeu in imprejurarile concrete ale vietii''

Orice animal gandeste, gandirea e un proces activ la orice vietate asa cum e constinta, noi nu gandim non stop sau esti tu geniu nedescoperit? specia noastra a aparut acum o suta de mii de ani, ce sunt aia primi oamenii? suntem maimute primate

Tu ce ai face daca nu ai avea maini, picioare, si ai avea aripi si ar trebui sa spagci oase sa te poti hrani?

Am sa o citesc cand mi se dovedi ca exista zeul tau, sau cum a aparut el din nimic

De horus ai auzit?

| mihaitaLGP a răspuns (pentru NAdrian):

El nu a aparut.
El este doar o samanta bine plantata in subconstient.

Daca mediu de viata este corespunzator, idei bine plantate in subconstient la varste fragede cand nu exista discernamant si capacitate de intelegere, de catre persoanele din jur, teorii religioase sau tema ca el exista, atunci Dumnezeui ajunge sa existe intr-o mai mare sau mai mica masura.
Depinde cat de prielnic este mediul de viata.

Mai sus iti explica Ema ca totul e mult prea precis.
Sunt curios daca are ea capacitatea sau experienta sa inteleaga toate nivelurile de existenta care coexista simultan.
Este o nebunie sa precizezi ca in acest univers infinit in spatiu noi suntem singurele forme de viata.
Viata nu se poate desfasura doar in medii cunoscute de noi.
In acest moment sunt descoperite aproximativ 200 miliarde de galaxii ( aproximativ 0, 2% din univers).
Iar universul se afla intr-o continua expansiune.
Doar in cele 200 miliarde de galaxii se nasc si mor plante la fiecare secuna, chiar in timp ce eu tastez.
In concluzie daca Terra explodeaza este doar sfarsitul vietii pe care aceasta planeta o intretine.
Timpul tot la fel o sa curga prin infinitul univers.

Raspunde daca poti, ce sanse mai erau sa credem in zei daca nu existau teorii religioase care sa fie asimilate prin doctrina?
Fie ei si abstracti zeii?

| C0nstantin a răspuns (pentru Bosorogul):

De unde stii tu ca Dumnezeu tau nu ii de fapt zeul pagan? Ce il face pe el sa fie mai presus de altii in afara de credinta ta oarba in el? E mai presus de restul doar ca asa scrie in Biblie? La fel scrie si despre Allah in Coran...
"Susțin că suntem amândoi atei. Eu doar am cu un zeu mai puțin decât tine. Când vei înțelege de ce tu îi respingi pe toți ceilalți zei, vei înțelege de ce-l resping eu pe al tău." - Stephen F. Roberts
Ai niste idei preconcepute fara sa incerci sa intelegi ceea ce stii. Pentru orice crestin daca in Biblie scria ca D-zeu a creeat omul din balega... crestinul ar crede ca doar asa e scris in Biblie, daca scria ca Eva a fost facuta din preputul lui Adam si nu din coasta lui credeati acest lucru in prezent.

| C0nstantin a răspuns (pentru Bosorogul):

Si musulmanii au loc pentru Dumnezeu langa Allah in caz ca se inseala... si budistii si hindusii... logica predomina in gandirea ta. Eu cand am facut referire am facut-o la prezent nu la ce s-a intamplat in trecut. In trecut stim bine tot ce s-a intamplat in istorie si cum au fost calcate in picioare rand pe rand religiile si au fost inlocuite de religia cuceritorilor.

| Raynn a răspuns (pentru NAdrian):

Daca eu iti spun sa nu bei altceva decat Coca Cola, asta inseamna ca Fanta brusc numai exista?

Ce vezi tu complex la finta umana?

Libertatea,ratiunea,sentimentul,vointa.

| EmaS a răspuns (pentru 1libercugetator1):

Creierul omenesc… proceseaza simultan un volum impresionant de informatii. Creierul tau primeste informatii referitoare la toate culorile si obiectele pe care le vezi, la temperatura din jurul tau, la presiunea cu care apasa picioarele pe podea, la sunetele din jurul tau, la cat de uscata iti e gura, chiar si cum apare acest articol pe ecran. Creierul inregistreaza si proceseaza toate emotiile, gandurile si amintirile. Totodata el urmareste continuu functiile trupului, cum ar fi ritmul in care respiri, miscarea pleoapelor, senzatia de foame si miscarile muschilor mainilor.

Creierul uman proceseaza peste un milion de mesaje pe secunda. Creierul analizeaza importanta tuturor acestor informatii, sortandu-le pe cele relativ lipsite de insemnatate. Această functie de filtrare iti ingaduie sa te concentrezi si sa actionezi cu eficienta. Si crezi tu ca acest creier care se ocupa de peste un milion de informatii in fiecare secunda, evaluandu-le in acelasi timp importanta si ingaduindu-ti apoi sa actionezi in functie de cele mai pertinente informatii… crezi tu ca acest creier a aparut, pur si simplu, la intamplare? Au aparut dintr-o data acele cauze biologice care au dus la formarea in mod desavarsit a tesutului, a fluxului sanguin, a neuronilor, a intregii structuri cerebrale? Creierul funcţioneaza altfel decat celelalte organe. Se caracterizeaza prin inteligenta, prin capacitatea de a rationa, de a provoca sentimente, de a visa si de a planifica, de a actiona si de a comunica cu ceilalti oameni. Cum putem explica existenta la intamplare a creierului uman?

| EmaS a răspuns (pentru 1libercugetator1):

Continutul de informatii din creierul uman exprimat in biti este probabil comparabil cu numarul total de conexiuni intre neuroni-adica de aprox.o suta de trilioane de biti.Neurochimia creierului este uluitor de aglomerata.Sunt circuitele unei masinarii mult mai minunat conceputa decat oricare alta masinarie creata de oameni.De fapt, Sagan, a estimat continutul de informatie al creierului la echivalentul a douazeci de milioane de carti.Dar ramane o mare problema.De unde a venit prima forma de viata?

| 1libercugetator1 a răspuns (pentru EmaS):

Da milioane de ani produce creiere asa cum sunt in prezent, ma sunt milioane de ani nu 6 zile, pu-ne o caramida timp de 40 de milioane de ani sa vezi unde ajungi sau 4 miliarde de ani,tot cu creierul ala ne furam, omoram, jignim, barfim etc ce folos ca suntem inteligenti cand numa rau facem?

inca n-am vazut animale facand razboaie
s-a dovedit genetic ca cu toti suntem indruditi, o celula a fost stramosul nostru probabil din spatiu, apa e esentiala vietii daca nu ma crezi nu bea 5 zile apa

Libertatea = nu orice om are libertate, ratiunea = nu gandim cu toti rational,logic, ratiunea e un element al evolutiei, si animalele au sentimente, vionta difera de la pers la pers, de ce generalizeji?

BIBLIA:
1) Sa nu ai alti Dumnezei afara de mine.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
1) Nu tulbur echilibrul divin.

BIBLIA:
2) Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.
2) Nu opresc un zeu atunci cand acesta mi se arata.

BIBLIA:
3) Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu-L va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.
3) Nu jignesc zeul care se afla la carma.

BIBLIA:
4) Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care se afla in casa ta.
(Egiptenii nu aveau Sabat)

BIBLIA:
5) Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.
5) Nu-i fac rau aproapelui meu.

BIBLIA:
6) Sa nu ucizi.
6) Nu ucid.

BIBLIA:
7) Sa nu preacurvesti.
7) Nu preacurvesc.

BIBLIA:
8 ) Sa nu furi.
8 ) Nu fur.

BIBLIA:
9) Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.
9) Nu spun minciuni in locul adevarului.

BIBLIA:
10) Sa nu poftesti casa aproapelui tau, sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici un alt lucru care este al aproapelui tau.
10) Nu-i nedreptatesc si nici nu-i insel pe altii.

De cand ratiunea e un element al evolutiei, vrei sa spui ca primii oameni nu gandeau?

Ce vrei sa spui prin acele scrieri?

| CLAUDIUBRETT a răspuns (pentru EmaS):

Scuze da nu credeti ca bate-ti toaca la urechea surdului? ca au urechi dar nu aud, ca au ochi dar nu vad, sau nu vor sa vada?

Ca unele pasari gandesc mai ca tine, tu spui ca nu gandesc

Daca ti-ai deschide mintea ti-as da documentare in care se explica dar tu preferi basmele

| GRs a răspuns:

Evolutie.Ai auzit de asa ceva?

| NAdrian explică (pentru GRs):

E prima data cand intalnesc acest termen.

| UnicornulInvizibilRoz a răspuns:

Scuze-ma dar odata ce tu ai afirmat, tu trebuie sa vi cu argumente.

| Neverplayer a răspuns:

Nu credeti ca, cum ii spuneti voi, PREA SFANTA BISERICA ne ascude lucruri, si ne indeasa pe gat treab asta ca Dumnezeu a existat din totdeauna? Si sunt perfect de acord cu 1Thor1, dar draga Anonimm, ce crezi ca castigi daca ai postat aceasta intrebare? Locul tau in rai? Eu nu prea cred... Spuse Neverplayer cu vocea lui demonica.

| NAdrian explică (pentru Neverplayer):

Vreau sa vad pararea voasta despre lume, cine si cum a facut-o daca nu Dumnezeu.

| Neverplayer a răspuns (pentru NAdrian):

Ai auzit vreodata de Charles Darwin? Universul s-a creeat cum a spus Stephen Hawking ''Crearea universului nu a fost nevoie de interventia unei forte divine, iar Big Bang-ul a fost rezultatul "inevitabil" al legilor fizicii.'', iar despre oameni, EVOLUTIA iti suna cunoscut? Asta a fost tot ce am vrut sa spun.

| JustDreamDnd a răspuns:

Stiu ca exista

| JustDreamDnd a răspuns:

Dumnezeu exista! fara el noi nu am exista asa ca dupa prima porunca : sa nu ai alti Dumnezei in afara de Mine happy