anonim_4396
| Anonim întreabă:

E adevarat ca pacatele parintilor se abat asupra copiilor? sad
Nu e corect deloc daca e asa, e vina mea ca nu au stiut ei sa se poarte?

28 răspunsuri:
| William a răspuns:

E adevarat. E corect dar nu ne convine noua si nici nu intelegem.

| danay72 a răspuns:

Fiecare va plati pentru faptele sale.Galateni6:7,8

| Mădă0611 a răspuns:

Ce alta explicatie se putea gasi in cazul unei persoane de treaba care are parte de nenorociri? Pacatul parintilor. Daca nu stie nimeni nimic despre parinti, e blestemat, sau "dumnezeu stie ce e bine pentru el". E adevarat doar cand crezi. Se spune ca cei care s-au departat de dumnezeu nu sunt pedepsiti pentru ca sunt deja in curtea diavolului si nu mai are treaba cu ei, eh, de fapt e datorita faptului ca isi folosesc creierul si nu isi bat capul cu ce spune popa sau vreo carte "sfanta" scrisa de niste inapoiati.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Da, bataia lui Dumnezeu daca nu se indreapta se abate pana la al 3-lea neam, iar mila pana la al 9-lea; ia zi e drep sau milostiv?

| Inferno a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

" ia zi e drep sau milostiv?"
Nici una nici alta.

| 666Metalhead666 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Cata mila are Dumnezeu pentru cei ce mor de foame in Africa?

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru 666Metalhead666):

Stii tu ce plan are? daca da spune-mi-l. daca nu... atunci de ce?

| 666Metalhead666 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Nu stiu ce plan are, dar nu prea ii iese

| Bøøgey a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Tu daca ai fi in locul lor, n-ai mictiona pe planul stimabilului, si pe dansul implicit?

| sublime89 a răspuns:

Ai perfecta dreptate sa gandesti asa, dar nu ai de ce sa-ti faci griji, pentru ca nu exista pacate. Asta sunt doar povesti inventate de om.

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru sublime89):

Daca tatucul tau e dependent de cazinouri si te ia cu el pe unde se duce, s-ar putea sa cazi si tu in patima. big grin
deci daca sunteti toti in aceeasi breasla, se abat asupra ta, daca e fiecare cu treaba lui...intr-adevar, nu exista asa ceva.

| iurii75 a răspuns:

O femeie duce un mod de viaţă imoral, grămădeşte un buchet de boli transmisibil sexual, rămâne şi însărcinată. Pe parcursul sarcinii mai fumează şi bea. Deşi copilul ce-l va naşte nu-i de vină, îţi dai seama că totuşi va avea de suferit?

| iurii75 a răspuns:

Da, sînt de acord. Deci nu că copiii ar fi pedepsiţi pentru un păcat al părinţilor ci că pot suporta consecinţele unor fapte făcute de părinţi.
În cazul lui Adam şi Eva - ei au fost creaţi perfecţi, cu perspectiva de a trăi veşnic fără să sufere de boli ori bătrâneţe, perspectivă ce au pierdut-o când s-au răzvrătit. Copiilor pe care i-au avut le-au transmis deci ceea ce aveau - imperfecţiunea şi respectiv boala, bătrâneţea şi moartea. În acest sens moştenesc copiii păcatul părinţilor.

| iurii75 a răspuns:

Nu "cunoaşterea", nu le-a fost interzis să acumuleze cunoştinţă. Satan i-a spus Evei că dacă mânca din rodul pomului avea să fie ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul. Dacă pe scurt - a afirmat că oamenii n-au nevoie de conducerea lui Dumnezeu, dimpotrivă, ei pot să se guverneze singuri hotărând ce este bine şi ce nu.

| NGheorghe a răspuns (pentru iurii75):

Tu ai vazut vreodata serpi vorbitori?
Cand ai fost in generala ti-a placut si "Miorița"?
Toate povestile in care animalele dialogheaza cu rasa umana se numesc fabule.
Ce "conducerea lui Dumnezeu" ai gasit tu in geneza?
Nu vreau sa zic ca toata biblia este falsa ci, citindu-l pe Mircea Eliade: "geneza" este alcatuita din doua surse complet diferite:
-una in care D-zeu creaza cerurile, pamantul si pe om(parte barbateasca si parte femeiasca). Iar pe om il pune stapan peste pamant si animale;
-si cealalta versiune in care D-zeu creaza o gradina iar Adam si Eva o ingrijesc si traiesc bine... ca-n rai. (asta este cam falsa, tie nu ti se pare? Si Iisus se refera tot prima versiune in Mat 19:4(parte barbateasca si parte femeiasca)si n-a pomenit niciodata de vreun Adam sau vreo Eva)

(Gen 1:28 ) D-zeu a creat omul ca sa stapaneasca peste tot pamantul si peste toate animale si nicidecum ca sa stapaneasca peste vointa semenilor sai. Tu confunzi "conduderea lui D-zeu" cu "limita lui D-zeu" adica omului nu i s-a interzis sa manance dintr-un mar ci nu a fost lasat sa stapneasca si peste vointa altor oameni. (Din instinct orice persoana cauta sa colaboreze cu ceilalti, iar ca sa nu se respecte comportamentul instinctual se creaza teorii: concurenta scolara, necesitatea spionilor pentru ca intotdeauna vecinul este un fel de satana si iti face rau, indiferent ca munceste sau nu; sau de ex: teoria ta cu "necesitatea unei conducerii divine" peste rasa umana ca si cum oamenii ar fi incapabili sa observe rezultatul minciunii: o hotie sau o crima. Cand in realitate oamenii sunt capabili si sa anticipeze acel rezultat inca inainte ca autorul intelectual sa-si deschida gura--- el transpira si se panicheaza pentru ca daca nu este crezut atunci si-a ratat locul de conducator pe viata. ). Deci, peste tot pamantul si peste toate animalele si ATÂT, mai clar: sa te nasti sclav si in lanturi inseamna sa traiesti in iad iar stapanul sclavului traieste ca-n paradis aici pe pamant; sa te nasti intr-o tara in care armata(si politia) este concentrata in mainile unor conducatori pe care ii bufneste rasul in timp ce ordona ca proprii cetateni sa fie "răriți" (a nu citi: "răniți") de sniperi (Ucraina) inseamna sa te nasti degeaba. Altceva, tot din Geneza 1:28 poti sa iti dai seama ca omul nu va stapani niciodata peste cosmos, nici macar peste sistemul solar -misiunile spatiale lunare sunt pacaleli si țepe enorme- peste tot pamantul si ATAT.

Am mai scris asta: Cuvintele: "sclavi", "robi", "slugi", "iobagi lipiti.", "soldati-obligati sa jure" nu arata nimic altceva decat faptul ca oamenilor le place si nu inceteaza sa stapaneasca peste semeni lor, drept dovada razboaie au fost dintotdeauna si nu se mai termina, la fel si scandalurile in familii unde cate-o soacra se crede mai puternica ca si D-zeu (am vazut si pe la adventisti de astea). Este foarte usor sa observi rezultatele teoriilor conducatorilor si nici nu trebuie sa crezi ce se arata la TV, poti sa mergi in Irak, Siria, Ucraina si te convingi instantaneu; in schimb, ii greu de crezut faza cu sarpele si marul fermecat din raiul care poate se afla pe alta planeta ca pe acest pamant sigur nu-i.

N-are niciun sens existenta conducatorilor de vreme ce oamenii au vointa libera si sunt capabili sa se autoconduca deci si sa se guverneze singuri, adica exact contrarul afirmatiilor tale: si ei se guverneaza singuri, nu pentru ca au ei chef sa inventeze ce este bine si ce nu, ci pentru ca in primul rand inteleg si recunosc necesitatea acelei limite, iar in al doilea rand: pentru ca chiar sunt capabili sa se guverneze singuri. Poate esti tu vreun pastor sau vreun pretendent ca vad ca stii pe de rost teoriile necesare de a te menine la conducere gen: unele biserici si conducatorii ei reprezinta "conducerea divina", adica o conducere ce a existat doar in perioada creatiei (unde D-zeu ordona si tot D-zeu executa! happy ) iar acuma este inexistenta si inutila dar tu cu teoriile tale ascunzi in loc sa recunosti ca tot ce este in natura a fost creat cu o capacitate foarte speciala: aceea de a se autoregla(adica de a avea un comportament inteligent)- ecosistem- si in care viata se dezvolta fara vreo noua interventie extraterestra sau umana, dincontra interventia umana si a vanatorilor are consecinte distrugatoare). Degeaba vrei sa lasi falsa impresie ca totusi exista o "conducere divina invizibila si necesara" ca aici nu poti dovedi necesitatea acelei conduceri de vreme ce chiar omul a fost creat ca sa fie un STĂPÂN- adica sa nu asculte comenzi. (limita de a nu stapanii peste semeni nu este o comanda, stii foarte bine asta). Religia isi are sensul doar daca se ia in discutie situatia in care cineva devine STĂPÂN (GUVERNATOR) PESTE OAMENI, situatia in care um om castiga doar cand un alt om pierde, acea situatie in care se face o judecata nedreapta... in rest o poti arunca la gunoi.
Nici tie nu ti se merita sa ajungi la "conducere" ca pe langa faptul ca depasesti limita nici macar nu iti aduce vreun avantaj... lumea te va asculta din lipsa de ocupatie si nicidecum pentru "lectiile predate" pe care le va uita curand pentru ca nu le intrebuinteaza niciodata in viata actuala, iar la sfarsit te va arata cu degetul pentru ca ai aplicat legea cea depasita a lui 10%, bani ce intra in gestiunea unor oameni pe care nici nu i-ai vazut pentru ca gestionatorii nu au nicio legatura cu predicatorii, iar asta se poate dovedi.

| iurii75 a răspuns (pentru NGheorghe):

Nu voi comenta nici ce zicea Eliade (treaba lui cu iapa, adică părerea, lui) şi nici diversele tale afirmaţii despre mine ( nu ştiu de unde scoase).
Starea existentă în lume arată cât de eficientă este guvernarea umană ( un eşec total indiferent de forma ei).

| NGheorghe a răspuns (pentru iurii75):

M-am asteptat sa nu iti placa de precizalile lui Eliade,(in orice caz tu ai foarte mici sanse sa observi ca in geneza este vorba de doua versiuni diferite ale facerii, din simplu motiv ca o citesti in limba romana) de aceea am facut precizarea ca Iisus nu a pomenit niciodata de Adam sau Eva, iar aici nu prea te-ai obosit sa dai un search pe google si sa-mi confirmi.
Starea existenta in lume se datoreaza indoctrinarilor pe care le primesc oamenii inca din copilarie (bau-bau, baba cloanta, barza) si care pe tine nu te-ar afecta cu nimic, mai ales daca ai observa limita, pentru ca tot atunci ai observa mult mai usor minciunile guvernantilor. Dar vad ca n u ai facut nicio referire la acea "limita" si cam erai obligat sa-ti spui parerea. Dar ai preferat sa cazi in "prapastie", adica in absurd si nonsens; ce vrei tu de fapt daca guvernele actuale nu-s eficiente? Pesemne ca ai vrea sa-l aduci pe D-zeu la guvernare? D-zeu nu are alt lucru de facut decat sa iti satisfaca tie chefurile? La ce te-a inzestret D-zeu cu inteligenta? Ca sa o arunci in gunoi sau ca sa o ti intr-un borcan la conservat? si sa te pui la asteptat pana o sa vina D-zeu sa iti dea tie ordine directe ca si la Mahomed. (acum ai depasit limita rau de tot, daca te bagi peste vointa semenilor tai iasa grav, iar acum ai asteptari din partea divinitati ca si cum ar depinde de tine. Pe vremea lui Moise se infiinteaza o conducere religioasa statala cu scopul de a da populatiei iudaice o educatie morala si apoi o educatie cultural economica, dupa indeplinirea sarcinii aceasta conducere relogioasa statala urma sa fie desfiintata. Din pacate aceasta conducere in loc sa isi indeplineasca sarcina a inceput ea insasi sa abuzeze, si in acest caz trist tot a fost desfintata. Templul, adica centrul religios, si intreaga religie statala iudaica a picat pentru totdeauna, si nu va mai fi niciodata restaurata dar lucreaza in secret, deoarece se gasesc multi creduli si fraieri care isi tradeaza propria tara, falimentand-o). Deci a fost creata prin interventie divina o institutie guvernatoare cu scopul de a educa, si care a fost desfintata, pentru ca indiferent ca isi indeplinea sarcina sau ba, acea institutie nu isi mai avea nuciun rost. Institutie care a fost desfintata tot prin interventie divina. Cine a vrut a invatat din aceasta cat de importanta este a avea un anumit comportament social, cine n-a vrut n-a invatat. Nu vad de ce tu inca te mai astepti la vreo interventie divina care sa te ajute intr-un fel sau altul. Si pe ce baza te astepti? ca nu exista niciun fel de a te ajuta sa recunosti ca este imperativ necesar ca fiecare om sa cunoasca limita: max. pana la animale. Daca recunosti ii bine daca nu recunosti iar ii bine, niciun fel de interventie divina nu te poate obliga sa recunosti.

| iurii75 a răspuns (pentru NGheorghe):

Daniel 2:44 Şi, în zilele acestor regi, Dumnezeul cerului va ridica un regat care nu va fi nimicit niciodată. Regatul acesta nu va trece în stăpânirea altui popor. El va zdrobi şi va pune capăt tuturor acestor regate şi el însuşi va dăinui pe timp indefinit,

| AndraaPNtty a răspuns (pentru NGheorghe):

De fapt Miorita e o continuare a "Baltagului", scuze nu m-am putut abtine laughing
Ma rog, am vazut ca o dati in alte chestii...

| NGheorghe a răspuns (pentru AndraaPNtty):

Chiar? Atunci ii super tare sa plece miorita din Miorita in vreo turma din Baltagul si sa inceapa sa vorbeasca si pe acolo. Miorita asta ii foarte buna si de spioana.
Da auzi! de vorbit vorbeste dar de cantat stie sa cante ceva?
big grin Orice, manele, usoara... o bagam la MTV si pe EtnoTv.

| NGheorghe a răspuns (pentru iurii75):

Aici esti tare tu? La proorocii? Unde, pana sa interpretam o proorocie, trebuie sa invatam de la nimeni o limba disparuta ca sa fim siguri ca avem traducerea corecta.
Oricum, textul prezentat de tine tot pe mine ma avantajeaza pentru ca si acolo D-zeu "dainuie" si nu "guverneaza", comenzile sunt pentru militarii tai, subalternii tai, etc.
Noi vorbeam de principiile morale, de normele logice, de regulile care se gasesc in biblie si care nu se regasesc in teoria cu "Adam si Eva". Adam si Eva... este o povestire pusa special acolo ca sa acopere faptul ca "sefii de trib" mor daca nu au ce manca; daca altii nu au chef sa cultive si sa creasca animale ca sa aiba ei ca manca, atunci ei insisi se a lasa de comandat si predicat, si se vor duce sa cultive si sa creasca singuri animale bune de mancat. Iar tu acuma, exact in momentul in care ai vazut ca aceasta poveste cu Adam si Eva, nu este chiar atat de usor de innoculat... ai trecut la profetii care imi confirma spusele: D-zeu nu guverneaza, D-zeu dainuie--- logic, de vreme ce a creat o lume inteligenta care se AUTOguverneaza. Iar tu, in inteligenta ta, vrei sa spui ca limita de a nu stapanii peste semeni tai nu este necesara. Ei bine, ai o problema mare: aici N-AI ARGUMENTE! Dar eu te las sa le cauti si sa mi le expui toata viata ta! Sa vedem!

| iurii75 a răspuns (pentru NGheorghe):

rolling on the floor
Bravo ţie. Crede ce vrei.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Biblia spune: "Fiul nu va purta nicio vină pentru nelegiuirea tatălui, iar tatăl nu va purta nicio vină pentru nelegiuirea fiului. Dreptatea celui drept va fi asupra lui şi răutatea celui rău va fi asupra lui." (Ezechiel 18:20)

Păcatele părinţilor se pot răsfrânge asupra copiilor doar în sensul că aceştea pot suferi consecinţele acţiunilor neînţelepte ale părinţilor.

O zi bună!

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Desigur, copii mostenesc pacatul parintilor, adica pacatul adamic, imperfectiunea. Cat despre normele morale, este drept, ca parintii ar trebui sa le predea copiilor, sa-i invete lucrurile lui Dumnezeu (daca ei le stiu ). Desigur pana la o varsta ne modeleaza parintii, stii cum e zicala dar, de acolo poti sa iei ce este bun, daca poti. Stii, suntem expusi greselii de cand ne nastem, si inima noastra in timp este inclinata numai catre rau, insa Dumnezeu este mai mare ca si inima noastra si doar El ne poate modela potrivit cu vointa Sa, daca il lasam, si doar atunci putem sa devenim o noua persoana, si umbrele educatiei trecute, le vom pune deoparte. Nu sunt eu de vina, daca mama mea a fost o imorala, sau tatal meu un drogat, dar ceea ce au facut ei poate ma va influienta, si voi suporta consecintele.NU?

anonim_4396
| Anonim explică:

E vina ta ca prin comportament nu minimalizezi vina lor si prin rugaciunile tale, sa-i scapi de judecata si pedeapsa.

| TPUuser199 a răspuns:

Da, asa se spune. ''pacatele se platesc pana la al 7-lea neam'' sau asa ceva laughing)

| darriya a răspuns:

Da,se spune ca atunci cand nasti un copil cu probleme de sanatate se datoreaza faptul ca parintii au facut pacate mari in special mama copilului(nu e bine sa te juri fals sau nici pe dreptate pentru ca va cadea pe copii)iar copiii vor plati pacatele parintilor pentru ca ei sunt cele mai dragii fiinte ai parintilor

| ada92 a răspuns:

Evreii din timpul lui Ieremia trebuiau să poarte greşelile strămoşilor lor, dar aceasta nu înseamnă că Dumnezeu îi pedepsea direct pe copii pentru păcatele părinţilor lor. În realitate, consecinţele dăunătoare ale păcatului se rasfrangeau asupra generaţiilor următoare (Ieremia 31:29, 30). Nu trebuie să uităm că vom da socoteală lui Dumnezeu de ceea ce facem noi înşine. — Romani 14:12.