| ZacheuN a întrebat:

Este calendarul lunisolar al cerului și calendarul scripturii, da sau nu?

După ce fel de calendar au calculat ucenicii ziua Cincizecimii, în care au fost umpluți cu puterea Duhului Sfânt?

6 răspunsuri:
| badpanda a răspuns:

Acelasi duh sfant care a lasat-o gravida pe Maria?

| ZacheuN explică (pentru badpanda):

De ce nu răspunzi la întrebare?

Întrebarea nu amintește de trinitate, pentru că Tatăl ceresc este DUHUL Sfânt.

Întrebarea este:
De unde au știut ucenicii când va cădea Ziua Cincizecimii dacă nu ar fi utilizat calendarul lunisolar?

| iurii75 a răspuns:

Anii biblici. După vechea metodă biblică de calcul, anul dura de la o toamnă la alta. Lucrul acesta era cât se poate de potrivit pentru viaţa agricolă, deoarece anul începea cu aratul şi cu semănatul, aproximativ în prima parte a lunii octombrie din calendarul nostru, şi se termina cu strângerea recoltei. În zilele lui Noe, anul începea toamna. Noe a consemnat că Potopul a început „în luna a doua", care ar corespunde cu a doua jumătate a lunii octombrie şi prima jumătate a lunii noiembrie (Gen. 7:11). Până în zilele noastre, la multe popoare de pe pământ noul an începe toamna. În 1513 î.e.n., când a avut loc eliberarea evreilor din Egipt, Iehova a decretat ca luna abib (nisan) să devină pentru ei „cea dintâi lună". Din acel moment ei au avut un an sacru, care dura de la o primăvară la alta (Ex. 12:2). Evreii din zilele noastre au însă un an laic, sau civil, care începe toamna, prima lună fiind tişri.

Anul lunisolar. Până în timpul lui Cristos, majoritatea naţiunilor foloseau ani lunari la calcularea timpului, recurgând la diverse metode pentru a face ca anul lunar să coincidă într-o oarecare măsură cu anul solar. Anul lunar obişnuit, de 12 luni lunare, are 354 de zile, lunile fiind de 29 sau de 30 de zile, în funcţie de fiecare lună nouă. Prin urmare, anul lunar este cu aproximativ 11 zile şi un sfert mai scurt decât anul solar, care are 365 de zile şi un sfert. Evreii foloseau anul lunar. Biblia nu arată cum procedau ei pentru ca acest an să coincidă cu anul solar şi cu anotimpurile, dar se pare că adăugau sau intercalau luni suplimentare, când era necesar. Acest sistem al lunilor intercalate, cunoscut azi sub numele de ciclu metonic, a fost introdus în secolul al V-lea î.e.n. Acesta prevedea ca la fiecare 19 ani să fie intercalată o lună timp de şapte ani. În calendarul ebraic, această lună era adăugată după luna a douăsprezecea, adar, şi era numită veadar sau „a doua adar". Când calendarul lunar era adaptat în felul acesta după soare, anii, de 12 sau de 13 luni, se numeau ani lunisolari.

| Panamax a răspuns (pentru badpanda):

Cel de 20cm.

| Panamax a răspuns:

Ucenicii erau la fel de retardati ca invatatorul lor.

| h379m3973423 a răspuns:

La evrei începea ziua x după ce apunea soarele. Aveau 12 "ore" până răsărea soarele și după iar 12 până apunea. Ca exemplu: acum ar fi la ei luni, nu încă duminică.

Da, aveau și un fel de calendar "lunisolar". Dar zilele le calculau după cum ți-am spus, în funcție de răsărit și apus. Luna, fazele sale și unde-i Soarele pe cer le foloseau în alte scopuri sau deloc(pe când a venit Domnul Isus deja nu mai foloseau "astronomia" cum o foloseau pe vremea lui Moise, nu mai numărau nici zilele importante măcar Luca 19:42-44).

Cum au calculat ucenicii 50 de zile de la un eveniment? straight face Păi au numărat și ei zilele până la 50 laughing În plus "cincizecimea" este o sărbătoare de-a lor deci sigur că știau ce zi e aia.

Acum explică-mi și mie ce-i cu "pentru că Tatăl ceresc este DUHUL Sfânt."