|

Dumnezeu iubitor de oameni sau criminal descreierat?

"31. Domnul mi-a zis: ‘Vezi, acum încep să-ți dau pe Sihon şi țara lui; începe şi tu dar să-i iei în stăpânire țara ca s-o moștenești.’

32. Sihon ne-a ieșit înainte cu tot poporul lui, ca să lupte împotriva noastră, la Iahaţ.

33. Domnul, Dumnezeul nostru, ni l-a dat în mâini şi l-am bătut, pe el şi pe fiii lui şi pe tot poporul lui.

34. I-am luat atunci toate cetățile şi le-am nimicit cu desăvârșire: bărbați, femei şi prunci i-am nimicit cu desăvârșire şi n-am lăsat să scape niciunul măcar."

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

"Ori esti orb ori prost.
De vazut vezi bine."
Mor.

Vechiul testament nu se ia in calcul, pissey, toata lumea stie asta. Dumnezeu l-a dat pe unicul lui fiu ca sa ne izbaveasca sau ceva de genul si ca sa se scoata ca a ciuruit o gramada de oameni. Abia primise titlul de atotputernic și nu prea știa cum merge treaba asta. Conteaza ca s-a redresat pe parcurs, nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LoveSleep):

Se ia in calcul doar ce convine din Vechiul Testament.
Au zis de Iisus ca a fost fiu de zeu deoarece nu se stia cine a fost tatal lui.Au gasit o solutie eleganta ca sa nu o vorbeasca lumea pe mama lui.Dar au gasit-o abia prin sec IV.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce au nimicit tara lui Sihon? Pentru ca nu i-au lasat sa treaca pe acolo:
26. Din pustia Chedemot, am trimis soli la Sihon, împăratul Hesbonului, cu vorbe de pace. Am trimis să-i spună: 27‘Lasă-mă să trec prin ţara ta; voi ţine drumul mare, fără să mă abat nici la dreapta, nici la stânga.
Daca ii lasau sa treaca, nimic nu se intampla. E ca si cum tu ai avea medicamentul pentru cancer, dar nu ai vrea sa il dai la ceilalti oameni, care te roaga frumos si poate chiar iti dau bani. Fii sigur ca cineva o sa vina si o sa iti ia medicamentul cu forta, vrei nu vrei.
Plus ca, in Biblie, este folosita de multe ori, ca figura de stil, hiperbola. De exemplu cand Isus zice sa iti scoti ochiul daca te face sa cazi in pacat. Nu inseamna sa vii si sa iti scoti ochiul si sa il dai la cos, ci sa iti protejezi ochi si pacatul sa nu devina parte din viata ta.
Si stiti ce imi place? Cand Dumnezeu lasa pacatul, nu e bine. Cand il nimiceste, tot nu e bine. Ba e prea tolerant, ba e criminal. Nici asa, nici asa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MattDiamond):

Ori esti orb ori prost.
De vazut vezi bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează