|

Este adevarat ca monotheismul a fost inventat pentru a da drepturi de tata la barbati intr-o vreme in care femeile erau importante iar copiii nu-si cunosteau tatii?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

In existenta omenirii nu se cunoaste o perioada a matriarhatului. Pentru a intelege rolul femeilor iti recomand filmul Imparatia Cerului unde un nobil isi cauta fiul abia cand acesta era major, insurat, cu nevasta moarta si o viata de sclav, fiu de nobil. Nevasta-sa cand i-a murit copilul sa sinucis caci nu mai avea nici o utilitate. Femeile nu aveau importanta pana pe la 1800 cand incepe emanciparea acestora. De exemplu in perioada Evului Mediu femeile in Franta se MARITAU la 12 ani ani si traiau pana pe la 30, unde vezi tu importanta pntru femei?

| a răspuns:

Convingerea mea e că monoterismul n=a fost inventat ci revelat de Creator.

| a răspuns:

Monoteismul a fost o nevoie socială de a uni triburile sub acelaș steag, sub acelaș conducător.
Patriarhatul este o componentă a religiei monoteiste dar nu cel fundamental.

| a răspuns:

Nu cred că ăsta e motivul. Adică de ce să nu dai drepturi de tată dacă fără tine copilul ăla nu ar exista? Femeile erau importante pentru copiii lor în același mod cum erau bărbații. Aceștia mergeau la război ca să îi apere. Dacă eșuau, femeile și copiii finalizau violați, înrobiți sau morți.