E pacat atunci cand incerci sa convingi un ateu ca Dumnezeu exista.==poți să încerci, dar cam fără spor!
Si ca Dumnezeu il iubeste?
Am auzit o poezie susă de un băiețel cam de clasa a 1 a unei fetițe : „ te iubesc și te ador, ca pe un pui de curcă chior".
E pacat sa vorbesc cu membrii mai multor religii, si sa caut adevarul Credintei? Si Calea cea dreapta?==nu dar fiecare îți va spune despre credința lui că este cea adevărată și că numai credința lui este calea cea dreaptă și în final vei rămâne la fel ca la început!
NU este păcat și faci foarte bine!
Dumnezeu sa te Binecuvânteze și sa-ti dea înțelepciune de sus sa ști cum sa le vorbești Căci inima acestui popor s-a împietrit; ei aud greu cu urechile, şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înțeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu sa fie vindecați!
GBU!
Imi cer scuze eu in numele lui Branciu.Se accepta? Nu si-a dat seama ce face.
Deci pana la urma imi arati cat de mare este? E cam atat de mare | |?
Domnule Natural, consider ca amandoi suntem atei. Cum tu nu crezi in celelalte zeitati antice, nici eu nu cred in zeul tau.
Cu mici exceptii, toate religiile pamantului cred in Dumnezeu.
Cei care cred in zeitati (cai asa au fost invatati) vor fi judecati dupa faptele lor.
Important este ca oamenii sa se accepte unii pe altii si sa se iubeasca.
Daca un om stie mult -i se va cere mult
Daca stie putin i se va cere putin.
Eu sunt pus in urmatoarea situatie: am un prieten crestin, care arunca hartii pe jos (el sustine ca religia nu are legatura cu ecologia, ma rog), tine post(dar degeaba il tine deoarece fumeaza si bea de rupe), si unul ateu, care arunca hartiile la gunoi, nu fumeaza, dar bea ocazional la petreceri si respecta valorile morale fara sa creada in Dumnezeu. Dintre ei doi, care va ajunge in rai si care in rai? Cel care crede in Dumnezeu dar se comporta ca un necioplit sau cel care nu crede deloc in Dumnezeu dar se comporta cum ar trebui?
Nu e pacat sa aduci un ateu la religie... dimpotriva Dumnezeu se va bucura ca ajuti pe cineva sa se intoarca pe calea cea dreapta, ca o atragi de la pierzania sufletului, iar cel care se crestineaza e primit de Dumnezeu si chiar are parte de mai multa rasplata in ceruri decat un crestin care a fost doar cu numele, nu a respectat regulile sfinte(zice aceasta si intr-un psalm).
Dar e pacat sa convingi un credincios ca Dumnezeu nu exista? Incearca sa vb cu adeptii religiilor Wicca, Satanism, Druidism. Nu toate religiile cred in Dumnezeu! Adica neopaganii cred in Dumnezeu? Nu cred.
"Cei care cred in zeitati (cai asa au fost invatati) vor fi judecati dupa faptele lor." Adica faci discrimanare? Eu cred ca da. Si nu-i frumos din partea ta. Fiecare cu religia lui. Adica ii urasti pe cei care cred in cei care cred religii care au mai multi zei. Ii urasti pe evrei pentru ca ei nu il considera pe Iisus Fiul lui Dumnezeu si Mesia? Sa inteleg ca profetul Mahomed este un mincinios?
Nu e pecat
Eu cand vorbesc cu atei despre Dumnezeu, si cand ii vad asa ca dau niste raspunsuri de zici ca traiesc pe alta planeta... imi vine mila de ei si imi intareasc credinta si mai tare. Cu cat vorbesc mai mult cu un ateu si imi spune ca Dumnezeu nu exista si alte chestii eu mai tare cred in El. Asa ca ateilor puteti sa spuneti cate vreti si puteti sa il batjocoriti cat vreti pe Dumnezeu ca noi ne intarim si mai tare credinta cu ajutorul vostru.
Cine a zis ca cred intr-un ateu? Deci voi chiar nu aveti putere de intelegere. Eu am zis ceva si tu ai inteles altceva. Asa ceva nu am mai vazut. Deci cum am zis... chiar mi-e mila de voi. La multi atei am vazut chestia asta: le zici ceva si incerci sa le explici si ei inteleg exact pe dos. Am constatat ca e imposibil sa comunici cu unii ca voi.
Mai ganditi si voi ca de aia aveti creier. nu mai judecati cu "fundu"
Nu,Nimic din ce spui nu este pacat; insa trebuie sa se convinga singur, nu obligat de cineva. Dumnezeu si Iisus ne iubeste pe toti, deopotriva.Numai bine.
Dar nu-i oblig.Insa atunci cand am cazut in pacat si aproape ca uitasem de Dumnezeu.Am avut norocul sa dau peste cineva, care mi-a ratat cat de mare este El.Si mai mult decat atat, imi intaresc credinta in Dumnezeu atunci cand intalnesc oameni care imi comfirma existenta si bunatatea Lui.Consider ca trebuie sa fac si eu aceleasi lucruri.
Mult succes.Am mai spus cindva:sintem trecatori pe pamint; corpul fizic, este numai o gazda a sufletului, aici pe pamint.Cu multi,multi ani in urma,am avut "privilegiul" sa pot vedea de unde venim,cine sintem si unde vom merge.Ii poti spune unei fiinte orice,va intelege sau nu, sau mai bine zis, intelege si simte numai daca vrea.Numai bine.
Sunt ateu, imi arati si mie cam cat de mare este?
La ce te referi? imi spui si mie?
Nu e pacat mmai naturale.dar cuvintele scripturii sunt ca niste diamante.si stii ce este scris in biblie? nu arunca diamantele in picioarele porcilor.adica nu e o problema atat timp cat cei ce le aud nusi bat joc de ele, nu fac misti nu jignesc.dar daca fac asa ceva inseamna ca tu ca crestin daca continui mai rau faci, fiindca vai de cel ratacit dar mai vai de cel prin care vine ratacirea. dandu-le apa la moara nu inseamna decat ca participi la sfatul nebunilor si in cazul acesta esti ori la fel ca ei ori mai nebun ca ei.si nebun nu se refera la boala nebuniei ci la intelepciunea in felul lumii acesteia care e nebunie in fata Domnului.
Nu savarsim pacatul omisiunii daca nu le spunem ateilor ca gresesc necrezand in Dumnezeu? Lsanadu-i in pacat?
Naturale si mossa? inca mai cred ca vorbesc singur si voi ori nu stiti ori nu pricepeti.mossa ai 13-14 ani? te inteleg mai copile.trebuie sa mai cresti.dar cresti drept nu stramb.ai luat-o cam aiurea.naturale? care la tine e dreapta masura? iti faci datoria de crestin, celo ce vor sa asculte.care nu vrea sa te asculte, dar vrea sa te calce si in picioare ce faci? mori muceniceste? e bine, daca moartea ta aduce roada buna.dar prosteste daca mori nu e echivalent cu sinuciderea?
Eu asta simt, ca trebuie sa conving atei sa creada.Si daca reusesc si daca nu(macar am incercat).Ma simt mai implinit cand incerc:X
E pacat sa incerci sa convingi pe altul, tu traiesti ortodoxia pe net sau afara?
http://www.razbointrucuvant.ro/......afim-rose/
http://www.razbointrucuvant.ro/......rasfatate/
FreddieM întreabă: