anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E pacat daca am uitat sa merg la impartasania dinaintea sarbatorilor(am uitat si cand mi-am adus aminte era inchisa biserica)? Stie cineva pana cand mai pot sa ma impartatesc?

17 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

In Biblie nu scrie.

| milan9 a răspuns:

PREDANIE = "tradiţie". Cuvantul "predanie" este într-adevăr un cuvant des întâlnit în Sfânta Scriptură.
"Predanii" nu se identifica cu cuvantul "invataturi". Nu sunt sinonime.

"Predanii" se identifica cu sensul de "obiceiuri transmise". In analiza cuvântului "obicei" /"obiceiuri" trebuie ţinut cont de CONTEXT. Iată, aici este vorba de obiceiurile sfinte ale crestinilor:
Fapte 16, 21: "Şi (crestinii) vestesc obiceiuri care nouă (persecutorilor) nu ne este îngăduit să le primim, nici să le facem, fiindcă suntem romani" (acuzatorii păgâni se refereau la "obiceiurile" sfinte ale apostolilor pe care nu le intelegeau asa cum au ajuns sa nu le inteleaga nici neoprotestantii astazi).

Deci in concluzie, conteaza DE UNDE vin acele traditii: de la Martin Luther si acolitii lui, Calvin si Zwingli (eretici ai sec XVI), sau daca acele traditii sunt lucruri neschimbate de catre secte de-a lungul timpului, lucruri lasate chiar de EPISCOPII PRIMELOR SECOLE CREŞTINE!

Ceea ce in Biserica este numita Traditie (termenul biblic fiind "PREDANIE") nu este altceva decat un corp compact de invataturi patristice neschimbate. Atât de "neschimbate" încât atunci când în istoria Bisericii s-a schimbat un singur cuvânt, doar unul singur (filioque) din Sf. Traditie, a aparut prima schismă si prima grupare dizidentă, separată de Biserică: Catolicismul.

| milan9 a răspuns:

Nu exista nici o forma de paganism in Biserica!
Exista eventual neintelegeri care pot fi usor explicate.

| MskDesign a răspuns:

Nu ai pierdut nimic! De ce sa iti impartasesti privacy-ul tau la un necunoscut? Mi se pare o prostie, lasand la o parte faptul ca eu sunt ateu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai bine nu te mai duci deloc.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Dar de ce sa nu mai merg?

Biserica este total contra Bibliei. Biserica nu adopta doar Biblia ci si "sfintele" traditii care isi au provenienta din paganism. Nu te-ai intrebat de ce in multe situatii ortodoxismul seamana cu religia egiptului antic sau cu alte religii pagane? Faza este ca asa cum si sustin mari istorici trecerea de la paganism la crestinism ca sa se faca mai usoara si ca cat mai multi oameni sa adopte religia crestina s-au luat date, elemente, simboluri pagane. Asta este doar un element care demonstreaza ca jumate din traditii sunt niste mizerii. Sa fac referire si la popa. Ce fel de om ti se pare ala care tot bate din usa in usa sa iti ia banii? Ce biserica ti se pare aia unde oamenii se calca in picioare? Unde se pupa mortii? Popii poarta haine negre, are barba asemeni tapului satanic descris de Biblie si mai mult la sarbatorile cele mai mari poarta haine aurii. Ce spune Biblie? Era un citat care nu mi-l amintesc exact deci nu l-am mai gasit dar spunea sa te feresti de cei ce umbla in aur si etc etc care se dau credinciosi. Oricum era imaginea perfecta a preotului..Acum voi completa cu un alt raspuns pe care l-am postat mai demult deoarece e mult de scris:

"Cam toti religiosii in adevaratul sens al cuvantului nu sunt in stare sa accepte minusurile acelei religii ci ei accepta doar plusurile. Mie nu mi se pare normal. Ai zis de popi..Nu e bine sa ingenunchezi in fata lor. Sau sa pupi icoane cu sfinti sa te inchini lor. Si ei au fost si sunt tot oameni. Sa vedem ce spune Biblia in legatura cu inchinarea la sfinti, popi, moaste etc etc :

„Oricine se va atinge, pe câmp, de un om ucis de sabie, sau de un mort, sau de oase omeneşti, sau de vreun mormânt, va fi necurat timp de şapte zile" (Numeri 19.16).
Asta a spus Moise. Iosif ce spune?

„Când vă va cerceta Dumnezeu să lauţi cu voi oasele mele de aici" (Exod 13.19).
Cartea Iosua la capitolul 24.32 ne spune că urmaşii lui Iosif s-au ţinut de cuvânt: „Oasele lui Iosif pe care le aduseseră din Egipt au fost îngropate la Sihem…".

Insa cel mai clar argument este la Petru.
„Când era să intre Petru, Corneliu care-i ieşise înainte, s-a aruncat la picioarele lui şi i s-a închinat. Dar Petru l-a ridicat şi a zis: „Scoală-te şi eu sunt om"(Fapte.10.25-26).

„Este scris: Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti!" (Matei 4.10)

„Fereşte-te să faci una ca asta! Lui Dumnezeu închină-te!" (Apocalipsa 19.10)

Si sunt multe chestii d-astea prin Biblie. E normal sa respectam sfintii ca au fost niste oameni exceptionali cu un har deosebit. Dar sa nu ne inchinam lor. Mai ales Sfantului Constantin, care si-a ucis si copilul si nevasta, care purta crucea ca simbol in razboi. Dumnezeu inseamna iubire si viata nu ura, razboi si moarte."

Eu zic ca lucrurile sunt clare daca vrei sa le si vezi.

Pare ca ai dreptate in privinta asta,ina vreau doar sa merg, sa ma spovedesc, sti tu, te duci, pune popa capatul robei pe tine si te intreaba chesti

Eu am fost la spovedanie. Stii ce mi s-a intamplat? A refuzat popa sa ma spovedeasca dupa ce am tinut 8 zile post ca cica nu prea frecventez biserica si nu sunt "pregatit"...M-am ridicat si am parasit biserica..Imi venea sa ii zic "Asta inseamna ca nu voi fi pregatit niciodata" dar am avut bun simt.M-am dus mai mult pentru maicamea.Dar sunt unii nesimtiti. Am rupt azi orice legatura cu biserica.

Oricum nu faceam bine ca ma duceam undeva unde nu cred..mai bine asa.

| Decstar a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nu fluturi 5 lei la sutana nu te baga nimeni in seama.e mai rau ca la spital laughing

| AdiTorrent7 a răspuns (pentru Decstar):

Merg in fiecare duminuca la biserica dar in viata mea nu mi-a cerut cineva ceva.

| anonim_4396 explică (pentru Decstar):

Asa e laughing

| Mariani_Roberto_1993 a răspuns:

Du-te la o Manastire... Eu nu stiu sa iti raspund, Si nici nu vreau sa fac asta

| anonim_4396 explică (pentru Mariani_Roberto_1993):

Atunci de ce ai raspuns?

| Mariani_Roberto_1993 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai am spus sa te duci la o manastire sau o Biserica, si preotul sau calugarul o sa iti raspunda cand sa te impartasesti, ca nu pot sa iti spun eu cand care nu am acest har.

| anonim_4396 explică (pentru Mariani_Roberto_1993):

A ok