In afara de faptul ca fiind o fobie, definita ca o teama (frica) irational, este clar ca la individul respectiv nu mai putem vorbi ca are "liber-arbitru". In aceasta situatie, plecand de la premiza ca D-zeu a dat tuturor oamenilor aceasta calitate, cei care nu o mai au inseamna ca le-a fost luata.Cine le-o putea lua? Singurul care avea posibilitatea era Diavolul. In concluzie mu poate fi invinovatit ci ajutat. In concluzie jntrebarea este pusa asa "de chichi"
Pe semne ca ti-a scapat raspunsul lui Jardelin:" Corect", ce vine ca un comentariu la ce spunea Sabin, si anume :"In rai NU s-ar simti bine, ca acolo dau de preoti."
Daca intrebarea mea e "chichi", atunci cat de "chichi" sunt cei ce raspund gresit la ea?
Iar o dai cu "bata-n balta" in privinta logicii.La raspunsul lui Jardelin,atat de concis :"Corect" nu puteam ghici la ce anume se refera:la Iad,sau la cauza! Nedorind sa-l acuz sau aprob,fara a avea elementele necesare,am preferat sa-l abordez pe Sabin,care a dat un raspuns mai transant.
In printa raspunsului gresit dat de mine, imi pare rau ca nu am reusit inca sa te obisnuesc ca atunci cand iti afirmi dezacordul, este necesar sa motivezi si de ce, altfel o faci de "chichi", ca sa nu fiu mai rau.
Sigur ca nici macar nu putem intui la ce s-a referit, nu e deloc evident. Sigur, sigur.
Ecleziofobii ajung in pamant sau pulbere fina la crematoriu
Alaturi de noi, ceilalti!
Da înțeleg ca poți avea fobie de preoți pentru ca sti ca sunt preoți datorita îmbrăcăminții, dar de pastori sau alți lideri religioși fara "uniformă" cum poți sa ai fobie daca nu sti ce sunt de fapt? Si încă o chestie ce poate fi de speriat la un om normal care arată, se comporta si se îmbracă ca oricare alt om, singura diferența fiind ca acesta merge in fata unor oameni si le predica?
"demonizati -boala smechera care face o persoana sa se comporte in afara limitei si normalul sau.Se refera si la teama patologica de preoti, pastori, lideri religiosi sau clerul in general " Serios mah?
Nu trebuie sa te supere aluzia mea de mai sus, ci trebuie sa iubim stiinta, sa studiem inspre a evolua, dar mai si studiem cu inima catusi de cat, nu crezi? Iulian ma numesc si sper ca am fost de ajutor.
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: