LIMBA STRAINA? Astora de pina in 25 de ani de-acuma e mare lucru sa le ceri sa isi stie limba materna. In rest, engleza de pe Cartoon Network stiu toti de bubuie...
Sunt doua chesti total diferite, ai inteles asta? Pentru o limba straina iti trebuie URECHE MUZICALA iar pentru invatarea Bibliei iti trebuie MEMORIE.
In nici un caz nu trebuie folosite insultele pentru a sublinia lipsa vreuneia din aceste abilitati, daruri, dar nici in cazul lipsei de credinta sau invers, pentru credinta lui.
"Pentru o limba straina iti trebuie URECHE MUZICALA " chiarca doamne fereste daca am mai auzit asa ceva in viata mea. iti trebuie o memorie buna ca sa stii o limba straina
E penibil si pentru tine sa judeci oamenii dupa asemenea considerente!
Nu toti oanenii au capacitate sau posibilitati pentru a invata o limba straina.
In schimb poti retine cateva versete din biblie fara a fi considerat prost.
Nu e frumos sa jignesti, mai.
Ce treaba are una cu alta ca nu inteleg. Biblia e Biblie, limba straina e limba straina.
E penibil sa stii biblia toata si o limba straina sa nu stii. e chestie de inteligenta. daca e prost de ce se supara cand ii se spune adevarul?
Poate nu a avut posibilitatea sa invete, habar nu am.
Nu le mai gasi scuze
Desi nu sunt de acord cu jignirile, in general, inteligenta este capacitatea de a te adapta la diverse situatii, ceea ce inseamna ca inteligenta se refera, printre altele la capacitatea practica a unei persoane, dar mai ales lacapacitatea de a discerne intre ce este util si ce nu este util. Personal, o limba straina mi se pare mai utila decat niste versete din Biblie.
O persoana inteligenta, nu raspunde cu aceeasi moneda. Sigur, femeia respectiva e lipsita de bun-simt, dar asta nu inseamna ca si tu trebuie sa-i imiti atitudinea.
Nici ateii nu sunt niste sfinti. In momentul in care te iei de ceilalti - ca ei cred in X sau Y, iar tu ai o alta opinie - trebuie sa te astepti si la astfel de reactii. In general, ce dai, aia primesti.
Desi ai avut dreptate, daca ai fi avut bun simt nu jigneai o femeie. Asa ca fata a avut dreptate in ceea ce a afirmat ea tot asa cum ai avut si tu dreptate in ceea ce ai afirmat tu, dar dreptatea nu inseamna si "bun simt"
El inseamna femeie? "persoana proasta" poate fi si barbat, nu femeie
Nu draga... ai spus asa: " i-am zis ca e proasta", de aici am inteles eu foarte clar ca e vorba de o femeie, sau daca in aceeasi fraza tu i-ai spus si: "el", si ai mai spus ca e "proasta", s-ar putea sa inteleg ca te-ai incurcat in minciuna sau ca este vorba de o persoana hermafrodita
Am incurcat, este vorba despre un el. dar da ce puteai sa spui decat ca mint. "lol".
ps. am spus la inceput "un religios", daca era fata ziceam o religioasa. dar cand nu ne duce capul... comentam
Scuze nu am stiut ca la inaltul tau nivel, cand spui asta: " i-am zis ca e proasta" tu te referi la un barbat!
"Scuze nu am stiut ca la inaltul tau nivel," fa pe victima acum. esti cumva si religios? ti s-ar potrivi
Da sunt religios si chiar credincios, si anume cred in Dumnezeul care sunt chiar EU si religia mea se numeste informatie si documentare, asa ca nu te pune cu mine ca te bag in buzunarul mic de ceas, la orice vrei tu
suntem si putin narcisisti se pare
Eu te cred pe cuvant
Dar nu stiu daca esti asa sau nu... ca nu te cunosc!
Eu ma referea la ceea ce spune Biblia despre oameni, si anume ca sunt Dumnezei. Dar poate ca tu nu esti Dumnezeu, ca vad ca esti un pisalog!
Sigur ca ai jignit persoana. Dar daca ii propune-ai sa studiati impreuna o limba straina pe care o cunosti tu, iar tu cu ea sa studiezi biblia, suna altfel. poti sa recuperezi. Caci vezi tu toti suntem inpperfecti, toti gresim, dar este important sa avem dispozitia corecta de-a ne recunoaste greselile, de-a ne corecta, si atat cat tine de noi sa fim in pace cu toti oamenii. Caci nu avem toti capacitati la fel sau posibilitati.
Endoryus pe ce motiv face prost un om care nu stie o limba strain in cel mai grav caz e incult, deoarece e o chestie de cultura. Problema care se puna ca ca sa inveti o alta limba e un efort mai mare de memorare decat a memora niste texte dintr-o carte in limba materna pe care o citesti mai des. E ca si cum te-as nu-mi prost ca nu stii chineza dar stii Luceafarul de Eminescu pe dinafara. Comparatia care am facut-o eu e echitabila.
Ma bucur ca doar danut crede ca a invata o limba straina e vorba de "ureche muzicala " nu de fapt de memorare.
Ignoranta si infatuarea la tineri de astazi a devenit cronica, da, pentru o limba straina iti trebuie o ureche muzicala, iar engleza spre exemplu este una dintre aceste limbi, sunt oameni care nu pot deosebi modulatile acestei limbi. Totusi daca esti atat de intelept invata si tu una din cartile Cronicilor pe dinafara sau macar Psalmul 109 caci eu stiu un pusti care la 7 ani il stia fara probleme si atunci ceea ce susti tu poate avea un inceput.
Mai nu e vorba de ureche muzicala tu te referi la memorie auditiva asta e altceva, dar a invata orice lucru tine de memorie.
Ma refer la posibilitatea de a distinge anumite infexiuni ale voci, nu in a retine o cantitate de cuvinte dintr-un vocabular. Cei care nu au aceasta deficienta nu pot intelege despre ce este vorba, uite un exemplu real: sunt oameni care au un deficit auditiv in zona spectrului dintre 500 si 3000 Hz. aceasta fiind in speta zona vocii umane. O cadere de cativa dB fata de restul spectrului il face pe respectivul surd la anumite cuvinte sau portiuni din acele cuvinte iar un aparat auditiv nu-l pot ajuta deoarece acesta amplifica in speta tot spectrul audio. Intr-adevar au aparut de curand si aparate auditive selective dar este greu sa detectezi un asemenea deficit la un copil mic atunci cand se invata cel mai bine o limba straina. Cu parere trebuie sa spun ca sunt unii care habar nu au pe ce lume traiesc dar dau din gura ca niste babe isterice, nu toti sunt la fel, fiecare suntem unici.
Spune-i asta "religiosului" care ma facea incompetent doar pentru ca sunt ateu . nu e mai bun ca mine asa ca nu era o problema
Sa te faca cum vrea, ce te doare pe tine?
Nici mie nu imi pasa ce spun altii pana nu ma jignesc.
Iar aia cu "religiosi" hmmm ei sunt mai altfel, nu te pune cu ei, ca n-ai sa ajungi la capat cu ei niciodata.
Nu intelege gresit, eu nu l-am facut prost ca si el m-a jignit. eu unu cand aud chestii de genul " daca e ateu e prost" nu ma simt. stiu ca multi sunt atei doar cu numele ca habar nu au nimic, dar eu am facut acea persoana proasta pentru simplul motiv ca nu stie o limba straina.
Cine citeste Biblia cu interes descopera multe lucruri. Limba straina o inveti pentru comunicare, nu este legatura intre cele doua.
Se preda in scoli doar pentru comunicare o limba straina? De ce crezi ca sunt 40 de materii? Sa diferntieze prostii de inteligenti. Are legatura si inca cum
Fostul meu prieten a fost la liceu teologic... iar eu nu cred in Dumnezeu... nu era zi in care sa nu ne certam din cauza prostiilor astora... n.are habar de limba materna... apai de o limba straina...
Eu am mai citit ceva din biblie... de aceea sunt Atee ) dar el e laralel cu lumea... am stat luni intregi sa ii explic ca nu.mi pasa de biblie, minunile facute de nu stiu cine ca tot nu ma convinge :3
Deci... cunosc sentimentul pe care l.ai avut
Fiind atee cum de ai iesit cu un religios? eu am avut o relatie de 3 ani cu o religioasa dar nu am avut nici macar o discutie despre religie cu ea, am zis de la inceput ca nu ma doare de asa ceva si am facut clar chestia asta.
Noooo! Persoana nu era proasta, era ignoranta! Si eu stiu o limba străină. Nu cred ca au legătură una cu alta.
dirtyraccoon întreabă:
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: