|

ERADICAREA RELIGIEI NU SE FACE CU BULDOZERULConsider eradicarea religiei un țel pe care din ce în ce mai mulți oameni trebuie să-l îmbrățișeze dacă vor ca noile generații să trăiască într-o lume mai pașnică, mai rațională, mai tolerantă. Religia este, probabil, cea mai importantă sursă a urii, ignoranței și abuzurilor, toate acestea având loc în numele unor zei care, chipurile, ar fi lăsat oamenilor niște reguli și practici, în urmă cu milenii întregi, prin intermediul unor texte scrise tot de oameni, extrem de interpretabile (stârnind, astfel, discordie) și, de multe ori, aberante și odioase.Dar, abordarea mea privind eradicarea religiei este total diferită față de a unora care ar prefera să intre cu buldozerul într-o biserică și moschee, crezând că așa pot convinge oamenii să nu-și mai practice credințele religioase. Niciodată, nici măcar o dată, violența și cenzura nu va funcționa împotriva religiei. Buldozerul sau parul nu vor scoate oamenilor idei din cap. Fanatismul, nebunia, nu pot fi învinse cu agresivitate, din contră, de cele mai multe ori, sunt hrănite de o asemenea abordare.Și care ar fi metodele?1. EDUCAȚIADe departe, cel mai aprig dușman al religiei. Și când spun educație, nu mă refer la memorarea unor informații, așa cum se practică, de exemplu, în învățământul românesc. Nu mă refer la a învăța papagalicește tabla înmulțirii sau Luceafărul sau data de naștere a nu știu cărui voievod, ci mă refer la încurajarea gândirii critice. Exercițiile de logică și creativitate trebuie să fie prezente în școli încă din clasele primare, etica și discuțiile libere bazate pe încurajarea copiilor de a pune întrebări să fie o normalitate în școli. Învățatul prin joc este metoda optimă de a atrage atenția noilor generații, nu amenințarea, nu atitudinea autoritaristă, care vor crea un dispreț pentru școală.

Astfel, investițiile masive în educația noilor generații timp de 10-20 de ani, chiar și cu riscul ca unele sectoare să fie ignorate o perioadă (dacă bugetul țării nu permite mai mult) sunt absolut necesare.2. RIDICAREA NIVELULUI DE TRAIS-a observat că, atunci când oamenii sunt vulnerabili, se refugiază, de cele mai multe ori, în lucruri iluzorii sau care oferă iluzii. Fie droguri, alcool, pornografie, practici pseudoștiințifice sau... credințe religioase. Astfel, realitatea cruntă datorată instabilității materiale, nesiguranței zilei de mâine, bolilor, etc. devine mai ușor de înfruntat când se oferă un stimulent. Dacă viața actuală este crudă, nicio problemă, pe individ îl va aștepta viața după moarte, plină de fericire și iubire eternă, pentru că cineva acolo sus îl iubește necondiționat.

Astfel, ridicarea nivelului de trai este extrem de necesară pentru a diminua religiozitatea unei societăți. Iar ceea ce am menționat la punctul 1, reprezintă unul din factorii care ajută la ridicarea nivelului de trai.3. IMPLICAREA ÎN POLITICĂO altă soluție ar fi implicarea în politică a oamenilor care consideră eradicarea religiei un obiectiv necesar. Este nevoie de cât mai multe voci la nivel înalt care să critice public abuzurile și nedreptățile comise în numele religiei și care să fie capabile să implementeze programe sociale și în educație și legi pentru a diminua aceste abuzuri și nedreptăți.

Au existat în istorie oameni politici care, deși nu au avut neapărat obiectivul de a eradica religia, au contribuit enorm la slăbirea ei prin măsuri inteligente (Thomas Jefferson, Thomas Paine, Ataturk sau Alexandru Ioan Cuza, etc.), dar și oameni care... POATE... deși au dorit asta, au dat greș, ba chiar au și folosit-o ca unealtă de control mai târziu (liderii comuniști). De ce au dat gres? Pentru ca au eșuat la punctele 1 si 2 si au instaurat un regim care se asemăna izbitor cu o religie.4. NU SE MAI TACEUnul dintre motivele pentru care religia a rezistat atât timp este faptul că a fost protejată atât din interior cât și din exterior de critică. Regi, impărați, sultani, oameni politici, generali, adepți fanatici și violenți, i-au asigurat religiei un scut împotriva religiei atât de mult timp încât chiar și astăzi criticarea religiei este tabu, iar asta scoate multă lume din zona de confort.

Astfel, libera exprimare în spațiul public, în special prin intermediul rețelelor de socializare, reprezintă un alt pas important în eradicarea religiei și nu trebuie să înceteze. Oamenii trebuie să audă și alte idei decât cele care le-au fost prezentate în lăcașuri de cult, acasă sau în unele școli, înainte să ajungă la vârsta rațiunii.5. O MAI BUNĂ COMUNICARE ÎNTRE COMUNITATEA ȘTIINȚIFICĂ ȘI OMUL DE RÂNDUn om ignorant din punct de vedere științific tinde să vadă mai multe miracole și elemente supranaturale în jurul său. Atunci când acesta nu deține un bagaj de cunoștințe suficient pentru a răspunde la anumite necunoscute și a interpeta realitatea corect, sigur că va apela la explicațiile supranaturale dar simple și ușor de memorat pe care bunica sau părinții i le-au prezentat în copilărie. Pentru că e mai bine să aibă o explicație, cât de proastă, decât să nu aibă niciuna și să spună: nu știu!Deși sistemul de învățământ are un rol primordial în diminuarea acestor lacune cognitive, consider că și omul de știință ar trebui să se apropie mai mult de omul de rând. Nu este suficient să descoperi un nou sistem solar sau să obții o formulă matematică pe care să o prezinți mai departe colegilor de breaslă primind, probabil, și vreun premiu. Trebuie să te asiguri că descoperirea ta este mediatizata și, mai ales, înțeleasă de omul de rând. Astfel, este nevoie de cât mai mulți educatori științifici care să intermedieze comunicarea dintre mediul științific și restul societății, explicând oamenilor cât mai simplu și concis cu ce se mănâncă teoria X sau formula Y.În încheiere, aș vrea să mai adaug că, atunci când spun eradicarea religiei, mă refer la sistemele de credințe, ritualuri și practici actuale (Creștinism, Islam, Iudaism, Hinduism, etc.) Cu siguranță oamenii vor continua să creadă într-o formă sau alta de supranaturalism, mai ales cât timp le va fi frică de moarte.

57 răspunsuri:
| a răspuns:

Vai si amar de tine, este evident ca nu ai inteles nimic din istoria omenirii. Religia este motorul care a facut omenirea sa mearga, fara acest "motor" erai inca in Evul Mediu Intunecat si traiai in mocirla la dosul unui porc in cocina. Tu vrei sa pui "oamenii de stiinta" sa distruga religia? Dar peste 95% dintre ei cred in Creator iar ca exemplu Zborul Cosmic (NASA) este facut de oamenii de stiinta ca Baptisti, Penticostali, Adventisti printre care mai exista si un ateu ratacit. Cele mai mari cercetari in domeniul sanatatii sunt facute de Catolici si Adventisti fara de care nu ai avea transplantul de organe (primul transplant de inima facut de adventisti) sau cercetarea nucleara facuta in domeniu sanatatii (la fel). Vai de capul tau. broken heart

| a răspuns (pentru danut):

Serios? Ai auzit de 'rug'? Nu rugul ala de te inteapa. Asta pateau cei care incercau sa faca pe desteptii cu stiinta. Bietul Giordano Bruno.Sau sarmanele 'vrajitoare'

| a răspuns (pentru Octavian199):

Se vede ca si la istorie esti "tare". Ce legatura are RELIGIA cu PAPALITATEA sau nu ai auzit ca cei mai multi arsi pe rug au fost ereticii care erau si ei credinciosi dar nu credeau ce vroia Papa. Crezi ca Giordano Bruno era ateu? Habar nu aveti de istoria REALA.

| a răspuns (pentru danut):

Se ardeau intre ei.A fost ars pe rug din cauza ca sustinut ca soarele e centru sistemului solar.

| a răspuns (pentru danut):

Pai asa sunt cate unii, arunca si ei un ochi la spusele altora niste mici studii din istoria religiilor si gata, iau in considerare doar ceea ce lise da, adica partile negativewinkingsi pentru ce? doar ca sa starneasca ura, ca mai apoi sa vina sa zica "Dar tu esti crestin de ce iti judeci aproapele?(ray 2017)"
De zici ca daca esti un om simplu si-ti vezi de treaba ai credinta proprie, gata esti catalogat ca sectant sau religios etc
Ce treaba au unii cu altii, ca anumite parti se folosesc de religie,
Adica practic daca satana se foloseste de religie prin unii, ca sa-i faca pe altii (ca asta ce a pus intrebarea) sa creada ca daca in religie au fost oameni ce s-au folosit de ea cu scopul de a face rau, insemna ca gata toata religie este asa? laughing lol Religia este un ideologie, care poate fii modelata la randul ei dupa crediinta fiecaruia, fie ia pozitiva sau negativa, din vorbele sau auzitele altora cum mai fac cate unii...
Adica nici macar sa faca o mica diferenta nu sunt in stare unii, adica e ca si cum ai zice ca toata religia e responzabila pentru greselile si pacatele altora nu?laughing ce logica au unii rolling on the floor

Tocmai ca diavolu se foloseste de astfel de gandire, si se pare ca unii chiar considera ca religia e problema inloc sa se uite la ei, cum bine zicea si shuriken, dar hei padure fara uscaturi nu este happy

| a răspuns (pentru TruthHurt):

Exista o mare vorba romaneasca: VRABIA malai viseaza. Sunt unii saracii pe care parintii i-au abandonat dpdv intelectual fiindca si ei au fost la randul lor abandonati dau nascuti din decretei si au esti din "gaoace" fara nimic in jurul lor (ntelectual, rational, Dumnezeu) si sunt total debusolati iar ce viseaza noaptea spun ziua. Exista doar o vorba pentru cei care PERSISTA pe acest drum: VAI DE MAMICA LOR.

| a răspuns (pentru danut):

Ellen White? Pe bune? Eu credeam ca taticul vostru Martin Luther a spus clar "Sola Scriptura" acum aproximativ 500 de ani.

| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Dumnezeu este TATICUL nostru dar ACELASI Dumnezeu i-a lasat si pe profetii asa cum scrie in Sola Scriptura. Luther a fost unul din cei multi care au "mers" pe drumul lasat de Dumnezeu dar nu a ajuns la o intelegere totala care a aparut abia ACUM, la sfarsitul vremurilor cand au aparut si cei ca tine.

| a răspuns (pentru danut):

De unde stii ca ACUM este "sfarsitul vremurilor" si nu peste 25 de milioane de ani?

| a răspuns (pentru Cosmin86):

Din Biblie, profetii si implinirea lor.

| a răspuns (pentru danut):

In biblie scrie ca nici macar Iisus nu stie cand va fi, dar stii tu laughing

| a răspuns (pentru Cosmin86):

Se vede ca nu ai citit cum trebuie. Cum poti spune ca nici Dumnezeu nu stie cand va fi sfarsitul? Tu ce Biblie ai citit, aia umoristica?

| a răspuns (pentru danut):

Am zis de Iisus, nu de Dumnezeu.

"Iar de ziua aceea şi de ceasul acela nimeni nu ştie; nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl"

| a răspuns (pentru Cosmin86):

Ioan 10, 30. Eu si Tatãl una suntem."

| a răspuns (pentru danut):

Si atunci, in gradina Ghetsimani, Iisus se ruga in oglinda sa-i ia aceasta cupa?

Ioan 10, 30 se refera ca daca il accepti pe Iisus, automat il accepti si pe Dumnezeu.

Chiar un pic mai sus, 10, 29 scrie asa: "29 Tatăl* Meu, care** Mi le-a dat, este mai mare decât toţi şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu.". Vorbeste deja la persoana a treia (El).

| a răspuns (pentru Cosmin86):

Cauti rastalmaciri, uite ce spune Biblia:
1Ioan 5,7. (Cãci trei sunt care mãrturisesc în cer: Tatãl, Cuvântul si Duhul Sfânt si acesti trei una sunt.)
Coloseni 1, 15. El este chipul Dumnezeului cel nevãzut, cel întâi nãscut din toatã zidirea.
16. Pentru cã prin El au fost fãcute toate lucrurile care sunt în ceruri si pe pãmânt, cele vãzute si cele nevãzute: fie scaune de domnii, fie dregãtorii, fie domnii, fie stãpâniri. Toate au fost fãcute prin El si pentru El.
17. El este mai înainte de toate lucrurile, si toate se tin prin El.
Ioan 1, 1. La început era Cuvântul si Cuvântul era cu Dumnezeu, si Cuvântul era Dumnezeu.
2. El era la început cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost fãcute prin El, si nimic din ce a fost fãcut, n-a fost fãcut fãrã El.
4. În El era viata, si viata era lumina oamenilor.
14. Si Cuvântul S-a fãcut trup, si a locuit printre noi, plin de har si de adevãr. Si noi am privit slava Lui, o slavã întocmai ca slava singurului nãscut din Tatãl.
18. Nimeni n-a vãzut vreodatã pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatãlui, Acela L-a fãcut cunoscut."
1 Corinteni 8, 6. totusi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatãl, de la care vin toate lucrurile si pentru care trãim si noi, si un singur domn: Isus Hristos, PRIN CARE SUNT toate lucrurile si prin El si noi.

| a răspuns (pentru danut):

"rastalmaciri"? am luat cu copy/paste, n-am schimbat O LITERA.
Bine, biblia stie sa se contrazica singura, nu are nevoie de "ajutor". O carte scrisa de primitivi.

| a răspuns (pentru Cosmin86):

"biblia stie sa se contrazica singura,"
DOVADA
"O carte scrisa de primitivi."
Dar superiori ca inteligenta tie.

| a răspuns (pentru danut):

M-am coborat destul la nivelul unui arogant care considera ca detine adevarul absolut, mai ales cand ii arat citate.

Superiori aia? Care isi omorau nevasta cu pietre? Sau aveau sclavi?

| a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu vreau sa te jignesc dar o faci singur, la vremea aia Europa era cam goala, ce sa spunem de natia noastra, era inexistenta, puteai tu sa dezvolti o societate ca acum in plina epoca primitiva? Esti dus cu pluta baietas. Tu nu ai cum sa te cobori pe undeva fiindca de la tine nu mai exista vreun etaj inferior, esti la pragul cel mai de jos.

| a răspuns (pentru danut):

Aroganta tipica de cre(s)tin care crede ca stie tot. Du-te sa pupi o icoana.

| a răspuns (pentru Cosmin86):

Ca sa-ti raspund la fel ar trebui sa-ti zic: "aroganta tipica pentru un ignorant", eu nu pup icoane si nici cretin nu sunt (asa cred eu) dar vom vedea in scurta vreme cine are dreptate.

| a răspuns:

Si crezi ca interesa pe un amarat de la coada vacii sau coaarnele plugului ce si cum cu soarele? I-a te du tu putin la tara (provincie) si intreaba babele care este treaba cu soarele si ne spui si noua ce raspunsuri "inteligente" primesti dupa sute de ani de la moartea lui Giordano B.

| a răspuns:

Uiti ceva, traiesti in Romania

| a răspuns:

Aici ne atingem de libertatea religioasa si nu este bine. Altfel spus, nici-un om nu trebuie sa se bucure de libertate religioasa. Nici macar ateii.
Am inteles ce vrei tu, dar nu putem sa bagam pe toti oamenii in aceeasi oala; nu-i putem distruge si pe cei buni impreuna cu cei rai.
"Religia este, probabil, cea mai importantă sursă a urii, ignoranței și abuzurilor". Eu cred ca lacomia. Un astfel de spirit inventeaza noi metode pentru a putea fi satisfacut, pe cand credinta in Dumnezeu spune ca spiritul lacomiei trebuie rastignit, la fel si orice pofta nesanatoasa.
Deci daca nu ar fi fost religia s-ar fi invenat orice altceva. Pentru ca omul lenes si puturos nu vrea sa lupte cu dorintele urate ale inimii lui firesti, adica cu defectele lui de caracter.
Si chiar daca s-ar desfiinta orice relige, tot s-ar inventa alte metode prin care oamenii cu posiblitati sa-si implineasca pofta inimii: lacomia.
Daca am fi sa comparam religia cu o boala si aceasta ar putea fi eradicata, atunci ar aparea o alta sau chiar mai multe in locul acesteia.
Luciferum a spus: "Razboiul dintre religie si anti religie nu se va termina prea curand din cate se pare". Eu spun ca se va termina, dar doar atunci cand pamantul acesta se va termina si el.

Nu tin partea bisericilor ortodoxe, catolice si altora -pentru ca aceste biserici sunt de la diavolul, menite sa induca in eroare omul a carui constiinta este atrasa de Dumnezeu.
La fel si musulmanii si budistii -tot de la cel rau sunt si ele.
Dupa cum fiecare peste este prins cu momeala lui, tot asa si cel rau ii prinde pe oameni dupa inclinatiile, impulsurile, gandurile si credintele lor; chiar si dupa placerile si temerile lor. Cel rau face orice si profita de slabiciunea firii omenesti ca sa departeze pe oameni de Dumnezeu prin orice lucru posibil, prin orice lucru care ne trece sau nu prin cap.
Adevarata religie este buna, sanatoasa in toate privintele: trup, minte si spirit. Ne ajuta sa biruim propriile defecte de caracter, si nu-i uraste pe ceilalti.

Iata de ce spun ca despre celelalte religii si confeiuni crestine ca sunt de la diavolul.
1. Catolicismul- ii invata pe oameni ca dupa moarte ei trec prin purgatoriu; dar daca dau bani preotilor catolici sufletul nu mai trece prin purgatoriu si se duce direct la Dumnezeu. Pe langa asta, papa se declara ca fiind fiul lui Dumnezeu pe pamant: adica Dumnezeu. Despre el este scris ca este "uraciunea pustirii asezata in locul sfant". Lacomie de bani si de putere.
2. Ortodoxismul -se trage din catolicism dupa ce conducatorii s-au certat intre ei in trecut. (Asadar se numeste "secta" -fara suparare; pentru ca asa spune disctionarul). Ortodoxismul le ofera adeptilor lui o mantuire usoara. Adica omul poate sa traiasca cum vrea pe pamant si sa faca orice rau (a se vedea coruptia din tara), ca prin pomenirea mortilor, prin pomeni si slujbe omul odata mort va mai putea fi iertat de pacate. Omul mort ajunge hrana pentru viermi si nimic mai mult. Si cel bun si cel rau deopotriva.
Iar prin inchinarea la icoane si la sfinti -lucruri interzise cu desavarsire in Biblie- ortodoxismul ii tine departe pe oameni de Dumnezeu. Cu adevarat aici se potriveste zicala "Pana la Dumnezeu te omoara sfintii".
Dar ca si in catolicism, ortodoxismul ofera o mantuire usoara. Oamenilor le este mai usor sa de-a bani si sa ofere de pomana pentru iertarea greselilor decat sa inceapa sa isi schimbe caracterul.
3. Musulmanii. Islamismul -este o religie care satisface spiritul, dorinta inimii firesti de razbunare. Acesti oameni se ascund in spatele unui dumnezeu numit "Allah". Ei isi ascund crimele si ororile in spatele acestui dumnezeu care nu este Dumnezeu.
4. Budismul si alte folozofii orientale (inclusiv ateismul) -ii invata pe adeptii lor sa traiasca in pace cu ei insisi si cu semenii lor, lucru care pana aici nu este rau deloc. Dar prin aceasta ei spun ca oamenii pot fi fericiti si fara Dumnezeu, si ca poate sa traiasca si fara El. Yoga si meditatiile din aceste filozofii sunt mesmerii ale celui rau.

Toate acestea au scopul de a trai intr-un fel sau altul departe de Dumnezeu. Spiritul vrajmasului a intrat in om, in natura noastra inca de la inceput; si asta pentru ca omul i-a permis atunci, si ii permite si acum.
Ce este scris in Biblie s-a implinit si urmeaza sa se implineasca. Daca Biblia spune ca biserica catolica se va ridica sa stapaneasca constiinta oamenilor -la fel cum a facut in trecut- si ca cine nu va face ce spune ea va fi omorat, pai atunci asa va fi. Pentru ca asa este scris.
De aceea spun ca biserica catolica este de la diavolul -si altele impreuna cu ea.
Dar daca vom sta de partea lui Dumnezeu, nu doar ca vom vedea deslusit lucrarile celui rau prin agentii lui umani; dar in acelasi timp vom fi si in siguranta.

| a răspuns (pentru anonimg):

Unde scrie-n Biblie de libertatea religioasa? Sau de libertatea cuvantului? Sau de alegeri libere si corecte? Astea nu sunt ideile Bibliei, sunt ideile modernitatii.

| a răspuns (pentru doctorandus):

"Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii." — Matei 7:12
Dacă evreii ar fi înțeles asta nu ar fi omorât pe Domnul Hristos și nici pe prorocii din vechime.
Într-adevăr porunca în vechime era ca oricine să fie omorât în Israel, orice om care se va închina vreunui idol. Dar asta pentru că Israelul era un popor deosebit față de celelalte. El aparținea lui Dumnezeu, și era singurul în care Dumnezeu Se manifesta. Poporul trebuia să fie sfânt, tot așa cum era și Dumnezeu care locuia în mijlocul acestuia. Până la urmă Dumnezeu S-a retras cu totul la moartea lui Ștefan. Și în anul 70 d.Hr, poporul Israel a pierit cu totul în timpul asediului romanilor.

| a răspuns (pentru anonimg):

A pierit cu totul? Ai fumat ceva?

Plus ca am spus foarte clar: ideile modernitatii. Nu am spus: ideile crestinismului, ca acesta a existat mult si bine fara modernitate.

| a răspuns (pentru anonimg):

Bine punctat

| a răspuns:

Si satanismul (eradicarea libertatii umane- pentru ca asta inseamna printre altele "eradicarea credintei") ideilor preluate de tine de cine stie unde propui tu a fi o solutie. Ura dintre oameni porneste de la vicii. Scopul prioritar al unei credinte este cultivarea moralitatii si a straduintei personale de a ERADICA viciile, ura, dezbinarea dintre oameni.

Exista si religii (islamismul) care promoveaza indirect intoleranta, dar, a declara razboi tuturor religiilor e ca si um ai face asta cu toti oamenii doar pentru ca unii sunt rai...

| a răspuns:

Stai breh, nu poti sa eradici ceva de care multi au nevoie. Si nu amesteca CREDINTA cu RELIGIA.

| a răspuns:

Crestinismul a ajuns in Europa cu rugul si sabia.Stramosul romanului nu era crestin, ca sa vezi.Dar parintii ne-au indobitocit, la randul lor de parintii lor.

| a răspuns:

Tu vrei eradicarea religiilor si dar ai transformat ateismul intr-o religie.
Oamenii care nu il au pe Dumnezeu sunt nefericiti si trebuie sa isi umple acest gol sufletesc incercand sa dea un sens vietii lor.
Pentru tine e sa faci propaganda ateista copiind niste articole de pe alte site-uri crezand ca daca oamenii vor fi atei vor deveni mai buni.

Uite ca istoria ne-a aratat ca regimurile ateiste au fost cele mai brutale din istorie.

Majoritatea infractorilor au devenit asa pentru au mers pe principiul: „fura, da-i in cap, omoara, aici e raiul aici e iadul, daca nu iti faci viata asta mai buna cat mai repede o sa mori pentru totdeauna si nu ai avut parte de placerile vietii."

| a răspuns (pentru Nilsson):

De fapt cel care a pus intrebarea nu relizeaza ca chiar si satana se foloseste de religie si astfel nu e constient sa vada diferenta
Sa numai pun ca religia e ceva simbolic si de fapt noi suntem cei care-i dam forma toti, acum ca altii se folosesc ca sa o pateze, si mai sunt cate unii care pun botu doar la partile negative asta e partea a2-a.

| a răspuns:

As fi de acord cu tine, dar spune-mi si mie CINE TREBUIE SA FACA ASTA? Clasa politica, cea care se spune ca, colaboreaza cu mai marii bisericii pentru a obtine voturi?, invatamantul care a permis predare in scoli a unei singure dogme (dogma ortodoxa) in loc sa se predea Biblia sau nimic? Ridicare nivelului de trai de catre cine, de catre clasa politica?, de catre serviciile secrete?, de catre alte state suverane? Cine are interes sa ridice nivelul de trai al populatiei? Eradicam religiile printr-o mai buna comunicare cu comunitatea stiintifica la care omul de rand efectiv nu are acces? Ce sa comunice un om de stiinta cu un om de rand? poate un formator de opinie, dar preotul asta este, de ce nu esti de acord cu el?
Cred ca singurul care mai are grija de cel sarac este Dumnezeu, iar daca mai stii pe cineva te rog sa ne anunti si pe noi

| a răspuns:

Pana una alta buldozerul este cea mai buna solutie.

| a răspuns:

Pai poate de asta exista ura in religii, din cauza tipilor ca tine, care pun in lat libertatea oamenilor. In momentul in care te joci cu libertatea oamenilor, fi pregatit sa te arzi... sa privim in istorie.

Eradicare.e un cuvant periculos, nu ai de a face cu sobolani, sau lacuste.

Uite ce, fa-ti un tel in a invata sa traiesti in armonie cu semenii tai, fie ei atei sau crestini. Noi suntem un popor pasnic si cu frica lui Dumnezeu.

Daca iti faci griji pentru umanitate ia incearca si militeaza pentru eradicarea religiei pe la gruparile jihadiste, taietori de capete,
de prin Siria, Daesh etc.

| a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Stii ce e amuzant, ca mereu tot cei ca el vin cu astfel de indobitociri laughing

| a răspuns:

Tu consideri ca religiile stârnesc ura,războaie,rasism,abuzuri.
Esti pierdut frate.
Dumnezeu e pace,Dumnezeu e iubire.
Oamenii care se lasa condusi de rău stârnesc războaie si orice lucru rău in numele Domnului.
Dar asta nu înseamnă că e vina lui Dumnezeu.
Dumnezeu la lăsat pe om sa facă tot ce vrea, sa gândească liber.
Dar in funcție de ce faci există consecinte.
Multi sunt atei fiindcă îmbrățișează homosexualitatea si pedofilia.
Stii ce înseamnă ateismul?
Orice ateu are o ratiune proprie datorita,, evoluției"
Dar dacă după ratiunea unui om e bine sa ucizi, sa violezi, si fii pedofil.
Înseamnă că asa la lăsat evoluția si nu e bine sa fie condamnat pentru asa ceva fiindcă nu e vina lui.
Asta e o ramura importanta a ateismului.
Daca sustii ca Religiile sunt problema tuturor relelor esti pierdut.
Daca sustii ca Dumnezeu e problema rautatii dintre oameni tot pierdut esti.
Înainte sa spui ceva de genul asta încearcă să cunosti subiectul.
si mai important încearcă sa îl cunosti pe Dumnezeu.

| a răspuns:

Razboiul dintre religie si anti religie nu se va termina prea curand din cate se pare

| a răspuns (pentru VictorJulien):

Ba se va incheia in FOARTE, FOARTE scurta vreme. Va veti lamuri in curand. Tavalugul SFARSITULUI a pornit si acum deja a prins viteza, este in cadere libera.

| a răspuns (pentru danut):

Si care parte va castiga?

| a răspuns (pentru VictorJulien):

Acum suntem la "aplicarea" rezultatului, razboiul a fost "castigat" de foarte multa vreme.

| a răspuns (pentru danut):

Cine a castigat razboiul?

| a răspuns (pentru VictorJulien):

Cei nonviolenti. Dumnezeu.

| a răspuns (pentru danut):

Nu vine niciun sfarsit al lumii. O sa fie unul, la sfarsitul vietii fiecaruia. Poate unul peste cateva milioane, miliarde de ani. Dar pana atunci murim cu totii si vin altii.

| a răspuns (pentru danut):

Dumnezeu a fost si inca este impus cu forta

| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Vine, vine si inca foarte repede, neasteptat de repede.

| a răspuns (pentru danut):

Ummm...cand anume? Un milion de ani nu mi se pare asa "repede".

| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Ce spui de ceva mai putina vreme? Incerca o divizare intre 500.000 si 1.000.000 la vremea stabilita de tine.

| a răspuns (pentru danut):

Daca tu crezi ca anul asta o sa fie atunci imi pare rau sa-ti spun ca va fi doar inca ceva setare de data pusa pe vreun site CanCan.

| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Poate anul asta nu dar ce spui de anul viitor, se incadreaza in timpul tau?

| a răspuns (pentru danut):

Nu conteaza in ce an va fi, tot va fi o setare de data indiferent de cati ani vor trece. 2020, sa nu-mi spui ca te iei dupa numerologi crestini. De curiozitate, de unde ai scos acest numar?

| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Nu este vorba despre numere ci PERIOADA si EVENIMENTELE care se petrec ASTAZI. Evenimente care trec pe langa omenire DAR nu au ochi sa le vada caci NU au studiat Biblia ASA cum a spus Dumnezeu ci asa cum isi imagineaza ei (coduri secrete, numere ascunse, si asa mai departe). Iti recomand Cartea Apocalipsei (din Biblie ) dar si Matei capitolul 24 si 25 (numit si mica Apocalipsa) dar daca este greu de inteles poti cauta Apocalipsul de Jean Vuilleumier sau Tragedia Veacurilor de Ellen White.

| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Numerologi crestini, am mai auzit una...
La momentul actual oamenii de stiinta se ocupa cu asta, deci da, ei inventeaza numite dateri in numere ca si cum ar stii ei ce a fost acum 1000 de ani, astea sunt abureli
Crestini sunt o ramura a religiei ce legatura are....esti paleta. (de batut covorul)
In biblie care e asa veche gasesti mai multe adevaruri ca in toata stiinta din fericire.

Referitor la intrebarea pusa aiurea e complet jalnica.
Majoritatea omenilor complica lucurile in capul lor si le extremizeaza si le dau semnificatii precum ar credee ei,
Religia e cu un scop, doar ca oemniii o folosesc atat in scopuri bune cat si negative, dar decat sa generalizeze toti ce este, mai bine ar incerca sa urmeze partea buna a acestui intrument caci pana la urma religia se bazeaza pe crediinta fiecaruia.
Ceea ce in ziua de azi mai trar vezi sa puna oamenii pret.
Multi dau vina pe lucuri simbolice precum religia, de zici ca nu tot noi le-am creeat, inloc ca fiecare sa mediteze in/la viata lui si sa incerce sa -si caute un scop mai bun pentru viata, oamenii ce aleg, hai sa dam vina pe religie nu? ca nu toate sunt conduse de noi, de societatea asta corupta pe care tot faradelegiile noastre o fac sa fie asa...hai ma lasati prostiile astea odata...

| a răspuns (pentru Shuriken):

Religia are doar un scop: de a subjuga omenirea, asta e singurul ei scop. Si functioneaza deja de minune. Se vede in ce mi-ai spus tu.

| a răspuns:

Hm, ai crede ca religia, credinta de fapt, ar fi inutila insa nu este asa, numai un prost fara pic de gandire filozofica si cunostinte istorice ar spune asta.

Este interesant cum prostii se iau de religie, de faptul ca preotii o duc bine pentru ca "ignorantii" se duc o zi pe saptamana la biserica 4 ore, iar la cinematograf platesti 8 lei pe o apa la 0.5, oamenii cu 500 de lei in portofel trec pe langa cersetori fara sa-i intrebe de ce au ajuns in starea aia, sunt bordeluri cu fete minore rapite, se construiesc bombe nucleare, se face casa pe Marte, sunt politisti si alti oameni la putere corupti, doctori insuficienti, spitale neingrijite, poluatie in fiecare secunda, oameni spitalizati ce au nevoie de sange pentru a trai si copii ce au nevoie de speranta; SI VOUA VA PASA DE OAMENII CE SE DUC 4 ORE PE SAPTAMANA LA BISERICA, prosti mai sunteti!