| Inferno a întrebat:

Este Biblia o carte ce poate fi citit si de cei "slabi de inger"?
Am inteles ca daca o citesti fara sa te pregatesti psihic serios inainte poti sa te ticnesti rau de tot, chiar sa ramai traumatizat toata viata. Exista cazuri in care au fost gasiti in case oameni morti cu biblia in mana, motivul stabilit de medici a fost unul clar "Infarct miocardic cauzat de atrocitati biblice". Trag un semnal de alarma pentru toti cei ce au aceasta carte in case: ATENTIE ca musca (figura de stil cu rolul de a infrumuseta postarea), nu e de gluma cu lucrurile sfinte.

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Norocul crestinilor e ca ei nu prea citesc biblia, deci riscurile sunt minime.

28 răspunsuri:
| costis a răspuns:

Tu n-ai cum sa mori de la Biblie. Vezi sa nu te inneci cu limba cand razi. la glumele tale.

| KhludCiprian a răspuns (pentru NOname):

+1 laughing)))
N-am mai ras atat de tare de mult timp!

| KhludCiprian a răspuns (pentru NOname):

Gracias si spasibo! Adica multumesc si multumesc! O placere sa vad mesajele tale aici!

| Kalla a răspuns (pentru NOname):

Glume nesarate -.-"

| NOname a răspuns (pentru Kalla):

Bine că ale tale sunt sărate.

Ale mele-s dulci. tongue

| Kalla a răspuns (pentru NOname):

Asa dulci ca imi vine diabet.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Stimata doamna,iti transmit cateva intrebari, legate de raspunsurile tale:
- ai citit macar in totalitate Biblia, de discuti asa de "competent" despre ea?;
-ce domeniu stiintific iti este mai cunoscut, care te-a deerminat sa contesti in totalitate Biblia?
-ce intelegi prin spiritualitate si daca ea face parte din determinarea fiintei umane?;
-care este scopul vietii tale?
Daca nu-mi vei raspunde la aceste intrebari (lasand sa se intelega ca ma tratezi cu indiferenta), voi plasa o intrebare in care sa arat ca ponegresti Biblia din prostie si necunostere si nu dintr-o judecata umana.Succes!

| anonim_4396 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Ce te-a determinat sa te prosternezi in fata unor astfel de banalitati.Chiar la atat se reduc cunostintele tale despre manipulare? In afara de a improsca cu invective pe credinciosi, fara a avea insa nicio judecata de valoare, ce te-a entuziasmat asa la doamna NOname? Tu nu-ti poti forma niste pareri proprii, fara a "inghitii" parerile unor neica-nimeni?

| KhludCiprian a răspuns (pentru anonim_4396):

Dragul meu metanie, nu aveam nici o parere, am zis ca-s amuzante. Tu intelegi ce e aia satira? Uita-te la ele si chiar sunt amuzante. Daca nu crezi, schimba chipul lui Isus cu Ganesh (tipul cu cap de elefant) sa vezi daca nu-s chiar amuzante!

Scuze, asta e societatea spre care tindem: spre o societate vestica in care libera expresie si dreptul la critica sunt acceptate!

De ce ataci persoana in cele de urma? Ce manipulare am facut? Am pus intrebari pe aici, si nu te-am vazut aducand un argument logic sau rational prea des, chiar un lucru ce il apreciez! Tu nu apreciezi ratiunea sau logica?

Din cate stiu eu, in momentul in care te extaziezi in fata cuiva,sau fata de ceva,denota ca pentru tine reprezinta o noutate,ceva deosebit,care pana atunci nu ti-a trecut prin cap. Daca nu asta este motivul, inseamna altceva!
Una este libera expresie si alta este sa te amuze orice.Dam o explicatie:ce te-a amuzat, asa in mod deosebit? Cum traduci expresia:"Se amuza ca prostul"(nu fac nicio aluzie, dar expresia este folosita si deci insusita).
Nu tu ai facut manipulare, TU te lasi manipulat.Ai incercat intr-un fel sa vezi ca sta la baza ateismului majoritatii celor de pe TPU? Daca ai cat de cat cunostinte despre religii in general si stiinta in special, vei constata ca ei nu cunosc efectiv nici una nici alta.
Ca sa vezi daca eu nu apreciez ratiunea si logica, pierdeti putin timpul si studiaza-mi raspusurile date pe TPU.Astept parerea ta.

"Ca sa vezi daca eu nu apreciez ratiunea si logica, pierdeti putin timpul si studiaza-mi raspusurile date pe TPU.Astept parerea ta."

Un raspuns al tau ce spune (daca inteleg bine):
http://www.tpu.ro/go-to-answer/12653759/
"Daca Teoria lui Newton e "falsa", Big Bang-ul poate fi falsificat si el, nu?"

In fapt acest raspuns citit in context arata exact ceea ce ziceam inainte: dvs nu acceptati Big Bang-ul si cereti dovezi si dovezi. Dar nu va opriti ca poate problema e la dvs. Dar mai mult, nu ati acceptat nici raspunsul rational dat de Inferno. In fapt ai primit raspunsurile pe tava la intrebarile primite, nu?

Doar ca tu nu le accepti sau poate nu le intelegi.

Apoi voi vrea sa falsific ce ai spus cu ce ai spus:
Initial ai spus:
"Chiar la atat se reduc cunostintele tale despre manipulare? "
Si acum:
"Nu tu ai facut manipulare, TU te lasi manipulat."

Totusi te rog sa te uiti ca cineva neutru si sa vezi ca toate link-urile sunt amuzante! Nu e ca rad ca prostul sau nu, este pur si simplu amuzant!

Probabil esenta a ceea ce ai raspuns e:
"Ai incercat intr-un fel sa vezi ca sta la baza ateismului majoritatii celor de pe TPU? Daca ai cat de cat cunostinte despre religii in general si stiinta in special, vei constata ca ei nu cunosc efectiv nici una nici alta. "
In nici un caz! Nici nu ma intereseaza ce cred altii. Ce prefer de la oricine (inclusiv crestini) e un argument bun sa invat ceva sau sa indreptam multe opinii gresite ce sunt spuse in mod public.

Ai cautat crestinii de pe aici ce cred ca primii oameni au doar 6000 de ani? Sau alte fapte fantastice. Te intreb cu sinceritate: crezi ca au fost toti sfintii inviati si mergeau prin Ierusalim?

De aceea: "Una este libera expresie si alta este sa te amuze orice." - te rog sa citesti in general ce scriu pe aici. Nu intotdeauna dau "+1" si zic ca e amuzant. De obicei pastrez discutii intelectuale, si chiar premiza intrebarii a fost raspunsa perfect, exact in esenta cu acele poze. Intre timp este si adevarat si amuzant, si asta probabil e cel mai dureros pentru tine, ca tu crezi ca Biblia e ceva solemn si fara greseli, nu?

O sa-ti raspund punctual, pentru a nu mai fi interpretat si altfel decat am vrut eu:
1.Te-am rugat sa citesti si alte raspunsuri ale mele, pentru a ma judeca mai corect.Eu asa procedez,desi,pe undeva,cel care a spus:"vorba i-a fost data omului pentru a-si ascunde gandurle", a avut macar si partial dreptate. Daca faceai acest efort, constatai ca eu sunt un credincios "putin altfel".In acest caz, cred ca afirmatia "ca tu crezi ca Biblia e ceva solemn si fara greseli", nu ai mai fi facut-o.
2.Nu am respins ipoteza Big Bang-ului,dar aceasta este numai UNA din teoriile care se vehiculeaza in prezent,Si retine,toate, absolut toate sunt teorii, nu adevaruri DOVEDITE. De ce as crede-o pe asta si nu l-as crede pe David Bohm cu a lui teorie privind Universul holografic? Apropo, ce ai citit macar si ca informatie, despre teoriile actuale privind natura universului nostru si a noastra in general?
3.Biblia este scrisa de oameni si reprezinta,macar si partial,esenta inteligentei umane pana in acel moment.Dar poate fi si mai mult.Ti-ai pus intrebarea de ce s-a scris in Geneza formularea ca la inceput a fost lumina,cand oricine acum,si cu atat mai mult atunci, isi dadea seama ca fara soare, luna, stele, NU putea fi lumina? Care sa fie cauza?
4.Cred ca esti de acord cu faptul ca la baza a tot ce a realizat homo in lumea in care traieste, sta GANDUL.Totul a fost la inceput GAND. De ce sa nu extrapolam acest lucru si la nivel superior?
5.Esti de acord cu parerea acelor oameni de stiinta care spun ca absolut in toate cazurile intregul este egal numai cu suma partilor componente(parti atestate de stiinta)?
6.Nu crezi ca pentu orice afirmatie pe care o facem, trebuie sa fim capabili sa o sustinem cu argumente pe care noi le consideram valide, si totodata sa fim capabili sa recunoastem atunci cand gresim?

Sarbatori de Paste fericite!

Sa iti raspund punct cu punct:
1. Tu te-ai "legat" de o afirmatie ce nu era fondata: am vazut un lucru ca fiind amuzant si am comentat asta. Este in libera expresie, nu e manipulare. Mai mult, faptul ca tu gasesti un sens mentafizic (in Biblie), imi face sa te vad ca super apologetic. Ti-am pus o intrebare concreta inainte si mi-a parut ca ai evitat-o (au fost inviati toti sfintii in Ierusalim in timpul lui Isus si mergea ca zombie, stii tu ca si cantecul crestin: "Isus a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand, si celor din morminte, viata daruindu-le!"
2. Ai respins-o, deoarece ai spus: e doar o teorie. E singura teorie! Si evolutia e doar o teorie! Si mecanica newtoniana e doar o teorie! Nici macar relativitatea nu falsifica mecanica newtoniana (pentru obiecte mici)! Imi poti spune alte teorii pe langa Big Bang? Chiar sunt curios! Poti sa raspunzi doar la acest punct
3. Scuze ca trebuie sa iti descriu eu Geneza: nu lumina era creata mai intai, ci pamantul si apele. Doar ca nu erau separate. Lumina a fost creata dupa pamant, respectiv soarele dupa plante! Nu prea vad legatura cu Big-Bang-ul sau orice stiinta zice in ultimii 100 de ani. Daca o face, te rog sa imi zici legatura!
4. Gandul sta la baza lumii in care traieste!? E filosofie? E Ioan capitolul 1? Dar pentru schizofrenici: ce vad alte lucruri decat in realitate? Ce faci cu lucrurile ce nu-s evidente dar sunt masurabile asa? Esti de acord ca indiferent cum gandim realitatea si cimpanzeii gandesc? Si realitatea lor e diferita de a noastra?
5. Sunt de acord in mod simplist. Ai auzit de E = mc2? Masa poate deveni energie si vice-versa. Timpul se incetineste daca este mai multa masa in spatiu compact. Vezi acest clip de 2 minute: https://www.youtube.com/watch?v=IM630Z8lho8
6. Bineinteles, sunt 100% de acord. A ma face manipulant sau ca "rad ca prostul" nu intra in partile argumentelor. Uite, si NOname mi-a raspuns la fel (te rog citeste in context):
http://www.tpu.ro/......e-lgbt-sa/

Subliniez e acelasi raspuns (in afara de partea "+1"), a facut si ea manipulare? A ras ca proasta cand cineva arata ipocrizia unui crestin fata de mesajul iubirii lui Isus? Multumesc anticipat daca m-ai clarifica!

| danay72 a răspuns:

Cei care interpreteaza gresit Biblia si ajung fanatici religiosi si fac de ras cuvantul lui Dumnezeu.Pacat.

| darrio2007 a răspuns:

Nu te mai lua dupa toate prostiile.

| anonimg a răspuns:

Mi-e teama ca oamenilor care nu o citesc li se vor intampla relele de mai sus. Ba inca pe deasupra vor pierde si mantuirea.

| milan9 a răspuns:

Este o carte care printr-un abuz oricand poate fi interpretata gresit in diferite directii (sunt cunoscute azi cele aproape 42000 moduri de interpretare diferita a tot atator grupari si secte... ).

Scriptura poate si inteleasa corect numai in cadrul in care ea a fost ALCATUITA si aparata: Biserica unica a Noului Testament si Predania neschimbata a acesteia...

| Moisie a răspuns:

Ai dreptate!
Acesta este un lucru cunoscut de mult. Si saracu Don Quijote de la Mancha s-a ticnit la cap citind mereu aceeasi si singura carte. Din cauza asta exista zicala populara "Sa te feresti de omul care toata viata lui a citit o singura carte".
Cu atat mai mult smintesc oamenii cartile ca Biblia sau Cur-anul. Nu ai vazut cat de multi scrantiti se calca in picioare ca animalele ca sa linga o icoana plina de scuipati?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Moisie):

Moisie,tu in fond cate carti ai citit, de esti asa de caustic? Dupa cum te-am "citit" dupa postari si raspunsuri, cred ca nu depasim degetele mainilor, iar daca socotim pe cele pe care le-ai si inteles...l!

| Moisie a răspuns (pentru anonim_4396):

Se pare ca simtzurile tale sunt tot pe baza de credinta a proasta, pentru ca daca mai cunoaste bine, ai stii ca am citit carti care depasesc ca greutatea toata familia ta. chiar daca ii punem la cantar si pe bunicii tai!
Te asigur ca am avut in viata norocul sa am timp sa citesc foarte foarte mult.

| Kalla a răspuns:

Si de la prea multa laba poti sa mori, serios.Ai grija, inferno.

| Inferno explică (pentru Kalla):

Ai epuizat multi neuroni pentru raspunsul asta.

| Kalla a răspuns (pentru Inferno):

Chiar deloc sa stii.Un raspuns prostesc pentru o intrebare prosteasca.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Kalla):

Kalla,nu trebuie sa te superi pe Inferno.El nu minte cand spune:"Am inteles ca daca o citesti fara sa te pregatesti psihic serios inainte poti sa te ticnesti rau de tot, chiar sa ramai traumatizat toata viata". Daca vei urmarii postarile lui, vei constata ca chiar mie mi-a confirmat intr-un dialogca ca a studiat Biblia, deci de atunci, saracul, a ramas asa.Hai sa-l determinam s-o ma citeasca odata, poate scapam de el.Intrucat eu nu mai dialoghez cu el, te rog sa-i transmiti tu, indemnul de a restudia Biblia.

| Kalla a răspuns (pentru anonim_4396):

Are 43 de ani.Sa faca ce doreste. Daca nu-i place Biblia sa nu o insulte macar.

Întrebări similare