| WhatheWow a întrebat:

Dumnezeu poate sa oboseasca?

Răspuns Câştigător
| Increatul a răspuns:

Da poate sa oboseasca sa-ti explic si teoria mea cum il faci sa oboseasca si sa-si dea ultima suflare."Ideile religioase, care se pretind dogme, nu sunt o ramasita a experientei sau rezultatul final al reflexiei: ele sunt iluzii, implinirea celor mai stravechi, celor mai puternice, celor mai prestante dorinte ale omenirii; secretul fortei lor este forta acestor dorinte" ("L’avenir d’une illusion"), o boală legată cu subconștientul.El nu va obosi, cat timpu nu il faci tu sa oboseasca si sa-si dea ultima suflare.Totul depinde de om.Nu in ziua a saptea, in minutul in care vei constientiza tu ca trecutul este ''Mort,,. Trebuie sa fii opusul sistemelor structurate, inflexibile şi infailibile, fiindcă viaţa este o frumoasă curgere continua. Nu este structurată, este libertate. Nu este o închisoare a mintii. Daca esti opusul acestor lucruri, poţi fi în mod total tu însuţi – departe de lumea structurată şi controlata – şi îţi poate fi acordată libertate absolută. Urmând aceeaşi rutină şi aceeaşi structură, ramanand fixat in atitudinele tale cand viata nu este fixa, este ca si cum ai fi ''Mort,, si nu va obosi.Toate minciunile crează cătuşe.Viata nu ii o inlantuire de idei abstracte si ideologii dupa care se ghideaza majoritatea omaenilor.Nu trebuie sa te potrivesti nicăieri unde supunerea este o cerinţă de bază, ii total gresit.O moralitate care răsare din proprie simţire a vieţii de către cineva, din propria sensibilitate, din proprile experienţe – nu o moralitate învăţată de la alţii, împrumutată si cultiviata de catre altii. Oamenii au fost repirmati si le-au fost impus un carcater fals.Cand vor realiza oamenii ca ideile abstracte si prejudecatile si ideologiile ii distrug ''Dumnezeu,, va obosii.Tu nu trebuie sa fi crestin, ortodox, hindus, catolic etc.Asta ii o prejudecata, tu trebuie sa fi o fiinta umana si atat.Omul este nevrotic fiindcă era constant în conflict: el vroia să facă un lucru şi făcea întotdeauna altceva, fiindcă altceva îi era impus. El a fost învăţat să facă ceva împotriva lui însuşi.Cand va respecta aceste lucruri ''Dumnezeu,, si ''Religile,, isi vor da ultima suflare.''Statele,, noastre sunt inumane, ''Bisericile,, noastre sunt inumane,''Religile,, sunt inumanea.Ele îl dezumanizează pe om, ele reduc omul la un lucru, fiindcă ele nu respectă libertatea omului si il incatuseaza si il controleaza.Cand o sa ajungi sa te cunosti cu adevarat pe tine insuti si sa depinzii de tine respectand anumite lucruri,''Dumnezeu,, va obosii, o sa-si dea ultima suflare si atunci o sa poti constientiza ce frumoasa poate fi viata fara idei implementate.

12 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

El nu oboseste, nici nu osteneste; priceperea Lui nu poate fi patrunsa.

| WhatheWow explică (pentru EmaS):

Doar in ziua a 7-a!

| EmaS a răspuns (pentru WhatheWow):

Este doar o expresie folosita in sensul ca dupa ce a facut toate lucrurile a stat.

| WhatheWow explică (pentru EmaS):

De ce rastalmacesti Biblia, ca nu sintem prosti; scrie ca s-a odihnit si de aceea a ales acea zi ca o sarbatoare. Atunci cind nu va convine denaturati pasaje intregi din Biblie iar cind se leaga cu afirmatiile spuneti ca trebuie inteles exact cum scrie.

| EmaS a răspuns (pentru WhatheWow):

Si eu sunt bine crescuta si nu o sa ma supar ci o sa incerc sa ma fac inteleasa.Este nevoie sa ne respectam reciproc si am observat in discutiile noastre ca nu recurgi la jugniri ci stii sa porti un dialog civilizat.Cuvantul ''odihna''apare de mai multe ori in Biblie.De exemplu:,, Domnul S-a odihnit dupa lucrarea pe care a facut-o.,, Sabatul este o zi de odihna.Pamantul din tara care i-a fost promisa lui Israel trebuie sa se odihneasca tot al saptelea an.Si Templul a fost locul de odihna al Domnului in mijlocul poporului Sau.In sensul lui teologic, cuvantul ''odihna''are o importanta mult mai mare.Domnul i-a promis luiIsrael ca va avea parte de odihna in tara Canaanului si tot la aceasta odihna se vor intoarce si exilatii din Babilon. Odihna si fericirea urmau sa fie marile daruri pe care le va primi Israel de la David.Totusi odihna ramanand o promisiune ea se implineste in Noul Testament. Crestinii prin credinta in Hristos au intrat in odihna.El este pacea lor.El este odihna pentru cei ce vin la El, o odihna care pentru suflet este o usurare, eliberare si multumire.In Scriptura cuvantul ''odihna''mai are si o conotatie escatologica.Ramane doar o odihna pentru credinciosi precum si pentru Israel.Cei care au intrat in odihna credintei ancorandu-se in Hristos stiu despre ce vorbesc!

NOname
| NOname a răspuns:

La cât e de atotputernic, poate și să nu existe...

| WhatheWow explică (pentru NOname):

Eu am convingerea ca toata materia din Univers e datorata Hidrogenului iar plecind de aici totul nu e decit transformare datorata unor medii sau actiuni. E alegerea lor sa personifice un creator si chiar sa creada ca acesta le conduce vietile; nu e ceva iesit din comun dar sa crezi, astazi, in Biblie sau in faptul ca viata nu e altceva decit un vestibul in care ne pregatim pentru ceva mult mai maret, e o lipsa de evolutie intelectuala.

| NOname a răspuns (pentru WhatheWow):

Îți dau dreptate. Foarte bine formulat.

| Zenicide a răspuns:

Nu, pentru ca God's agility. IS OVER 9000 laughing

| Archdaemon a răspuns:

El a obosit de mult...de cand l-a inventat omenirea.

| dracu14 a răspuns:

Pai tinand cont ca dupa 6 zile in care a ''creat'' a7-a zi s-a odihnit deci a obosit

| Warhead a răspuns:

Se spune că ar fi omnipotent.
Stagnează, totuşi, la stadiul de duh imaginar.